- 23 Temmuz 2024
- 860
- 582
- 22
-
- Konu Sahibi mutlutablo
- #5.101
Eutroxu her bünye kaldırmıyor yeğenim 2 yaşında doğuştan kullanıyor ona iyi geldi ama bende aşırı baş ağrısı ve huzursuzluk yapınca değiştirdim içerik aynı levotiroksin hormonu içeriyor ama baş agrin olduğu için belki eutrox tetiklemistir diye düşündüm bende doğuştan kullandığım için ilaç değişince hemen fark yaratıyor yan etki ediyor yarında dene eğer baş ağrısı yaparsa yine sonrasında 50likten 1 buçuk içersin doktora gidinceye kadarBen khd doktoruma mesaj attim, levotiron 50mg mi kalsin yoksa dahiliyeye (1hafta sonra randevum var) gidene kadar 75mg mi yapayim sizce diye, levotiron 50mg kalsin + eutrox 25mg ekle dedi, aldim eczaneden geldim ama niye boyle yapti bunun da iceriginde levotiron yaziyo anlamadim. Bana da yan etki yaparsa dedigin gibi levotironu 75e cikaririm, her turlu total 75mg edecek zaten. Haftaya da dahiliye doktoru ne derse oyle devam ederim
Prilam kullanıyorsanız ondan olabilir, onu içtiğim günlerde baş ağrısı yaşadığımı fark ettimbenim de birkaç gündür başım ağrıyor. tansiyonum da normal. 11-9, 10-5 gibi. neden ağrıyor bilemedim.
İnan bende aynıyım. Bir bardak içtiysem bugün su içtim diye seviniyorum. Beyoğlunun zencefilli gazozu bana çok iyi geliyor ondan içiyorum. İçebilirsem doğal meyve suyu, açık çay içiyorum. Ama iki gündür midem çok kötü hiç içemedim. Suyu da az az yudum yudum içebiliyorum ama max 1 bardak içebiliyorum o da iyi olduğum günlerde. Böyle böyle geçecek inşallahBen günde en fazla bir bardak içebiliyorum
Yok kullanmiyorum. Kan sulandirici iciyordum, test yaptiricam diye 5 gundur biraktim. O mu etkiledi diye dusunmeye basladim. Tansiyonum 9-5 cikti az once.Prilam kullanıyorsanız ondan olabilir, onu içtiğim günlerde baş ağrısı yaşadığımı fark ettim
İnşallah çıkabilirim bakalımSise tasisaniz yaninizda, sadece 1 yudum icseniz arada bi gorunce akliniza geldikce, belki zamanla 2 bardaga cikar ve yavas yavas miktar artar. Kendinizi zorlamayin elbette ama minik minik yudumlarla belki alistirabilirsiniz. Ben mesela max 1 lt icebiliyordum midem kotu oluyordu 1 ay once, simdi 2ltye cikarmaya calisiyorum.
Dualarım seninle , inşallah çok güzel sonuçlar alırsın güzel haberlerle gel. Allah kimseyi evladıyla sınamasınMerhaba,
yeni üyelik açtım. Tanımadığım insanlarla dertleşmeye ihtiyacım var sanırım.
34 yaşındayım.11+2 haftalık hamileyim. İlk hamileliğim.
Bugün ense kalınlığı testi yaptırmaya gittik. Maalesef sonuç yüksek çıktı. 4.4.
Doktor amniyosentez istedi. Yarın hastaneyi arayıp ilk fırsatta bu işlemi yaptıracağız.
Çok üzgünüm. Yurtdışında yaşıyorum. Sadece ablam biliyor hamile olduğumu. Ailelerimizin geri kalan üyeleri ile henüz hamilelik haberini paylaşmamıştık. Onlara mutlu haberi nasıl veririz diye planlar yaparken şimdi bu durumla karşılaştık. Kimseyi üzmemek adına ailelerimize bu durumu söylemek istemiyoruz. Ama içim çok üzgün. Umarım sonuçlar olumlu olur fakat aksi ihtimalin varoluşu tarif edemeyeceğim bir mutsuzluk.
Bazı annelerin testleri yaptırmayıp nasıl olursa kabulüm dedikleri mesajlar okudum bu sitede, içimde onlara karşı büyük bir saygı duydum. Güçlü ve her duruma razı olabildiklerini düşündüğümden. Kendimde bunu görmüyorum. Özellikle kötü ihtimalde; çocugumuzun sorunu olursa bizden sonra nasıl hayatını sürdürür, mutlu olur mu, ona zor bir hayat yaşatmış olur muyum, biz nasıl başederiz düşünceleri zihnimde dolanıp duruyor.
İyi insanların dualarının kabul olma ihtimaline tutunarak benim için iyi dileklerde bulunmanızı bekliyorum. Belki hamilelerin duaları daha çok kabul oluyordur.
Buradaki hamile olan tüm annelere sağlıklı, güzel hamilelikler diliyorum. Tabiki herkesin süreci farklı olacaktır ama bu durumumda olan ya da bu durumu yaşamış tanıdıkları olan varsa ve benimle deneyimlerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
Benimde öyle bir bardak içince bile litrelerce içmişim gibi geliyor. Midem hiç düzene girmiyor geçer umarım yaİnan bende aynıyım. Bir bardak içtiysem bugün su içtim diye seviniyorum. Beyoğlunun zencefilli gazozu bana çok iyi geliyor ondan içiyorum. İçebilirsem doğal meyve suyu, açık çay içiyorum. Ama iki gündür midem çok kötü hiç içemedim. Suyu da az az yudum yudum içebiliyorum ama max 1 bardak içebiliyorum o da iyi olduğum günlerde. Böyle böyle geçecek inşallah
Ben du kullaniyorum ilk hamileligimde tanistim kendisiyle harika biseyAaa oyle bi sey mi varalirim tabii ya almam miiii
İşe yaradıysa evde batikona devam edebilirsin bence. Normal doğumdan sonra da dikişlerin hızlı iyileşmesi ve enfeksiyon kapmamak için batikon veriyor doktorlar evde her gün onu uyguluyoruz. Aynı şekilde evde günlük yapabilirsin.Arkadaşlar benim bi sorum var. Bende vajinal enfeksiyon var. Bana bi rahatsızlık vermiyor sadece biraz akıntım var birde ilişki sonrası aşırı yanma oluyor ama yapmayınca olmadığı için kaçınıyorum bende. Akıntı da rahatsız edici boyutta değil. Ama bebeğe bi zararı olur mu diye endişeliyim. 7-8. Haftalarda falan da vardı doktorum çok müdahale etmek istemedi, çok da üstüne düşmedi sanki. Batikonla temizledi 2 defa, o bana çok iyi geldi, baya idare ettim bu zamana kadar (14. Haftadayım). Şimdi tekrarladığının farkındayım. Bi rahatsızlığım yok ama sizce bir şey yapmalı mıyım? Doktora 16. Haftada gideceğim. İlk seferinde çok üstüne durmadığı için demek ki bebeğe bi zararı yok diye düşündüm. Tecrübesi olanlar yazabilir mi?
Ben 11.haftada gittim sehir has.gidiyorum ulturasonda mesela 11+4 cikmasi gerekirken 12+1 cikti gelisim iyi vs boyu uzun bebeminKızlar ya MHRS den bugün için randevu almıştım bir ay evvelden. doktor planında degisiklik olduğu için iptal etmişler. Şuan 11. Haftadayim. En son 7 haftalık gitmiştim. Şimdi 16 gün sonraya randevu var. Aldım ama kararsız kaldım özele gitsem mi gitmesem mi? 13. Haftaya denk gelmiş olacak gerek var mı acaba?
Aynı şeyi ben de yaşıyorum şuan. birkaç yerde sirkeli su ile temizlemeyi duymuştum doktora sormadan ilerlemek istemiyorum randevum da haftaya daha önce bunu deneyen oldu mu acaba ?Arkadaşlar benim bi sorum var. Bende vajinal enfeksiyon var. Bana bi rahatsızlık vermiyor sadece biraz akıntım var birde ilişki sonrası aşırı yanma oluyor ama yapmayınca olmadığı için kaçınıyorum bende. Akıntı da rahatsız edici boyutta değil. Ama bebeğe bi zararı olur mu diye endişeliyim. 7-8. Haftalarda falan da vardı doktorum çok müdahale etmek istemedi, çok da üstüne düşmedi sanki. Batikonla temizledi 2 defa, o bana çok iyi geldi, baya idare ettim bu zamana kadar (14. Haftadayım). Şimdi tekrarladığının farkındayım. Bi rahatsızlığım yok ama sizce bir şey yapmalı mıyım? Doktora 16. Haftada gideceğim. İlk seferinde çok üstüne durmadığı için demek ki bebeğe bi zararı yok diye düşündüm. Tecrübesi olanlar yazabilir mi?
Benim de doktorum nipt test yapalım dedi. Sizin hangi firmaydı acaba? Ücreti testi yaparken ödemiyor muyuz ben öyle biliyorumNipt test için kan vereli 1 hafta oldu, sonuc yok. Ne kadar stresli beklemek. Azcik içim geçse hemen rüyamda nipt test sonucu görüyorum :)
Gerçi cinsiyet öğrenmek için ödeyeceğim ücretin faturasi da gelmedi. Genelde sonuclaninca faturayi adrese gonderiyorlarmis.
Yarından umitliyim bakalım umarim yarin arayıp güzel haberler verirler
Bende 6. Haftadayımmpembe lekelenme gbi oldu kese duruyo şükür cok korkuyorumPembe kanama benim ara ara oluyor hala.
10.haftamdayim.
Umarım iyisindir.Güzel haberlerle dön.
Gözünüz aydın13+1 deyim. Bugün ense kalınlığı için doktora gittik. Gayet iyi dedi. Bebeğin olması gereken formda olduğunu söyledi. 6 cm ve kıpır kıpırdı :) Cinsiyeti testle öğrenmiştik ama bugün yine de gördü cinsiyeti doktorumuz
Tek sorun plasenta biraz aşağıda, yukarı çıkarken lekelenme görebilirsin endişelenme dedi. Gebelerin 1/3’ünde görülürmüş. Ben de çok dert etmedim.
Bulantımın hala geçmediğini duyunca sende gastrit sorunu olabilir dedi. 1 haftalık bir ilaca başlıyoruz, bu sana iyi gelecek bana inan dedi. İnanmadım çünkü ben artık hep böyle olucam gibi hissediyorum ama neyse. İnşallah şifa bulurum
Bir de serum verdi çıkmadan. Bu seni birkaç gün götürür dedi. Eve geldiğimde bulantım başlamıştıhiç mi bir şey işe yaramaz ben anlamadım gitti. Psikolojim alt üst oldu
Bebeğimiz iyiymiş en azından. Bunu duymak iyi geldi ama bebekle bağ da kuramıyorum şu bulantı yüzünden… Rabbime dua ediyorum
Bana da çok mantıklı gelmedi ama uzatılan tüm dallara tutunuyorumGözünüz aydınhala bulantının devam etmesi normsl değil miymiş gastrit demiş benim doktorum 4. Ayda geçer dedi