- 25 Haziran 2022
- 1.246
- 1.709
-
- Konu Sahibi prensesveprens
Hayır devlet tarafından karşılanıyor özelde de olsaCanım kuvöze para alıyor mu hastaneler , almıyorlar diye biliyorum . Umarım gerek kalmaz da hiç birimizde
Sağlıkla büyüsünler inşallah. Darısı bize nasipse27.haftamdan itibaren ani gelişen rahim ağzı kısalığı yüzünden 23 mm le tam 35+4 e kadar gittim full yatarak sadece yemeğe ve lavaboya kalktım ayda birkez oturarak banyo yaptım en son 13 mm düştü onunla da tam bir hafta sonra nişanım geldi pazar gece 11:30 da doğum yaptım şuan 11 aylık ikizlerim var hamilelikte yatmak çok önemli bence hatta tekerlekli sandalye ile muayeneye gidiyordum en son doktorum bile haftamın çok ilerlemesine şaşırmıştı. Ben üç haftada bir doktora gittim en son iki haftada bire düşmüştü özel perinatılog tarafından takipliydim karın kasılmaları ve karın sertleşmeleri altıncı ayımda başladı yorulunca yürüyünce gece sağa sola ani dönünce karnım sertleşiyordu hep soluma yattım ve hamile yastığı kullandım mide ağrısı bel ağrısı boyun ağrısı hepsi geçti okadar çok ağrım oluyordu ki bir gün daha içeri kalsınlar die dua ediyordum en son hafta bacaklarım inanılmaz şişti emboli atma riskim oluştu o hafta evde sz yürüdüm şişlikler insin die keşke yürümeseydim dediğim oldu bazen o hafta doğum yaptım
Aminnn insallahAma sonrası güzel ve mucize gibi birşey sizde inşallah en güzel haftada doğurursunuz
O donemde doktorunuz ilac ve ya tavsiyeleri nelerdi . Ara ara karnımda sertlesme benim de oluyor27.haftamdan itibaren ani gelişen rahim ağzı kısalığı yüzünden 23 mm le tam 35+4 e kadar gittim full yatarak sadece yemeğe ve lavaboya kalktım ayda birkez oturarak banyo yaptım en son 13 mm düştü onunla da tam bir hafta sonra nişanım geldi pazar gece 11:30 da doğum yaptım şuan 11 aylık ikizlerim var hamilelikte yatmak çok önemli bence hatta tekerlekli sandalye ile muayeneye gidiyordum en son doktorum bile haftamın çok ilerlemesine şaşırmıştı. Ben üç haftada bir doktora gittim en son iki haftada bire düşmüştü özel perinatılog tarafından takipliydim karın kasılmaları ve karın sertleşmeleri altıncı ayımda başladı yorulunca yürüyünce gece sağa sola ani dönünce karnım sertleşiyordu hep soluma yattım ve hamile yastığı kullandım mide ağrısı bel ağrısı boyun ağrısı hepsi geçti okadar çok ağrım oluyordu ki bir gün daha içeri kalsınlar die dua ediyordum en son hafta bacaklarım inanılmaz şişti emboli atma riskim oluştu o hafta evde sz yürüdüm şişlikler insin die keşke yürümeseydim dediğim oldu bazen o hafta doğum yaptım
Benim tüp bebek olduğundan başından beri progesteronu bayağı uzun bi hafta fitil olarak kullandım 30. Haftaya kadar daha da fazla olabilir. İ mom kullandım vitamin olarak. benim hamilelik trioidim de çıkmıştı birde onun ilacını kullandım onun haricinde bacak ağrılarım çok oluyordu magnezyum diasporal tavsiye ederim coraspin kullandım onuda uzunca bir zaman kullandım aslında pıhtılaşma sorunum yoktu. Demir ilacı kullanmadım kabızlık problemim vardı sadece bir ay kullanmış olabilirim ve kabızlık işin duphalac ara ara kullandım. Sancılar için yalancı doğum sancısı olduğu söylemişti doktorum karnında setleşme olduğunda yatıyorsan kalk otur yani pozisyon değiştiğinde sertleşme azalırsa korkma demiştiO donemde doktorunuz ilac ve ya tavsiyeleri nelerdi . Ara ara karnımda sertlesme benim de oluyor
Bütün ilaclarımız aynıymıs , benim de tüp bebekBenim tüp bebek olduğundan başından beri progesteronu bayağı uzun bi hafta fitil olarak kullandım 30. Haftaya kadar daha da fazla olabilir. İ mom kullandım vitamin olarak. benim hamilelik trioidim de çıkmıştı birde onun ilacını kullandım onun haricinde bacak ağrılarım çok oluyordu magnezyum diasporal tavsiye ederim coraspin kullandım onuda uzunca bir zaman kullandım aslında pıhtılaşma sorunum yoktu. Demir ilacı kullanmadım kabızlık problemim vardı sadece bir ay kullanmış olabilirim ve kabızlık işin duphalac ara ara kullandım. Sancılar için yalancı doğum sancısı olduğu söylemişti doktorum karnında setleşme olduğunda yatıyorsan kalk otur yani pozisyon değiştiğinde sertleşme azalırsa korkma demişti
Cok sukur belirli aralıklarla degil , arada oluyor bebek hareketi de olabilir tabiBirde sertleşmeler yarım saatte bir veya bir saatte bir şeklinde düzenli değilde gün içinde düzensiz olursa korkma demişti bebekler hareket ederkende kasılma olabilir normal demişti birde hergün iki kez tansiyon ölçüyordum gebelik zehirlenmesine karşı
Bebekler çok hareketli ise sertleşmeye neden olur korkmayın dua edin bu süreçte insan kendi ile çok vakit geçiriyor hayırlısı olsun hakkınızdaCok sukur belirli aralıklarla degil , arada oluyor bebek hareketi de olabilir tabi
Aminn cok tsk ediyorumBebekler çok hareketli ise sertleşmeye neden olur korkmayın dua edin bu süreçte insan kendi ile çok vakit geçiriyor hayırlısı olsun hakkınızda
Sizin kacinci haftada doğdu bebekler ben 2 hafta önce sanırım detayli ultrasona girdim tam 1 buçuk saat bakıldı hic bir sıkıntı yok dedi doktor ama bu sertlesmelere anlam veremiyorum benim normal yolla tüp bebek değil ayrıca 4. Gebeligim diğer 3 gebeligimde hiç böyle sertlesmeler yasamadimBebekler çok hareketli ise sertleşmeye neden olur korkmayın dua edin bu süreçte insan kendi ile çok vakit geçiriyor hayırlısı olsun hakkınızda
magnezyum kullanıyor musunuzSizin kacinci haftada doğdu bebekler ben 2 hafta önce sanırım detayli ultrasona girdim tam 1 buçuk saat bakıldı hic bir sıkıntı yok dedi doktor ama bu sertlesmelere anlam veremiyorum benim normal yolla tüp bebek değil ayrıca 4. Gebeligim diğer 3 gebeligimde hiç böyle sertlesmeler yasamadim
Evet kullaniyorummagnezyum kullanıyor musunuz
Bana doktorum magnezyum diasporal önerdi , sanırım en iyi formu o , o benim kramplarımı baya hafifletti. Bol su da içmeye calısıyorım . Ama mutlaka durumu hekimize soyleyinEvet kullaniyorum
Canım nasılsın , nasıl oldunSağlıkla büyüsünler inşallah. Darısı bize nasipse
Degerlerımı duzelttiler takipteyim işte. Doğumu ertelediler bebekler çok iyi benım de degerler iyileşti dıyeCanım nasılsın , nasıl oldun
Ayyy cokkk sevindimmmm canım yaa , masallahh zamanında gelsinler minnoslar beklesinler dahaDegerlerımı duzelttiler takipteyim işte. Doğumu ertelediler bebekler çok iyi benım de degerler iyileşti dıye
Çok teşekkür ederim kuşum sağolasın. Amin ya inşallahAyyy cokkk sevindimmmm canım yaa , masallahh zamanında gelsinler minnoslar beklesinler dahaben de merak ettim seni
Canım ya benim gebelik şekeri bu sıralar yüksek cıkıyor, baya canım sıkıldı. Bir saat sonra tokluk falan 160, 170 bandında cıkıyor bazen . Senin ne durumda takibe devam ediyor musunÇok teşekkür ederim kuşum sağolasın. Amin ya inşallah