2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydınn evet gittim bugün baş popo ölçümü yapıldı ense kalınlığı iyi dedi doktor herşey yolunda dedi kan verdim bide 2 hafta sonra çıkcakmış
haydi hayırlı olsun bende 2 ekimde zeynep kamile gideceğim Allahım hepimizin normal çıkar inşallah

2li ya da NIPT ile ilgili ben yaptırıyorum çünkü benim için bebekte herhangi bir kromozom bozukluğu varsa erkenden öğrenmek önemli. Ama evet, “sorun var deseler de benim için bir şey değişmez” diyenler için gereksiz testler. Ama genel olarak gereksiz dememek lazım, çünkü herkesin yaklaşımı farklı.

Detaylı ultrason kritik çünkü bazı arkadaşların da söylediği gibi doğum sonrası acil müdahale ya da bebeğin sıkı takip gerektiren bir ihtiyacı çıkabilir. Detaylı ultrason 20. hafta civarında yapılıyor.

Geçmiş olsun. Ben de 2 hafta kabızlık çektim, zorlandım gerçekten ama seninki daha ciddi gibi görünüyor. Fitiller de var aslında, doktora sorup kendini bu kadar zorlamadan onlardan kullanabilirsin. Ben hep kuru kayısı yedim, o da inanılmaz yardımcı oldu bana.
Sizler çevrenizle yahut iş yerinizde olan kişilerle hamileliğinizi paylaştınız mı kızlar ?
Ben çok yakın 3 arkadaşıma söyledim, kayıp yaşarsam da onlarla konuşurum yine zaten. Onun dışında kimseye söylemedik. Annelerimize birkaç hafta içinde söylemek istiyoruz ama kendimden emin hissedince söylerim. İş yerime 20 haftadan önce söylemek istemiyorum, göbeğimi saklayabilirsem haber vermem. Benim işim zaten ofis işi, herhangi bir değişiklik gerekmiyor.

Bir de kızlar, D vitamini, omega3 ve demir takviyesi başladı bir de kramp girmeye başladığında magnezyuma başlarsın dedi

1 haftadır yazamadım inanılmaz halsizlik ve mide bulantısı çekiyorum. Rahatsızlanan arkadaşlara çok geçmiş olsun Allahım şifa versin .Kontrole gittik geçen hafta 1 hafta geriden geliyoruz 7+5 olması gerekirken 6+4 çıktı ultrasonda kalp atışını duyduk çok şükür mucize onca tüp bebek+ aşılama + 1kimyasal gebelik sonrası kendiliginden olması. Biraz bu yüzden telaş yaptım geriden geliyor diye. Bu arada cinsiyeti belli değil henüz erken ama isim düşünen oldumu hiç kız olursa şu erkek olursa bunu koyarım diye? Fikirleriniz neler ?

Gec dollenmeden kaynakli olabilir kuzum endise etme daha cok kucuk.. mide bulantisi cogumuzda var bende dahil hele tum kokulari alip ustune daha da midemin bulanmasi cabasi.. ben dusundum erkek yada kiz olursa diye esimle paylastik erkek olursa onun istedigi isim kiz olursa benim azar azar alisverise de basladim

Kabizliktan dolayi basur oldum bende bu hafta doktoruma gidicektim izne cikmis 1 hafta daha mahfolcam sanirim her yolu denedim dogal seyler yedim vs ama yok yok yemek yiyemiyorum artik yuzum goctu

Kızlar gece uykunuzda korkuyor musunuz? Ben 2 gece korkmaya başladım ve öyle böyle değil etkisindne çıkamadığım şeyler görüyorum..
Bende de var ozellikle karanlikta kalinca koridorda filan kosarak gidiyorum esimin yanina baya korkuyorum okuyup duruyorum kendimi ama nafile napmak gerek bilmiyorum hic

Kabizliktan dolayi basur oldum bende bu hafta doktoruma gidicektim izne cikmis 1 hafta daha mahfolcam sanirim her yolu denedim dogal seyler yedim vs ama yok yok yemek yiyemiyorum artik yuzum goctu
Ben kantoron yağı ile tampon hareketlerle masaj yaptım o bölgeme canım biraz tahatlattı zeytinyağı ile de yapılabilir, kayısı bol tükettim dün de magnezyum hapı attım doktor geçmezse diye önermişti. Bir de su tüketimimi 3 lt ye falan çıkarttım gerçekten çok çok zor bu kabız olma durumu

Geçmiş olsun basur bende uzun zamandır var şimdiye kadar hiç ilaç kullanmadım sizde ihmal etmeyin aslında eczaneye danışınca onlar krem veriyormuş eğer doktora kadar dayanamazsanız mutlaka eczaneye hamile olduğunuzu ve basur olduğunuzu söyleyin geçici kremle belki rahatlarsınız. Zeytin yağını aç karına 1 yemek kaşığı içiniz sabahları üstüne ılık su genelde bebeklere hep bu önerilir. Kavun ve Bamya yemeğide iyi çalıştırır sindirimi belki işe yarar .

Teşekkür ederim alışveriş gercekten yılbaşına kadar fiyatlar artmadan yapılmalı battaniye ,puset ,çorap, mama önlüğü, beyaz çıt çıtlı atlet, süt sağma pompası(gebeliğin 6.ayından sonra sütü sağıp dondurucuda süt poşetine koyup saklıyorlar hatta hastaneye hazır süt götüren oluyor sağılmış bence çok önemli sarılık açısından sizede fikir olsun istedim) süt poşeti,biberon,emzik,reflü yatağı, bebek kamerası,bebek yorganı, ateş ölçer vb. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın fikir alışverişi olsun istedim belki sizin aklınızda da önemli gördüğünüz farklı şeyler vardır paylaşırsanız defterime not alacağım.

Bende de var ozellikle karanlikta kalinca koridorda filan kosarak gidiyorum esimin yanina baya korkuyorum okuyup duruyorum kendimi ama nafile napmak gerek bilmiyorum hic
Ben de gece uykumda korkudan çığlık atıyordum eşim zor uyandırmış bi ağırlık var zaten bu ara üstümde

Kızlar normalde gündüz hiç uyumazdım ama öğlen gözüm kapanıyor sanki hiç uyumamışım gibi saatlerce derin uyuyorum geceleri 7 8 saat uyumama rağmen bu da baş ağrısı yapıyor sizde de var mı uyku hali

Aşırı hem de. Ben 11+1 oldum bugün, şimdi biraz azaldı ama ilk 3 ay inanılmaz uyku bastırıyor beni.

Herkese merhaba güzel anneler ve anne adayları sizlere bir sorum olacak bugün 10+5 iz ultrasonda 11+1 çıktık cinsiyet için erkek dedi doktorum %100 olmamak şartıyla sizce ne cinsiyeti? doktorum nipt testini önerdi 26 yaşındayım ilk gebeliğim femara+ovitrelle ile yumurta takibi yaparak hamile kaldım ama nipt testi ücretleri beni şok etti 13 bin ile 15 bin tl civarındaymış kore avrupa amerika tercih bana aitmiş ama testin tekrarı da olabilirmiş bu kadar ücret verip tekrarı gerekebilir denmesi kafamı karıştırdı sizler nipt testi yaptırdınız mı testler de yanlışlık oluyormuş üstüne yaptırdıysanız ne kadar ödedeniz yardımcı olabilir misiniz

Eklentiler

• IMG_1091.jpeg
    130,2 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_1092.jpeg
    139,4 KB · Görüntüleme: 50
Nifty’e gerek var mıymış ya yaşın küçük yani bu da ne kadar yaygınlaştı 3 sene önce bu muhabbet yok denecek kadar azdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…