Devlete gidiyorumözel hastaneye mi gidiyorsunuz acaba devlet hastanesine mi ?
Katılıyorum daha önce de yazmıştım sizinle aynı fikirdeyim. Sadece ayrıntılı ultrason taraması yaptıracağım. Orada Allah korusun bir rahatsızlık farkedilirse doğum anında ya da hemen sonra müdahale edilebiliyormuş. Ya da bazı rahatsızlıklarda bebek yoğun bakım ünitesine girmesi gerekebiliyormuş o da her hastanede yok. Önceden bilindiği takdirde ona göre başka hastanelerden ayarlama yapılıyormuş. Rabbim evlatlarımızı sağlıkla sınamasın, sağlıklı uzun ömürler versin inşallah..
selamlar bende şuan 9+1 hamileyim biiznillah ve geçen gün bütün profesörleri dinlendim zaten taramaları yaptırmak istemiyordum iyice emin oldum. Hiç bir tarama testini yaptırmayı düşünmüyorum. Zaten size kesin sonuç vermeyen testi yaptırıp neden kendime eziyet edeyim ki. Ayrıca sıvı almak durumunda kalıyorlar ve hiiiiiç istemiyorum. Ayrıca ablamın çok yakın arkadaşı bu testler sonucunda engelli denilen çocuğu neredeyse aldırıyormuş ancak vazgeçmiş ve doğumda çocuk engelli doğmamış sapa sağlam. Eski iş yerimde de aynı şey olmuştu kadın dava açmıştı. Atıyorum testin sonucu 50 de 1 çıktı aldıracak mısınız çocuğu? Allah korusun ki engelli doğmama ihtimali de 49 yani boşuna yapılan test baya araştırıp bu konuyu yazıyorum. Zaten bütün doktorlar olabilir çıkabilir kesin değil ırt zırt bişeyler diyor. Boşuna kalan 6 ayımı geremem zaten tüp bebek sürecim yorucuydu. Ki 39 yaşındayım riskli yaş gurubundayım ona rağmen düşünmüyorum. Cahilce boş bir konuşma değil emin olabilirsiniz. Yine de herkesin kendi kararı. Şahsen kağıt imzalayıp bütün testleri reddedeceğim inşaAllah.
Evet böyle müdahaleler için önlem alınabilecek acil ama bakın sizin bahsettiğiniz acil bir durumKatılıyorum daha önce de yazmıştım sizinle aynı fikirdeyim. Sadece ayrıntılı ultrason taraması yaptıracağım. Orada Allah korusun bir rahatsızlık farkedilirse doğum anında ya da hemen sonra müdahale edilebiliyormuş. Ya da bazı rahatsızlıklarda bebek yoğun bakım ünitesine girmesi gerekebiliyormuş o da her hastanede yok. Önceden bilindiği takdirde ona göre başka hastanelerden ayarlama yapılıyormuş. Rabbim evlatlarımızı sağlıkla sınamasın, sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.
Amin cümlemizin inşallah :)Evet böyle müdahaleler için önlem alınabilecek acil ama bakın sizin bahsettiğiniz acil bir durumkesinlikle önlemler alınmalı ve çok haklısınız onu bende düşünüyorum daha o kısımlara gelemedim aşılarla işgili sıkıntılar var ona başlayacağım inşaAllah. Bir önceki yazıma bir video paylaştım dinlemediyseniz muhakkak öneririm Rabbim evlatlarımızı sağlıkla afiyetle kolaylıkla kucağımıza almamızı nasip etsin
Bu arada arkadaşlar e-bebek te perşembeden pazara indirimleri var. Fikir sahibi olmak isterseniz bir bakın isterseniz. E-bebekte bir de şubat ayında büyük indirimler oluyor.
Magnezyum denediniz mi? Bir de folik asidinizi portakal suyuyla birlikte alin. Yürüyüs ve bol suyu denemissinizdir diye düsünüyorum. Ben sebze ve meyve agirlikli beslenince direkt azaliyor.Kızlar ben çok kötü kabız olmuştum çok zorlandım kendimi doktor bir şey olmaz dedi bebek açısından ama makatım o kadar acıyor ki bugün artık afedersiniz büyük tuvaletimi yapabildim sanarken badem boyutunda falan kan geldi. Ne yapacağımı şaşırdım denemediğim şey kalmadı günlerdir. Şuan tam kabız da değilim ama bugün acı ve kan korkuttu çok zorladım günlerdir sanırımdaha önce hiç böyle kabızlık gibi bir problem yaşamamıştım hayatımda
Tamam kuzum bu da aklımda olsun. Yastığıma da çengelli iğne takim bari demir niyetine. Gerçekten çok enteresan film senaryoları çıkar bu rüyalardan.ben de dun gece korkunc ruya gördüm gibi bısey oldu. dun acayıp yogun enerjılerın ldugu bır gundu bencce.
uyandıgımda aralarda soluma 3 kere besmele ıle tukurdumbu alıskanlık bende
sonra o kadar yognn gormedım tavsıye ederım. ama bu donem ruyalar hamıleleıkten kaynaklı ımdb puanı yuksek olabilir :))
Şubat indirimi sanki tam bizlik indirim gibi. Nisana çok bişi kalmamış olacak tam alışveriş ayıBu arada arkadaşlar e-bebek te perşembeden pazara indirimleri var. Fikir sahibi olmak isterseniz bir bakın isterseniz. E-bebekte bir de şubat ayında büyük indirimler oluyor.
Canım kuru kayısı tüket, pilav muz falan yeme. Çorba iç bu ara, salata tüket. Belki doktora gitmen faydalı olur kan gelsiyse. Yanılmıyorsam genel cerrahi bakıyordu bu alanda ama daha hamileliğin ilk 3 ayı sanırım hiç bir doktor hiç bir konuda yardım etmiyor.Kızlar ben çok kötü kabız olmuştum çok zorlandım kendimi doktor bir şey olmaz dedi bebek açısından ama makatım o kadar acıyor ki bugün artık afedersiniz büyük tuvaletimi yapabildim sanarken badem boyutunda falan kan geldi. Ne yapacağımı şaşırdım denemediğim şey kalmadı günlerdir. Şuan tam kabız da değilim ama bugün acı ve kan korkuttu çok zorladım günlerdir sanırımdaha önce hiç böyle kabızlık gibi bir problem yaşamamıştım hayatımda
Ben de bol meyve tüketiyorum. Yemekten ziyade canım meyve çekiyo. İyi geliyor bana da. Bazen salatalık doğrayıp üstüne biraz tuz atıp tüketiyorum o da iy geliyor. Bol su içmek de dediğin gibi çok önemli. Geçen hafta muz tükettim hemen sıkıntı yaptı mesela. Yediklerimize içtiklerimize dikkat etmemiz lazım her ne kadar içimiz almasa da. Doktor zorlama dedi de sadece ekmek yersem ben de kabız olcam bu gidişle. Çorba tüketiyorum bol su içiyorum. Bir de meyve seviyorum.Magnezyum denediniz mi? Bir de folik asidinizi portakal suyuyla birlikte alin. Yürüyüs ve bol suyu denemissinizdir diye düsünüyorum. Ben sebze ve meyve agirlikli beslenince direkt azaliyor.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun sanada çok çok geçmiş olsunMerhaba, miktarı da önemli tabi ki ama kahverengi akıntıyı doktorlar ciddiye almıyor bile, lütfen kendinizi üzüp strese sokmayın bebeğe zararAtlatacak bir şey yok, lekelenme miktarı fazla olmadıkça fizyolojik olarak normal kabul ediliyor. Ben de çok kafama takıyordum, gebeliğimin başından beri lekelenme olmayan günüm yok gibi bir şey, arada da kanamam oluyor dün de oldu yazmıştım hatta. Size de çok geçmiş olsun, umarım bir daha böyle bir sorun yaşamazsınız ama yaşarsanız da kendinizi üzüp strese sokmayın muhtemelen hiç önemi olmayan bir lekelenme çıkacak
Bende çok kararsızımCanım ben de 11+3' üm, doktor bana 11 ile 14. Hafta arasında yaptırabilirsiniz demişti ben de doktorumu değiştireceğim, bu sebepten yakın zamanda doktora gitmeyeceğim şu sıralar çok fazla doktora gittim, yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsız kaldım açıkçası
Rabbim gönlünüze göre versin inşallahYa kizlar merhaba bugun 10+5 rutin muayenemiz vardi . Bebegim gayet saglikli sukurler olsun baya da buyumusdoktor ultrasona bakarken a-aaaa dedi bizde esimle merak ettik noldu diye cok erken ama bariz bir pipi var gibi gorunuyor dedi sok gecirdi kadincagiz boyle erken ultrasona hic tahmin etmezdim . Zaten cok hareketliydi . Bi sey gordum ve kordon degil dedi 2 haftaya netlesir dedi cok heyecanlandim sok oldumm
sıcak dusu su yonden bence onermıyorlar. havasız basık bı durum olusur belkı tansıyon dusuklugune yol acar dıye. ve bence gerçekten onemlı . cunku kaynar su altında nefes kesılmesı yasayabiliyorum. doktorlar tabı daha ıyısını bılırler senın ıcın.Bu arada arkadaşlar ne kadar doğruluk payı vardır bilmiyorum fakat doktorum ilk aylarda beni sıcak duş konusunda uyarmıştı tabi onu dinleyip ılık duş almaya özen gösterdim.
Kahve rengi akıntım olmadan gecesi miğren agrımdan dolayı sıcak suya atmak zorunda kaldım kendimi doktorumda sıcak sudan dolayıda olmus olabilir dedi ama bunu anneme yakınlarıma sordugumdada biz hep öyle aldık diyor kafam çok karısıyor ama doktorumu her ne olursa olsun dikkate alıyorum almak zorundayım bununla ilgili siz ne düşünüyorsunuz.
Valla baya beklenmedik bi anda cikageldi pipi saskinimmmRabbim gönlünüze göre versin inşallahbizde o güzel anı yaşamak için gün sayıyoruz.