- 1 Aralık 2022
- 1.041
- 1.781
benimde istediğim bi doktor vardı ama ancka haftaya cuma randevu blabildim 12+3 oluyorum o zaman gittiğimde testler için geç kalır mıyım onu da bilmediğim için tedirginim , en son 7+2 de gidip kalp atışı duymuştum doktor 1 ay sonra gel dedi ama ona gitmek istemiyorum
Yooo, aşırı rahat kafam. Hiç tedirginliğim korkularım bile olmadı. Ne gelirse allahtan yapıcak bişi yok korkarak ya da stres olarak önüne geçemem bu süreci kendime zehir ettiğimle kalırım diye düşünürüm hep. Ama noluyor 2 gündür anlamıyorum.Cok mu düsünüyorsunuz? Ya da kötü olasiliklar akliniza siklikla mi geliyor?
Hamileliklerinde ablamda da olurdu üçünde de oldu hatta hep yastığının altında bıçakla yatardı, saçma gelirdi o zaman ama üniversitede Anadolu’nun her yerinde böyle bir inanç olduğunu öğrenmiştim halk edebiyatı dersinde, demirden korktukları için yaklaşmazlarmış gerçekten de bıçak koyduğunda korkmazdı ablam, unuttuğu zaman korkardıYooo, aşırı rahat kafam. Hiç tedirginliğim korkularım bile olmadı. Ne gelirse allahtan yapıcak bişi yok korkarak ya da stres olarak önüne geçemem bu süreci kendime zehir ettiğimle kalırım diye düşünürüm hep. Ama noluyor 2 gündür anlamıyorum.
Soğuk sıkım gül suları var. Onlarla silebilirsin belki cildini.Kızlar akneye meyilli bir cildim var yüzünüze uyguladığınız doğal cilt bakım ürünü ve makyaj temizleme suyu vs var mı cildim çok kurudu eski ürünlerimi kullanamıyorum 11+1 iz suan
İnanırım ya böyle şeylere. Bizde de muska var. İnsan korkunca her şeyi yapar valla.Hamileliklerinde ablamda da olurdu üçünde de oldu hatta hep yastığının altında bıçakla yatardı, saçma gelirdi o zaman ama üniversitede Anadolu’nun her yerinde böyle bir inanç olduğunu öğrenmiştim halk edebiyatı dersinde, demirden korktukları için yaklaşmazlarmış gerçekten de bıçak koyduğunda korkmazdı ablam, unuttuğu zaman korkardıİlla bıçak değil küçük bi iğne de yastığına geçirsen olur, inanırsan tabii
Valla ben de geçen değişik bi rüya gördüm bi şey beni takip ediyormuş koridorda yürürken fısıltı falan geliyor dua okuyacağıma boşluğa bakıp yavşak falan diyordum unutmuşum sen hatırlatınca kaç dakikadır ona gülüyorumİnanırım ya böyle şeylere. Bizde de muska var. İnsan korkunca her şeyi yapar valla.
Bende 11+4 ümCanım ben de 11+3' üm, doktor bana 11 ile 14. Hafta arasında yaptırabilirsiniz demişti ben de doktorumu değiştireceğim, bu sebepten yakın zamanda doktora gitmeyeceğim şu sıralar çok fazla doktora gittim, yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsız kaldım açıkçası
Öyle sinirlendim ki bunu okuyunca. Çok çok geçmiş olsun. Onlar da bencilliklerinde boğulsunlar. Görüşme, konuşma mecbur kalmadıkça böyle insanlarla. Hiç söylenecek şey mi acısını yaşayan anneye, sanki keyfimizden yaşıyoruz kayıpları. Sana çok sabır diliyorum. Yaşamayan anlamaz.Kızlar ya size yazınca rahatlıyorum. Cuma günü zorunlu kürtaj olmuştum. Bugün kayınvalidem ile görümcem geldi gelir gelmez suçlamaya başladılar. Sen bunu yaptın şunu yaptın ikinci defadır kürtaj oluyorsun bir daha çocuğun olmayacak dedi. Kızı da onaylıyordu geçmiş olsun bile demediler benim bebeğim gitti ama bu söyledikleri herşeyden daha kırıcıydı çok incindim Allahtan gelen şeyi sanki ben yapmışım gibi davrandılar görümcemi de Allaha havale ediyorum yaşattıklarını yaşamadan ölmezler umarım. Çok kırgınım ya sabahtandır ağlıyorum bir daha hamile kaldığımda 5 ay onlara bile demeyecem onlara o kadar iyiyim ki ses bile çıkamadım hep içime attım Allaha havale ettim şusn ağlayarak yazıyorum
Cinsiyet ultrasonda 14 hafta sonrası netleşiyor. Bazen doktorlar tahminde bulunuyor öncesinde ama 14 hafta sonra belli oluyor normalde. Önceden öğrenenler kan testiyle öğreniyor.Kızlar 12 küsür haftada gitsem cinsiyeti öğrenirmiyim sizce
Ben de kilo veriyorum bu hamilelikte. Aslında hiç kusmadım da ama iştahım kapandı biraz, hem de çok şeker yemekten kaçınıyorum. Hala önceki hamileliğin kilosunu veriyorum ben bir de. 2 kilo gitmiş şimdilik, ama hafif karnım çıkıyor. Bebekler 20 gram falan zaten şimdi. İlk dönemde alınan da verilen de normal süreç görülüyor. Kendini aç bırakmayıp, besinleri almak önemli.Bu dönemde kilo vereniniz var mı? Çok sağlıklı beslendiğim hamur işine çok abanmadigim için kilo kaybetmeye başladım. 60 dan 56.7 ye düşmüşüm, benim yapı gereği kilo alamıyordum o yüzden antidepresan kullandım 1 sene, 46 kilodan 60 kiloya çıkmıştım 1 senede. Şimdi nutelladır, pişidir, sigara böreği kızartma falan yemedigimden vermeye başladım, bilen biri varsa açıklığa kavusturursa sevinirimbugün arkadaşıma gittim , önüme 5 tane küçük baklava koydu ve ben sadece 1 tane yedim
Bence ilk 3 aylık dönem gerçekten geçmek bilmiyor.. Ne olacak yaşayacak mı ikili test sonucu ne olacak vs vs. Şu 13. Hafta sağ salim bitsin de sevdiklerimle haberi paylaşayım istiyorum nasipse12+0 kontrolüme 1 hafta kaldı, 8+0da kalp atışını görmüştük 3 hafta önce. Sanki yıllar geçti gibi geliyor.
çok normal benimde 7. haftaya kadar hiçbir belirtim olmadı aa ne kadar rahatmış dedim kendi kendime 7 den sonra bir mide bulantısı başladı halsizlik baş dönmesi başladı 11+2 yim hala devam ediyorYa kızlar ben 5+4 günlük hamileyim pazartesi günü doktora gideceğim yani 6+3’te. Keseyi görmüştük en son gittiğimde. Ancak benim hiç belirtim yok göğüs şişliği dışında. Ne bir mide bulantısı ne başka bir şey. Normal mi? Böyle olan var mı?
ben de dun gece korkunc ruya gördüm gibi bısey oldu. dun acayıp yogun enerjılerın ldugu bır gundu bencce.Yooo, aşırı rahat kafam. Hiç tedirginliğim korkularım bile olmadı. Ne gelirse allahtan yapıcak bişi yok korkarak ya da stres olarak önüne geçemem bu süreci kendime zehir ettiğimle kalırım diye düşünürüm hep. Ama noluyor 2 gündür anlamıyorum.
selamlar bende şuan 9+1 hamileyim biiznillah ve geçen gün bütün profesörleri dinlendim zaten taramaları yaptırmak istemiyordum iyice emin oldum. Hiç bir tarama testini yaptırmayı düşünmüyorum. Zaten size kesin sonuç vermeyen testi yaptırıp neden kendime eziyet edeyim ki. Ayrıca sıvı almak durumunda kalıyorlar ve hiiiiiç istemiyorum. Ayrıca ablamın çok yakın arkadaşı bu testler sonucunda engelli denilen çocuğu neredeyse aldırıyormuş ancak vazgeçmiş ve doğumda çocuk engelli doğmamış sapa sağlam. Eski iş yerimde de aynı şey olmuştu kadın dava açmıştı. Atıyorum testin sonucu 50 de 1 çıktı aldıracak mısınız çocuğu? Allah korusun ki engelli doğmama ihtimali de 49 yani boşuna yapılan test baya araştırıp bu konuyu yazıyorum. Zaten bütün doktorlar olabilir çıkabilir kesin değil ırt zırt bişeyler diyor. Boşuna kalan 6 ayımı geremem zaten tüp bebek sürecim yorucuydu. Ki 39 yaşındayım riskli yaş gurubundayım ona rağmen düşünmüyorum. Cahilce boş bir konuşma değil emin olabilirsiniz. Yine de herkesin kendi kararı. Şahsen kağıt imzalayıp bütün testleri reddedeceğim inşaAllah.Güzel anne adaylarıı hepinize selam ben şu an 11+2 oldum ilk gebeliğim olduğu için çok fazla bir şey bilmiyorum doktorumdan da memnun olmadığım için ona gitmek istemiyorum bu dönemde ikili tarama testleri oluyormuş sanırım . tam olarak kaçıncı haftada gitmem gerekir doktora ve devlet hastanesi bu testleri yapıyor mu ? bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi
.
selamlar bende şuan 9+1 hamileyim biiznillah ve geçen gün bütün profesörleri dinlendim zaten taramaları yaptırmak istemiyordum iyice emin oldum. Hiç bir tarama testini yaptırmayı düşünmüyorum. Zaten size kesin sonuç vermeyen testi yaptırıp neden kendime eziyet edeyim ki. Ayrıca sıvı almak durumunda kalıyorlar ve hiiiiiç istemiyorum. Ayrıca ablamın çok yakın arkadaşı bu testler sonucunda engelli denilen çocuğu neredeyse aldırıyormuş ancak vazgeçmiş ve doğumda çocuk engelli doğmamış sapa sağlam. Eski iş yerimde de aynı şey olmuştu kadın dava açmıştı. Atıyorum testin sonucu 50 de 1 çıktı aldıracak mısınız çocuğu? Allah korusun ki engelli doğmama ihtimali de 49 yani boşuna yapılan test baya araştırıp bu konuyu yazıyorum. Zaten bütün doktorlar olabilir çıkabilir kesin değil ırt zırt bişeyler diyor. Boşuna kalan 6 ayımı geremem zaten tüp bebek sürecim yorucuydu. Ki 39 yaşındayım riskli yaş gurubundayım ona rağmen düşünmüyorum. Cahilce boş bir konuşma değil emin olabilirsiniz. Yine de herkesin kendi kararı. Şahsen kağıt imzalayıp bütün testleri reddedeceğim inşaAllah.
Amin amin amin ne güzel yazmışsınızBen de kararsız kaldığım için test yaptırmak istemiyorum, çünkü ne olursa olsun ben bu çocuğu doğuracağım, insanın hayatta başına gelenler nasibidir, bazı insanların ki çetrefilli olabilir, bazı insanların ki daha naif olabilir, bazı insanların bir yönden hayatı mükemmel sayılacak düzeyde iyidir ama başka eksik olan şeyler vardır, yeryüzü fânidir, bâki kalacak olan imtihana verilen sabırdır. Hayatımızın her safhasında sükunetle yaşamayı isteriz, kul imtihan için yaradılmıştır, varoluş sebebi budur. Ne olursa olsun, gelene tevekkül edip, teslimiyete razıyım. Rabbim güçleştirmesin...
Kararsız kaldığım husus şu; sadece önceden bilsem ona göre belki önceden eğitim alabilirim, kendimi eğitebilirim, annelik başlı başına bir farklı hayat okulu zaten, eğer ki yaptırmaya karar verirsem bu sebepten olabilir ki en güzeli tecrübeyle öğrenmek yönüm ağır bastığından hala karar veremedim.