- 28 Mart 2023
- 11.312
- 12.897
Ben normalde girmiştim başlarda ama dr'una danış benceDoğru söylüyorsun biz de balayı yapmadık haftaya Ege’ye gitmeyi düşünüyoruz gitmeyeyim mi(
Başlarda annenin depolardan besleniyor bebiş deniyor ya o yüzden çok onemsememistim öğün sayımıMide yanması başlamadan hafif bir şeyler atıştırsan iyi olur kuzum bence hem artık hamileyken 2 öğün az Gelir
Tamamdır sorayım birBen normalde girmiştim başlarda ama dr'una danış bence
Bu testler sağlık ocağında yapılıyor, toksoplazma testi. Evcil kedilerden geçmediği söyleniyor sadece dediğin gibi dışkısından gecebilirmis o yüzden temizleme, gönlünü ferah tut evdeki kediden bir şey olmazKızlar benim aklıma bir şey takıldı gece uykularım kaçtıdün doktor evcil hayvanınız var mı dedi var dedik artık kumunu sen temizlemiyosun kesinlikle eşin temizliyo dedi tamam dedik aşıları tam mı diye üstüne basa basa sordu biz bu sene aşıları 2 ay geciktirmiştik eşimin iş yoğunluğu falan girince araya. Dün yaptırdık hemen alel acele ve kedim gece böyle dışkı gibi kustu. Karanlıkta parazitli mi olup olmadığına bakamadım bi de o sersemlikle ama şuan çok korkuyorum netten bir sürü şey okudum psikolojim bozuldu bebeğe geçerse %75-80 beyin hasarlı doğar falan yazıyo daha önceden geçirmişsem mesela bu hastalığı tekrar geçirmemişimdir dimi hamilelik döneminde bilgisi olan var mı? Çünkü çok fazla sahiplendirme vs yaptım hayvanları çok seviyorum görünce dayanamayıp kucakladığım çok oldu geçirmiş olma ihtimalim çok yüksek eğer böyleyse bağışıklığım olmuş oluyo dimi gece eşimi uyandırdım uykularım kaçtı ya çok fena
Hayır canım kuşun dışkısını ellemediğin sürece sıkıntı olmaz aslında kedinin dışkısı tehlikeli olan toxoplasma paraziti. Veteriner hekimim hergün kedi köpek kuşla ilgileniyorumKizlar bu evcil hayvanlar meselesi yabancı olduğum bir konu ilk hamileligimde duymadim bile simdi burada okuyorum.aklima takıldı .Muhabbet kuşlarda bu bulasi yapiyor mu?
Hangi geninizde çikti ? Önceden kaybiniz var miPıhtılaşma çıkmadı ama bir genim de heterozigot mutasyon çıktı önlem amaçlı veriyorum dedi de öyle kafama takıldı teşekkür ederim
Ben de kuş besliyorum,eşim kafes tezmiligini yapıyor, kuş uzerime diskisini yaparsa yıkıyorum ya da ıslak mendille siliyorum, onun haricinde içli disliyizKizlar bu evcil hayvanlar meselesi yabancı olduğum bir konu ilk hamileligimde duymadim bile simdi burada okuyorum.aklima takıldı .Muhabbet kuşlarda bu bulasi yapiyor mu?
Hangi aşısını geciktirdinizKızlar benim aklıma bir şey takıldı gece uykularım kaçtıdün doktor evcil hayvanınız var mı dedi var dedik artık kumunu sen temizlemiyosun kesinlikle eşin temizliyo dedi tamam dedik aşıları tam mı diye üstüne basa basa sordu biz bu sene aşıları 2 ay geciktirmiştik eşimin iş yoğunluğu falan girince araya. Dün yaptırdık hemen alel acele ve kedim gece böyle dışkı gibi kustu. Karanlıkta parazitli mi olup olmadığına bakamadım bi de o sersemlikle ama şuan çok korkuyorum netten bir sürü şey okudum psikolojim bozuldu bebeğe geçerse %75-80 beyin hasarlı doğar falan yazıyo daha önceden geçirmişsem mesela bu hastalığı tekrar geçirmemişimdir dimi hamilelik döneminde bilgisi olan var mı? Çünkü çok fazla sahiplendirme vs yaptım hayvanları çok seviyorum görünce dayanamayıp kucakladığım çok oldu geçirmiş olma ihtimalim çok yüksek eğer böyleyse bağışıklığım olmuş oluyo dimi gece eşimi uyandırdım uykularım kaçtı ya çok fena
Hamile kalmadan 1 hafta önce tatile giderken isyerime emanet ettim gittim Mavişi mi kedi girmiş yemiş hala rüyalarımda görüyorum.3 senedir bizimleydi bütün bakımını ben yapıyordum. Kafama takıldı aldığım bir bakteri varmi acabaHayır canım kuşun dışkısını ellemediğin sürece sıkıntı olmaz aslında kedinin dışkısı tehlikeli olan toxoplasma paraziti. Veteriner hekimim hergün kedi köpek kuşla ilgileniyorum
Hayır canım sadece kedilerin dışkısına temas edip ağız yoluyla alırsan toksoplazma riski var onun dışında risk yok. Yıkanmamış salata sebze veya çiğ etten bulaşma riski hayvandan bulaşma riskinden daha fazlaKizlar bu evcil hayvanlar meselesi yabancı olduğum bir konu ilk hamileligimde duymadim bile simdi burada okuyorum.aklima takıldı .Muhabbet kuşlarda bu bulasi yapiyor mu?
A1298c 2 kaybım var ama çoğu insanda varmış bu gende heterozigot mutasyon bunla ilgili değil dedi doktorum. Homozigot olsa daha farklı tedavi uygulardı sanırımHangi geninizde çikti ? Önceden kaybiniz var mi
Ewet bu gen için folik asit b12 vitamini kullanin diyolar. Doktorunuz tedbir amaçli vermiştir iğneleri gebeliğiniz ilerlerse faydasini görmüş olursunuz. Öyle bişey oluyorki doktor birak diyince bile korkudan birakmak istemiyor çoğu insanA1298c 2 kaybım var ama çoğu insanda varmış bu gende mutasyon bunla ilgili değil dedi doktorum
Teşekkür ederimEwet bu gen için folik asit b12 vitamini kullanin diyolar. Doktorunuz tedbir amaçli vermiştir iğneleri gebeliğiniz ilerlerse faydasini görmüş olursunuz. Öyle bişey oluyorki doktor birak diyince bile korkudan birakmak istemiyor çoğu insan
Çok üzücü maalesefHamile kalmadan 1 hafta önce tatile giderken isyerime emanet ettim gittim Mavişi mi kedi girmiş yemiş hala rüyalarımda görüyorum.3 senedir bizimleydi bütün bakımını ben yapıyordum. Kafama takıldı aldığım bir bakteri varmi acaba
Olan bize oluyor zaten kuzumBaşlarda annenin depolardan besleniyor bebiş deniyor ya o yüzden çok onemsememistim öğün sayımı
Evet evet orası öyle tabii halsizlik, mide yanması, baş dönmesi oluyor bu seferOlan bize oluyor zaten kuzum
Ben önceki hamileliğimde kalkar kalkmaz Kuru ekmek atardım ağzımaayy ben uyanır uyanmaz hemen bi şeyler yiyorum yoksa geçmiyor yanması :)