Merhaba,Çok iyi yapmışsınız, bizde çevremizde Türkçe için özel öğretmen arayışı içindeyiz. Bodrum’da ikamet ediyoruz ve ne yazık ki bu konu da yeterli donanıma sahip öğretmene rastlamadık. Aslında benim oğlumda Türkçe için özel öğretmen desteği istemiyor, konu eksiğim yok ki diyor ama muhakkak kendisinin, bizim yada dershane öğretmeninin farkedemediği bir sıkıntı olmalı , belki özel öğretmeni farkeder diye düşünüyoruz. İnanır mısınız instagramdan bile hoca bulduk, online ders alabilir diye düşündük. Ama oğlum bir iki story’sinde soru çözümlerini dinledi bunları ben zaten yapabiliyorum dedi. Yine de arayıştayız, Bir de özel ders fiyatları beni biraz zorlayacak, bir öğretmenden ders başına 1250 ₺ fiyat aldım. Önceki seneler türkçeden full yada 1 yanlış yapan öğrencilerinin başarılarını anlattı , bunları dinleyince insanın aklı karışıyor. Bu fiyatlar fazla mı yoksa bu konudaki hassasiyetimiz mi kullanılıyor ? Sizler de bu civarda mı ödeme yapıyorsunuz?
Birde türkçe için elimizdeki kaynaklar master, fenomen, master paragraf, mozaik ve sinan kuzucu.. bunların dışında tavsiye edebileceğiniz kaynak var mı?
Aslında oğlum da istemiyordu hatta fulle yakın yapıyorım ne gerek var kafasındaydıÇok iyi yapmışsınız, bizde çevremizde Türkçe için özel öğretmen arayışı içindeyiz. Bodrum’da ikamet ediyoruz ve ne yazık ki bu konu da yeterli donanıma sahip öğretmene rastlamadık. Aslında benim oğlumda Türkçe için özel öğretmen desteği istemiyor, konu eksiğim yok ki diyor ama muhakkak kendisinin, bizim yada dershane öğretmeninin farkedemediği bir sıkıntı olmalı , belki özel öğretmeni farkeder diye düşünüyoruz. İnanır mısınız instagramdan bile hoca bulduk, online ders alabilir diye düşündük. Ama oğlum bir iki story’sinde soru çözümlerini dinledi bunları ben zaten yapabiliyorum dedi. Yine de arayıştayız, Bir de özel ders fiyatları beni biraz zorlayacak, bir öğretmenden ders başına 1250 ₺ fiyat aldım. Önceki seneler türkçeden full yada 1 yanlış yapan öğrencilerinin başarılarını anlattı , bunları dinleyince insanın aklı karışıyor. Bu fiyatlar fazla mı yoksa bu konudaki hassasiyetimiz mi kullanılıyor ? Sizler de bu civarda mı ödeme yapıyorsunuz?
Birde türkçe için elimizdeki kaynaklar master, fenomen, master paragraf, mozaik ve sinan kuzucu.. bunların dışında tavsiye edebileceğiniz kaynak var mı?
Bu çok doğru birebir yaşadı bir arkadaşımın oğluİnşallahdün akşam eşimle konuştukta lgs sürecinde çabalarının karşılığını alamazsa , içine sinen bir okula yerleşemezse onu üniversite sınavı için nasıl motive ederiz diye.. “çok çalışırsan yaparsın” motto’suna onu inandıramayız ki diye. Çünkü çocukların bu tempolarını gördükçe gerçekten içimiz cız ediyor.
Hemen bakıyorumÖrnek sorular yayınlandı bugün. Bakma şansınız oldu mu? sanki matematik önceki yayınlananlara göre daha bir beceri temelli gibi geldi.
meb beceri temelli ve kazanım kitapları dağıtıldı mı sizin okullarınıza?Hemen bakıyorum
Çıktısını alıp çözdüreyim
Türkçe için de mebin kendi soru bankası kitabı var
O kitaptaki soruları mutlaka çözsün demişlerdi hem özel hocası hem dershane
Begonvil o kitaba bakmanızı öneririm
Bizde de dağıtılmadı neden öyle oldu kimeb beceri temelli ve kazanım kitapları dağıtıldı mı sizin okullarınıza?
Bizim okulda dağıtılmadı.
bizimki de özel ama devlette de dağıtılmadı diye biliyorum. Devlet okulu olup da sınav senesinde olanlara dağıtılan var mı?Bizde de dağıtılmadı neden öyle oldu ki
Özel okul dıye dağıtılmadığını düşünmüştüm
Sizinde mi özel?
Yok bu yıl dağıtılmadı.bizimki de özel ama devlette de dağıtılmadı diye biliyorum. Devlet okulu olup da sınav senesinde olanlara dağıtılan var mı?
İnşallah emeklerinin karşılığını alırlarİnşallahdün akşam eşimle konuştukta lgs sürecinde çabalarının karşılığını alamazsa , içine sinen bir okula yerleşemezse onu üniversite sınavı için nasıl motive ederiz diye.. “çok çalışırsan yaparsın” motto’suna onu inandıramayız ki diye. Çünkü çocukların bu tempolarını gördükçe gerçekten içimiz cız ediyor.
Kesinlikle size çok katılıyorum, öğretmen arayışı içindeyiz umarım biran önce buluruz. Bilgi aldığımız bir öğretmen de Türkçe özel dersi verebileceğini fakat lgs sürecinin başka birşey olduğunu onun alanı olmadığını belirtti. Gerçekten küçük yerde yaşamak bu konularda çok sıkıntılıMerhaba,
Türkçe çok önemli bir ders. Meb önceki senelere göre Türkçeye daha çok ağırlığını vermeye başladı. Eğer sıkıntısı devam ediyorsa özel dersi deneseniz iyi olur. Çocuğunuzun istememesine bırakmayın bütçeniz elveriyorsa tabi. Yanlış yaptığı soruları hocasından birebir dinlemesi başka. Nartest türkçe, nitelik 8 paragraf/türkçe ve puan yayınları var. Puan yayınları çok bilindik değil ama sınav yayınlarına ait. beceri temelli türkçe ve matematik kitapları çok güzel.
Bilmez miyimAslında oğlum da istemiyordu hatta fulle yakın yapıyorım ne gerek var kafasındaydı
Dershane de ki danışman hocası ayarladı öğretmeni
İlk derse girdi çıktığında oğlumun dediği ben meğer ne çok şey bilmiyormuşum oldu
Şimdi hocasıyla çalışıyor dersten beri girdiği Türkçe denemeleri full çıkıyor
Meb Türkçe ye çok önem veriyor
Bu sene de zor olacak deniliyor
Yalnız fiyat çok yüksek geldi bana
Yarı fiyatına aldırıyorum yazdığınız fiyatın
Küçük yerde olmanın dezavantajı maalesef
Bu arada ben de yazın hep bodrumdayım
Bağlayı biliyo musunuz ordayım
Bazen anneme yada Antalya ya da gidiyorum ama çoğunlukla bodrum
Suyu biraz soğuk geliyor bana diğer yerlere göre daha rüzgarlı o yüzden yazın bunaltmıyor
Bu yaz su sıkıntısı vardı hala devam ediyor mu
Şimdi hemen bakıyorum, bulursam da sipariş ediyorumHemen bakıyorum
Çıktısını alıp çözdüreyim
Türkçe için de mebin kendi soru bankası kitabı var
O kitaptaki soruları mutlaka çözsün demişlerdi hem özel hocası hem dershane
Begonvil o kitaba bakmanızı öneririm
Sadece sözel’i çözmüş oğlum, henüz sayısala bakamamış. İngilizce 3.soruyu yanlış cevaplamış. Din’de de 1.soruyu doğru yapmış ama biraz tahminde bulundum, şansa doğru çıktı dedi. Sanırım video çözümleri de varmışÖrnek sorular yayınlandı bugün. Bakma şansınız oldu mu? sanki matematik önceki yayınlananlara göre daha bir beceri temelli gibi geldi.
Ne güzel olmuş Bodrum a yerleşmekBilmez miyimbiz biraz daha merkeze yakınız, bahçeşehir kolejinin oralardayız. su sıkıntısı ne yazık ki ekim sonuna kadar devam etti.. zaten bir su depomuz vardı , bir su deposu daha taktırmak durumunda kaldık, depolardaki su bittikçe dışarıdan kullanım suyu satın aldık biz eşimin iş durumu sebebiyle istanbuldan buralara geldik, 3 yıllık bir projeydi ama 15 yıldır buradayız istanbul içinde düzenimizi değiştirmeye değecek bir okul kazanırsa tekrar dönmek istiyoruz, çünkü bodrum’da ne yazk ki eğitim tatmin edici değil
Merhaba bende hızlı okuma kursu aldırmak istiyorum. Memnunmusuniz ve hangi kurumdan alıyor. Bilgi verirseniz yararları hakkında sevinirim.Bizimki 1 hızlı okuma okuduğunu anlama kursuna katıldı bu ay ,gayet memnun kaldık.
Dersaneye de gidiyor bu hafta orada dersler başladı bakalım .
Merhaba ,kurum hakkında bir bilgim yok eğitim koçu getirmişti hocayı.Merhaba bende hızlı okuma kursu aldırmak istiyorum. Memnunmusuniz ve hangi kurumdan alıyor. Bilgi verirseniz yararları hakkında sevinirim.
Sizin bdv deki konunuza da yazmıştımBenim kızımda bu sene LGS sınavına girecek ve hiç düzenli çalışmıyor.Bugün diyelim 50 soru çözse 3,4 gün çözmüyor.Yalnıslarinin peşine düşmüyor.birinci dönem denemeleri iyiken düşüşe geçti.Okulda olduğu sınav notları gayet iyi.Obp puanida 97 .Dershaneye vermedik.Matematik ve Fenden özel hoca tuttuk.Ayda birde okul denemelerine giriyor.Hiç ders çalışma isteği yok.Nitelikli okul kazanamazsa.Mecbur Obp puanıyla bir okula vereceğiz.