- 8 Nisan 2022
- 1.641
- 1.113
Bir ayı iki gün geçince ne oluyormus cnm ? Sebebini söylediler mi ? Neden 6 ay sonra ? Tam atak dönemi bizimde ciddi zorlayabilir ama başka zaman da cesaret edemem gibi geliyor sürekli başka şeyleri çıkıyorBen dogum yaptigim hastanede yaptircaktim ama 1 ayi 2 gun gectigi icin yapmadilar, 6 ay sonrasinda yapabiliyorlarmis. Lokal anestezi olmasi gerekiyormus, disardan bir cerrah bulup yaptiricaz da su an cocuk zaten gazdan, kusmadan, refluden yana huzursuz, sunnet biraz dursun dedik.
40 günde üç kere doktor kontrolümüz oldu canım ama kimse reflü demediSüper çok sevindim ben de reflüden oluyor sanıyordum
Bende reflü hastalığına döndüğünü düşünüyorum. Her emme sonrası kusma zaten rutinimiz. Ama artık öksürme uyurken sürekli bulantı gibi ağzıyla öğürme çıkmayan üst gaz problemi bazen rahatsız oluyor uyuyamıyor sanırım40 günde üç kere doktor kontrolümüz oldu canım ama kimse reflü demedi
Kendi işin olunca gitmeden olmuyor canım Allah kolaylık versin bizlere Ben bebeğide götürüyorum kv gelyor orda bakıyorBen iki ayrı işte çalışıyor dum birisi özel birisi kendimin de kendi işime devam ediyorum şu an anneme bırakıp üç defa gittim
:) ya yalnız olmadığıma sevindim valla. Bu bebeler hormonlu yahu bizler bizim kardeşlerimiz böyle miydiBenimki at gibi kişniyor
Aramızdaki ilişki güçlenir sanmıştım tam bir hayal kırıklığı gerçekten.. durum böyleyken ikinci çocuğu nasıl düşünebiliyorlar çok şaşırıyorum ben bu adama bir daha çocuk falan yapmam, ben hayatımı kenara bırakmışım gibi hissediyorumSüreç normal sen normalsin hiç üzülme hepimiz aynıyız o mutlu mutlu hayat biraz zor oluyor çocuktan sonra tabiki iyiki var bebeklerimiz ama eşlerle öyle olmuyor eskisi gibi
Hahaaa 2.yi yapan benAramızdaki ilişki güçlenir sanmıştım tam bir hayal kırıklığı gerçekten.. durum böyleyken ikinci çocuğu nasıl düşünebiliyorlar çok şaşırıyorum ben bu adama bir daha çocuk falan yapmam, ben hayatımı kenara bırakmışım gibi hissediyorum
Ayy canım üzme kendini sütünde etkilenir yıpratma yetse zaten verirdin mama da zehir değil ya illaki verilecek herkes ister sütü yetsin bebeğine ama yetmiyorsa da mama vereceksin mecbur tabiki eşinin tavrı evet çok yanlış olur olmadık saçma sapan herkes her konuda muhalefet olduğu için etkilenmiş senin büyük tepki verdiğin iyi olmuş inşallah bir daha bu şekilde üzerine gelinmez babalar bizden daha zor alışıyor bu sürece maalesefBugün kp kv yanında hüngür hüngür ağladım eşimi şikayet ettim. 2,5 senelik evliyim bir kez bile olumsuz bişey yansıtmadım ama bugün canıma tak dedi eşimin saçmalığı.
Güne güzel başladık güle oynaya hazırlandık Avm gittik mama almak için. Neyse sonrasında birer de dondurma yedik. Gülenoynaya yola çıktık. Markete gittik alışveriş yapmaya. Markete gelmeden önce dedim ki. Çocuk kucağım da kıpırdanıp duruyor Uyanacak epeydir de aç mamasını hazırla öyle markete geçelim dedim. Yok yok uyanmaz dedi markete girdik. Kasadayken yaygarayı kopardı. Neyse ben arabaya geçtim ama mama hazırlayacak kadar misade etmiyor eteşe düşmüş gibi ağlıyor. Eşim geldi arabaya mama hazırlarken yanlışlıkla panikleyip mamayı arabaya döktü. Sonra patladı tabi. Bu çocuğu mamaya alıştırdık kimse vermiyor bi biz veriyoruz. Emzirmezsen mamadan nasıl vazgececek. Hani süt bezlerin iyiydi neden sütün yok. Bağırıp durdu.
20 gündür zaten. Ayşe’den duydum Fatma’dan duydum bilmem ne arkadaşım şöyle dedi. Yok instagramdan gördüm yok gelen giden misafirler olsun. Herkes bi mamayı kötülemekte eşime karşı.
Ah kıyamam mamaya hiç bulaşmasaydınız. Aman bizim kız bizim oğlan 3 gün mama içti sonra bıraktırdık. En son markette sırada bekleyen adam demiş 5 günlük oğlum var 2 gün içtik bıraktırdık sonra siz de ağlasa da vermeyin vs. Bana onları saydırıyor bak millet bıraktırmış sen bıraktıramadın vs.
Sustum sinirden sessiz sessiz ağlıyorum kucağımda bebekle. Neyse kv geçtik yemek yiyecektik orada.
ben önden girdim o park yeri ararken. Salona geçip kp e kapat tv konuşacağız dedim ama hüngür hüngür ağlıyorum.
Şok oldular tabi.
Neyin var kızım vs dediler.
Şu oğlunuzu terbiye edin bıktırdı beni 20 gündür dedim.
Benim süt az geliyor sağınca 30 cc çıkıyor. Bu çocuğun bi öğünde 70 -90 cc içmesi gerektiğini söyledi doktor. Sütüm yetmiyor.
Bunu oğlunuza anlatamıyorum. Sanki şarıl şarıl sütüm akıyor da ben vermiyormuşum gibi davranıyor. Eve gelen herkes mamayı kötülüyor. Bi kişi daha kötülesin evden kovucam haberiniz olsun dedim.
Kulaktan duyma şeylerle her akşam bana laf sokuyor bıktım artık dayanamıyorum dedim.
Haliyle kızdılar baya eşime. Ona ne oluyda verdiğin mamaya karışıyor. Kendisş de mamayla büyüdü hatta şimdi ki mamalar gibi bile değil. Pirinç unu felan onlarla büyüdü dediler.
Eşim girdi o esnada. Babası direk azarladı. Sen neden kadının sütüne mamasına karışıyorsun sen mi emziriyorsun akşama kadar sen mi başındasın anası bilir ne yapacağını dedi.
Bu direk savunmaya geçti. Kötü bişey demedim vs. Bana biraz sitem etti sen neden babamlara şikayet ediyorsun beni dedi.
Bend dedim ; Daha dün ondan önce ki gün hatta bu sabah uyarmadım mı seni güzel güzel anlatmadım mı.
Sütüm az yetmiyor. Takviye gıdalar aldım 30 cc süt oldu 50-60 cc. Ama hala yeterli değil. İyice arttıkça belki bebek kendi mamaya gerek duymayacak ama şuan yetmiyor sütüm. Bana milletin ağzı ile gelme doktora bi kez daha danışalım istersen demedim mi dedim.
Neden laftan anlamıyorsun da milletin ağzıyla her günümü zehir ediyorsun yok sütüm işte yok benim evladıma garezim mi var dedim.
Sustu kaldı zaten. Annesi de baya kızdı. Kadının sütü yoksa aç kalacak değil ya bebe verecek mamayı dedi. Parası zor geliyorsa ben alırım mamasını dedi.
Öyle kapandı konu.
Şimdide eve geldik sohbet etmeye çalışıyor. Bakmıyorum yüzüne.
Bu süreçte beni en çok yoran kişi eşim oldu.
Allah affetsin bende sevindim yaaa:) ya yalnız olmadığıma sevindim valla. Bu bebeler hormonlu yahu bizler bizim kardeşlerimiz böyle miydi
Ahh canım inan üzüldüm tabiki haklısın insan en büyük desteği eşinden bekliyor seninki başkalarına kanmış millete inanmış sanki öyle çok kolay her bünye farklı süt yetmeyice bizim ne kadar çok üzüldüğümüzü inan hiç kimse anlayamaz de amaç sacede anne sütünü içmek değil yani bir bebek bir canlı var ve doymaya ihtiyacı var aç aç önemli olan onı doyurmak bakabilmek bence .benimde az sütüm bazen var bazen yok banada eşim kızıyor sen emzir emzirme demiyorum ama çocuk nasıl gelişecek diyor. Benim kendi annemlerde bana sen yemiyorsun yok kilona takıyon ondan sit yok diyor alakası yok durumu olmayan insanlar etmi yiyo hergün sanki sürekli düzenli besleniyor sütü olanın oluyor yani boşver üzülme olan sütünde gitmesin sen önce hep emzir sonrada mama takviyesi zaten ek gıda gelicekBugün kp kv yanında hüngür hüngür ağladım eşimi şikayet ettim. 2,5 senelik evliyim bir kez bile olumsuz bişey yansıtmadım ama bugün canıma tak dedi eşimin saçmalığı.
Güne güzel başladık güle oynaya hazırlandık Avm gittik mama almak için. Neyse sonrasında birer de dondurma yedik. Gülenoynaya yola çıktık. Markete gittik alışveriş yapmaya. Markete gelmeden önce dedim ki. Çocuk kucağım da kıpırdanıp duruyor Uyanacak epeydir de aç mamasını hazırla öyle markete geçelim dedim. Yok yok uyanmaz dedi markete girdik. Kasadayken yaygarayı kopardı. Neyse ben arabaya geçtim ama mama hazırlayacak kadar misade etmiyor eteşe düşmüş gibi ağlıyor. Eşim geldi arabaya mama hazırlarken yanlışlıkla panikleyip mamayı arabaya döktü. Sonra patladı tabi. Bu çocuğu mamaya alıştırdık kimse vermiyor bi biz veriyoruz. Emzirmezsen mamadan nasıl vazgececek. Hani süt bezlerin iyiydi neden sütün yok. Bağırıp durdu.
20 gündür zaten. Ayşe’den duydum Fatma’dan duydum bilmem ne arkadaşım şöyle dedi. Yok instagramdan gördüm yok gelen giden misafirler olsun. Herkes bi mamayı kötülemekte eşime karşı.
Ah kıyamam mamaya hiç bulaşmasaydınız. Aman bizim kız bizim oğlan 3 gün mama içti sonra bıraktırdık. En son markette sırada bekleyen adam demiş 5 günlük oğlum var 2 gün içtik bıraktırdık sonra siz de ağlasa da vermeyin vs. Bana onları saydırıyor bak millet bıraktırmış sen bıraktıramadın vs.
Sustum sinirden sessiz sessiz ağlıyorum kucağımda bebekle. Neyse kv geçtik yemek yiyecektik orada.
ben önden girdim o park yeri ararken. Salona geçip kp e kapat tv konuşacağız dedim ama hüngür hüngür ağlıyorum.
Şok oldular tabi.
Benim süt az geliyor sağınca 30 cc çıkıyor. Bu çocuğun bi öğünde 70 -90 cc içmesi gerektiğini söyledi doktor. Sütüm yetmiyor.
Bunu oğlunuza anlatamıyorum. Sanki şarıl şarıl sütüm akıyor da ben vermiyormuşum gibi davranıyor. Eve gelen herkes mamayı kötülüyor. Bi kişi daha kötülesin evden kovucam haberiniz olsun dedim.
Kulaktan duyma şeylerle her akşam bana laf sokuyor bıktım artık dayanamıyorum dedim.
Haliyle kızdılar baya eşime. Ona ne oluyda verdiğin mamaya karışıyor. Kendisş de mamayla büyüdü hatta şimdi ki mamalar gibi bile değil. Pirinç unu felan onlarla büyüdü dediler.
Eşim girdi o esnada. Babası direk azarladı. Sen neden kadının sütüne mamasına karışıyorsun sen mi emziriyorsun akşama kadar sen mi başındasın anası bilir ne yapacağını dedi.
Bu direk savunmaya geçti. Kötü bişey demedim vs. Bana biraz sitem etti sen neden babamlara şikayet ediyorsun beni dedi.
Bend dedim ; Daha dün ondan önce ki gün hatta bu sabah uyarmadım mı seni güzel güzel anlatmadım mı.
Sütüm az yetmiyor. Takviye gıdalar aldım 30 cc süt oldu 50-60 cc. Ama hala yeterli değil. İyice arttıkça belki bebek kendi mamaya gerek duymayacak ama şuan yetmiyor sütüm. Bana milletin ağzı ile gelme doktora bi kez daha danışalım istersen demedim mi dedim.
Neden laftan anlamıyorsun da milletin ağzıyla her günümü zehir ediyorsun yok sütüm işte yok benim evladıma garezim mi var dedim.
Sustu kaldı zaten. Annesi de baya kızdı. Kadının sütü yoksa aç kalacak değil ya bebe verecek mamayı dedi. Parası zor geliyorsa ben alırım mamasını dedi.
Öyle kapandı konu.
Sebebini soylemediler cnm ya, ama tum Acibadem hastanelerinde boyleymis. Disarda lokal anestezi yapan bi yer bulursaniz yaptirin dediler.Bir ayı iki gün geçince ne oluyormus cnm ? Sebebini söylediler mi ? Neden 6 ay sonra ? Tam atak dönemi bizimde ciddi zorlayabilir ama başka zaman da cesaret edemem gibi geliyor sürekli başka şeyleri çıkıyor
Yaa benim kalabalık ortam o yüzden götüremiyorum annem yada kv gelip bakıyorKendi işin olunca gitmeden olmuyor canım Allah kolaylık versin bizlere Ben bebeğide götürüyorum kv gelyor orda bakıyor
Yani tam tarif edemem ama kapana kısılmış gibi hissediyorum artık hiç birşey eskisi gibi olmayacak ömür boyu bir sorumluluk kafamdan o kadar çok şey geçiyor ki malesef buda bazen suçluluk hissetmeme neden oluyorBende bogulma hissi oluyo sizde de oluyo mu ya
Bunlar da tek başına reflü belirtisi değil canım benim arkadaşımın bebeğinde reflü vardı fazla emdiği sütü kusması çok normal fazlalığı atar diyor doktorlar ağzından gaz çıkmazsa sindiremediği kısmı atıyordurBende reflü hastalığına döndüğünü düşünüyorum. Her emme sonrası kusma zaten rutinimiz. Ama artık öksürme uyurken sürekli bulantı gibi ağzıyla öğürme çıkmayan üst gaz problemi bazen rahatsız oluyor uyuyamıyor sanırım
Stres olmak çok normal ama bu işten kacış yok malesef. İlk oğlum 4-5 aylıktı sünnet olduğunda çok ağladı, çok daha zor oluyo büyüyünce. İyileşme süreci de daha kısa oluyo küçükken.Bazen pipi uygun olmadığı oluyormus herhalde öyle olsa söylerler sanırım zaten herşeyi sorarım ama içim gidiyor resmen stresten kaşıntım arttı
Canım eşini al bir yerden at. Ancak rahatlarsın konuşmada bu arada bu bebek sizin tüp bebek demi yatsın kalksın Allah’a şükür etsin sağ Salim kucağımıza aldık ne önemi var neyle beslendiğinin zehir vermiyorsun yaş çocuğa benim üç tane yiğenim bimin en kötü maması ile büyüdü abimin durumu yoktu onu alabildi yengem emziremedi şu an kızı okul birincisi ne yani mama olunca ne oluyormuş artı bu stresle var olan sütün de gider sen emzirme danışmanından destek al onlar süt artırıcı yöntemi bizlerden daha iyi yapıyor ben var olan sütümü emdiremedim kv kp stresinden gittim destek aldım kocaların düzeni bozulmadı ki seni asla anlayamaz işine de gelmiyor zaten anlamakBugün kp kv yanında hüngür hüngür ağladım eşimi şikayet ettim. 2,5 senelik evliyim bir kez bile olumsuz bişey yansıtmadım ama bugün canıma tak dedi eşimin saçmalığı.
Şok oldular tabi.
Öyle kapandı konu.
Canım neymiş o sürer sürmez gaz çıkaran şey kaçırdımdaBen memnunum sürüyorum masaj yapıyorum ya kakasını yapıyor ya gaz çıkarıyor bence baya etkisi var denemek lazım her bebeğe faydası olan şeyler farklı denemek lazım
Ben şükrediyorum en azından az da olsa anne sütü alıyor çocuğum. Elimden geldiğince meme veriyorum tek sıkıntı benim ki çok acıktığında memeye sabrı kalmıyor. Mama daha kolayına gidiyor. Ama bi meme reddi söz konusu değil. Geceleri ya da gündüz uyku uyanıklık halinde memeyi de gayet güzel emiylr. Ama doymuyor çocuğum çünkü miktar az yeni yeni artıyor. Hele bi memeden neredeyse 5 cc mama anca çıkıyordu yarım saat sağmam da. Şimdi 20-30 cc çıkıyor o memeden. Kaldı ki takviyeleri ben 2 gündür kullanıyorum. 1 kaşık da olsa anne sütü gidiyor ya bebeğimin kursağına ben ona seviniyorum.Ahh canım inan üzüldüm tabiki haklısın insan en büyük desteği eşinden bekliyor seninki başkalarına kanmış millete inanmış sanki öyle çok kolay her bünye farklı süt yetmeyice bizim ne kadar çok üzüldüğümüzü inan hiç kimse anlayamaz de amaç sacede anne sütünü içmek değil yani bir bebek bir canlı var ve doymaya ihtiyacı var aç aç önemli olan onı doyurmak bakabilmek bence .benimde az sütüm bazen var bazen yok banada eşim kızıyor sen emzir emzirme demiyorum ama çocuk nasıl gelişecek diyor. Benim kendi annemlerde bana sen yemiyorsun yok kilona takıyon ondan sit yok diyor alakası yok durumu olmayan insanlar etmi yiyo hergün sanki sürekli düzenli besleniyor sütü olanın oluyor yani boşver üzülme olan sütünde gitmesin sen önce hep emzir sonrada mama takviyesi zaten ek gıda gelicek
Evet tüp bebek canım. Hem de tek embriyom ile nasip etti rabbim. Geride embriyom da yoktu.Canım eşini al bir yerden at. Ancak rahatlarsın konuşmada bu arada bu bebek sizin tüp bebek demi yatsın kalksın Allah’a şükür etsin sağ Salim kucağımıza aldık ne önemi var neyle beslendiğinin zehir vermiyorsun yaş çocuğa benim üç tane yiğenim bimin en kötü maması ile büyüdü abimin durumu yoktu onu alabildi yengem emziremedi şu an kızı okul birincisi ne yani mama olunca ne oluyormuş artı bu stresle var olan sütün de gider sen emzirme danışmanından destek al onlar süt artırıcı yöntemi bizlerden daha iyi yapıyor ben var olan sütümü emdiremedim kv kp stresinden gittim destek aldım kocaların düzeni bozulmadı ki seni asla anlayamaz işine de gelmiyor zaten anlamak