2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 106 49,3%
  • erkek

OY: 102 47,4%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 4 1,9%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    215
Ben ben ben! Nefes nefeseyim hep. Sanki taş taşıyorum. Oturduğumuz ev dubleks yatak odam üst katta, oturma odasına yerleşicem galiba artık. Çünkü yatağa çıkana kadar ölüp bitiyorum sanki. Zaten yorgunluğum hep vardı bu prilam'la daha arttı sanki. Allahım hepimize gayret kuvvet versin de, bebeklerimiz iyi olsun yeter :KK200::anne:
Valla ben de çok kolay nefes nefese kalıyorum ama bence benimki kilodan.

Hamileliğinde riskli bir durum yoksa eğer evet yatağını aşağı al merdiven zorlayıcı bişey zaten ama sabah akşam 30dk yavaş yürüyüş yapsan cigerlerin biraz açılsın hem kondisyonun artar, bana doktorum tavsiye etti mutlaka sabah akşam yemekten sonra yavaş yavaş açık havada yürü yarım saat diye.

Canım ultrason kağıdında bi sıkıntı var bence on hafta 2 gün yazıyo üstte altta yedi hafta bir gün o niye öyle olmuş ki
O sıkıntı değil ustteki10hafta son adet gunume göre yaziyor, ama benim adet düzenim zaten 38 gün ortalaması iki senedir ara ara gecikmeler de yasiyordum. Muhtemelen geç döllenme olmustur. alttaki de ultrasonun keseyi olcmesine göre çıkan sonuç.

Kizlar selam, sonunda bebisimizin kalp atışını duydum hatta gördüm pıt pıt atıyordu. Ama doktor karından görüntüyü bastirmayi unuttu, vajinadan da sesini çok kısa duydum asagidaki vajinadan ultrason bebiş pek görünmüyor o yüzden sormicam sizce cinsiyeti ne diye 😅

mesirmacunu mesirmacunu 7+1 kalp atışı ekleyebilirsin listeye.

Gece şekerim yüksek olduğu için insülin ignesine başlattı dahiliye doktoru.

Diyetisyen de sabah sabah tersinden mi kalkmış napmissa uzun uzun azarladı, sebep de kahvaltida yazdıgindan bı dilim daha az ekmek yemem. bebeği beslemen için yemen lazim dedi hatta özellikle dedim ki yani ilk trimasterda da mı bebek yedigimize göre besleniyor diye evet dedi bana bı garip geldi bu tavrı çünkü bı çok doktor ilk aylarda beslenmenizi degismenize gerek bile yok derler bı dilim ekmek için bebek aç kalmaz millet kusa kusa aç kalırken özellikle.

neyseki dahiliye doktoru endokrine sevketti zaten hamilelik öncesi ben endokrin obezite kliniğine göre besleniyordum ve onlar sayesinde baya kilo vermiştim.

bu Zeynep kamil diyetisyenine geçen sene zayıflamak için de gitmiştim yine aynı listeyi vermişlerdi o zaman da günde 3 ana 3 ara diye tutturmuş if yapmak istememi terslemislerdi sana olmaz şeker hastası olursun diye. Bunlar yüzünden insulin hormonum o kadar çok yükseldi ki doktorlar şaşırdı bu ne hayatımda ilk defa bu kadar insülin seviyesi görüyorum diye. kilo da verememistim.

Ne zaman ki endokrine gittim tahlillerimi incelediler biz iki öğünü destekliyoruz önemli olan saat kaçta ve ne yediğiniz diye hiç öyle liste de vermezler size not tuttururlar. Bakalım şimdi ne diyecekler. Hamileyim diye aynı listeden veriyorlarmış 😂😂

Neyse benim gibi olan varsa burda hamilelik şekeri ile pek bilgi yok biraz da anlatasim varmış uzun uzun yazdım 😅

Eki Görüntüle 3330975
Sen o diyetisyeni değiştir kız o ne öyle birde hamile insan azarlanır mı zaten duygusallık x 1000. Bizde Şuan. Ben 9 +0 Şuan ve 5 kilo verdim kusmaktan falan değil hiç belirtim yok bu arada. Öyle kendi kendime vermişim 🥹 endişe ettim çocuk beslenmiyor diye doktorum bana aldığım bir lokmadan bile beslenir zaten bu dönemde annenin depolarını tüketiyor o yorgunluklar falan ondan oluyor dedi. Birde kalsiyum ve protein ağırlıklı beslenin diyorlar yapabiliyorsanız . Ekmek nedir ya karbaonhidrat en kaçmamız gereken şey aslında. Amannn sevmedim o diyetisyeni zaten diyetisyenleri genel olrak sevmiyorum😇😂🤣 geçmişi kilolu biri olarak🥰😂

Kizlar selam, sonunda bebisimizin kalp atışını duydum hatta gördüm pıt pıt atıyordu. Ama doktor karından görüntüyü bastirmayi unuttu, vajinadan da sesini çok kısa duydum asagidaki vajinadan ultrason bebiş pek görünmüyor o yüzden sormicam sizce cinsiyeti ne diye 😅

mesirmacunu mesirmacunu 7+1 kalp atışı ekleyebilirsin listeye.

Gece şekerim yüksek olduğu için insülin ignesine başlattı dahiliye doktoru.

Diyetisyen de sabah sabah tersinden mi kalkmış napmissa uzun uzun azarladı, sebep de kahvaltida yazdıgindan bı dilim daha az ekmek yemem. bebeği beslemen için yemen lazim dedi hatta özellikle dedim ki yani ilk trimasterda da mı bebek yedigimize göre besleniyor diye evet dedi bana bı garip geldi bu tavrı çünkü bı çok doktor ilk aylarda beslenmenizi degismenize gerek bile yok derler bı dilim ekmek için bebek aç kalmaz millet kusa kusa aç kalırken özellikle.

neyseki dahiliye doktoru endokrine sevketti zaten hamilelik öncesi ben endokrin obezite kliniğine göre besleniyordum ve onlar sayesinde baya kilo vermiştim.

bu Zeynep kamil diyetisyenine geçen sene zayıflamak için de gitmiştim yine aynı listeyi vermişlerdi o zaman da günde 3 ana 3 ara diye tutturmuş if yapmak istememi terslemislerdi sana olmaz şeker hastası olursun diye. Bunlar yüzünden insulin hormonum o kadar çok yükseldi ki doktorlar şaşırdı bu ne hayatımda ilk defa bu kadar insülin seviyesi görüyorum diye. kilo da verememistim.

Ne zaman ki endokrine gittim tahlillerimi incelediler biz iki öğünü destekliyoruz önemli olan saat kaçta ve ne yediğiniz diye hiç öyle liste de vermezler size not tuttururlar. Bakalım şimdi ne diyecekler. Hamileyim diye aynı listeden veriyorlarmış 😂😂

Neyse benim gibi olan varsa burda hamilelik şekeri ile pek bilgi yok biraz da anlatasim varmış uzun uzun yazdım 😅

Eki Görüntüle 3330975
Bazı doktorlar çok can sıkıcı gerçekten :KK43: iyi olmanıza çok sevindim canım :KK68:

Valla ben de çok kolay nefes nefese kalıyorum ama bence benimki kilodan.

Hamileliğinde riskli bir durum yoksa eğer evet yatağını aşağı al merdiven zorlayıcı bişey zaten ama sabah akşam 30dk yavaş yürüyüş yapsan cigerlerin biraz açılsın hem kondisyonun artar, bana doktorum tavsiye etti mutlaka sabah akşam yemekten sonra yavaş yavaş açık havada yürü yarım saat diye.
Ya aslında çok güzel olur yürüyüş ama sabah 7.45'te evden çıkıuyorum o da zor zar. Akşam da işten geliyorum yorgun argın. İki köpeğimiz var onları yürüyüşe çıkarıyorum bazen sabah bazen akşam ama tempolu olmuyo tabi onlara ayak uydururken.
Hamile kalmadan 2 ay önceye kadar pilates yapıyordum aslında kondisyonum iyidir. Ben demir depolarımın düşük olmasına veriyorum, 12. haftadan sonra takviye vereceğim dedi doktor, bekliyorum şimdilik.

Sen o diyetisyeni değiştir kız o ne öyle birde hamile insan azarlanır mı zaten duygusallık x 1000. Bizde Şuan. Ben 9 +0 Şuan ve 5 kilo verdim kusmaktan falan değil hiç belirtim yok bu arada. Öyle kendi kendime vermişim 🥹 endişe ettim çocuk beslenmiyor diye doktorum bana aldığım bir lokmadan bile beslenir zaten bu dönemde annenin depolarını tüketiyor o yorgunluklar falan ondan oluyor dedi. Birde kalsiyum ve protein ağırlıklı beslenin diyorlar yapabiliyorsanız . Ekmek nedir ya karbaonhidrat en kaçmamız gereken şey aslında. Amannn sevmedim o diyetisyeni zaten diyetisyenleri genel olrak sevmiyorum😇😂🤣 geçmişi kilolu biri olarak🥰😂
Evet bence de bı daha gitmiycem onlara valla ekmek için insan azarlanir mi bir de bana diyor kilo ver bı kilo vermişim nasıl verdim sanıyorsun diyemedim uğraşmamak için :KK70:

Mesela endokrin günde sadece üç ekmek hakkın var demişti bunlar bı anda günde 8dilime çıkardılar akşam 9.30a bile galeta ya da iki dilim ekmek süt yazmislar. Ben 100un üstünde kilodayım zaten saçmalığın dikalasi.

Evet bence de bı daha gitmiycem onlara valla ekmek için insan azarlanir mi bir de bana diyor kilo ver bı kilo vermişim nasıl verdim sanıyorsun diyemedim uğraşmamak için :KK70:

Mesela endokrin günde sadece üç ekmek hakkın var demişti bunlar bı anda günde 8dilime çıkardılar akşam 9.30a bile galeta ya da iki dilim ekmek süt yazmislar. Ben 100un üstünde kilodayım zaten saçmalığın dikalasi.
ayrıca hamilesin öncelik senin ve bebişin sağlığı. Kilo vermek durakoysun kenarda. Kilolu hamilelerde öncelik kilo vermek değil hamilelik boyunca az kilo almak boşa kilo almamak bebeği beslemek oluyor. Senin o diyetisyenin psikolojisi bozuk ayrıca doktorum bana canın ne isterse ye ama abartma bu aylarda hamur işi falan isterse ye ama porsiyon kontrolü yap dedi . Akşam dokuzda süt ekmek nedir 😅 ki ben 65 kilo ile hamile kaldım Şuan 60 kiloyum. Kız boşver bunları sen bebişe odaklan sağlıkla doğar inşallah bebişlerimiz 🥰

IMG-20231107-WA0000.jpeg
kızlar üstten bu bugün kalp atışını duyduk çok şükür cinsiyet tahmini şimdi alabilir miyim 🥰

Bu arada ben hiç ekmek tüketmiyorum ay zayıf olayım diye değil canım istemiyor hamur işi de istemiyor makarna bile istemiyor . Önceden de çok tüketmezdim ama şimdi hamileyken hiç yemiyorum . yeldayld yeldayld senin diyetisyen duysa beni vurur herhalde . Neyse ciddi ciddi acaba zararı varmı diye düşünmeden duramadım bak ekmek tüketmek şart mı kızlar ??

Bu arada ben hiç ekmek tüketmiyorum ay zayıf olayım diye değil canım istemiyor hamur işi de istemiyor makarna bile istemiyor . Önceden de çok tüketmezdim ama şimdi hamileyken hiç yemiyorum . yeldayld yeldayld senin diyetisyen duysa beni vurur herhalde . Neyse ciddi ciddi acaba zararı varmı diye düşünmeden duramadım bak ekmek tüketmek şart mı kızlar ??
ekmek tüketmek asla şart degil.. hiçbirimiz için.. ben cok uzun yıllardır glutensiz ve sekersiz besleniyorum (haftada 1-2, birer öğün harici).. ama hamile kaldıgımdan beri ara ara canım istiyor diye ekmek de tüketiyorum şeker de fakat tamamen canımın cekmesiyle alakalı :) karbonhidrat tüketmek önemli fakat sınırlı ve sağlıklı kaynaklardan olması sartıyla..hiç takılmayın :)

Sizinki kaç mg acaba çünkü 100 mg olan ağızdan alınıyor ama 200mg olan fitil olarak alındımı daha etkili oluyor bide yan etkisi olmuyor ben haziranda düşük yaptım hep ağızdan almıştım ama bu gebelikte fitil olarak aldım çok daha iyi oldu
Benim ki de 200 lük canım olmazsa doktoruma sorarım canım

X