- 27 Nisan 2021
- 602
- 464
- 33
-
- Konu Sahibi mesirmacunu
- #3.161
Canım ben geörn hafta falan daha çok uyuyordum bu hafta da çok uykum geliyor ama gecen haftaya göre daha iyi. Oğlum var 26 aylık o saolsun sabah 8 de ayaktayız öğle uykusunda çoğu zaman onunla birlikte bende uyuyorumCanım kızlar güzel anneler ben 8+1 günlük hamileyim şimdi uykum çok geliyor uyumazsam üşüyorum çok fena oluyorum uyuyup uyandıktan sonra daha enerjik oluyorum benim gibi sürekli uyuyan kişiler var mı bir de uykum çok düzensiz uyuyup sonra gece 2 de 3 de kalkıp uyuyamıyorum tekrar sabaha karşı uyuyorum uykunuz düzenliyse nasıl düzene soktunuz yardım edebilirseniz sevinirim canlarım çok öptüm hepiniz çok iyi olun bebeklerimiz de sağlıklı güçlü çocuklar olsun inşAllah
Şuan kaç haftalık senin ya tabi çocugun olunca daha dayanıklı oluyorsun benim arkadaşım bamileliğin de uykuya çok meyilli oluyor ama ikinci hamileliğin de hep çocugu için kalktı uykumu düzene sokmaya çalışıyorum ama dayanamıyorum uykum gelince uyuyorum bir de benim bulantılarım hep gece 2 de 3 de oluyor değişikCanım ben geörn hafta falan daha çok uyuyordum bu hafta da çok uykum geliyor ama gecen haftaya göre daha iyi. Oğlum var 26 aylık o saolsun sabah 8 de ayaktayız öğle uykusunda çoğu zaman onunla birlikte bende uyuyorum
Şöyle düşün hamile olduğunu 6. 7. Ayında falan farkedenler var. Hatta benim annem kardeşimi 8. Ayda tesadüfen oğreniyor gerçi o zamanlar ultrason yok Türkiye'de annem karnı büyüdüğü için gidiyor hastaneye neyim var diye kaç tane doktor bakıyor ur var sende diyorlar ömür bicenler bile oluyor, acil ameliyat olman lazım vs kadin olucem diye kahroluyor en son mahallede çok yaşlı Rum bir doktora gidiyorlar o diyor ki kızım sen hamilesin ne uruYaa kızlar bişey sorucam, ben 8+1 oldum ama hâlâ bulantıaserme falan yok, sadece ara sıra ayakta kalırsam belim ağrıyor, hamile değil gibi hissediyorum.. Ama belim sanki kalınlaştı bir de 1 kg almışım.. Sizde de aynı durum var mı yoksa bana has bir durum mu? Bu grupta bir arkadaş (kimdi hatırlamıyorum) çok normal olduğu zaman sağlıksız bir durum diye yazmış. 9 haftalıkken düşük yapmış biri olarak o yazıyı görmek zaten henüz korkularimi atamamisken huzursuz etti. Beni bu konuda aydınlatacak birileri var mı? Her hamile aynı süreci yaşamak zorunda mı? Her bireyin gelişimsel süreci farklı olamaz mı? Biz burada her anlamda birbirimizi anlayan ve destek olmaya çalışırken böyle bir yazıyı görünce korkularım depreşti.. Hatta eşimle birbirimize bir söz verdik hamileligimi cinsiyeti öğrenene kadar kimseye soylemeyecegimize dair, annelere bile haber vermedik. Bir tek burayı takıp ediyorum, sizlere soruyorum, anladığımi ve anlaşıldığımi düşünürken bugün ilk defa çok huzursuz oldum. Hiçbirimiz Dr değiliz, deneyimlerimizi ve bilgilerimizi paylaşıyoruz, acılarımızi ve sevinclerimizi paylaşıyoruz. Bu noktada ben de dahil olmak üzere herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.. Hepinizi seviyorum
Sizinki kaç mg acaba çünkü 100 mg olan ağızdan alınıyor ama 200mg olan fitil olarak alındımı daha etkili oluyor bide yan etkisi olmuyor ben haziranda düşük yaptım hep ağızdan almıştım ama bu gebelikte fitil olarak aldım çok daha iyi olduKullanımında ağızdan alınır diye yazıyor ama bende kullanıyorum da, hem eczacı ağızdan dedi hem De prospektüsde öyle yazıyor
Beslenmen nasıl? Karbonhidrat çok kaçırıyor olabilirsin. Anne babanda şeker hastalığı var mı? Kilon biraz fazla mi? Bunlara cevabın evetse doktorla bir görüş kontrol ettir. Kan şekeri yükselince gündüz yemek sonrası çok uyku yapıyor, o da tüm dengeyi bozabiliyor.Canım kızlar güzel anneler ben 8+1 günlük hamileyim şimdi uykum çok geliyor uyumazsam üşüyorum çok fena oluyorum uyuyup uyandıktan sonra daha enerjik oluyorum benim gibi sürekli uyuyan kişiler var mı bir de uykum çok düzensiz uyuyup sonra gece 2 de 3 de kalkıp uyuyamıyorum tekrar sabaha karşı uyuyorum uykunuz düzenliyse nasıl düzene soktunuz yardım edebilirseniz sevinirim canlarım çok öptüm hepiniz çok iyi olun bebeklerimiz de sağlıklı güçlü çocuklar olsun inşAllah
9+2 canım. Benim mide bulantım da çok tuhaf yemek yedikten sonra çok bulantım oluyor birde tatlı yiyince aşırı bulanıyorumŞuan kaç haftalık senin ya tabi çocugun olunca daha dayanıklı oluyorsun benim arkadaşım bamileliğin de uykuya çok meyilli oluyor ama ikinci hamileliğin de hep çocugu için kalktı uykumu düzene sokmaya çalışıyorum ama dayanamıyorum uykum gelince uyuyorum bir de benim bulantılarım hep gece 2 de 3 de oluyor değişik
Kuzucummmm algıda seçicilik işte, kendim öyle bir durumda olunca direkt dikkatimi çekti..Olsun, hamileligin her hali güzel, 8 hafta öncesine kadar nelerle uğraşıyodum, yeminle amuda bile kalktım spermler rahme hızlı ulaşsın diye vallahi şu an hiçbir şeyi sorgulamiyorum
Canım kızlar güzel anneler ben 8+1 günlük hamileyim şimdi uykum çok geliyor uyumazsam üşüyorum çok fena oluyorum uyuyup uyandıktan sonra daha enerjik oluyorum benim gibi sürekli uyuyan kişiler var mı bir de uykum çok düzensiz uyuyup sonra gece 2 de 3 de kalkıp uyuyamıyorum tekrar sabaha karşı uyuyorum uykunuz düzenliyse nasıl düzene soktunuz yardım edebilirseniz sevinirim canlarım çok öptüm hepiniz çok iyi olun bebeklerimiz de sağlıklı güçlü çocuklar olsun inşAllah
Çok karbonhidrat tüketmiyorum kilom fazla olduğu için zaten bu aralar tek yediğim yeşil elma kahvaltı vs annem de bBam da şeker yok bende de yok Allaha şükür ama doktorumu değiştircem eşimi bekliyorum ona söylerim yemekten sonra uykum gelmiyor genellikle birşey izlerken uyuyorum vsBeslenmen nasıl? Karbonhidrat çok kaçırıyor olabilirsin. Anne babanda şeker hastalığı var mı? Kilon biraz fazla mi? Bunlara cevabın evetse doktorla bir görüş kontrol ettir. Kan şekeri yükselince gündüz yemek sonrası çok uyku yapıyor, o da tüm dengeyi bozabiliyor.
Benim de mide bulantım ve çişim olmasa uyurum diye düşünüyorum ama hep gece oluyor mide bulantım o yüzden uykum kaçıyorBıraksalar tüm gün uyurum normalde bu satte çokta uyuya kalırdım bugün uyumadım gece mecbur kalkıyorum oğlumu tuvalete götürüyorum ama direk uyuyorum valla çok nadir öyle uyumamazlık oluyor oda telefonu elime alırsam bütün uyku gidiyor gözlerini kapat hayal kur bebeğinle alakalı uyuya kalırsın
O zaman size tavsiyem akşam yemeginden sonra yavaş yavaş yürüyüş yaparsanız 30dk falan açık havada vaktinde uyumaniza yardımcı olur, benim aile hekimim gün içinde beş dk bile uyusan gece uykundan çalar diyodu ama hamile değilken belki hani rutini düzeltirken aklınızda bulunsun.Çok karbonhidrat tüketmiyorum kilom fazla olduğu için zaten bu aralar tek yediğim yeşil elma kahvaltı vs annem de bBam da şeker yok bende de yok Allaha şükür ama doktorumu değiştircem eşimi bekliyorum ona söylerim yemekten sonra uykum gelmiyor genellikle birşey izlerken uyuyorum vs
Ben geçen hafta boyleydim hem gündüz hem gece çok uyuyordum bu hafta da arada gündüz uykum geliyor gidip yatiyorum ama uyuyamıyorum yine de çok iyi geliyor enerji veriyor. Bence işte yoruluyorsun dinlenmeye ihtiyaç duyuyor vücudun. Bı de bebisler uykuda büyüyor ya belki karnimizdayken de böyledir kimbilir.Ben kafamı koyduğumda küt gidiyorum sabah hiç kalkasım gelmiyo yorgunluk çok fazla eve gelip yemeği zor yapıyorum
Yani ben de düşük tehlikesi vardı Allah korusun birdaha gidicem doktora eğer ki sıkıntı yok yürüyüş yap derse yaparım inşAllah teşekkür ederimO zaman size tavsiyem akşam yemeginden sonra yavaş yavaş yürüyüş yaparsanız 30dk falan açık havada vaktinde uyumaniza yardımcı olur, benim aile hekimim gün içinde beş dk bile uyusan gece uykundan çalar diyodu ama hamile değilken belki hani rutini düzeltirken aklınızda bulunsun.
Canım benim ben de inanılmazzz uykuya düştüm, gün içinde bıraksalar ayakta uyurum. Normalde zaten uykuyu seven bir insandım, şimdi iki kat arttı.. Uyuyorum uyanıyorum sersem gibiyim.. Hormonlar bu süreçte uykuyu çok tetikliyor.. Sağlıkla gelsin bebislerimizCanım kızlar güzel anneler ben 8+1 günlük hamileyim şimdi uykum çok geliyor uyumazsam üşüyorum çok fena oluyorum uyuyup uyandıktan sonra daha enerjik oluyorum benim gibi sürekli uyuyan kişiler var mı bir de uykum çok düzensiz uyuyup sonra gece 2 de 3 de kalkıp uyuyamıyorum tekrar sabaha karşı uyuyorum uykunuz düzenliyse nasıl düzene soktunuz yardım edebilirseniz sevinirim canlarım çok öptüm hepiniz çok iyi olun bebeklerimiz de sağlıklı güçlü çocuklar olsun