2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
yok ya öyle olsa keşke. çok emmiyor hatta algısı çok açıldı. birinin yanında kesinlikle emziremiyorum hemen sesin geldiği tarafa bakıyor. boş sessiz bir odaya falan geçiyorum emzirmek için daha sağıma başlayamadım. az önce emzirdim süre tutarak tam 5 dk 10 saniye aktif yutma sesini duyarak emzirdim. iyi gibi geldi bana sizce normal mi bu süre? ama her öğünde bu kadar olmuyor sanırım

Normal bence kuşum. Bebek büyüdükçe emzirme farklılaşıyormuş. Şerbetli tatlı benim sütümü arttırmıştı. İstersen onu da dene hem susatır da

Normal bence kuşum. Bebek büyüdükçe emzirme farklılaşıyormuş. Şerbetli tatlı benim sütümü arttırmıştı. İstersen onu da dene hem susatır da
bugün onu da yedim dilim dilim denemediğim ne kaldı diye bakıyorum bir tek sağım yapamadım ki en etkilisi o herhalde. sabahtan beri eve daha yeni gelebildim birazdan sağıma da başlıcam. inşallah olağan bişeydir ve düzelir sorduğum herkesin dönem dönem azalmış

Yani bende bir süredir bunu düşünüyorum. Çocuğumuzu ahlaklı yetiştirmeye çalışacağız ama sınırlarını korumayı ogretebilecek miyiz?

Döner sermaye sistemi var mı ki bizde? Valla o dişli kişi olamadım olmayı da bilmiyorum. Adam resmen okulun parasını dandik bir dolaba harcadığını söyledi üstüne bana hayır yap dedi de sen niye saçma sapan harcadın diyemedim :)

5 dk iyi diye biliyorum. O sesten rahatsız olma bizde de var. Dikkati dağılıyor. Emzirdikten sonra sagarsan çok çok az süt çıkar maximum 20,30 ml çıkar. O da maximum. Ama göğüs uyarildigi için belki süt artar.

Okul ortamı gerçekten öyle. Hani ahlak öğretilen yerde beklemezsin ahlaksızlığı namertliği. En daniskası orada dönüyor. Kim kimi yerse. Akademi de farksız hatta daha fena durumda bu arada. Bazen anneme kızıyorum niçin bu kadar iyi niyetli yetiştirdi bu sırtlanlar arasında diye
bu dikkatin çabuk dağılması bizde de sorun. Bir de ek gıda aldıktan sonra sanki süte iştahı azaldı zorla versem de emmedği için sütüm azalıyor sanki. Yani emdiği zaman bile oyalanıyor fazlaca, süt çekmiyor. Yarın randevumuz var bakalım buna rağmen kaç kilo almış… 5dk aktif emme çok iyi ayrıca. Sıkıntı yapma derim

Bir de belki bebis sadece senin kucağında olmak falan istiyordur. İlk 5 dk doyup gerisinde sadece keyif için emiyordur belki.

Sınırlarını bilen ahlaklı ama dişli bir insan yetiştirmeyi planlıyorum inşallah
Bende istiyorum ama kendim öyle olmadığım için çok korkuyorum sinir koyamazsa diye. Mesela bazen rahatsız olduğu durumlarda bile gülümsüyor. 5 aylık çocuğa şey diyorum "oğlum bu durumu tolare etmek zorunda değilsin, ağlamak istersen ağlaybilirsjn" xjdj ama belki de ağlamakta içinde gelmiyordur hahaha

Hahah kıyamam ya hangi duyguyu yaşıyorsa alan açmalı, olaylara verdiğimiz tepkileri kopyalıyorlar bi de. Mesela ilk gök gürlediğinde irkilip dudak büzüp bana bakmıştı ben sakim yaklaştım gülümsedim gülümsedi artık gürlemeden korkmuyor. Büyüdükçe insan ilişkilerini de çözecekler bize bakıp. O yüzden kişisel gelişim yatırımı önce kendimize yapalım

Düzelirr benim sütümde azalmaya yer arıyor çok nazik ben de sen misin azalan diyip sağım yapıp kafa karıştırıyorum. Hatta yapabilirsen ben şu yöntemi yapardım. Gece bebiş emdi ya. Derin uykuda olır 1 5 arası. Emme sonrası kalk sağ. Hem daha çok gelir hemde gece prolaktin daha fazla üretiliyor. Sağdığını koy dolaba gündüz takviye yaparsın o ara da tekrar sağarsın. Ya da gece uykusuna geçişte var rahay uyusun.

Yaaa benim kızımda herşeyde bana bakıyor. Surat ifademe bakıyor.

Ay tamam ben seninkinden almak istiyordum. Ocean diye kalmış aklımda. Tadı güzel ve kimyasal az vs diyen sendin değil mi?
Evet severek içiyı benim bebe. Kakasını da etkilemedi hiç

Eklentiler

• images.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 2
Kızlar. 8 buçuktan beridir yatağa her koyduğumda ağlıyor. Böyle olan var mı hiç daha önce böyle yapmazdı aşı günleri hariç
Benim kızım 2 gündür böyle. Babası uyutuyor 2 gündür. 40 dakkadır uyutamadım. Normalde 30 saniyedir gözlerini kapaması kızımın yatağına mayışık koyardım uyurdu. Çekip emziği konuşmak istiyor. Etrafa bakıyor. Uyumak istemiyor bende. Oyun istiyor. Odadan çıkarma ışık açma pişpişlw yorulursan babasına ver uyutsun. Yok öyle uyumamak saati geldi mecbur yatıcaklar. Akıllandılar herşeyi kopyalıyorlar 1 kere düzenleri bozulursa hep isterler.

Ben değilim kız bugün üstüne geldiler senin amacım tartışma olması değildi
Tartışma yok ben fikir alışverişine açık bir insanım kova burcuyum canım. Annemizin yumurta hücresinden büyüdük kız nasıl değiliz ksjdnd rezonans kanunu atalarımızdan gelen psikolojik sorunlara kadar taşıdığımızı anlatır. Annem hep doğrunun susmak olduğunu savunur herkesle iyi geçinmek ister. Kodlanmış bana bunu aşmak zor oldu. Annemden eğer sınırlarına sahip çıkan bir kadın görseydim onu rol alırdım. Kendimi geliştirmem çok zamanımı aldı. Hatta annem gibi mutsuz bir evliliğim olucaktı. Hala da kodlar bilinç altımaa.
Mesela ben horlamaya başladım. Eşimde horlayınca diğer odaya gidiyor. Çocuğu da uyandırıyormuşum annem alışmasınn gitmesin diye bağırdı bana. Kızımı severkende baban alışmasın kızım gitmesin diğer odaya falan diyor. Ne münasebet anne sanane ayrıca sana mı düştü dedim. Benim kocamla aramda sen kendi evliliğine bak dedim. Gidip kocamla kavga etsem mutlu mu olucak ? Tek sorun kendi evlilik kaygısını bana yansıtıyor. Kendi korkusu aslında. Hayır hayır dedim sen annen değilsin eşinde baban değil.
Bilmediğimiz bi noktalarda taşıyoruz aslında. Görümcemde aynı anasına benzer. İkisininde dili pabuç gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…