2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Kızlar bu kilo konularını ne yapacağız harbiden ya :) Ben de dün forumda emziren anne diyeti, doğum sonra kilo verme falan araştırdım da pek bir şeye ulaşamadım.

Zaten ilk 3 ay bir kere insan yerde mi gökte mi bilmiyor, zaten bir şey yapmak mümkün değil. Sonrasında da ben bir tatlıya aban, bir ıvır zıvır tüket. İpin ucu kaçtı. Şu anda evden çalışıyorum. 1 ay sonra ofiste çalışmaya geçeceğim. Açıkçası kendimi iyi hissetmek adına biraz toparlanmak istiyorum. Kısıtlayıcı bir diyet yapmasak da 5-6 aylık olduk artık biraz dikkat edebiliriz gibime geliyor. Daha kaliteli, düzenli ve kontrollü yemek lazım galiba. Tecrübeleri ya da fikirleri olanlar yazabilirse sevinirim.

Bir de ofis çalışmasına geri dönen güzel anneler de bir durumlarını yazabilirlerse ufaktan mental olarak hazırlayalım kendimizi. :)
Ben hem diyete hem ofise başladım neyi merak ediyorsun bacım gönder gelsin 😅
Bir de birkaç gündür günlük süt arıyorum bulamadım pastorize sütle oluyor mu yoğurt?
İkisi aynı şey canım Pastorize olur yani 🥰 Sütaş çok nadir yerlerde var İçim alabilirsin ya da Sek

çocuk doymadığı için sağacak vakit bile kalmıyor ki 🥹 saatte bir emdi geceden beri. 1 saatte zaten azıcık bi süt geliyor. sağmak yerine sürekli bebeğe emzirsem yine aynı uyarı girmiş olur mu? bi de makina sütü çekemedi ama bebek bi şekilde çekiyor yutkunma sesi duyuyorum
Hayır olmaz powet pump yapıcaksın. Benimde azaldığı dönemde 3 dakkada bitirip sinirleniyordu sık sık acıkıyordu gece de sık kalkıyordu. 2 gün yap artıcak. Sabah biraz daha sakin olur bebeğin. Gerekirse o öğün emzirme sonrası az mama ver. Koy ana kucağına. 15 dak sol 15 dakka sağ meme. Benek 15 dakka emmez ki ? Süt gelmesede sağ. Dinlen 10 dakka 10 dk sağ 10 dk sol. Dinlen sonra 5 dakka sağ. Ben böyle 30 cc sütümü 120 130 cc lere çıkarmışrım. Sonrq bıraktım şuan 80 90 cc çıkıyor. Yapsam 150 ye kadar çıkar eminim.

Ben hem diyete hem ofise başladım neyi merak ediyorsun bacım gönder gelsin 😅

İkisi aynı şey canım Pastorize olur yani 🥰 Sütaş çok nadir yerlerde var İçim alabilirsin ya da Sek

Diyeti diyetisyenle mi sürdürüyorsun yoksa kendin mi? Bir kaç tüyo almak isteriz her halükarda. 😅

Ofis konusunda nasıl oldu düzen ya. Bazı yerlerde işe başlamadan önce kademeli olarak, günde saatleri artırarak yanından ayrılın vs. deniliyor alışması için. Çok sürdürülebilir bir düzen gibi değil gerçi ama. Bebişten ayrılma, ofiste sağım vs konuları. Bir de mesela ek gıda tadımlarına denk gelecek gibi, onları bakım vereni mi yaptırdı sizde nasıl oldu? :) Aylarda çok afedersin donla göt gibi olunca bebekle ahhaha insan neler bekliyor kestiremiyor. 😅

Tutuyosam kendimi bundan tutuyprum zaten 😅 bana kolay gelsin şimdiden 😌
Meraktan ekliyor işte😂 kıyaslamalar kıskanmalar hak getire yani. Herkes kendi evliliğini güzelleştirse gerek kalmıcak da işte fesatlar napcan. Sen sakın kıskanıyormuşsun gibi yapma götü kalkar. Yeni gelin hallerine girer kaynanana yakın falan olur aldanma sakın.

kızlar geçen gece sütüm birden gitti demiştim ya, sonra normal gelmeye devam ettiği için ben öyle sandım herhalde diye düşünmüştüm. ama 3 gecedir yatış emzirmesini yapamıyorum. daha doğrusu başlıyorum emzirmeye ama 3 dk falan emebiliyor sonra süt müt yok. üzerine muhallebi falan verip yatırıyorum. çok üzgünüm. malt içecek içiyorum, sürekli su içmeye çalışıyorum falan (günde 2 litreyi tamamlayamıyorum anca çaylarla, meyve sularıyla 2 oluyordur 😕) ama ne alaka böyle oldu anlamadım. daha önce azaldığı olmuştu 4 ay gibi. sağmıştım falan filan düzelmişti. bu sefer de öyle olur dedim ama 3 gün oldu aynı şey. bugün bir de baş ağrısı başladı deli gibi. @Chills sen mi diyordun fazla süt sağınca başım ağrıyor diye? ben de aynı durumdayım. süt gelmeyince bebeği iki meme arasında en az 7-8 kere döndürüyorum. öyle öyle bi emmeyi tamamlıyoruz ama baş ağrısı çok yordu beni. su az içiyorum hâlâ sanırım. bugün 3 litreye kadar çıkmaya çalışıcam 😓 başka tavsiyesi olan var mı? stres yapıp iyice gitsin istemiyorum
Ama 2 litre zaten az😕 normal şartlarda zaten 2 2.5 litre içilmesi öneriliyor biz şu an süt ürettiğimiz için normalin üstüne çıkmamız lazım. Baş ağrın yeterince su tüketmediğin için oluyodur vücudun kendisine yetmiyor demek ki süt üretimine kalmıyor yapma öyle

Bence de bilinmesi gerekir ama eşim istemiyor 🙁 kaynımın daha önce hiç sevgilisi olmamış hatta tüm evlilik sürecini annesinden bekliyordu bana kız bul diyerek. Şimdi nihayet bi kızı sevmiş karşılık almış (?) şimdi eşim dese böyle böyle eşime bilencek. Biliyorum. Fevri de bi tip. Lise terk. Zorla okutmaya çalışmışlar okumamış. Kendine denk görüyor kızı belli ki. Kaynanama anlattım o da garip buldu boşver dedi sen iyi davran bu konular da kapandı zaten dedi. Sanırım o da oğlundan bıkmış yuvasını kursun gitsin istiyor djjfk:(
İstanbullu gelin yeni sezon 🤣

Kızlar bebeği emerken bir yandan da vuran var mı 😂 kızım dünden beri koluma vurmadan emmiyor düşük bir güçle de vurmuyor uyuyana kadar pat pat kendimi dayak yemiş gibi hissediyorum
Önce yumrukla vuruyodu sonra şap şap tokat atmaya başladı şimdi de tüm gücüyle sıkıyo🥴😄

çocuk doymadığı için sağacak vakit bile kalmıyor ki 🥹 saatte bir emdi geceden beri. 1 saatte zaten azıcık bi süt geliyor. sağmak yerine sürekli bebeğe emzirsem yine aynı uyarı girmiş olur mu? bi de makina sütü çekemedi ama bebek bi şekilde çekiyor yutkunma sesi duyuyorum
Acaba sana mı öyle geliyo ya. Son 10 15 gündğr ben de öyle hissediyodum memelerim aşırı yumuşak sönmüş balon gibi oldu oğlan da bazen memede ağlayınca heralde sütüm azaldı dedim ama 2 hafta arayla aynı tartıda tarttık güzel kilo almış belki sen de azaldı sanıyosundur ama vardır

Diyeti diyetisyenle mi sürdürüyorsun yoksa kendin mi? Bir kaç tüyo almak isteriz her halükarda. 😅

Ofis konusunda nasıl oldu düzen ya. Bazı yerlerde işe başlamadan önce kademeli olarak, günde saatleri artırarak yanından ayrılın vs. deniliyor alışması için. Çok sürdürülebilir bir düzen gibi değil gerçi ama. Bebişten ayrılma, ofiste sağım vs konuları. Bir de mesela ek gıda tadımlarına denk gelecek gibi, onları bakım vereni mi yaptırdı sizde nasıl oldu? :) Aylarda çok afedersin donla göt gibi olunca bebekle ahhaha insan neler bekliyor kestiremiyor. 😅
Diyetisyenle devam ediyorum canım. Tabii listemi de paylaşabilirim hatta ama reklama girer özelden atayım hahaha. Aynı diyetisyenle hamilelikte de çalışmıştım çok memnunum kendisinden. Ofis konusuna gelince biz kadın kadına çalışıyoruz şimdilik o yüzden çıkarıp sağıyorum eller serbest var bende Bebebao gayet rahat oluyor. 1 tane termos çanta aldım biraz dandik ama eve gidene kadar soğukluğunu koruyor. 4'lü süt saklama şişesi aldım ikisinin de markası Baby Plus. Linklerim istersen :) Ek gıda tadımlarını ben haftasonu başlattım ilk tadımları benle yaptı babannesi bakıyor o da devamını getiriyor haftada 2 gün evden çalışıyorum tam o güne getiriyorum değişimleri her seferinde ben ilk tadım yaptırıyorum yani. Sağımda 3 saati geçirmemeye çalış canım zaten yasal hakkın. Haftaya ofise bir erkek başlayacak o zaman da plazanın ibadethanesinde sağım yapacağım zaten totalde yarım saat. 1.5 saat de erken çıkıyorum işten bu şekilde. :) İnan çok iyi geliyor sıcak bir çay içmek pijama harici bir şeyler giymek toplu taşıma kullanmak bile. Ve bebişlerimiz daha hızlı adapte oluyor aklın kalmasın :)

Hayır olmaz powet pump yapıcaksın. Benimde azaldığı dönemde 3 dakkada bitirip sinirleniyordu sık sık acıkıyordu gece de sık kalkıyordu. 2 gün yap artıcak. Sabah biraz daha sakin olur bebeğin. Gerekirse o öğün emzirme sonrası az mama ver. Koy ana kucağına. 15 dak sol 15 dakka sağ meme. Benek 15 dakka emmez ki ? Süt gelmesede sağ. Dinlen 10 dakka 10 dk sağ 10 dk sol. Dinlen sonra 5 dakka sağ. Ben böyle 30 cc sütümü 120 130 cc lere çıkarmışrım. Sonrq bıraktım şuan 80 90 cc çıkıyor. Yapsam 150 ye kadar çıkar eminim.
yapıyım canım. bugün full dışarıdayım ancak eve gidince başlıcam. saatte bir meme vermeye devam ediyorum olanı emiyor. yoğurt sebze falan onları da aralarda veriyorum. inşallah artar ya. ben şöyle güzelce en az 1 sene emzirmek istiyordum 🥹🥹

Ama 2 litre zaten az😕 normal şartlarda zaten 2 2.5 litre içilmesi öneriliyor biz şu an süt ürettiğimiz için normalin üstüne çıkmamız lazım. Baş ağrın yeterince su tüketmediğin için oluyodur vücudun kendisine yetmiyor demek ki süt üretimine kalmıyor yapma öyle
ya ben normalde 1 litre bile zaaar zor içen biriyim bu zamana kadar hep az içtim ama süte zararı olmadı hiç. aslında ben biraz da idrarımın rengine bakıyorum. açık renk olduğunda yeterince içiyorum diye düşünüyordum. şu an da açık renk ama demek ki artık yetmiyor. su çok midemi bulandırıyor ya hamilelikte de böyleydi. neyse artık zorlayacağım mecburen :/

ya ben normalde 1 litre bile zaaar zor içen biriyim bu zamana kadar hep az içtim ama süte zararı olmadı hiç. aslında ben biraz da idrarımın rengine bakıyorum. açık renk olduğunda yeterince içiyorum diye düşünüyordum. şu an da açık renk ama demek ki artık yetmiyor. su çok midemi bulandırıyor ya hamilelikte de böyleydi. neyse artık zorlayacağım mecburen :/
Evde kompostı hoşaf tarzı şeylet yapsan da olur aslında su içemiyosan ya

yapıyım canım. bugün full dışarıdayım ancak eve gidince başlıcam. saatte bir meme vermeye devam ediyorum olanı emiyor. yoğurt sebze falan onları da aralarda veriyorum. inşallah artar ya. ben şöyle güzelce en az 1 sene emzirmek istiyordum 🥹🥹
Ben ek gıdayada geçmedim. Artar artar bak bende yaptım az önce fırsatın yok ise akşam çocuğu yatırınca 20 dakka derin uyuyorlar ya o ara yap. Sonra dinlen yap. Ben böyle 150 cc gördüm ya ama sonra bıraktım su falan düştü yine. Sütün kesilmez merak etme 🙏🏻❤️

Diyetisyenle devam ediyorum canım. Tabii listemi de paylaşabilirim hatta ama reklama girer özelden atayım hahaha. Aynı diyetisyenle hamilelikte de çalışmıştım çok memnunum kendisinden. Ofis konusuna gelince biz kadın kadına çalışıyoruz şimdilik o yüzden çıkarıp sağıyorum eller serbest var bende Bebebao gayet rahat oluyor. 1 tane termos çanta aldım biraz dandik ama eve gidene kadar soğukluğunu koruyor. 4'lü süt saklama şişesi aldım ikisinin de markası Baby Plus. Linklerim istersen :) Ek gıda tadımlarını ben haftasonu başlattım ilk tadımları benle yaptı babannesi bakıyor o da devamını getiriyor haftada 2 gün evden çalışıyorum tam o güne getiriyorum değişimleri her seferinde ben ilk tadım yaptırıyorum yani. Sağımda 3 saati geçirmemeye çalış canım zaten yasal hakkın. Haftaya ofise bir erkek başlayacak o zaman da plazanın ibadethanesinde sağım yapacağım zaten totalde yarım saat. 1.5 saat de erken çıkıyorum işten bu şekilde. :) İnan çok iyi geliyor sıcak bir çay içmek pijama harici bir şeyler giymek toplu taşıma kullanmak bile. Ve bebişlerimiz daha hızlı adapte oluyor aklın kalmasın :)

Valla liste paylaşımı güzel olabilir, örnek alabilirim belki. Hatta uygulanabilecek gibiyse ben de çalışabilirim, neden olmasın. :)

Süt saklama şişesi yok da bende bu mama ve süt koymak için almıştım ben de 4lü. O da iş görür gibime geliyor. Ama yine de link rica edeyim. Doktor tam 6. ayda geçirirse 2 haftalık bir süremiz oluyor ek gıda için birlikte, biraz benle ilerler. Benim annem bakacak artık o halledecek bir şekilde ya. Esasen en son cümlen içimi rahatlatan. :) Her şey hallolurda insan bırakma konusunda kaygılanıyor ama dünyanın düzeni böyle, bugüne kadar hep bir şekilde ayak uydurmuş bebeler. Bizimki de adapte olacak dediğin gibi.

Evden çalışmak bile bana bir tık normal hissettirmişti, hayal edemiyorum şu an her gün kalkıp ofise gitmek gerçekten insanı tazeleyebilir. 😅 Ooo metroda müzik, podcast keyfi.. Özlendin...

Suyu aromalandırmak işe yarar mı acaba? Tarçın ya da limon/salatalık gibi eklemeler belki daha kolay içmeni sağlayabilir.

Back