2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Ben bıraktım düzenli gaz damlası kullanmıyoruz çok sancısı vs olduğunu görürsem veriyorum sadece
ben de bıraktım. zaten bir işe yaradığını düşünmüyordum. en son yayında osman gönülal da gaz damlalarının bir işe yaradığını gören var mı? deyince hepten ümidi kestim. masaj daha çok işe yarıyor

Kızlar geceden beri acayip boğazım ağrıyor yutkunamiyorum. Ne yapıyım ılık çay içtim ıhlamur kaynatiyim başka ne yapabilirim. Sadece boğazım ağrıyor grip falan yok

ben de bıraktım. zaten bir işe yaradığını düşünmüyordum. en son yayında osman gönülal da gaz damlalarının bir işe yaradığını gören var mı? deyince hepten ümidi kestim. masaj daha çok işe yarıyor
Bencede hiç bı işe yaramıyor çocuğa kimyasal vermekten başka bişey değil. Ben büyük kızımda 4 5 tane Damla değiştirdim hiç biri işe yaramadı sonra bıraktım kendi kendine düzeldi. Bu bebeğimde hicbisey kullanmadım

Ben de onda gördüm yani bi bildiği vardır dedim bıraktım hiçbir değişiklik olmadı kaka yapamadığında vs yağlı diye veriyorum elimdekini bitirmek için

Kızlar geceden beri acayip boğazım ağrıyor yutkunamiyorum. Ne yapıyım ılık çay içtim ıhlamur kaynatiyim başka ne yapabilirim. Sadece boğazım ağrıyor grip falan yok
Limon+taze zencefil+ bal biraz da karabiber çok iyi geliyo

Kız benimki kaç haftadır her banyodan sonra boyle. Giyinmek istemıyo. Olayın özeti bu yani. Banyo cok iyi ama sonrası kıyamet. Havluya cok sararsak kıyamet. İlk dogdugundada boyle yapıyodu bi ara gecmişti masaj falan yapabiliyodum. Hatta kesmişiz gibi aglıyo öle böle değil. Ama her banyo yani.

Saglık ocagı doktoru bebek olumlerininin de n buyuk sebeplerinden biri ishal demişti ve rota bunu büyük oranda azalttı demişti. Bizde cok gerekli değilmi yaptırmasak mı dedik ama mutlaka olun dedi.
Belki evet giyinmektendir :KK43: sonra uyudu çiçeğim, keyfi yerine geldi :KK43:

Benimki de hep sağa yatıyor aynı durum bizde de var sola yatıramıyorum bir türlü ben çeviriyorum o tekrar sağa dönüyor

Bizim de öyleydi doktor uyardı sola çalışın dedi oyuncağı oradan göster o tarafa yatır dedi uzun süredir yapıyorum baya fark var solu da kullanıyo artık normalde sola naparsak yapalım donmezdiz böyle olursa tortikolis teşhisi ile fizik tedavi almak zorunda kalır dedi. Bir de ben hep yan yatırıyordum çocuğum buna alıştı asla sırt üstü yatamıyor uykuya dalamıyor 😥 sadece oyun matında vs sırt üstü yatıyor onu arttırdık onunds bence faydası oldu

• Beğen
Reactions: Gao
Kızlar oğlum ilk doğduğunda babasına çok benziyordu. Şimdi gözleri birebir ben bana da benziyor eşim ve ikimizden parçalar var diyebilirim. Ama gözler direkt ben benim gözlerim yeşil ve iri oglumunda suanda öyle 🧿🩵 neyseee eşimin ailesi asla ama asla bana benzetmiyor sürekli aynı oğlum aynı şu bu diyip duruyorlar. Ama benim çevrem objektif bir şekilde ikimize de benzetiyor dediğim gibi 😁 çok önemli bir konu değil de neden yani 🤣 ya çocuğumu benim dışında kendi ailelerinden herkese benzetiyorlar hatta gözleri direkt ben olmasına rağmen gidip amcasının gözlerine benzediği iddia ediliyor mesela yani amcaya gidene kadar anası var burada 🤢 ay sinir oluyorum ya çocuk olunca eş ailesi ile daha da zormuş bunu anladım tahammülüm sıfır😵‍💫

Kızlar oğlum ilk doğduğunda babasına çok benziyordu. Şimdi gözleri birebir ben bana da benziyor eşim ve ikimizden parçalar var diyebilirim. Ama gözler direkt ben benim gözlerim yeşil ve iri oglumunda suanda öyle 🧿🩵 neyseee eşimin ailesi asla ama asla bana benzetmiyor sürekli aynı oğlum aynı şu bu diyip duruyorlar. Ama benim çevrem objektif bir şekilde ikimize de benzetiyor dediğim gibi 😁 çok önemli bir konu değil de neden yani 🤣 ya çocuğumu benim dışında kendi ailelerinden herkese benzetiyorlar hatta gözleri direkt ben olmasına rağmen gidip amcasının gözlerine benzediği iddia ediliyor mesela yani amcaya gidene kadar anası var burada 🤢 ay sinir oluyorum ya çocuk olunca eş ailesi ile daha da zormuş bunu anladım tahammülüm sıfır😵‍💫
Ahhh hep o tarafa benzer bebekler canım sen bilmiyor musun? Hatta dedesinin nenesinin anneannesine bile benzerler bir tek anne ve anne tarafına benzemezler ortanca oğlumla bebiş aynı bana benziyorlar hatta fotokopi makinasından çıkmış gibi ama onlara kalsa dedesinin annesine benziyorlar 😁😁😁 bende çatlayıp patlasanızda bana benziyorlar tabi istemediğiniz ot burnunuzda bitince bi şeyoldunuz kime benzediği değil zekasının kime çektiği önemli diyorum o da yeterki bana benzesin size çekmesin diyorum ses kesiliyor 😁😁😁😁😁

Benim ilk kızımda tortikolis( boyun eğriliği)vardı, asla soluna dönmüyordu.3 ay falan fizik tedavi aldık evde de kendim sürekli egzersiz yaptırdım. Her şeyi o dönemediği taraftan gösterip omzuma bile hangi tarafa dönemiyorsa o şekilde aldım, derin uykuya geçince çevirin kafasını ve katladığınız bir ağız bezini diğer tarafa dönmesini engellemek için kullanın
Tortikolis olacak kadar değil sanırım. Doktor da baktı. Ama yassılaşıyor yani o taraf. Peki ağız bezi kalınlığı yeter mi? Çok sinir oluyor uykudan uyanıp da dönemedikçe. Ağlayıp uyanıyor.

Videonun birinde ilk iki ayda halledin, sonra görme ve baş çevirme kolaylığı artttıkça yapamazsınız diyordu.
Ben daha 1. günde farkettim. Evdekilere söyledim. Yoo dediler saçın şekli yüzünden. En son farkedilir düzeye ulaştı. Keşke dinlemeseydim kimseyi.
Uyurken vicudu diğer tarafa çevirip yan yatırıyorum artık. Havlu koymayı denicem bi de arkasına.
Bu arada dr bakmasını istemediğiniz tarafa siyah örtebilirsiniz, diğer tarafı renklendirebilirsiniz demişti.
15. Günde pardon

Geçenki gribimden kalma andorex spreyi sıkıyorum ağrıdıkça. İlerlemiyor

2 ay aşılarından sonra bebeğinin kusması artan oldu mu dün yaptırdık gece ateşlendi bugün aşırı kusuyor tüm emdiğini geri çıkardı çocuk

Benim ilk kızımda tortikolis( boyun eğriliği)vardı, asla soluna dönmüyordu.3 ay falan fizik tedavi aldık evde de kendim sürekli egzersiz yaptırdım. Her şeyi o dönemediği taraftan gösterip omzuma bile hangi tarafa dönemiyorsa o şekilde aldım, derin uykuya geçince çevirin kafasını ve katladığınız bir ağız bezini diğer tarafa dönmesini engellemek için kullanın
Bizimki dönüyor diğer tarafa ama bi süre sonra solda buluyorum çocuğu rahat pozisyonu olduğu için oraya geçiyor bi şekilde egzersiz yaptırmak mantıklı tummy time biraz arttircammm bende destek yapmaya çalışıyorum inanın ki amacidden sevmedi

2 ay aşılarından sonra bebeğinin kusması artan oldu mu dün yaptırdık gece ateşlendi bugün aşırı kusuyor tüm emdiğini geri çıkardı çocuk
Aa siz deyince hatırladım. Pek kusmazdı, 2 gün çokça 1 kere kustu.

Tortikolis olacak kadar değil sanırım. Doktor da baktı. Ama yassılaşıyor yani o taraf. Peki ağız bezi kalınlığı yeter mi? Çok sinir oluyor uykudan uyanıp da dönemedikçe. Ağlayıp uyanıyor.
Canım tortikolis çok bariz belli oluyor çocuğun yüzü yamuk duruyor. Yeni uyuyunca değilde mesela uykuya dalınca kafasını çevirip kafasının arkasına hafifçe sıkıştırıyordum. Yeterli olmaz diyorsan yan yatırıp arkasına rulo şeklinde battaniye de koyabilirsin

Bizimki dönüyor diğer tarafa ama bi süre sonra solda buluyorum çocuğu rahat pozisyonu olduğu için oraya geçiyor bi şekilde egzersiz yaptırmak mantıklı tummy time biraz arttircammm bende destek yapmaya çalışıyorum inanın ki amacidden sevmedi
Canım o şekilde rahat ediyordur çok normal bence her çocuğun sevdiği bir taraf var. Sen gün içinde oyuncakları o taraftan göster uykusunun derin yerinde de diğer tarafına doğru kafasını çevir bence yeterli olur.

X