2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Kaka yapması için ekstra bir şey yaptın mı? Bizimki de 4 gün yapmadı sonra 2 gün üst üste yaptı şimdi yine 3 gündür yapmıyor 🫠
Gaz için ne yaptıysam onları. Bacaklara bisiklet hareketi, her gün 1 kere duş, sıcak uygulama karına, karına gaz masajı, duştan sonra losyonla/yağla masaj. Bunları tekrarladım sık sık. 5. günden sonra da nurse harvey colex şurup verdim. Lifli yemeye çalıştım. Kendi kendime neler neler yaptım. 7. gün yaptı 1 kere.

Bana sağlık ocağındaki hemşire bugün rotanın ikinci dozunu mutlaka yaptır dedi ama çevremdeki herkes de hep tek doz yaptırmış bilemedim ya çocuğa da çok yükleniyormuşuz gibi geliyor 2. Ay aşıları sonra rota menenjit arkasına 4. Ay aşılarını vurdurdum şimdi 5. Ayda ikinci dozlar varmış ne bileyim çok gibi geliyor ya bu kadarı gerekli mi gerçekten bilemiyorum
Aşı korkutucu geliyor bana da evet ama iyiliği için diyorum. Sadece rotayla ilgili çok kafam karışık. Birçok doktor alerji varsa yapma diyor hastasına. Benim doktor yanlış diyor. Bilmiyorum.

Ya bebeğim banyodan sonra giydirirken bi anda aşırı ağlamaya başladı katıldı resmen. Zıbının etiketini kesmemişiz çıkarıp kestik hemen de o yüzden bu kadar katılmış olabilir mi ya da neden böyle oldu ya sakinleşmedi resmen kucağımda pilates topunda yorulup uyudu
Kız benimki kaç haftadır her banyodan sonra boyle. Giyinmek istemıyo. Olayın özeti bu yani. Banyo cok iyi ama sonrası kıyamet. Havluya cok sararsak kıyamet. İlk dogdugundada boyle yapıyodu bi ara gecmişti masaj falan yapabiliyodum. Hatta kesmişiz gibi aglıyo öle böle değil. Ama her banyo yani.
Bana sağlık ocağındaki hemşire bugün rotanın ikinci dozunu mutlaka yaptır dedi ama çevremdeki herkes de hep tek doz yaptırmış bilemedim ya çocuğa da çok yükleniyormuşuz gibi geliyor 2. Ay aşıları sonra rota menenjit arkasına 4. Ay aşılarını vurdurdum şimdi 5. Ayda ikinci dozlar varmış ne bileyim çok gibi geliyor ya bu kadarı gerekli mi gerçekten bilemiyorum
Saglık ocagı doktoru bebek olumlerininin de n buyuk sebeplerinden biri ishal demişti ve rota bunu büyük oranda azalttı demişti. Bizde cok gerekli değilmi yaptırmasak mı dedik ama mutlaka olun dedi.
belki canı yandıysa etiket çizdiyse falan olabilir. ya da sadece banyodan çıkmak istememiştir. bizimki banyoyu çok seviyor her çıkışında kısa bi kriz yaşıyoruz. bizim bebe de bu akşam ağlama krizine girdi. karnı çok şiş, zaten ben ne zaman burda bi konuda atıp tutsam akşamına sınav olurum 😂😂 çok gazı oldu, masaj da yaptım tamamen geçmedi

Kızlar aranızda aşırı saç dökülmesi yaşayan var mı kalacağım diye korkuyorum saçımdan tokamı çıkarırken bile avuç avuç saçlarım elime geliyor ne yapmam lazım bir çözümü olan varsa yazabilir mi bir de kızlar ben aşırı yorgun hissediyorum kendimi kas gevşetici alsam bebeğim üç aylık emzirirken sorun olur mu tuvalette inanın pantolonuma kaldıracak gücüm olmuyor ellerim kollarım bacaklarım sırtım dökülüyor resmen her yerim ağrı içinde çok bitkinim

Kızlar aranızda aşırı saç dökülmesi yaşayan var mı kalacağım diye korkuyorum saçımdan tokamı çıkarırken bile avuç avuç saçlarım elime geliyor ne yapmam lazım bir çözümü olan varsa yazabilir mi bir de kızlar ben aşırı yorgun hissediyorum kendimi kas gevşetici alsam bebeğim üç aylık emzirirken sorun olur mu tuvalette inanın pantolonuma kaldıracak gücüm olmuyor ellerim kollarım bacaklarım sırtım dökülüyor resmen her yerim ağrı içinde çok bitkinim
canım bu söylediklerin bende direkt kan değerlerinde bi sıkıntı varmış gibi hissettirdi. ben yürürken yere kapaklanmıştım bacağımda derman yoktu. b12 ve demir düşükmüş, takviye kullandım hemen yükseldi. hala bacak ağrım tam geçmedi ama saç dökülmesi bir tık azaldı. en azından her taradığımda dökülmüyor. keşke ilk döküldüğü anda tahlil yaptırsaymışım dedim. bir anda o kadar çok saçım gitti ki 🥲 gelirler inşallah yerine

canım bu söylediklerin bende direkt kan değerlerinde bi sıkıntı varmış gibi hissettirdi. ben yürürken yere kapaklanmıştım bacağımda derman yoktu. b12 ve demir düşükmüş, takviye kullandım hemen yükseldi. hala bacak ağrım tam geçmedi ama saç dökülmesi bir tık azaldı. en azından her taradığımda dökülmüyor. keşke ilk döküldüğü anda tahlil yaptırsaymışım dedim. bir anda o kadar çok saçım gitti ki 🥲 gelirler inşallah yerine
Eczaneye danışsam olur mu doktora gidecek zamanım yok ya napsam acaba oturdugum yerden kalkamadım az önce yere oturmuştum uzanamadım kollar güçsüz

Ben doğumu özelde yaptım, daha önce hamileyken muayeneye gittiğimde doktorum başka hastasına rapor veriyordu o zaman istedim ben de raporu doğum iznin bitince gel vereyim 20 gün demişti kendisi de doğum izninin yetersiz olduğunu düşündüğü için. Ama sonra birinci dönemi kapatayım diye düşünüp 10 gün daha istediğimde soruşturma açılabileceğini söyleyip vermedi onu da sağlık ocağıyla hallediyorum işte sonra başka bir özel hastaneye daha gideceğim bir 20 gün daha alabilmek için. Devlet yardımcı olmuyor ama özeller biraz daha insaflı bu konuda bence bir deneyin. Şehirden şehre de değişiyordur belki tabi bilemem
Evet bugün gittiğim doktorda iki kere 10 gün verebilirim dedi. Sanırım 3.ye verince dikkat çekiyor.

Kız ben bütün gece yattığı yerden hiç kaldırmıyorum uykusu bölünmesin diye zaten yanımda yatarak emziriyorum emip emip uykuya dalıyo hiç sorun yaşamadık gaz yüzünden🧿
Konuyu okumaya yetişemedim ama ben de kendi mental sağlığım için uyurken verdiğim biberonlari sonrasi gazını almıyorum. Zaten kımıldamıyor. Uyanınca alıyorum o gazı. Bizde bazen sorun oldu ama karnı gaz doldu. Ama damla ile çözüyorum. Sabsimplex.

Ya kızlar saçları dökülmeye başladıkça farkettim kafasının bi tarafı biraz yassilasmis ağırlık olarak sol tarafa yattığı için sanırım şimdi düz kafa yastığı aldım sağ tarafa yatırmayı zorluyorum ama hiç sevmiyor napicam bilmiyorum 1 hafta sonra doktor kontrolümüz sorucsm başına gelen var mı

Ya kızlar saçları dökülmeye başladıkça farkettim kafasının bi tarafı biraz yassilasmis ağırlık olarak sol tarafa yattığı için sanırım şimdi düz kafa yastığı aldım sağ tarafa yatırmayı zorluyorum ama hiç sevmiyor napicam bilmiyorum 1 hafta sonra doktor kontrolümüz sorucsm başına gelen var mı
Bizim de öyle.Diğer tarafa çevir kafasını dedi doktor. Bir taraf daha yassı olunca kolay geliyor sanırım, hep o tarafa çeviriyor. Zorluyorum. Zor oluyor. 3. aydan sonra kafasını daha kolay çevirdiğinden işiniz zor olur diyordu bir yerde okumuştum. O sanırım sorun. Sırt üstü yatırıp kafasını çevirmek zor.

Eczaneye danışsam olur mu doktora gidecek zamanım yok ya napsam acaba oturdugum yerden kalkamadım az önce yere oturmuştum uzanamadım kollar güçsüz
Benim de çok dökülüyo multivitamin de kullanıyorum aslında ama bi sağlık ocağında kan vericem yakınsa sabahtan iki dk kan verebilirsin

Konuyu okumaya yetişemedim ama ben de kendi mental sağlığım için uyurken verdiğim biberonlari sonrasi gazını almıyorum. Zaten kımıldamıyor. Uyanınca alıyorum o gazı. Bizde bazen sorun oldu ama karnı gaz doldu. Ama damla ile çözüyorum. Sabsimplex.
Ben bıraktım düzenli gaz damlası kullanmıyoruz çok sancısı vs olduğunu görürsem veriyorum sadece

Bizim de öyle.Diğer tarafa çevir kafasını dedi doktor. Bir taraf daha yassı olunca kolay geliyor sanırım, hep o tarafa çeviriyor. Zorluyorum. Zor oluyor. 3. aydan sonra kafasını daha kolay çevirdiğinden işiniz zor olur diyordu bir yerde okumuştum. O sanırım sorun. Sırt üstü yatırıp kafasını çevirmek zor.
Acayip canım sıkıldı ya gece sürekli kalktı yatamadı doğru düzgün zorluyorum çocuğu ama içim hiç rahat etmiyor umarım duzelir 10 gün sonra 3 aylığız bizde

Acayip canım sıkıldı ya gece sürekli kalktı yatamadı doğru düzgün zorluyorum çocuğu ama içim hiç rahat etmiyor umarım duzelir 10 gün sonra 3 aylığız bizde
Benim ilk kızımda tortikolis( boyun eğriliği)vardı, asla soluna dönmüyordu.3 ay falan fizik tedavi aldık evde de kendim sürekli egzersiz yaptırdım. Her şeyi o dönemediği taraftan gösterip omzuma bile hangi tarafa dönemiyorsa o şekilde aldım, derin uykuya geçince çevirin kafasını ve katladığınız bir ağız bezini diğer tarafa dönmesini engellemek için kullanın

• Beğen
Reactions: Gao
Benimki de hep sağa yatıyor aynı durum bizde de var sola yatıramıyorum bir türlü ben çeviriyorum o tekrar sağa dönüyor

Biz de benzer bir şey yaşadık. Gündüz uyurken mutlaka düz kafa yastığı gece de güvenli uyku yastığıyla uyutuyorum. Güvenli yatış yastığını kullanın çok işe yarıyor.

• Beğen
Reactions: Gao
Videonun birinde ilk iki ayda halledin, sonra görme ve baş çevirme kolaylığı artttıkça yapamazsınız diyordu.
Ben daha 1. günde farkettim. Evdekilere söyledim. Yoo dediler saçın şekli yüzünden. En son farkedilir düzeye ulaştı. Keşke dinlemeseydim kimseyi.
Uyurken vicudu diğer tarafa çevirip yan yatırıyorum artık. Havlu koymayı denicem bi de arkasına.
Bu arada dr bakmasını istemediğiniz tarafa siyah örtebilirsiniz, diğer tarafı renklendirebilirsiniz demişti.

Son düzenleme:
Çocuğum mememi iki eliyle sıkıp meme ucumu ağzıyla çekiştiriyo aynı anda da tepinip hığğğğğ diye sinirli sinirli bağırıyo bu ne kız böyle anlayamadım ben gaz desem değil ağlamıyo

ama eczacı bilemez ki neyin olduğunu. sağlık ocağına gidemez misin bir kan verip baktırırsın değerlerine. daha doğru bir tedavi uygulamış olursun. kas gevşeticilik bi durum değildir belki 😬

X