Malesef sahada zorlasiyor cnm ya uyku düzeni gidiyor geceleri uyuyamıyorsun doktorlar karnın büyüyünce sırt üstü yüz üstü önermiyor çoğunlukla sol kolunun üstüne yatıyorsun kan basıncı daha rahat olsun die bebek o şekilde daha rahat ediyorDeme deme ben 3 aydan sonra herşey güzelleşicek diye hayal ediyodummm
Ben 357yle öğrendim 4 haftalıktıYani 4 haftalık gebelikler 1000 üstü değerleri çıkıyor
Maşallah inşallah bende hemen görürüm ikinci olmasına tapmen çok sabırsısım ve korku var içimde yarın gidp kan verecem sağlık ocağında artışa bakmak içinKişiden kişiye değişiyor benim beş haftalikke. Değeri 600 du bir hafta içinde hem keseyi hem bebeği gördük şuan 7+3
İnşallah cnm benimde 4 olucak ilk gibi hepsinin ki heyecanla sabırsızlıkla bekliyorMaşallah inşallah bende hemen görürüm ikinci olmasına tapmen çok sabırsısım ve korku var içimde yarın gidp kan verecem sağlık ocağında artışa bakmak için
İnşallah sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder rabimİnşallah cnm benimde 4 olucak ilk gibi hepsinin ki heyecanla sabırsızlıkla bekliyor
Yaaa çok yeni İnşallah her şey sağlıklıca ilerler sağlıkla kucağınıza alırsınızBende yeni öğrendim 2 haftalık şuan 60la
Amin cnm inşallahİnşallah sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder rabim
Günaydın canım bizde bugün 8+4 olduk. Ara ara benimde keseyi gördügümüz tarafta ağrı oluyor ufaktan ben normal diye kendime tercüme ediyorum.Selam kızlar 9+6 olduk bugünkadarmış bebeğim benim bu hafta boyunca hep keseyi gördüğümüz tarafta ağrım oldu ara ara böyle sürekli devam eden ağrı değil ama orda kendini hissettiren bir sızlama gibi diyebilirim. Onun dışında belim de ağrıyor aynı şekilde. Bunlar normal belirtiler olabileceği gibi anormal mi acaba ben mi evham yapıyorum anlamadım gece yatarken yatakta dönerken vs kontrollü dönmezsem baya ağrıdigini hissediyorum. Arabada uzun süre yolculuk yaptığımda da aynı tarafta kasikta ağrı hissediyorum. doktora 12. Haftada gideceğim normalde ama bir sorun mu var acaba diye düşünüyorum bu hafta randevu alsam mı diye düşünüyorum sizde durumlar ne belirtileriniz nasıl ilerliyor ?
Canım gebelikte 2 haftalık diye bir hafta yoktur. Gebeliğin ilk iki haftasını daha gebe olmadığımız dönem oluşturur. Adet dönemimiz ve yumurtlama dönemimiz de tıbben gebelik haftasına dahildir. Yani çok erken öğrendiysen 3 bucuk, minimum 4 hafta ile başlar gebelik. Yani gebe olmadığımız dönemden itibaren yani son adet tarihimizin ilk gününden itibaren sayarak ilerler gebelik, dolayısıyla sen öngördüğün ilişki tarihini ya da beta değerini değil son adet tarihinin ilk gününü baz almalısın. Diğer yandan ben 4 haftalıkken öğrendiğimde beta değerim 25 ti :) şuan şükür yavrumla 7. haftamızdayız kalp atışını duyduk maşallah. Demem o ki sen en az 10 gün iki hafta bekle şöyle bir 6. haftaya ulaş keseni de bebeğini de gör, bu arada da 4 günde bir kan ver beta değerinin 2 kat artıp artmadığını takip et. 6. haftada kalp atışı da görülüyormuş ancak doktorum 7 yi beklememi önerdiği için ben bekledim. Bu arada ivedilikle de doktorunu değiştir. :)Ama eğer 4 haftalığa göre hesaplarsam değerim çok az 31 ocakta 75 öğrendim 2 şubatta 271 oldu yani 4 haftalık bir gebelik 271 olması imkansın olur
Hem de nasıl. İçimden geçiyor minik ama tek dediğim Allahım sağlıkla doğsun sağlıkla büyüsün de ben razıyım. Başkaymış bu duygu ya elhamdülillahNasıl farklı duygular yaşıyoruz öğreniyoruz dimi
o zman eğer son adet tarihinden hesaplanıyorsa şu an tam 5 haftam dolmuş oluyor haftaya pazartesi gitmiş olursam 6 haftalık olur kese görünür ama işte daha fazla dayanamam tedaviyle oldu biraz zor da olduğu için çok sabırsızım hepimiz öyleyizdir zatenCanım gebelikte 2 haftalık diye bir hafta yoktur. Gebeliğin ilk iki haftasını daha gebe olmadığımız dönem oluşturur. Adet dönemimiz ve yumurtlama dönemimiz de tıbben gebelik haftasına dahildir. Yani çok erken öğrendiysen 3 bucuk, minimum 4 hafta ile başlar gebelik. Yani gebe olmadığımız dönemden itibaren yani son adet tarihimizin ilk gününden itibaren sayarak ilerler gebelik, dolayısıyla sen öngördüğün ilişki tarihini ya da beta değerini değil son adet tarihinin ilk gününü baz almalısın. Diğer yandan ben 4 haftalıkken öğrendiğimde beta değerim 25 ti :) şuan şükür yavrumla 7. haftamızdayız kalp atışını duyduk maşallah. Demem o ki sen en az 10 gün iki hafta bekle şöyle bir 6. haftaya ulaş keseni de bebeğini de gör, bu arada da 4 günde bir kan ver beta değerinin 2 kat artıp artmadığını takip et. 6. haftada kalp atışı da görülüyormuş ancak doktorum 7 yi beklememi önerdiği için ben bekledim. Bu arada ivedilikle de doktorunu değiştir. :)
iki haftalık dememiş miydi doktorunuz size ben başka biriyle mi karıştırıyorum acabao zman eğer son adet tarihinden hesaplanıyorsa şu an tam 5 haftam dolmuş oluyor haftaya pazartesi gitmiş olursam 6 haftalık olur kese görünür ama işte daha fazla dayanamam tedaviyle oldu biraz zor da olduğu için çok sabırsızım hepimiz öyleyizdir zaten bide doktor değiştirmeyi bende düşünmüyorum ama muane ücreti yüksek diye siz neden değiştiriniz dediniz acaba
Yok doktorum 2 haftalık demedi çünkü sadece kan verdim gebe olduğumu söyledi tekrar kan verip beta artışı için 271 olunca haftaya pazartesi gel dedi işte gidicem belli olur tam artık ben son adet tarihimi girdim uygulamaya tam 5 hafta oluğunu yazıyor haftaya pazartesi gidersem 6 haftalık olucak bende kendi kendime 2 haftalık diyordum bebeğim ne zman 6 haftalık olcakta keseyi görecem deiki haftalık dememiş miydi doktorunuz size ben başka biriyle mi karıştırıyorum acabaO halde 6. haftanızda gidebilirsiniz
Tamamdır oldu şimdi başkasıyla karıştırdım o halde :) Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallahYok doktorum 2 haftalık demedi çünkü sadece kan verdim gebe olduğumu söyledi tekrar kan verip beta artışı için 271 olunca haftaya pazartesi gel dedi işte gidicem belli olur tam artık ben son adet tarihimi girdim uygulamaya tam 5 hafta oluğunu yazıyor haftaya pazartesi gidersem 6 haftalık olucak bende kendi kendime 2 haftalık diyordum bebeğim ne zman 6 haftalık olcakta keseyi görecem dedoğruyu hesaplayınca tam oldu şimdi
Aminnn inşallah sizde sağlıkla alırsınız kucağınıza darısı isteyen bütün arkadaşlaraTamamdır oldu şimdi başkasıyla karıştırdım o halde :) Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallah
Bence de gebeliğin en zor kısmı son bir ayı, ben bide bulantı çekmemiştim o yüzden ilk 3 ayda kötü değildi ama son ay 20 kilo üstü almıştım Zor yürüyordum karnım çok acıkıyordu doktor iri olacak artık doğsa diyordu benim bebe doğmuyordu yer bile sildim o halde hurmadan tiksindim, zaten yatamıyorsun , her gün acaba bugün doğacak mı diye geçiyor, herkes doğdu mu diye soruyorMalesef sahada zorlasiyor cnm ya uyku düzeni gidiyor geceleri uyuyamıyorsun doktorlar karnın büyüyünce sırt üstü yüz üstü önermiyor çoğunlukla sol kolunun üstüne yatıyorsun kan basıncı daha rahat olsun die bebek o şekilde daha rahat ediyor
5 haftalık gittim kese gördük muayene süresi dolmadan tekrar gel 10. Gün dedi bende kalp atışı duyabilir miyiz 10 güne dedim o da o zaman 12 gün sonra gel bakalım dedi gittiğimde 6+4 duBence de canım doktorumuz biraz rahat gibi doğru düzgün başka doktor da bulamadım.sizin 5 haftalık mıydı 10 gün sonra çağırdığında