2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Öyle oluyor maalesef

Bence haklısınız sesimi çıkarmam gerekiyor. Yoksa dediğiniz gibi kim bilir neler yedirecek Eşim sert tepki gösterdi ama bir faydası olmaz . Benim yapmam lazım
Yiyecek konuları çok hassas 1 yaştan önce tatlı verilmemeli ek gıda döneminde bile 3 gün kuralı uygulanıyor besin alerjisi günümüzde çok yaygın. Alerjik reaksiyon gösterebilir bu durumu eşinizle gerekirse doktorunuzun yanında konu açarak eşinize anlatabilirsiniz ben kızımda 1 yaşına kadar tatlı hiç bişey yedirmedim herkesle kötü de olmayı göze alıp gerekirse kalpte kırdım. İnsanların zaten bebeğin annesine sormadan hiç bişey yedirmeye hakkı yok anlamıyorum kendi annemde olsa sorar, sormalı da..

Benimki gazlı bebek olabildiğince uğraşıyorum çıksın diye nitekim 3 4 dk içinde çıkıyor snra iyiki ugrasmisim diyorum

Ben önce emziriyorum bı yarım saat snra saat 9 da yıkıyorum snra giydirmesi kremleri yağlanması v.s derken biraz oynuyorum onla egzersiz yaptırıp emzirip 10.30 da yatağına koyuyorum bazen hemen uyuyor bazen 11 ama akşamları banyo iyi geliyor gevşeyip uyuyor hemen birde en geç uykusunu 18.30 19.00 da yapıyor o saatten snra uyutmuyorum

Merhabalar iki aylık bebeğimde reflu belirtileri var doktor mamayi değiştirdi kusan bebekler için bir mama ama bu mamada sanırım kabiz yaptı bebeğimi reflu olan varmı ne gıbı önlemler alıyorsunuz
Ben doğduğundan beri yatağının içine reflü yatağı koydum onda yatıyor bütün gece bir ilaç varmış reflü için bebeklere doktora bir danış istersen

Biz de bugün 47 gün olduk. Dediğin gibi 12den önce uyumuyor uyursa 15 dk falan. Kaçta uyanıyor tekrar? Bizimki bugün 12 buçukta uyudu 5 buçukta ben uyandırdım çok uyudu diye şaşkınım
Evet gün içinde uyumadığı için 12de 1de falan artık bayılıyor heralde 3 4 saat uyuyor ama işte düzeltmeye çalışıyorum 10 10.30da falan yatsa bari.

Mamaya rağmen de uyumuyorsa yani napcan ki başka ay başka çocuğunuz da varsa çok daha zordur eminim.

Kızz bırakk uyusun uyandırdığın da uyutabildin mi bariben artık uyandırmıyorum oğluş gece 5de uyumuştu sabah 10bucukta uyanmıştı saate bakıyorum yok artık demiştim dahada uzun uyumadı
Sizinkiler güzel uzun mu emiyor? Uzun emen çocuk karnını iyi doyurursa daha uzun deliksiz uyurmuş. Benim gün içinde kısa kısa emiyor kısa kısa uyuyor

Ya benimkini ben bi türlü mutlu edemiyorum çok huysuz ya banyo yaparken iyi mesela duruyor sonra kremlenirken basıyor çığlığı. Bi şöyle güzel masaj yapıyım o keyiflensin falan yaşayamadım yani. Sonra hızlı hızlı üstünü giydirmeye çalışıyorum

Ev sıcak oluyormu banyo yaptığı oda en az 25 26 derece olmalı diyolar

Malesef öyle çok haklısınız
Benim kv mesela ayakta yastıkla sallamak istiyor, ben kabul etmiyorum çünkü uyusun diye bebeğin beynini çalkalamak bana çok saçma geliyor. Her teklif ettiğinde ben sallayarak uyutmayacağım deyip geçiyorum ama o teklif etmekten vazgeçmiyor

Al benden de o kadar, bu akşam banyodan sonra pişik kremi sürecektim onu bile unuttum acele edeceğim diye masajmış kremmiş hak getire onlar

Ay evet yaa ben de öyleyim, yalnız değilmişim altını temizledikten sonra giydirirken bile savaş halindeyiz hep ağlıyo

Sizinkiler güzel uzun mu emiyor? Uzun emen çocuk karnını iyi doyurursa daha uzun deliksiz uyurmuş. Benim gün içinde kısa kısa emiyor kısa kısa uyuyor
Ben bu durumun çocuğun mizacı olduğunu düşünüyorum 2 yaşındaki kızım doğduğundan beri uyku sevmiyor hala zorla uyutuyorum ona kalsa asla uyumaz. Allahtan oğlum uyuyor ikisinin mizacı farklı oldu yoksa kafayı yerdim. Oğlum değil de hala kızım yoruyor 2 yaşında kızım zırt pırt gece kalkar sabah uyumaz akşam uyumaz o kadar yoruyor ki yok yani ve aşırı da meme düşkünüydü çok emerdi en son özel hayatımı etkiledi her dk memede durmak istiyor uzun sürüyordu 1.5 yaşında sütten kestim

Al bende de o kadar çarşafta sallamak istemiyorlar

Ay ben de kendim direkt ayakta sallamak, plates topunda zıplamak falan gibi sonra başıma bela olacak şeyleri bile bile yapıyorum çünkü uyutmakta çok zorlanıyorum uyusun da nasıl uyursa uyusun diye. Bazen kucakta direkt uyutuyorum 1 saat kucağımda uyuyor normalde yanlış ama napıyım koyunca uyanacak bildiğimden ve uykusuz olduğu için çok huzursuz. Aman uyusun diye ayağımda falan indirmeden uyuttuğum oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…