Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

  • kız

    OY: 64 41,0%
  • erkek

    OY: 83 53,2%
  • ikiz kız

    OY: 2 1,3%
  • ikiz erkek

    OY: 2 1,3%
  • ikiz kız/erkek

    OY: 3 1,9%
  • üçüz / çoğul

    OY: 2 1,3%

  • Ankete Katılan
    156
Bizde Erkek
 
Bende olduğu gibi erken teşhis edilirse 12 haftadan sonra yapılıyormuş . Ama eğer böyle bir şikayet yoksa 24-28 de yapılıyor . 18. Haftadayım bende
Ben de gebelikte şekerden soğuyanlardanım yeni yeni yiyebiliyorum. Benim de aile de şeker öyküsü var, 2-3 saat aç kaldığımda şuan çok kötü oluyorum. Bebeğin ileriden gitmesi de bununla ilgili olabiliyormuş doktor bana da şeker yüklemesini erken yapalım dedi. 18’de yaptı. Hazırlıksız gittim ve baya korktum acaba bir zararı olur mu bebeğe bu kadar erken diye çok arafta kaldım. Hatta o kaygım devam da ediyor. Ama sizlere de önerilmiş görüyorum ki. Benim sonuçlar sınıra çok yakın çıktı. Dahiliyeye yönlendirdi şuan. Önlem almaya çalışacağız bakalım. Beslenme konusunda tavsiyeler olursa buradan da paylaşırsanız güzel olur.
 
Asıl puset minderi lazım değil mi ? Pusetinkiler yeterli olmuyor diyorlar. Hem naylon yakıyor diyorlar kafam çok karıştı.
Ay al puset örtüsünü falan çünkü bende alacam yani kış günü tabiki lazım olacak direk örtü kayar eder bide arada bunu hava aldırmak için açabiliyoruz dediğin gibi takım zaten minderi falanda var her türlü gerekli
 
Gelişmeleri paylaşırım canım . Dikkat edeceğiz napalım gebelikte yememekte çok zor ama allahtan iştahım çok yok yani eğer dikkat edersem çokta yükselmiyor . Ama yükleme de eminim yüksek çıkacak . Burada kar zarar hesabını iyi yapmak lazım . Aldığın glikoz mu daha zararlı yoksa farkedilmeyen şeker mi ? Allah korusun ki şeker çok tehlikeli . Benim hiç önden gitmedi haftam . Her kontrolde sat tarihimle birebir gidiyor . 15 gündür falanda epey dikkat ediyorum ama kaçamak oluyor ve her kaçamakta hemen yükseliyor . Endişe etme bebeğe zarar verseydi önerilmezdi . Dua edeceğiz ki bizde bebeklerimizde iyi olsun
 
Evet erken dönemde fark edilip önlem alınması en iyisi. Umarım ilerleyen süreçlerde bize sorun yaratmaz.
 
Gebelikte vucudunun ürettiği insilün yetmeye biliyor. O zaman gebelik diyabeti çıkmış oluyor. Şeker yüklemesi yaparak erkenden bunu teşhis edebiliyorlar tam tersine faydası olan birşey.
Size yaşanan 2 örnek;
Benim bir arkadasım şeker yüklemesi yaptı 195 cıktı. Doktoru insülin iğnesi ile tedaviye basladı 2 hafta erken doğum yaptı suyu ve sancısı gelerek normal doğum yaptı.
Başka bir arkadaşım ise şeker yüklemesine karşı çıktı yaptırmadı. Gebelikte şekeri çıktı. Gebelik süreci boyunca sürekli fenalaştı. Diyet verdiler. Doğum tarihinden 2 hafta önce şekeri 205 e cıktı hastaneye yatırdılar. 2 gün sonra ameliyathaneye alıyoruz dediler sezaryanla aldılar bebek 3.95 doğdu.

Gebelik diyabetinin birçok riski vardır hele ki kontrol altına alınmazsa. Geneldede gebelikte şekere yakalananların cocugu 4 kilo üzerinde doğar ve bebek 4 kilo üzerine coktıgında bu dogum normal dogum olarak gerceklemez sezeryan ameliyatına alırlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…