- 10 Eylül 2020
- 1.918
- 1.641
Hareketler onlar bunlar işe yaramıyor mu hiçya bu acilma icin napmam gerek benim neden acilma olmuyor
Bizim hastanede vardı. İhtiyaç halinde onlardan istedik hipp combiotic olandan. Eve de bundan aldık ama çok şükür süt gelince pek kullanmadık. Bence gaz yapmıyor bu arada. O açıdan da iyi bi mamaDoğum yapan anneler, hastaneye mama götürmeye gerek var mı? Hipp çok önerilmiş 2 tane organic var biri combiotic biri keçi sütlü, hangisini kullandınız?
Yazdım doktora canım hareketleri de azaldı gibi hissediyorum çünkü rahatsız oldum, yarına çekebilir miyiz dedim. Ha perşembe ha cuma yani artık riskli haftaları doldurduk nasıl olsa. Doktor yaş ciğer mi dedi ne dedi anlamadım 39.haftada o risk daha az oluyomuş ama birkaç günden sorun olacağını sanmıyorum dediOrangegreysky canım en iyi kararı vereceğine eminim ikiniz için haftası zaten çok iyi biliyorsun 36+2 de geldi bizim kız çok şükür bı problem yaşamadık hamdolsun ben kendim için söylüyorum sabırsız biriyim hemen herşey anında olsun diyenlerden aklıma düştüğü an doktor bana bıraksa hemen yarın derdim tez canliyim belkide seninki yarın kendi isteğiyle gelir outoffit gibi bellimi olur
hic. dogal acilma bekliyorlar ki zor yani sabah aksam merdiven inerim yirurum gelirse gelirHareketler onlar bunlar işe yaramıyor mu hiç
Ben solgarın bira mayasını kullanıyorum. Dut incir hurma kayısı ve susamla komposto hazırlıyorum. Bir de sabahları dereotu yiyip Tahin kasikliyorum. Sağım da yapabilirsem daha cok artiyor. Emzirme sonrası sağım yapıyorsunuz değil mi? Belki de bebek boşalttığı için memeyi az cikiyordur. Onlar makineden daha güçlüler daha çok geliyor onlara sütTecrübeli annelere bir sorum olacak. Benim sütüm hamileliğimin 6. Ayından beri az az gelmeye başlamıştı. Doğumdan sonra da her hemşire memelerin çok dolu sağım yap dedi. Başlarda her sağımda 60 ml kadar çıkıyordu. 1-2 gündür azaldı 30 ml zor çıkıyor. Bebisin de çene kaslari kuvvetli olmadığı için sadece emzirme şeklinde ilerleyemiyorum doymuyor çünkü. Tavsiyeleriniz var mı bununla alakalı?
Yaş ciğer mi ne kız? Sonuç ne şimdi bi hastaneye mi gitsen açılma falan vardır belki aniden suyun muyun gelirse panik olmazsın en azındanYazdım doktora canım hareketleri de azaldı gibi hissediyorum çünkü rahatsız oldum, yarına çekebilir miyiz dedim. Ha perşembe ha cuma yani artık riskli haftaları doldurduk nasıl olsa. Doktor yaş ciğer mi dedi ne dedi anlamadım 39.haftada o risk daha az oluyomuş ama birkaç günden sorun olacağını sanmıyorum dedi
Yaş akciğermiş araştırdım şimdi, doğuma yakın bebeğin akciğerlerindeki sıvı emiliyomuş doğduğunda oksijene yer açılsın diye ama erken olursa o sıvı kalabildiği için solunumda sıkıntı yaşayabiliyomuş. Ha 39'da doğsa da bu risk varmış tabii ama sona yaklaştıkça azalıyomuş ondan 39'a kadar tutmaya çalışıyor doktor ama ben gerildim şu hareket azalmasından, ağrılar da çok artıyor. Doktora yazdım yer varsa yarına çeksin bugün gel derse bugün giderim artıkYaş ciğer mi ne kız? Sonuç ne şimdi bi hastaneye mi gitsen açılma falan vardır belki aniden suyun muyun gelirse panik olmazsın en azından
Yazdım doktora canım hareketleri de azaldı gibi hissediyorum çünkü rahatsız oldum, yarına çekebilir miyiz dedim. Ha perşembe ha cuma yani artık riskli haftaları doldurduk nasıl olsa. Doktor yaş ciğer mi dedi ne dedi anlamadım 39.haftada o risk daha az oluyomuş ama birkaç günden sorun olacağını sanmıyorum dedi
Hakkında neyse hayırlısı öyle olsun inşallah canım doktor ne derse kabul et bence bugün için bile kapalı kutu bilmiyoruz ki içimizde neler oluyoYaş akciğermiş araştırdım şimdi, doğuma yakın bebeğin akciğerlerindeki sıvı emiliyomuş doğduğunda oksijene yer açılsın diye ama erken olursa o sıvı kalabildiği için solunumda sıkıntı yaşayabiliyomuş. Ha 39'da doğsa da bu risk varmış tabii ama sona yaklaştıkça azalıyomuş ondan 39'a kadar tutmaya çalışıyor doktor ama ben gerildim şu hareket azalmasından, ağrılar da çok artıyor. Doktora yazdım yer varsa yarına çeksin bugün gel derse bugün giderim artık
Bazen emzirmeden sonra bazen önce değişiyor. Özellikle akşamları çok azalıyor, mama da vermek istemiyorum artık ama mecburen veriyorum.Ben solgarın bira mayasını kullanıyorum. Dut incir hurma kayısı ve susamla komposto hazırlıyorum. Bir de sabahları dereotu yiyip Tahin kasikliyorum. Sağım da yapabilirsem daha cok artiyor. Emzirme sonrası sağım yapıyorsunuz değil mi? Belki de bebek boşalttığı için memeyi az cikiyordur. Onlar makineden daha güçlüler daha çok geliyor onlara süt
İnşallah bir an da açılman olur dilediğin gibi olur doğumun. Her şey uygunken olmaması can sıkıcı ama bebişin sağlıklı gelmesi artık en önemli olan şey. Yine zaman varmoralim bozuldu kontrolden ciktim normal dogum icin hersey uygun vajinal kontrol yapti bebek oldukca asagida, rahim yolu uygun ama acilma sifir.. suni veremeyiz daha once sezaryen oldugu icin dediler.. sadece vajinaya balon yerlestirip onu sisirebilirlermis o da mekanik bir islem aci verir pazartesi yapabiliriz istersen dedoler acilma olur olmaz emin konusmadilar..
her gecen gun zararima cunku onceki sezaryen yerim zorlanabilir.
20 aralika sezaryen gunu verdiler 41. haftamda baska da bekleyemeyiz dediler..
o gunde bakariz az bir aciklik bile varsa suyu patlatiriz hic acilma yoksa yapacak birsey yokmus.
cok canim sikildi hersey bu kadar yolundayken bebek kilosu kafasi karin olcusu pozisyonu yeri benim catim sirf acilma yok diye dogum yapamiyorum ve suni de verilemiyor. sezaryene kaliyorum yine cok canimi sikiyor bu durum cok
42. haftamin basina kadar bekllcez en son baska bekleyemeyiz dedi o da haftaya cuma yapiyor. insallah onzamana acilma olur ben artik sbaah aksam yurur merdiven cikarim kizlar dogurduktan sonra gorusuruzİnşallah bir an da açılman olur dilediğin gibi olur doğumun. Her şey uygunken olmaması can sıkıcı ama bebişin sağlıklı gelmesi artık en önemli olan şey. Yine zaman varaçılmayı sağlayacak şeyleri falan dene yine belki fayda sağlar ben inanıyorum bir an da gelecek bebiş. Ama hiç olmazsa da sezeryanla sağlıklı gelsin inşallah.
Nişan süpürme falan diyordun ona ne dediler peki? Sanki onu yapcaklardı. Benimki kanala girse haftaya onu yaparız gibi konuştu kanala girmiyor bir türlü.42. haftamin basina kadar bekllcez en son baska bekleyemeyiz dedi o da haftaya cuma yapiyor. insallah onzamana acilma olur ben artik sbaah aksam yurur merdiven cikarim kizlar dogurduktan sonra gorusuruz
Tabi doktor değiliz hiç birimiz ama sancılar genelde çocuğu doğuma da hazırlıyor diyorlar ya seninki de baya hazır gibi geliyor bana. İnsan vücudu çok mucizevi. Yaratılırken bile geçtiği süreçlerde doğacağı zamana göre hazırlamıştır kendisini. Doktorlar riskleri söyleyince hemen olacak diye bişey yok onlar sadece tüm herşeyi söylüyor kafanı fazla kurcalamasın bence. Sen bebişine sağlıkla kavuşcaksın yarın hem 12.12 yer varsa çok minnak bir tarih olur sizin için :) benim çevremde 39 haftayı gören çok nadir resmen 36-38 arası tüm doğumlar. Güzel haberlerini bekliyoruz. İnşallah kötü haberler de tez zamanda güzele çıkar hamiş duaları kabul olur bak hepimiz dua gönderiyoruz senin içinYaş akciğermiş araştırdım şimdi, doğuma yakın bebeğin akciğerlerindeki sıvı emiliyomuş doğduğunda oksijene yer açılsın diye ama erken olursa o sıvı kalabildiği için solunumda sıkıntı yaşayabiliyomuş. Ha 39'da doğsa da bu risk varmış tabii ama sona yaklaştıkça azalıyomuş ondan 39'a kadar tutmaya çalışıyor doktor ama ben gerildim şu hareket azalmasından, ağrılar da çok artıyor. Doktora yazdım yer varsa yarına çeksin bugün gel derse bugün giderim artık
nisan supurme icin en az 1 cm aciklik olmasi gerekmis bende hic aciklik yok onu yapamiyorlar. haftaya carsambaya kadar aciklik olursa yapacaklar.rahim agzim hala sert ve kapali. yumusama yok hicNişan süpürme falan diyordun ona ne dediler peki? Sanki onu yapcaklardı. Benimki kanala girse haftaya onu yaparız gibi konuştu kanala girmiyor bir türlü.
Bir yandan da düşünüyorum hangisinin hayırlısı olduğunu bilemiyoruz. Bebek için de senin için de o yüzden hiç canını sıkma o gün gelene kadar olmazsa demekki gerçekten büyük bir sıkıntı olacakmış diye düşünmekten başka çaremiz yok. Bugün sabah düşündüm ilk 3 ay ne yapsak düşmeyen bebek düşmüyor mesela onun gibi şimdi de ne hareketler yapıyoz doğmıcaksa doğmuyor. Bazı şeyler elimizde değil akışa bırak belki psikolojik olarak çok kastık biz bence çok takıldık normal doğuma.
Bana da herşey çok uygun dedi doktor ama pazartesi de hala kanala girmediyse napcağımızı konuşcaz dedi.
nisan supurme icin en az 1 cm aciklik olmasi gerekmis bende hic aciklik yok onu yapamiyorlar. haftaya carsambaya kadar aciklik olursa yapacaklar.rahim agzim hala sert ve kapali. yumusama yok hic
ya ben alabilecegim en gec haftaya aldim sezaryeni zaten 42. haftama. daha ileri itebileceğim bir tarih yok p derece istemiyordum ama mecbur kalıyorum yapcak bırsey yok. o kadar vajinal muayene oldum acikliga bakti ne aci ne birsey hissettim bebegin gelis yolu da guzel aslinda dedi. tek sorunum rahim agzimin kapali ve sert olusu. bu beni uzdu zaten bu kadar yaklasmiskenNişan süpürme falan diyordun ona ne dediler peki? Sanki onu yapcaklardı. Benimki kanala girse haftaya onu yaparız gibi konuştu kanala girmiyor bir türlü.
Bir yandan da düşünüyorum hangisinin hayırlısı olduğunu bilemiyoruz. Bebek için de senin için de o yüzden hiç canını sıkma o gün gelene kadar olmazsa demekki gerçekten büyük bir sıkıntı olacakmış diye düşünmekten başka çaremiz yok. Bugün sabah düşündüm ilk 3 ay ne yapsak düşmeyen bebek düşmüyor mesela onun gibi şimdi de ne hareketler yapıyoz doğmıcaksa doğmuyor. Bazı şeyler elimizde değil akışa bırak belki psikolojik olarak çok kastık biz bence çok takıldık normal doğuma.
Bana da herşey çok uygun dedi doktor ama pazartesi de hala kanala girmediyse napcağımızı konuşcaz dedi.
Emzirme sonrası 30 cc çıkıyorsa ve bunu da veriyorsanız aslında yeterli bebek için. Mama konusunda istemiyorum dediğiniz için söylüyorum. Kilo alımı nasıl?Bazen emzirmeden sonra bazen önce değişiyor. Özellikle akşamları çok azalıyor, mama da vermek istemiyorum artık ama mecburen veriyorum.
40+3 de gelmiş oldu boyu 50 cm kilosu 3,5 kgcok sevindim 40 haftani doldurunca dogurmus oldun degil mi? saglik ve mutlulukla buyutun kizini
canim ya peki acilman dogal mi oldu suni mi verdiler? benim su an hic acilmam yok umidimide kaybediyorim artik ama sen 40+3te dogurmussun ne guzel bir ihtimal benim de olur diye umutlandim40+3 de gelmiş oldu boyu 50 cm kilosu 3,5 kg