- 26 Eylül 2024
- 983
- 1.375
Sağlıkla güzel haberlerinizi alalım inşallahSancım da oluyor sıcak bir duşa girdim şimdi üzerimi giyeceğim nolur nolmaz gideceğim hastaneye zaten yakın en kötü eve gönderirler geri , garanti olsun
Kızlar ben çıktım doğumdan üç saat falan suni sonrası açılma da çok oldu ama kanama başladı plesanta aşağıda olmasından dolayı beklenen bir şeydi şansımızı denemiştik ya olmazsa diyesonrasında acil sezaryene alındım kanama olduğu için damarlardan dolayı biraz uzun sürdü ama ağrısız oldu. Hiç korkmayın ne suniden öyle dayanılmayacak ağrı yok ne sezaryenden
O kadar güzel anlatmışsın ki çok iyi geldiselam canım kızlar
5 gün annelik sonunda anca yazabiliyorum
hayatımın en güzel 5 günü sonrası diyeyim
ben bir süredir yurt dışındaydım. kendi doktoruma gidememiştim. yurt dışında da takibinde olduğum doktorum vardı. o, hiçbir sorun görmüyordu ama bence bebeğim birazcık minnaktı.burada da yazmıştım zaten.
neyse, 36. haftanın sonuna doğru eve dönebildim ve kendi doktoruma gittim hemen. o da karın çevresini değerini beğenmedi, diğer değerler iyi idi. o gün ve ertesi gün 2 doz ciğer geliştirici vurdu ve 37+3’te bebeği almayı uygun gördü. %98 ihtimalle sonuna kadar gideriz, bir şey olmaz ama %2 ihtimalle birden bebeği kaybedebiliriz ve bence bu büyük bir risk dedi. kazanacağımız ise 100-150 gr olur ancak dedi. 37 sonrasını zaten term olarak görüldüğü için ve ben de doktoruma çok güvendiğim için kararına uydum ve perşembe için sezaryen randevusu aldık.
cumadan pazartesine heyecanla geçirdim. bu sırada öksürük, burun akması vs vardı ama çok takmadım kafaya. derken pazartesi akşamı korkunç bir ishal ve kusma başladı. daha önce böyle bir kusma-ishal ve haliyle sıvı kaybı yaşamadım hiç. soluğu sabah acilde aldım. nstlerim iyi çıktı şükür ama gözümü açmakta zorlanıyordum. maalesef perşembeye kadar da geçmedi bu durum, birazcık azaldı sadece. biraz buruk bir şekilde ameliyathaneye girdim, bu kadar zayıf bir halde bebeğime nasıl bakacağım diye. epidural başladıkları anda tansiyonum düştü. ama öyle mükemmel bir ekip vardı ki ameliyathanede, birkaç dakika içinde beni kendime getirdiler ve 5 dk içinde anestezim de çalışmaya başladı. o kadar ki daha uyuşmadım sanarken serklajım alınmış bile.
derken ben iyi hissetmeye başladım. ve eşimi içeri aldılar steril kıyafetle. ve başladık. elimi tuttu tüm işlem boyu, benim önümde örtü olduğundan görebildiklerini o anlatıyordu. işleme başladıkları ve bebeğimin sesini duyduğum 15:01 arasında sanırım 3-4 dakika ya vardı ya da yoktu. ve ağlamasını duydum, doktorum ikimizin de elini tutturdu bebeğimize. iyi mi diye defalarca sorduğumu ve mutluluktan öleceğimi düşündüğümü hatırlıyorum o an sadece. sonra hemen sıcak yatak diye bir yere aldılar bebeğimi. ben göremedim ama eşim yapılan tüm kontrolleri bana anlattı. sanırım 1 dk falan sürdü bu işlem ve bana bebeğimi getirdiler. yanağımdaydı. eşim de ben de ağlamaya başladık. sonra aldılar bebeğimizi. eşimin bana “çok teşekkür ederim” dediğini hatırlıyorum sadece. sonra maskeyi falan çıkardı, öptük birbirimizi ve o andan beri eş olmaktan fazlasıyız, nasıl anlatayım bilemiyorum o hissi..
sonra baba bebekle yukarı çıkabilir dediler. baba sevinçle gerçekten mi diye ayakladı ve sanırım beni biraz unuttudünyanın en tatlı unutuluşuydu.
sonra benim dikişlerim yapılırken doktorlarla ve ekiple şakalaştıkhatta hangi müziği dinlesek diye falan konuştuk, müzik açtık. sonra beni yine ekstra kontroller için bi alana aldılar. yani her şey aşırı sıkı, profesyonel ve güzel geçiyordu ama haliyle odaya çıkmak için saniye sayıyordum sonunda yukarı gittim ve bebeğimi getirdiler. hemen ilk emzirme oldu. her şey rüya gibiydi.
akşam 8 gibi bacaklarımı artık kıpırdatabiliyordum ama hiç ağrım yoktu. tüm gece ağrı kesici devam etti, istediğimde arttırabiliyordum ama pek gerek duymadım. sondam da vardı, sabah karşı rahatsız etti biraz, onun dışında hissetmedim bile. zaten sabah çektiler.
gece 10 gibi ayağa kalktım, yürüdüm. haliyle rahatsızlık hissi ve ağrı oldu ayağa kalkarken ama çok da kötü değildi.
en zoru sonraki gün oldu. vücudum zaten ishalden vs çok yorgundu, bir de dikiş ağrısı vs eklendi. moralim bozuktu, bebeğimle nasıl ilgileneceğim diye. sabahleyin beni yıkadılar, öyle iyi geldi ki. kanama kontrolüm oldu birkaç kez. gayet makul kanama dediler.. o gün bu kaygılarla geçti.
odaya çıkış sonrası her 1.5 saatte bir emzirmeye yardım etmek için emzirme hemşiresi geldi. bebeğimin tüm bakımları da hep bebek hemşiresi tarafından yanımızda yapıldı. sadece bir kez kan takibi için aldılar, birkaç kere de doktor kontrolü için. sütüm de geliyor gibiydi ama mememin ucu olmasına rağmen oğluşum daha iyi tutabilsin diye silikon uç verdiler. iyi ki de vermişler çünkü daha o gün bir memem kanadı. sonra korkudan o memeye dokunmak istemedim ama emzirme hemşirem bir noktadan sonra devam etmemiz gerektiğini söyledi ve ondan cesaret alıp devam ettim. lansinoh krem bende acayip işe yaradı.
ama gecenin sabahına karşı mama vermemiz gerektiğine çocuk doktoru , ben ve hemşire karar verdik. takviyeye başladılar. tüm beslenme de yanımda enjektörle yapıldı, asla biberon istemediler. yine de memeye devam ettik zaten.
taburcu olacağım sabah uyandığımda ise vücuduma inanamadım.ciddi bir ağrım kalmamıştı, aynen doktorumun dediği gibiydim. kendim kalkıp yürüdüm, hatta banyomu yalnız yapmak istediğimi söyledim, kısa olmak şartıyla kabul ettiler. sonra hafiften taburcu işlemlerine başladık ama yine de ağrı kesici iğnemi yapmadan göndermediler pek ağrım olmamasına rağmen.
hastaneden çok memnun kaldım. bazı çalışanlar vardı ki görev olsun diye yapmıyorlar işlerini, o işi yapmak için yaratılmışlar. özellikle bazı bebek hemşireleri, o kadar içtendiler ki.
dikişlerim doğumdan 1 hafta sonra alınacakmış. cuma olacak sanırım.
dün için de ilk bebek kontrolü için direkt hastane kendisi randevu oluşturup bize verdi ve gittik. her şeyimiz iyi. bebeğim 2700 civarı, minik bir bebek, 200 gr da kaybettik ama dün kontrolde doktor her şeyi gayet iyi dedi, sarılık değeri hatta özellikle çok iyiydi. en korktuğum şeydi küçük olmasından dolayı ama tam tersiymiş durum, iri bebeklerde daha fazla görülürmüş, bilimsel olarak da anlattılar.
meme+mama şeklinde gittik pazartesine kadar, cumaya kadar aynen devam dedi doktor ve cuma yeniden bakacağız
bu sırada yine aynen doktorumun dediği gibi 72. saate doğru sütüm artmaya başladı. o kadar dert ediyordum ki sütüm gelmezse diye. sürekli öyle bir şeyin olmayacağını söyledi ve hatta saat verdi; dediği gibi de oldu.
mama artı meme veriyor olmak da beni çok rahatlattı, stres yapmadım ve bebeğimin beslendiğinden emin olmuş oldum. özellikle sarılık açısından riskli zamanları atlatana kadar, sütün şakır şakır gelmiyorsa gayet de iyi çözüm. gelen var mı bilmiyorum ama benim dediğim gibi ancak 3. gün daha gözle görülür oldu süt gelişim. bu sırada yine kanama vs oldu meme ucumda. arada bir gün gümüş kapak yapmıştım krem yerine, o bana yaramadı. şimdi lansinoh krem ve göğüs kalkanı ile çözdüm kanama olayını gibi duruyor. bugün çok güzel emdi bebeğim en azından, inşallah böyle artarak gider. doğum öncesi hastalıktan kalma öksürük beni çok zorladı dikiş açısından. ondan bahsedip canınızı sıkmak istemiyorum ama başınıza gelirse karnınıza yastık bastırarak öksürün; işe yarıyor. doktorum korse tavsiye etmedi bu arada.
en büyük derdim şu an ayak şişliğim. böyle bir şişlik hayatım boyu görmedim. ayaklarım dolma gibi. oluyor dediler, geçecek dediler, bakalım. hiç oturmadım doğum sonrası, belki orada biraz hata etmişimdir ama hem öyle bir lüksün olmuyor hem de her anını doya doya yaşamak istediğin için her şeyi kendin yapıyorsun, haliyle oturulmuyor.
bebeğimin doğduğu ilk saniyeden beri eşim mental olarak o kadar yükseltti ki beni. hep yanımızdaydı, aşırı ilgili bebeğimizle. gece bazen ben yat desem bile kalkıp yanımda duruyor yapacak bir şeyi olmasa da. ilk saat içinde ten tene temasta odada kimseye vermedi bebeği, ben de rönesans tablosu gibi onları seyrettim. hayatımın manzarasıydı yemin ederim. hastanede paylaştığımız tüm zaman da çok özeldi. tavsiye demek haddim değil ama kızlar o paylaşımı anneniz, babanız vs kimseyle yapma şansınız yok. bence bu eşinizle yaşamanız gereken olağanüstü bir deneyim, refakatçi kesinlikle eş olmalı.
tüm süreçte annem babam ve kardeşlerimden aldığım desteği de yazıya dökecek kalemim yok. ben doğum yaptım ama biz yavruladık.çok müthiş bir şey.
biraz saçma bir bitiriş olacak ama juno yatak da aldığım en mantıklı şey oldu sanırım bebek alışverişinde. hem taşınıyor her odaya, hem çok güvenli , hem çok özellikli vs. bebek arabamdan da çok memnunum, bunlar doğru seçimler. yanlışları da ara ara çıktıkça yazarım yine.
biraz uykusuzum, beynim çok dumanlı. gerçeklik algısı bazen kayboluyor.başım dönüyor bugün, sanırım yorgunluktan ama 5 günlük rüyamda gördüklerimi buraya böylece yazmak istedim biraz vaktim olunca
bi de Allah rızası için biriniz kim ne durumda, biraz özet geçer mi? okumaya çalıştım ama yapamadım, bıraktığım sayfayı bile bulamıyorum:/
Oh çok şükür böyle pozitif şeyler çok iyi geliyorAynen öyle canımAmin inşallah bütün minikkuşlar iyi olsun da Ya o kadar güzel bir duygu ki çok şükür bunalım munalım gelmez aklına inan. Arada şu mod oluyor ama o da bebişe bakıp Allahım ölücem bu neeee falan şekilde geliyor Uykusuzluk beni hiç zorlamadı zaten uykuya çok düşkün biri değildim. Bir de hani gebeliğin sonlarında zaten hep kesik kesik uyuduk, şu anda fiziksel acılar da çok konforlu bir uyku uyutmadığı için o da rahatsız etmiyor Sabah 6ya kadar bölük pörçük de olsa idare ediyoruz 6da anneannesine getiriyorum salona 8-9a kadar tekrar ben uyuyorum onlar takılıyorlar O uyku zaten tüm gece uyumuşum gibi bir hisle uyanmamı sağlıyor
Maşallah prenseseKızlarr, küçük kızım şuan göğsümde uyuyordünyanın ennnnn güzel duygusu en güzel kokusu detayları anlatacağım:) 09.12.2024 te 3650 gr olarak sezaryen ile dünyaya geldi bebeğim
Gözümüz yollarda yine bir sağlıklı güzel haberler bekliyoruzSancım da oluyor sıcak bir duşa girdim şimdi üzerimi giyeceğim nolur nolmaz gideceğim hastaneye zaten yakın en kötü eve gönderirler geri , garanti olsun
Doğurdun muSancım da oluyor sıcak bir duşa girdim şimdi üzerimi giyeceğim nolur nolmaz gideceğim hastaneye zaten yakın en kötü eve gönderirler geri , garanti olsun
Bu mesaj bana cok iyi geldi çok sevindim böyle hissetmene. yarın da ben doğruyorum bugün çok garip uyandım. Umarım bir an once toparlanırsınızYaa zor olmuş gibi hissettirdim sanırım ama inanın kızlar zor değil her ikisi de. Normal doğum için sancı çekmek o an evet zor ama 30 sn bile sürmeden geçiyor bi rahatlama geliyor. Sezaryenden sonraki ilk adım zor. Ama ikisi de bebiş için kolay mı geliyor yoksa acı eşiğim mi yüksek bilmiyorum -ki sanmıyorum-. Ama o negatif doğum hikayeleri anlatan kadınlardan değilim gerçekten sadece güzel şeyleri hatırlıyorum pilates topunun üstünde zıpladığımda kocamla güldüğümüzü falan.. anestezi esnasında öyle güzel uykum gelmişti ki meselaiyi ki de ikisini de deneyimlemişim diyorum aklımda soru işareti kalmadı ama benim fiziksel yapım normal doğum yapmaya uygun değilmiş demek ki dedim
İnanın bana, sezaryen doğum yapmak laparoskopi ile yumurtalık kisti ameliyatından kolaymış. Kist ameliyatımda daha zor yürümüştüm her şey daha zordu gerçekten hormonlar hemen ayaklandırıyorbugün kızımı kendim giydirdim altını kendim temizledim mesela yarın da bi duş aldım mı değmeyin keyfime
Herkesi kahveye bekliyorum keyfimiz çok yerinde maşallah süphanallah
çok geçmiş olsun canım en kısa zamanda toparlarsın inşKızlar bende 7 aralıkta doğum yaptım çok şükür bebek 3.100 48 cm 37+6 haftada dogdu gruba yazamadım ancak yazabılıyorım biraz zorlu bir süreç geçirdim kısaca anlatıyım ben geçen sene tüp bebekle ıkız bebeklerımı kaybettim sezaryan olmuştum 27 haftaklardı o Amleıyatta kanamam çok olduğu ıcın damarlarım yırtılmış bağlamışlar hayatımı kurtarmak ıcın sımsıkı gebelıgımı tüp bebek doktorumda gecırdım o da amırlyata sabah 8.10da gırdım bebek 8.35 de dünyaya geldı eşimi gördü cıktı onlar benım kanmam varmıs yine doktor dedı kı geçen seneki amleıyatını kötü yapmışlar yırtıklarımı hallettı,onarım yaptı,akar izlerimi halletti bende saat 10a doğru çıktım daha sonra 6 saat gectı yıruttuler benım başım dondu kan sonuçlarım düşük geldı dokotrum geldı ulstrasonla hem alttan hem üstten baktı çok agrılıydı sızıntı alanı var dedı bır sürü ıgne serum tedavısı başladı tekrardan açmak ıstemıyorum vs dıyınce ben ağla ağla bir hak oldum zaten doğumda da baya stresliydim oncekı olayımdan dolayı kan durdurucu iğneler trombossit kan bır sürü şey getırdı doktorum tabi bebiş o ara aç mama verdıler ona da üç gün hastane de kaldım kısacası bennım doğum olayları baya mecralı geciyor son gün çok kötüydüm baygın gıbıydım doktor demır serumu taktırdı kendıme geldım yanı kısacası şuan ıyıyız ama baya zorluydu şuan sütüm damla gibi mama verıyorum arada emsırmeye çalışıyorum göğüs ucum da yara oldu bakalım beni neler beklıyor bugüne şükür
Kız yok sarmayı yapabiliyorum da cocuğu içinde durdurmayı beceremedimAslında bir şeyi yok kız sağdan sola, soldan sağa at kundağı altına yerleştirBenimki kundak bile sayılmaz maksat kollar serbest kalmasın bacaklar serbest olsun Emzik konusunda ne kullanıyorsun bilmiyorum ama bu emzikte biz o sorunu yaşamadık canım. Tabi bu çocukla ilgili bir durum da olabilir.
bi şekilde doğacakları günü seçiyorlar heBenim oğlan beklemiyor canolar, cumaya çekildi doğum, ağrın artarsa yarın da alırız haber ver dedi bakalım
Çok geçmiş olsun, bundan sonrası sağlıkla, kolaylıkla ilerlesinKızlar bende 7 aralıkta doğum yaptım çok şükür bebek 3.100 48 cm 37+6 haftada dogdu gruba yazamadım ancak yazabılıyorım biraz zorlu bir süreç geçirdim kısaca anlatıyım ben geçen sene tüp bebekle ıkız bebeklerımı kaybettim sezaryan olmuştum 27 haftaklardı o Amleıyatta kanamam çok olduğu ıcın damarlarım yırtılmış bağlamışlar hayatımı kurtarmak ıcın sımsıkı gebelıgımı tüp bebek doktorumda gecırdım o da amırlyata sabah 8.10da gırdım bebek 8.35 de dünyaya geldı eşimi gördü cıktı onlar benım kanmam varmıs yine doktor dedı kı geçen seneki amleıyatını kötü yapmışlar yırtıklarımı hallettı,onarım yaptı,akar izlerimi halletti bende saat 10a doğru çıktım daha sonra 6 saat gectı yıruttuler benım başım dondu kan sonuçlarım düşük geldı dokotrum geldı ulstrasonla hem alttan hem üstten baktı çok agrılıydı sızıntı alanı var dedı bır sürü ıgne serum tedavısı başladı tekrardan açmak ıstemıyorum vs dıyınce ben ağla ağla bir hak oldum zaten doğumda da baya stresliydim oncekı olayımdan dolayı kan durdurucu iğneler trombossit kan bır sürü şey getırdı doktorum tabi bebiş o ara aç mama verdıler ona da üç gün hastane de kaldım kısacası bennım doğum olayları baya mecralı geciyor son gün çok kötüydüm baygın gıbıydım doktor demır serumu taktırdı kendıme geldım yanı kısacası şuan ıyıyız ama baya zorluydu şuan sütüm damla gibi mama verıyorum arada emsırmeye çalışıyorum göğüs ucum da yara oldu bakalım beni neler beklıyor bugüne şükür
Ne demek bu gece, çok heyecanlıçok geçmiş olsun canım en kısa zamanda toparlarsın inşbundan sonrası çok sağlıklı ve güzel ilerlesin
ben de seninle benzer şeyler yaşadım ilk doğumda. şimdi yine aynı şeyler olur mu korkusuyla doğuma gireceğim bu gece. Allah hepimizi evlatlarımıza bağışlasın. güzel ömürleri olsun
Gaz olayı ne alemde canım? En son bir damla kullanmaya başlamıştın, etkisi oldu mu?Kız yok sarmayı yapabiliyorum da cocuğu içinde durdurmayı beceremedimdün gece gaza geldim penye battaniyeyle kundak yaptım ama gaz sancısı tuttu emince ıkına pıkına bağıra cagıra cıkarttırdı ellerini resmen
Ayy cok güzel. Hayatınız hep keyifle mutlulukla güzelliklerle gecsin inşallahYaa zor olmuş gibi hissettirdim sanırım ama inanın kızlar zor değil her ikisi de. Normal doğum için sancı çekmek o an evet zor ama 30 sn bile sürmeden geçiyor bi rahatlama geliyor. Sezaryenden sonraki ilk adım zor. Ama ikisi de bebiş için kolay mı geliyor yoksa acı eşiğim mi yüksek bilmiyorum -ki sanmıyorum-. Ama o negatif doğum hikayeleri anlatan kadınlardan değilim gerçekten sadece güzel şeyleri hatırlıyorum pilates topunun üstünde zıpladığımda kocamla güldüğümüzü falan.. anestezi esnasında öyle güzel uykum gelmişti ki meselaiyi ki de ikisini de deneyimlemişim diyorum aklımda soru işareti kalmadı ama benim fiziksel yapım normal doğum yapmaya uygun değilmiş demek ki dedim
İnanın bana, sezaryen doğum yapmak laparoskopi ile yumurtalık kisti ameliyatından kolaymış. Kist ameliyatımda daha zor yürümüştüm her şey daha zordu gerçekten hormonlar hemen ayaklandırıyorbugün kızımı kendim giydirdim altını kendim temizledim mesela yarın da bi duş aldım mı değmeyin keyfime
Herkesi kahveye bekliyorum keyfimiz çok yerinde maşallah süphanallah
Gözünüz aydın canım. Kızlarınla eşinle musmutlu bir hayatınız olsunBen de doğumun 10. Saatinden bildireyim gerçekten çok güzel bir duygu iki kızım eşim yanımda aslında çok uykusuzuz ama uyuyamıyor insan mutluluktan. Açtık YouTube’dan video izliyoruz
ilk 7 saat yatırdılar yürütmediler çok sıkıcıydısonra yürütünce kendime geldim şimdi kendim her işimi halledebiliyorum. Saat başı kalkıp yürüyorum. Bezini kıyafetini ben değiştiriyorum. İyi hissettiriyor bir şeyler yapabilmek. Sütüm tam gelmedi mama meme olarak ilerliyoruz ama kızımda da öyleydi sonra 2.5 yıl emdi
Beni en çok geren sabah öküz gibi kahvaltı etmiş çay kahve ne varsa içip ameliyata girmiş olmaktı ama hiç bir sorun olmadı. Bir de ayaklarımı hissetmemek gerdi. ( kontrolümün dışında olması sanırım sürecin gerdi. Tam bir kontrol manyağıyım.) Ne zaman ayağımı hissettim tüm gerginliğim geçti.
sezaryen sonrası için çok germişim kendimi acı eşiği ile ilgili de olabilir ama şu an herşeyimi kendim yapacak durumdayım sorunsuz ilerliyoruz. Suni ile de aslında 6-7 cm açılmaya kadar gelmiştik kanama başlamasaydı son yarım saat falan kalmış. Ama vardır bir hayır diyorum. Hamilelik son haftalar o kadar ağırlaştırılmış geçmişti ki çatı ağrısı falan yatakta sağdan sola ağrı olmadan dönüyor olmak bile çok iyi geliyor şu an.
En büyük sorunum millet gelip goy goy yaparken gülemiyorum dikişlerim ağrıyorAllah başka dert vermesin çok güzel bir duygu gerçekten en kısa zamanda herkesin yaşayacak olması çok güzel
Yok anacım cok bir faydası olmadı. Sürekli emmek istiyor emince de gaz oluyor. Uykusunda bile bagırıyor cocuk ninja gibi hiyyaa diyeGaz olayı ne alemde canım? En son bir damla kullanmaya başlamıştın, etkisi oldu mu?