- 26 Şubat 2024
- 5.387
- 5.498
Djdksjdlsks gece daha yeni başlıyor anam…..2 şişe yağ 1 de krem bitirdim. 4. Şişe yağa geçtim artık
Hayır sancı da çıkmadı bebek kanala da girmedi bir anda olcak herşey sanki uykum kaçtı yine bakbiz sennle bu grubun gece kuşuyuz ya
Çok çok sevindim senin adına, ne güzel şeyler söylemişsinYaa zor olmuş gibi hissettirdim sanırım ama inanın kızlar zor değil her ikisi de. Normal doğum için sancı çekmek o an evet zor ama 30 sn bile sürmeden geçiyor bi rahatlama geliyor. Sezaryenden sonraki ilk adım zor. Ama ikisi de bebiş için kolay mı geliyor yoksa acı eşiğim mi yüksek bilmiyorum -ki sanmıyorum-. Ama o negatif doğum hikayeleri anlatan kadınlardan değilim gerçekten sadece güzel şeyleri hatırlıyorum pilates topunun üstünde zıpladığımda kocamla güldüğümüzü falan.. anestezi esnasında öyle güzel uykum gelmişti ki meselaiyi ki de ikisini de deneyimlemişim diyorum aklımda soru işareti kalmadı ama benim fiziksel yapım normal doğum yapmaya uygun değilmiş demek ki dedim
İnanın bana, sezaryen doğum yapmak laparoskopi ile yumurtalık kisti ameliyatından kolaymış. Kist ameliyatımda daha zor yürümüştüm her şey daha zordu gerçekten hormonlar hemen ayaklandırıyorbugün kızımı kendim giydirdim altını kendim temizledim mesela yarın da bi duş aldım mı değmeyin keyfime
Herkesi kahveye bekliyorum keyfimiz çok yerinde maşallah süphanallah
Canım tebrik ederim. Bende doğumdan aşırı korkuyordum. Spinal sezeryan sonrası asla korkmama gerek olmadığını anladım. Forumda olumsuz şeyleri yazanları asla anlamıyorum. Bebeğe odaklanmış oluyor insan… kucağına alınca aklına bisey gelmez demişlerdi gerçekten öyle oldu.Güzel hanımlarrr kızım uyurken ben de uyumaya çalışacağım hemen; önce şunu ekleyeyim normalde 36 saat hiç uyumamış olsam ağlayarak yatak arardım. Sanki şuan 10 dk önce uyanmış gibiyim analıkla mı yükleniyor bu
8 Aralık günü dışarda birkaç işimiz vardı. Zaten buraya da yazdığım gibi ara sıra giren sancı nişan gibi doğum belirtilerini yaşıyordum. Pazar günü daha çok artmıştı ve kızım normalden daha farklı net kasılma gibi hareket ediyordu çok anormal gelmedi hayatıma devam ettim
Akşama doğru bir çok yeri gezip yemeğe gittik, yemekte öyle rahatsız oldum ki sancım vardı. Yalancı sancı sandım, hayatıma devam etmeye çalıştım. Sonra eve geldik, evde sancı araları azalmaya başladı ama öyle dayanılmayacak bir şey olmadığı için doğum olacağı aklıma gelmedi açıkcası.. kahverengimsi sarımsı akıntı devam ediyordu ama artmıştı. Geceye doğru sancılarım baya can yakar hale geldi sanki yarım saatte 1 e düştü. Bebeğin hareketleri azaldı. Hemen hastaneye gidelim bi nst çekilir eve geliriz dedik. Hasteneye gittik nstye girdik. Sancılarım çok düzenli olduğunu öğrendik o gece yatış verildi. Şok oldum daha gelmez sanıyorum sürekli gidip gidip geldiğim için o gece de bizi eve gönderirler sanıyordum
Gece sancı aralarım 15 dkda 1 e sonra 10 dkda 1 e düştü. Sancı her kadında farklı yaşanırmış ama benimki tam olarak adet ağrısı x 100 gibi bir şeydi. Çokkk yoğun adet ağrısı çekiyordum sanki. Gece annem ve kayınvalidemi gönderdik eşim ve ben kaldık. Sancı aralarında o kadar güzel uykum geliyordu ki tam uykuya dalacağım sancı yükleniyorpazar gece 1 dk bile uyuyamadım anlayacağınız
Ara sıra açılmama bakıldı. 2 cm olmuştu. Sabah 7de suni sancı takılmaya karar verildi. Suni sancı normal doğum sancısından birazcık daha acımasız gibi. Sürekli olarak bi adet ağrısı var bir de arada artıyor da artıyor gibi. Ama gerçekten söylüyorum dayanılmayacak bir ağrı asla değil.
Suni sancı takılınca bebeğin kalp atış hızlarını doktorum beğenmedi. Suni sancı kalp atışlarını yavaşlattı kızımın. En sevmediğim kısım, sancı çekerken nst takılması oldu. Çünkü sancı çekerken yürümek hareket etmek duş almak çokkkk kolaylaştırıyor. Nst bağlı olunca biraz daha bunaltıcı bir durum oluyor. Doktoruma sürekli nst çıkaralım mı lütfeeeennnyapıyordum
Hastaneye gece 10-11 gibi gittik , açılmam olmadığı için sabah 7 de suni sancı takıldı. Ama suni sancı da açılma olmasına yardımcı olamadı maalesef. 3 cm açıldı. Bebeğin kalp atışlarını zaten doktorum beğenmiyordu arada suni sancıyı kesiyorlardı. Sancılar yükselince biraz bağırtıyor tabi ama yapılmayacak yaşanmayacak bir acı değil..
O sıra da suyum da geldi . Su temiz ve normal doğum için tüm şartlar sağlanmış gibi görünüyordu..
3 dkda 1 sancılarım geliyor gidiyor, sancı çekmeye başlayalı 14-15 saat olmuştu ama açılmam olmamıştı. Doktorum da bu hızla gidersek 16-17 saat daha gerekebilir açılman yıjufedizx Ben de daha fazla dayanamadım doktorum da sezaryen olmasına karar verdik.
Hemeeen ameliyathaneye girdik spiral anestezi yapıldı 20 dk içinde kızımın sesini duydum
Suni sancı esnasında stres olduğu için kuzum kakasını yapmış. Halbüki doğuma girmeden evvel kontrol edildiğinde suyun temiz olduğunu söylemişti doktorum. Yani son 1-2 saatte yapmış kakasını . Biraz da yutmuş maalesef. Doğar doğmaz ciğerlerini temizlemekle uğraştılar . Oksijen verdiler Kızım benden önce odamıza çıktı.
Ben yanına gelene kadar ağlamış kimse susturamamış:) ben odaya girince kucağıma alıp yanağı yanağıma değince hemencecik sustu. Hayatımda hiç öyle güzel bir şey için ağlamamıştımmgözlerim daha evvel hiç bu kadar güzel bir şey görmemişti. Dünya daha aydınlık her yer daha yeşillik beyazlar daha beyaz tüm insanlar sanki daha mutlu gibi. Bilimum edebi sözler, dalga geçtiğim romantik filmler ve kitaplar o an anlamlandı sanki benim gibi bir öküz için
50 cm 3560 gr minik kızım dünyaya geldi
@Orangegreysky iddia oyna piyango bileti al ne bileyim ben hazine kazılarına falan katıl bacım. Sen 9unda doğurursun demiştin. Benim kızım 9unda dünyamı aydınlattı
Güzel hanımlarrr kızım uyurken ben de uyumaya çalışacağım hemen; önce şunu ekleyeyim normalde 36 saat hiç uyumamış olsam ağlayarak yatak arardım. Sanki şuan 10 dk önce uyanmış gibiyim analıkla mı yükleniyor bu
8 Aralık günü dışarda birkaç işimiz vardı. Zaten buraya da yazdığım gibi ara sıra giren sancı nişan gibi doğum belirtilerini yaşıyordum. Pazar günü daha çok artmıştı ve kızım normalden daha farklı net kasılma gibi hareket ediyordu çok anormal gelmedi hayatıma devam ettim
Akşama doğru bir çok yeri gezip yemeğe gittik, yemekte öyle rahatsız oldum ki sancım vardı. Yalancı sancı sandım, hayatıma devam etmeye çalıştım. Sonra eve geldik, evde sancı araları azalmaya başladı ama öyle dayanılmayacak bir şey olmadığı için doğum olacağı aklıma gelmedi açıkcası.. kahverengimsi sarımsı akıntı devam ediyordu ama artmıştı. Geceye doğru sancılarım baya can yakar hale geldi sanki yarım saatte 1 e düştü. Bebeğin hareketleri azaldı. Hemen hastaneye gidelim bi nst çekilir eve geliriz dedik. Hasteneye gittik nstye girdik. Sancılarım çok düzenli olduğunu öğrendik o gece yatış verildi. Şok oldum daha gelmez sanıyorum sürekli gidip gidip geldiğim için o gece de bizi eve gönderirler sanıyordum
Gece sancı aralarım 15 dkda 1 e sonra 10 dkda 1 e düştü. Sancı her kadında farklı yaşanırmış ama benimki tam olarak adet ağrısı x 100 gibi bir şeydi. Çokkk yoğun adet ağrısı çekiyordum sanki. Gece annem ve kayınvalidemi gönderdik eşim ve ben kaldık. Sancı aralarında o kadar güzel uykum geliyordu ki tam uykuya dalacağım sancı yükleniyorpazar gece 1 dk bile uyuyamadım anlayacağınız
Ara sıra açılmama bakıldı. 2 cm olmuştu. Sabah 7de suni sancı takılmaya karar verildi. Suni sancı normal doğum sancısından birazcık daha acımasız gibi. Sürekli olarak bi adet ağrısı var bir de arada artıyor da artıyor gibi. Ama gerçekten söylüyorum dayanılmayacak bir ağrı asla değil.
Suni sancı takılınca bebeğin kalp atış hızlarını doktorum beğenmedi. Suni sancı kalp atışlarını yavaşlattı kızımın. En sevmediğim kısım, sancı çekerken nst takılması oldu. Çünkü sancı çekerken yürümek hareket etmek duş almak çokkkk kolaylaştırıyor. Nst bağlı olunca biraz daha bunaltıcı bir durum oluyor. Doktoruma sürekli nst çıkaralım mı lütfeeeennnyapıyordum
Hastaneye gece 10-11 gibi gittik , açılmam olmadığı için sabah 7 de suni sancı takıldı. Ama suni sancı da açılma olmasına yardımcı olamadı maalesef. 3 cm açıldı. Bebeğin kalp atışlarını zaten doktorum beğenmiyordu arada suni sancıyı kesiyorlardı. Sancılar yükselince biraz bağırtıyor tabi ama yapılmayacak yaşanmayacak bir acı değil..
O sıra da suyum da geldi . Su temiz ve normal doğum için tüm şartlar sağlanmış gibi görünüyordu..
3 dkda 1 sancılarım geliyor gidiyor, sancı çekmeye başlayalı 14-15 saat olmuştu ama açılmam olmamıştı. Doktorum da bu hızla gidersek 16-17 saat daha gerekebilir açılman yıjufedizx Ben de daha fazla dayanamadım doktorum da sezaryen olmasına karar verdik.
Hemeeen ameliyathaneye girdik spiral anestezi yapıldı 20 dk içinde kızımın sesini duydum
Suni sancı esnasında stres olduğu için kuzum kakasını yapmış. Halbüki doğuma girmeden evvel kontrol edildiğinde suyun temiz olduğunu söylemişti doktorum. Yani son 1-2 saatte yapmış kakasını . Biraz da yutmuş maalesef. Doğar doğmaz ciğerlerini temizlemekle uğraştılar . Oksijen verdiler Kızım benden önce odamıza çıktı.
Ben yanına gelene kadar ağlamış kimse susturamamış:) ben odaya girince kucağıma alıp yanağı yanağıma değince hemencecik sustu. Hayatımda hiç öyle güzel bir şey için ağlamamıştımmgözlerim daha evvel hiç bu kadar güzel bir şey görmemişti. Dünya daha aydınlık her yer daha yeşillik beyazlar daha beyaz tüm insanlar sanki daha mutlu gibi. Bilimum edebi sözler, dalga geçtiğim romantik filmler ve kitaplar o an anlamlandı sanki benim gibi bir öküz için
50 cm 3560 gr minik kızım dünyaya geldi
@Orangegreysky iddia oyna piyango bileti al ne bileyim ben hazine kazılarına falan katıl bacım. Sen 9unda doğurursun demiştin. Benim kızım 9unda dünyamı aydınlattı
Maşallah kızlar ne güzel hikayeleriniz oldu, bundan sonrakiler daha da güzel olsunlarBen de doğumun 10. Saatinden bildireyim gerçekten çok güzel bir duygu iki kızım eşim yanımda aslında çok uykusuzuz ama uyuyamıyor insan mutluluktan. Açtık YouTube’dan video izliyoruz
ilk 7 saat yatırdılar yürütmediler çok sıkıcıydısonra yürütünce kendime geldim şimdi kendim her işimi halledebiliyorum. Saat başı kalkıp yürüyorum. Bezini kıyafetini ben değiştiriyorum. İyi hissettiriyor bir şeyler yapabilmek. Sütüm tam gelmedi mama meme olarak ilerliyoruz ama kızımda da öyleydi sonra 2.5 yıl emdi
Beni en çok geren sabah öküz gibi kahvaltı etmiş çay kahve ne varsa içip ameliyata girmiş olmaktı ama hiç bir sorun olmadı. Bir de ayaklarımı hissetmemek gerdi. ( kontrolümün dışında olması sanırım sürecin gerdi. Tam bir kontrol manyağıyım.) Ne zaman ayağımı hissettim tüm gerginliğim geçti.
sezaryen sonrası için çok germişim kendimi acı eşiği ile ilgili de olabilir ama şu an herşeyimi kendim yapacak durumdayım sorunsuz ilerliyoruz. Suni ile de aslında 6-7 cm açılmaya kadar gelmiştik kanama başlamasaydı son yarım saat falan kalmış. Ama vardır bir hayır diyorum. Hamilelik son haftalar o kadar ağırlaştırılmış geçmişti ki çatı ağrısı falan yatakta sağdan sola ağrı olmadan dönüyor olmak bile çok iyi geliyor şu an.
En büyük sorunum millet gelip goy goy yaparken gülemiyorum dikişlerim ağrıyorAllah başka dert vermesin çok güzel bir duygu gerçekten en kısa zamanda herkesin yaşayacak olması çok güzel
“Aha kesin doğuruyor” diye açtığım bir bildirim daha ajfösjdslskMaşallah kızlar ne güzel hikayeleriniz oldu, bundan sonrakiler daha da güzel olsunlarAllah isteyip dileyen, hayalini kuran herkese de en az bu kadar güzel hikayeler yaşamayı sağlıkla, kolaylıkla nasip kısmet etsin inşallah Göz aydınlığı evlatlar olsunlar, maşallah sizlere
Gece gece güldürdün, Allah da seni güldürsün“Aha kesin doğuruyor” diye açtığım bir bildirim daha ajfösjdslsk
nasil suyun akinti olmadigina eminmisin? sabah erkenden git benceAyy inşallah uyanık olan vardır ve mesajımı görür kızlaaaar suyum azar azar geliyor sancılarım çok şiddetli değil karın ağrısı gibi şimdi bekleyeyim mi evde ayy ne yapacağımı bilemedim gülüyorum bi yandan
Çok tebrik ederim canım benim.. söylediğin her şeye imzamı atarım gerçekten öyle benim de zerre uykum yok korkacak hiçbir şey yok yarım saat sonra her yer çiçekCanım tebrik ederim. Bende doğumdan aşırı korkuyordum. Spinal sezeryan sonrası asla korkmama gerek olmadığını anladım. Forumda olumsuz şeyleri yazanları asla anlamıyorum. Bebeğe odaklanmış oluyor insan… kucağına alınca aklına bisey gelmez demişlerdi gerçekten öyle oldu.
8 gün oldu oğluma kavuşalı. Hiç uykum gelmiyor Allah güç mü veriyor bilmiyorum ama yorgun hissetmiyorum bile… ara ara girip bakıyorum gruba doğuran var mı diye. Sıra sıra sağlıkla gelsin bebişler
Akıntı gibi değil istemsiz akıyor hafif bi seferde akmadınasil suyun akinti olmadigina eminmisin? sabah erkenden git bence
benim de tam tersi saatlerdir sancim var uyuyup uyaniyorum yine var bacagima vuruyor belime vuruyor kasiklarimda ama su yok ya da anlamiyorum yok sanirim suyum gelmedi
Sancım da oluyor sıcak bir duşa girdim şimdi üzerimi giyeceğim nolur nolmaz gideceğim hastaneye zaten yakın en kötü eve gönderirler geri , garanti olsunnasil suyun akinti olmadigina eminmisin? sabah erkenden git bence
benim de tam tersi saatlerdir sancim var uyuyup uyaniyorum yine var bacagima vuruyor belime vuruyor kasiklarimda ama su yok ya da anlamiyorum yok sanirim suyum gelmedi
Aaaaa çok heyecanlı :) benim deneyimim yok ama doktorum suyun gelirse apar topar hastaneye gelmene gerek yok, duşa gir sakince gel bakalım demişti. Bence gidin garanti olsun, su geldikten sonra geri göndereceklerini zannetmiyorum.Ayy inşallah uyanık olan vardır ve mesajımı görür kızlaaaar suyum azar azar geliyor sancılarım çok şiddetli değil karın ağrısı gibi şimdi bekleyeyim mi evde ayy ne yapacağımı bilemedim gülüyorum bi yandan
suyun gelince sakince hazırlanıp hastaneye gel demişti bana doktorum. sen de gittin sanırım :) her şey yolundadır umarım, kolaylıklar diliyorumAyy inşallah uyanık olan vardır ve mesajımı görür kızlaaaar suyum azar azar geliyor sancılarım çok şiddetli değil karın ağrısı gibi şimdi bekleyeyim mi evde ayy ne yapacağımı bilemedim gülüyorum bi yandan
ilk kez yazıyorum bu konuya ama bugün doktorum bana su geldikten sonra, sancı süresi 1 dakikanın üstüne sancı sıklığı 5 dakikanın altına inince gel dedi. Bu periyoda düştükten yaklaşık 3-4 saat sonra doğum gerçekleşir, o zamana kadar evinde beklemek daha az stres yaratır dedi. Ama yine de arayıp sormakta yarar varAyy inşallah uyanık olan vardır ve mesajımı görür kızlaaaar suyum azar azar geliyor sancılarım çok şiddetli değil karın ağrısı gibi şimdi bekleyeyim mi evde ayy ne yapacağımı bilemedim gülüyorum bi yandan
Ayy inşallah uyanık olan vardır ve mesajımı görür kızlaaaar suyum azar azar geliyor sancılarım çok şiddetli değil karın ağrısı gibi şimdi bekleyeyim mi evde ayy ne yapacağımı bilemedim gülüyorum bi yandan
Hadi inşallahDeme öyle deme40 olmadan gelcek o daha 39dayız
Ben desnekm giyim ama heyecan gbi değil bi mallık var üzerimde.. Yarın 15.30 gbi yatısim yapilacak 17 gbi dogurcam allahin izniyle.. korku basıyor daha çok 3. Doğum olduğu halde.. çocuklarımı bırakmak falan ayyy... bitain gtsin bir an onceofff iyice heyecan bastı beni deeee. yarın bu saatlerde yatışım yapılacakkorkuyorum da biraz. bana hiç sormadılar genel mi spinal mi diye benim de aklıma gelmedi sormak neler olacak gerginimm
evet çok iyi anlıyorum seni. ben de oğlumu bırakıcam aklım hep onda. bebişe tam bağ kuramadım sanırımBen desnekm giyim ama heyecan gbi değil bi mallık var üzerimde.. Yarın 15.30 gbi yatısim yapilacak 17 gbi dogurcam allahin izniyle.. korku basıyor daha çok 3. Doğum olduğu halde.. çocuklarımı bırakmak falan ayyy... bitain gtsin bir an once
Ya 3.de bambaskaymis.. telaseden ne merak ne heyecan karşımdakine haksızlık gibi.. sadece sağlıklı olsun duamnmevet çok iyi anlıyorum seni. ben de oğlumu bırakıcam aklım hep onda. bebişe tam bağ kuramadım sanırımvar olanı düşünüyorum sürekli. hayırlısıyla güzelce atlatıcaz inş