Çok güzel çokGüzel hanımlarrr kızım uyurken ben de uyumaya çalışacağım hemen; önce şunu ekleyeyim normalde 36 saat hiç uyumamış olsam ağlayarak yatak arardım. Sanki şuan 10 dk önce uyanmış gibiyim analıkla mı yükleniyor bu
8 Aralık günü dışarda birkaç işimiz vardı. Zaten buraya da yazdığım gibi ara sıra giren sancı nişan gibi doğum belirtilerini yaşıyordum. Pazar günü daha çok artmıştı ve kızım normalden daha farklı net kasılma gibi hareket ediyordu çok anormal gelmedi hayatıma devam ettim
Akşama doğru bir çok yeri gezip yemeğe gittik, yemekte öyle rahatsız oldum ki sancım vardı. Yalancı sancı sandım, hayatıma devam etmeye çalıştım. Sonra eve geldik, evde sancı araları azalmaya başladı ama öyle dayanılmayacak bir şey olmadığı için doğum olacağı aklıma gelmedi açıkcası.. kahverengimsi sarımsı akıntı devam ediyordu ama artmıştı. Geceye doğru sancılarım baya can yakar hale geldi sanki yarım saatte 1 e düştü. Bebeğin hareketleri azaldı. Hemen hastaneye gidelim bi nst çekilir eve geliriz dedik. Hasteneye gittik nstye girdik. Sancılarım çok düzenli olduğunu öğrendik o gece yatış verildi. Şok oldum daha gelmez sanıyorum sürekli gidip gidip geldiğim için o gece de bizi eve gönderirler sanıyordum
Gece sancı aralarım 15 dkda 1 e sonra 10 dkda 1 e düştü. Sancı her kadında farklı yaşanırmış ama benimki tam olarak adet ağrısı x 100 gibi bir şeydi. Çokkk yoğun adet ağrısı çekiyordum sanki. Gece annem ve kayınvalidemi gönderdik eşim ve ben kaldık. Sancı aralarında o kadar güzel uykum geliyordu ki tam uykuya dalacağım sancı yükleniyorpazar gece 1 dk bile uyuyamadım anlayacağınız
Ara sıra açılmama bakıldı. 2 cm olmuştu. Sabah 7de suni sancı takılmaya karar verildi. Suni sancı normal doğum sancısından birazcık daha acımasız gibi. Sürekli olarak bi adet ağrısı var bir de arada artıyor da artıyor gibi. Ama gerçekten söylüyorum dayanılmayacak bir ağrı asla değil.
Suni sancı takılınca bebeğin kalp atış hızlarını doktorum beğenmedi. Suni sancı kalp atışlarını yavaşlattı kızımın. En sevmediğim kısım, sancı çekerken nst takılması oldu. Çünkü sancı çekerken yürümek hareket etmek duş almak çokkkk kolaylaştırıyor. Nst bağlı olunca biraz daha bunaltıcı bir durum oluyor. Doktoruma sürekli nst çıkaralım mı lütfeeeennnyapıyordum
Hastaneye gece 10-11 gibi gittik , açılmam olmadığı için sabah 7 de suni sancı takıldı. Ama suni sancı da açılma olmasına yardımcı olamadı maalesef. 3 cm açıldı. Bebeğin kalp atışlarını zaten doktorum beğenmiyordu arada suni sancıyı kesiyorlardı. Sancılar yükselince biraz bağırtıyor tabi ama yapılmayacak yaşanmayacak bir acı değil..
O sıra da suyum da geldi . Su temiz ve normal doğum için tüm şartlar sağlanmış gibi görünüyordu..
3 dkda 1 sancılarım geliyor gidiyor, sancı çekmeye başlayalı 14-15 saat olmuştu ama açılmam olmamıştı. Doktorum da bu hızla gidersek 16-17 saat daha gerekebilir açılman yıjufedizx Ben de daha fazla dayanamadım doktorum da sezaryen olmasına karar verdik.
Hemeeen ameliyathaneye girdik spiral anestezi yapıldı 20 dk içinde kızımın sesini duydum
Suni sancı esnasında stres olduğu için kuzum kakasını yapmış. Halbüki doğuma girmeden evvel kontrol edildiğinde suyun temiz olduğunu söylemişti doktorum. Yani son 1-2 saatte yapmış kakasını . Biraz da yutmuş maalesef. Doğar doğmaz ciğerlerini temizlemekle uğraştılar . Oksijen verdiler Kızım benden önce odamıza çıktı.
Ben yanına gelene kadar ağlamış kimse susturamamış:) ben odaya girince kucağıma alıp yanağı yanağıma değince hemencecik sustu. Hayatımda hiç öyle güzel bir şey için ağlamamıştımmgözlerim daha evvel hiç bu kadar güzel bir şey görmemişti. Dünya daha aydınlık her yer daha yeşillik beyazlar daha beyaz tüm insanlar sanki daha mutlu gibi. Bilimum edebi sözler, dalga geçtiğim romantik filmler ve kitaplar o an anlamlandı sanki benim gibi bir öküz için
50 cm 3560 gr minik kızım dünyaya geldi
@Orangegreysky iddia oyna piyango bileti al ne bileyim ben hazine kazılarına falan katıl bacım. Sen 9unda doğurursun demiştin. Benim kızım 9unda dünyamı aydınlattı
canikom benim de 36 dan beri şu şekil: bi ağırlaşma yaşanıyor 1-2 bazen 3 gün hiç bişey yapamıcak gibi oluyorum, adım atamıyom kalkamıyom yatamıyom. sonraki 2-3 gün alışıyorum daha kolay geliyor. sonraki günler yine başa sarıyor. bu şekilde 39’a geldim. günden güne çok değişiyor. ama 36’dan beri çok büyük bir fark yaşamadım inişli çıkışlı oldu hep. gözünü korkutma en fazla bir kaç güne rahatlarsın yineArtık hiç hareket edemiyorum size yemin ederim. Koltuktan kalkmak yemek yapmak sağımdan soluma dönmek çok çok zor. 36.haftaya girdim bugün, bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama yok yani. Gece uykum sıfır, gün içinde çok uykuluyum ama, siz de böyle misiniz bu haftalarda? Erken değil mi ya, daha 37si 38i var bunun. Allam lütfen 39u geçmesin doğumum ya :/
Aynı durumdayım. Ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum. Giydiğim Her şey sıkıyoArtık hiç hareket edemiyorum size yemin ederim. Koltuktan kalkmak yemek yapmak sağımdan soluma dönmek çok çok zor. 36.haftaya girdim bugün, bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama yok yani. Gece uykum sıfır, gün içinde çok uykuluyum ama, siz de böyle misiniz bu haftalarda? Erken değil mi ya, daha 37si 38i var bunun. Allam lütfen 39u geçmesin doğumum ya :/
cok sevindim saglikli bir sekilde kucagina almissin.. mutluluklar diliyorum minnos kizinlaGüzel hanımlarrr kızım uyurken ben de uyumaya çalışacağım hemen; önce şunu ekleyeyim normalde 36 saat hiç uyumamış olsam ağlayarak yatak arardım. Sanki şuan 10 dk önce uyanmış gibiyim analıkla mı yükleniyor bu
8 Aralık günü dışarda birkaç işimiz vardı. Zaten buraya da yazdığım gibi ara sıra giren sancı nişan gibi doğum belirtilerini yaşıyordum. Pazar günü daha çok artmıştı ve kızım normalden daha farklı net kasılma gibi hareket ediyordu çok anormal gelmedi hayatıma devam ettim
Akşama doğru bir çok yeri gezip yemeğe gittik, yemekte öyle rahatsız oldum ki sancım vardı. Yalancı sancı sandım, hayatıma devam etmeye çalıştım. Sonra eve geldik, evde sancı araları azalmaya başladı ama öyle dayanılmayacak bir şey olmadığı için doğum olacağı aklıma gelmedi açıkcası.. kahverengimsi sarımsı akıntı devam ediyordu ama artmıştı. Geceye doğru sancılarım baya can yakar hale geldi sanki yarım saatte 1 e düştü. Bebeğin hareketleri azaldı. Hemen hastaneye gidelim bi nst çekilir eve geliriz dedik. Hasteneye gittik nstye girdik. Sancılarım çok düzenli olduğunu öğrendik o gece yatış verildi. Şok oldum daha gelmez sanıyorum sürekli gidip gidip geldiğim için o gece de bizi eve gönderirler sanıyordum
Gece sancı aralarım 15 dkda 1 e sonra 10 dkda 1 e düştü. Sancı her kadında farklı yaşanırmış ama benimki tam olarak adet ağrısı x 100 gibi bir şeydi. Çokkk yoğun adet ağrısı çekiyordum sanki. Gece annem ve kayınvalidemi gönderdik eşim ve ben kaldık. Sancı aralarında o kadar güzel uykum geliyordu ki tam uykuya dalacağım sancı yükleniyorpazar gece 1 dk bile uyuyamadım anlayacağınız
Ara sıra açılmama bakıldı. 2 cm olmuştu. Sabah 7de suni sancı takılmaya karar verildi. Suni sancı normal doğum sancısından birazcık daha acımasız gibi. Sürekli olarak bi adet ağrısı var bir de arada artıyor da artıyor gibi. Ama gerçekten söylüyorum dayanılmayacak bir ağrı asla değil.
Suni sancı takılınca bebeğin kalp atış hızlarını doktorum beğenmedi. Suni sancı kalp atışlarını yavaşlattı kızımın. En sevmediğim kısım, sancı çekerken nst takılması oldu. Çünkü sancı çekerken yürümek hareket etmek duş almak çokkkk kolaylaştırıyor. Nst bağlı olunca biraz daha bunaltıcı bir durum oluyor. Doktoruma sürekli nst çıkaralım mı lütfeeeennnyapıyordum
Hastaneye gece 10-11 gibi gittik , açılmam olmadığı için sabah 7 de suni sancı takıldı. Ama suni sancı da açılma olmasına yardımcı olamadı maalesef. 3 cm açıldı. Bebeğin kalp atışlarını zaten doktorum beğenmiyordu arada suni sancıyı kesiyorlardı. Sancılar yükselince biraz bağırtıyor tabi ama yapılmayacak yaşanmayacak bir acı değil..
O sıra da suyum da geldi . Su temiz ve normal doğum için tüm şartlar sağlanmış gibi görünüyordu..
3 dkda 1 sancılarım geliyor gidiyor, sancı çekmeye başlayalı 14-15 saat olmuştu ama açılmam olmamıştı. Doktorum da bu hızla gidersek 16-17 saat daha gerekebilir açılman yıjufedizx Ben de daha fazla dayanamadım doktorum da sezaryen olmasına karar verdik.
Hemeeen ameliyathaneye girdik spiral anestezi yapıldı 20 dk içinde kızımın sesini duydum
Suni sancı esnasında stres olduğu için kuzum kakasını yapmış. Halbüki doğuma girmeden evvel kontrol edildiğinde suyun temiz olduğunu söylemişti doktorum. Yani son 1-2 saatte yapmış kakasını . Biraz da yutmuş maalesef. Doğar doğmaz ciğerlerini temizlemekle uğraştılar . Oksijen verdiler Kızım benden önce odamıza çıktı.
Ben yanına gelene kadar ağlamış kimse susturamamış:) ben odaya girince kucağıma alıp yanağı yanağıma değince hemencecik sustu. Hayatımda hiç öyle güzel bir şey için ağlamamıştımmgözlerim daha evvel hiç bu kadar güzel bir şey görmemişti. Dünya daha aydınlık her yer daha yeşillik beyazlar daha beyaz tüm insanlar sanki daha mutlu gibi. Bilimum edebi sözler, dalga geçtiğim romantik filmler ve kitaplar o an anlamlandı sanki benim gibi bir öküz için
@Orangegreysky iddia oyna piyango bileti al ne bileyim ben hazine kazılarına falan katıl bacım. Sen 9unda doğurursun demiştin. Benim kızım 9unda dünyamı aydınlattı
Geçmiş olsun canım zor olmuş ama sağlıkla gelmiş. Sağlıkla da büyüsünGüzel hanımlarrr kızım uyurken ben de uyumaya çalışacağım hemen; önce şunu ekleyeyim normalde 36 saat hiç uyumamış olsam ağlayarak yatak arardım. Sanki şuan 10 dk önce uyanmış gibiyim analıkla mı yükleniyor bu
Gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşallahKızlarr, küçük kızım şuan göğsümde uyuyordünyanın ennnnn güzel duygusu en güzel kokusu detayları anlatacağım:) 09.12.2024 te 3650 gr olarak sezaryen ile dünyaya geldi bebeğim
Benimki kanalda anacımBen de hep gece yapıyorum ya şimdi yangın merdivenlerinden 2şerli çıkmaca yapıcam doktor sonrası hep yattım çünkü neden yatmayayımbenim doktor isim vermedi ama yaptığım egzersizleri anlatınca güzel dedi tabi benimki yallah kanala egzersizleri
Hasta falan mı oluyorum acaba diye düşündüm mal gibiyim çünkü. Dün bugün yemek yaptım bayılıyordum ocağın önüne ajfksjsk yarın anacuğum geliyor ilk defa yemek isteyeceğim valla canım anam kadın anam yapıverircanikom benim de 36 dan beri şu şekil: bi ağırlaşma yaşanıyor 1-2 bazen 3 gün hiç bişey yapamıcak gibi oluyorum, adım atamıyom kalkamıyom yatamıyom. sonraki 2-3 gün alışıyorum daha kolay geliyor. sonraki günler yine başa sarıyor. bu şekilde 39’a geldim. günden güne çok değişiyor. ama 36’dan beri çok büyük bir fark yaşamadım inişli çıkışlı oldu hep. gözünü korkutma en fazla bir kaç güne rahatlarsın yine
Ben tüp bebek sürecine gireceğim için ayrılmak zorunda kalmıştım, doktorum çok uzaktaydı çünkü. İyi ki ayrılmışım, 6 gün koşturuyordum özel okulda çalışıyordum hala kusuyorum bir de ben çok ağır geçti, ayrılmasam bile ayrılmak zorunda kalırmışım. Hep son güne kadar çalışırım abartıyorlar yea diyordum 9 ay kusunca aklım başıma geldi ajfkskskAynı durumdayım. Ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum. Giydiğim Her şey sıkıyogece uykularım bölük pörçük. Sabah dayak yemiş gibi uyanıyorum. Dinlenme olayı yok yani. hiçbir şeye halim yok. Ben de 35+5’teyim. İnsanlar 37. Haftaya kadar nasıl çalışabiliyorlar hayret ediyorum.
Ben de temmuzda şirket küçülmeye gidince işten çıkarıldımBen tüp bebek sürecine gireceğim için ayrılmak zorunda kalmıştım, doktorum çok uzaktaydı çünkü. İyi ki ayrılmışım, 6 gün koşturuyordum özel okulda çalışıyordum hala kusuyorum bir de ben çok ağır geçti, ayrılmasam bile ayrılmak zorunda kalırmışım. Hep son güne kadar çalışırım abartıyorlar yea diyordum 9 ay kusunca aklım başıma geldi ajfksksk
Neresi çatlamış anam memintonun? Eczacı söylemişti bana da çatlar mutlaka sürün diye ama sallamıyorum pek. Kaşıntı vs var mıGöğüsler büyüyor çatlamasın diye yağlamaya başlamıştım BİNGOOOO ÇATLAMIŞLAR. Deliricem he doğurmadığım her gün yeni bir çatlağım oluyor
Her şeyde hayır var dedikleri bu olsa gerekBen de temmuzda şirket küçülmeye gidince işten çıkarıldımçıkarılmasam da kendim çıkarmışım çoktaaaan. Çok zorlanıyorum gerçekten
Yok belirtisiz çatladı bütün çatlaklarım. Üstten üstten çatlamış. Sanki büyüdüler ya ne bu tripler anlamıyorum. Aşırı sinir oldum ya. Zaten tam göbeğin bittiği yerdeki derin çatlaklar yüzünden artık oturmak kalkmak iyice zorluyordu üstüne yine moralim bozuldu. Neyse bu moral bozukluğu ile belki doğururum djdjdjdNeresi çatlamış anam memintonun? Eczacı söylemişti bana da çatlar mutlaka sürün diye ama sallamıyorum pek. Kaşıntı vs var mı
Boşver diyeceğim ama benim de çok canım sıkılırdı haklısın :/ bir şey sürüyor muydun? Ay hadi amin, sen her yazdığında doğuruyor mu acaba diye açıyorum bildirimi sjfksjdksYok belirtisiz çatladı bütün çatlaklarım. Üstten üstten çatlamış. Sanki büyüdüler ya ne bu tripler anlamıyorum. Aşırı sinir oldum ya. Zaten tam göbeğin bittiği yerdeki derin çatlaklar yüzünden artık oturmak kalkmak iyice zorluyordu üstüne yine moralim bozuldu. Neyse bu moral bozukluğu ile belki doğururum djdjdjd
2 şişe yağ 1 de krem bitirdim. 4. Şişe yağa geçtim artıkBoşver diyeceğim ama benim de çok canım sıkılırdı haklısın :/ bir şey sürüyor muydun? Ay hadi amin, sen her yazdığında doğuruyor mu acaba diye açıyorum bildirimi sjfksjdks
Sen hepimizi dogurtup oyle dogurcan heralde masallahin var2 şişe yağ 1 de krem bitirdim. 4. Şişe yağa geçtim artık
Hayır sancı da çıkmadı bebek kanala da girmedi bir anda olcak herşey sanki uykum kaçtı yine bakbiz sennle bu grubun gece kuşuyuz ya
Deme öyle demeSen hepimizi dogurtup oyle dogurcan heralde masallahin var
Yaa zor olmuş gibi hissettirdim sanırım ama inanın kızlar zor değil her ikisi de. Normal doğum için sancı çekmek o an evet zor ama 30 sn bile sürmeden geçiyor bi rahatlama geliyor. Sezaryenden sonraki ilk adım zor. Ama ikisi de bebiş için kolay mı geliyor yoksa acı eşiğim mi yüksek bilmiyorum -ki sanmıyorum-. Ama o negatif doğum hikayeleri anlatan kadınlardan değilim gerçekten sadece güzel şeyleri hatırlıyorum pilates topunun üstünde zıpladığımda kocamla güldüğümüzü falan.. anestezi esnasında öyle güzel uykum gelmişti ki meselaGeçmiş olsun canım zor olmuş ama sağlıkla gelmiş. Sağlıkla da büyüsün