Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 80 41,2%
  • erkek

OY: 102 52,6%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    194
SGK üzerinden işlem yapılıyorsa evet ücretsiz 28 gün boyunca tüm işlemler ben geçen muhasebe ile görüştüm böyle dediler. Ama ben özel sigorta üzerinden doğum yapacağım öyle olursa paketinizin içeriğinde bebek paketi olması gerekiyormuş. Özel sigorta ile ilerlendiği takdirde SGK’nın ücretsiz olayından ben faydalanamıyormuşum. Sigorta içerisinde bebek bakımlarını kapsayıp kapsamadığını öğrenmeniz gerekir. Bizim paketde yok mesela bugün arayıp sordum. Bebeğin masrafları annenin paketinden düşmez diyor. Biz doğduğu günden itibaren bebeğe sigorta başlatacağız o şekilde çözmeyi planlıyoruz. Sigortayı biran önce başlatmanız içinde bebeğin tc’si olması gerekiyor ve sigortacanının doğduğu günü tarih olarak girmesi gerekiyor sonradan ödediğiniz miktarı geri alabiliyorsunuz diye biliyorum. Anestezi tahlilleri de aynı şekilde sizin sigorta paketinizin kapsamı ile ilgili. Tss’yi ilk 15 gün yapmama olayını bilemiyorum ama bizim şirket tc’sini alıp hemen başlatalım dedi Öss için öyle demiş olabilir.

Big boy anaları olarak haftaya geliyor bizim tosuncuklar desene. Bizim baş 10.5, bize de sezeryan tarihi verildi haftalarımız aynı. Senin çatının uygunluğuna bakmış mıydı hatırlayamıyorum. Hoş doktorlar bence az çok gidişatı önceden kestiriyorlar bizimki 32. haftadan beri olacakları biliyordu söylüyordu ben kafaya takıp duruyordum. En azından senin son aşamada artık netleşiyor bazı şeyler. Baş büyük olunca kanala da zor girme durumu oluyormuş. Bu arada bizde bebek son bir haftada 90 gram almıştı doktor heralde artık alabileceği kilo kapasitesine ulaştı bu hafta çok az kilo almış demişti. Bundan sonra sanırım daha yavaş kilo alıyorlar.

Fl de çok yanılma payı var bence bana bir önde çıktı bir birkaç gün geride bir tam haftasında eğik durduğundan anlaşılmıyor bence erkek bebeklerde genelde babasıyla benzer boyda oluyor uzundur o yüzden bence

Doğru canım bizim hastanede biz demeden kendileri söylediler 28 gün anne bebek ücretsiz muayene oluyor diye bizde sigortayı sorduğumuzda 14 gün demişlerdi ama zaten hastane ücretsiz yapıyor sarılık için 3 kez kan verdik ücret almadılar eğer tedavi alsaydı ona da almayacaklardı ben kontrol için gittiğimde de almadılar öyle ücret

Öyle düşünme sakın normal yenidoğan çoğunluk sarılık olur bazıları ne kadar emsede oluyor sıkıntı etme düzelir sonrasında daha güzel iştahlanır seni emer sütün de çoğalır

37+1 iz daha doğum pozisyonu almamış 40 a kadar döner mi acaba
ihtimaller azaliyor imkansiz degil ama genelde bu haftaya kadar donmus olmasi lazim. benim de ilk cocugum makat gelisti 37.haftada elle dondurme denediler olmayinca sezaryen gunu vermislerdi. 37 civari artik donmez diyerek elle dondurme operasyonu deniyorlar burda, oncesinde dogal yolla doner diye bekleniyor. sonrada 37den sonra artık sezaryen tarihi veriliyor. bu sekilde prosedur ben yurt dısındayım. Doktora gore değil hastaneye belirliyor kurallar tum dogum hastanelerde aynı. tabi sezaryen oncesi son kez bakıyorlar yine de. 39.-40. hafta arası veriliyor sezaryen gunu de o zamana kadar kucuk de olsa ihtimal işte

Yok kuzum bize de ilk 34 haftada söyledi 4 kiloya ulaşır muhtemelen öncesinde kendisi gelmezse 39da sezaryenle alırız diye. Hatta ben bunun üzerine başka doktordan görüş alıp onun söylediklerine daha çok can sıkmıştım falan Çatı muayenesi yapmadı bebek kendisi gelmek isterse son kontrollerini yaparız ona göre karar veririz doğumuna gelmezse de sezaryenle alalım bence dedi. O gün yapacak muhtemelen tabi bebek gelmek isterse. Bizimki bir hafta önce 3600dü şimdi yaklaşık 3850-3900 ölçüyor. Ha bu arada su bir tık fazla olunca yarım kilo yanılma payı da koydu. Hocam belki de 3300 yani aslında doğabilir bu durumda dedim. Belki de 4 üstü ama dedi. Aman ya bakalım bu hafta ak koyun kara koyun belli olur Sana gün verdiler mi?

Ay o kadar kötü oldum ki birkaç saat önce. Kalbim çarpıyor beynim sıkışıyor gibi nefes alamadım. Tansiyonum normal şekerim normal niye böyle oldu bilemedim puh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…