Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 80 41,2%
  • erkek

OY: 102 52,6%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    194
ya basını hiç olcup soylemediler bana acaba ne alemde benimki. kilosu iyiymiş aslında sadece kafası büyük diye mi boyle dedi? Kanala girebilir henüz erken demedi mi 38 yeni oldun ben de yarın olucam. Bana çarsamba kontrolumde pelviste gozukuyor dedi o neresi tam anlamadım dedim eliyle gosterdi ama kanala girdi mi girmedi mi soylemedi. özellikle sordum kanalda mı diye evet pelviste dedi ya ingilizce tıbbi kavramlarda farklı hiç anlayamadım bende. hareketli bebek kendini iter suyun gelir yakinda dedi. sana birsey demedi mi bu anlamda?

Sizin oralarda hiç ölçüm kağıdı vermiyolar mı

Cano senin nezdinde herkese sorayım, bebolarınızın kafası nerde? Bende baya ortada altta nerdeyse kukuma bastırıyor ultrasonu doktor artık, bu bebo dönmüş mü demek ki doktora sormayı unuttum
Evet bebeğin dönmüş, doktor oradan kafa ölçümlerini yapıyor. Benim en son o kadar aşağıdan ölçtü ki, oradan içeri doğru hayali bir çizgi çizsek çıkış zaten. Doktor da dedi çok aşağıda ve baskı yapıyor diye.

Anaammmm maşallah su içsem benim bebise yarıyor diyordum senin ki de oyle olmuş kaç haftalık şuan ? Hadi hayırlısı bakalım en önemlisi sağlıklı dünyaya gelmesi

Cano senin nezdinde herkese sorayım, bebolarınızın kafası nerde? Bende baya ortada altta nerdeyse kukuma bastırıyor ultrasonu doktor artık, bu bebo dönmüş mü demek ki doktora sormayı unuttum
evet benimde vajinamda sanki hemen nasil desem gobegin bittigi yerde eski sezaryen kesigimin orda. doktor pelviste dedi de pelvis neresi

evet benimde vajinamda sanki hemen nasil desem gobegin bittigi yerde eski sezaryen kesigimin orda. doktor pelviste dedi de pelvis neresi
Bu haftada normal o zaman artık. Pelvis bence benim halk ağzında anlattığım yer skfkf

Ücretsiz canım hatta üstüne ilaveten 6 ay boyunca çocuk muayne yüzde 50 kalça USG yüzde 20 göz muayneye de indirim geldi ama o yüzde kaç bilmiyorum

Bazen sütün çok olsa bile sarılık yukseliyo canım sen kendini suçlama ben bu konuda çok fazla tecrubeliyim

Bu haftada normal o zaman artık. Pelvis bence benim halk ağzında anlattığım yer skfkf
Pelvis, doğum kanalının başlangıç kısmını oluşturur. Pelvisin alt kısmı bebeğin doğum kanalına gireceği alanı oluşturur.Bebek doğum sırasında önce pelvisin içine yerleşir (angajman) ve buradan doğum kanalına geçer.
  • Pelvis, doğum kanalının başlangıç noktasıdır ve kemik yapıdadır.
  • Doğum kanalı, pelvisin içinden başlayarak yumuşak dokularla devam eden bir geçittir.
chatgptcim soyluyor bir nevi doktorum :)

Canım hiç belli olmaz da dedi. Yani bir hamle de yapabilir her an ama şimdilik kanalda görünmüyor dedi. Kanal ağzında anladığım kadarıyla. Zaten başı 10 cm üstü vajinal doğuma elverişli olmazmış. Kritik bir eşikte. Aynı kalabilir büyüyebilir başı daha. Kilosu da biraz daha artar dedi. Karın çevresi, abdomen, baş kendi arasında uyumlu ama sadece biraz büyük bir bebek dedi.
Suyun gelirse kanaman olursa düzenli sancın olursa hemen gel Salı’yı bekleme o günkü kontrole göre karar veririz açılmana vs göre dedi.

benzer birsey demis bana da aslinda sadece 11ine verdi randevu o zaman karar veririz sezaryene dedi. suyun gelirse acilen gelirsin o zaman bakariz acilmana dedi ayni sekilde. kac kez sordum iri bebek mi diye sen ona takilma bebek cok hareketli pelvise yerlesmis gelir bu dedi. Takildim ben de biraz oyle anladim zaten iri gidiyordu hep
annem de ben 4 bucuk kilo cocuk dogurdum sen ne sorguluyorsun diyor o da ayri bir alem. sen 3. ıkınmada geldin doktor ıkınma hızla geliyor demiş buna güya. herhalde bebeğin geliş hızı da onemli

Canım hiç belli olmaz da dedi. Yani bir hamle de yapabilir her an ama şimdilik kanalda görünmüyor dedi. Kanal ağzında anladığım kadarıyla. Zaten başı 10 cm üstü vajinal doğuma elverişli olmazmış. Kritik bir eşikte. Aynı kalabilir büyüyebilir başı daha. Kilosu da biraz daha artar dedi. Karın çevresi, abdomen, baş kendi arasında uyumlu ama sadece biraz büyük bir bebek dedi.
Suyun gelirse kanaman olursa düzenli sancın olursa hemen gel Salı’yı bekleme o günkü kontrole göre karar veririz açılmana vs göre dedi.

Benim annem de tam aksine diretme millet hususi sezaryen istiyor sana doktor tavsiye ediyor bildiğini okursan daha çok üzüleceğin şeyler olabilir gerek yok diyor. Dedim diretmem zaten. Salı günü karar verilecek ama bebiş kendi bir sürpriz yapmaya kalkışmazsa buradan dönmezmiş gibi hissettim ben. İkimize de farklı farklı konuşmuşlar aşağı yukarı aynı ebatlardaki bebekler için

Anaammmm maşallah su içsem benim bebise yarıyor diyordum senin ki de oyle olmuş kaç haftalık şuan ? Hadi hayırlısı bakalım en önemlisi sağlıklı dünyaya gelmesi
38+0 olduk canım
Yani yanılmıyorlarsa tabi. Böyle deyip 3400-3500 çıkarsa boşuna sezaryen olmuşum diye üzülürüm bu kez de. Önemli olan sağlıklı olmamız tabi ki hayırlısı, kolayı, sağlıklı olanı hangisi ise o olsun

Birebir aynı yerde benimki de. Tam orta en altta. Kanal ağzına gelmiş ama girememiş benimkisi mesela.

ya benim annem iki dogumunu da cok kolay yapmis canim ondan dinlesen ohoo ayakta dogurursun gitmeden. kendi yapısı da biraz Polyannadır 3 sancıda ben gelmişim bir sancıda kardeşim gelmiş güya, kesiği yok ayaklanmıs açılması hemen olmus. Suyu da gelmemiş hafif sancı da hastaneye gitmiş dogurmus hemen. Kendi hikayesi olumlu olunca bana hep abartma diyip duruyor belki haklı belki değil bilmem.

Kız benim annem de öyle ona bakarsan hem minyon bir kadın hem de 3 normal doğum yapmış en iri olanımızı en kolay doğurmuş. Ben anneme göre iri yarı bir kız sayılırım ama kadın doktor ne diyorsa dinle diyor Sen de öyle yap herkesin bedeni bir değil. Sayısız doğum görüyor bu insanlar vardır bir bildikleri. Umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…