- 10 Eylül 2020
- 1.743
- 1.500
ya basını hiç olcup soylemediler bana acaba ne alemde benimki. kilosu iyiymiş aslında sadece kafası büyük diye mi boyle dedi? Kanala girebilir henüz erken demedi mi 38 yeni oldun ben de yarın olucam. Bana çarsamba kontrolumde pelviste gozukuyor dedi o neresi tam anlamadım dedim eliyle gosterdi ama kanala girdi mi girmedi mi soylemedi. özellikle sordum kanalda mı diye evet pelviste dedi ya ingilizce tıbbi kavramlarda farklı hiç anlayamadım bende. hareketli bebek kendini iter suyun gelir yakinda dedi. sana birsey demedi mi bu anlamda?Çıktık kontrolden kızlar. Tospiğim iyi şükür, suyu falan yeterli şimdilik, başı kanala girmemiş muhtemelen büyük geliyor kanala dedi. Kilosu yaklaşık 3900Başı 9,8 cm. Haftaya 4’ü geçebilir. Açıkçası vajinal doğum biraz hayal oldu bizim için Yine kendisi gelmeye kalkarsa bakarız son günkü kontrollerine göre karar veririz dedi. Bu kez Salı gününe gün verdi. Perşembe ya da Cuma sezaryen kararı çıkacak muhtemelen.
Sizin oralarda hiç ölçüm kağıdı vermiyolar mıya basını hiç olcup soylemediler bana acaba ne alemde benimki. kilosu iyiymiş aslında sadece kafası büyük diye mi boyle dedi? Kanala girebilir henüz erken demedi mi 38 yeni oldun ben de yarın olucam. Bana çarsamba kontrolumde pelviste gozukuyor dedi o neresi tam anlamadım dedim eliyle gosterdi ama kanala girdi mi girmedi mi soylemedi. özellikle sordum kanalda mı diye evet pelviste dedi ya ingilizce tıbbi kavramlarda farklı hiç anlayamadım bende. hareketli bebek kendini iter suyun gelir yakinda dedi. sana birsey demedi mi bu anlamda?
Evet bebeğin dönmüş, doktor oradan kafa ölçümlerini yapıyor. Benim en son o kadar aşağıdan ölçtü ki, oradan içeri doğru hayali bir çizgi çizsek çıkış zaten. Doktor da dedi çok aşağıda ve baskı yapıyor diye.Cano senin nezdinde herkese sorayım, bebolarınızın kafası nerde? Bende baya ortada altta nerdeyse kukuma bastırıyor ultrasonu doktor artık, bu bebo dönmüş mü demek ki doktora sormayı unuttum
Anaammmm maşallahÇıktık kontrolden kızlar. Tospiğim iyi şükür, suyu falan yeterli şimdilik, başı kanala girmemiş muhtemelen büyük geliyor kanala dedi. Kilosu yaklaşık 3900Başı 9,8 cm. Haftaya 4’ü geçebilir. Açıkçası vajinal doğum biraz hayal oldu bizim için Yine kendisi gelmeye kalkarsa bakarız son günkü kontrollerine göre karar veririz dedi. Bu kez Salı gününe gün verdi. Perşembe ya da Cuma sezaryen kararı çıkacak muhtemelen.
evet benimde vajinamda sanki hemen nasil desem gobegin bittigi yerde eski sezaryen kesigimin orda. doktor pelviste dedi de pelvis neresiCano senin nezdinde herkese sorayım, bebolarınızın kafası nerde? Bende baya ortada altta nerdeyse kukuma bastırıyor ultrasonu doktor artık, bu bebo dönmüş mü demek ki doktora sormayı unuttum
bu kadar gec haftada artik olcumler duzgun cikmaz diye birsey vermediSizin oralarda hiç ölçüm kağıdı vermiyolar mı
Evet bebeğin dönmüş, doktor oradan kafa ölçümlerini yapıyor. Benim en son o kadar aşağıdan ölçtü ki, oradan içeri doğru hayali bir çizgi çizsek çıkış zaten. Doktor da dedi çok aşağıda ve baskı yapıyor diye.
Bu haftada normal o zaman artık. Pelvis bence benim halk ağzında anlattığım yer skfkfevet benimde vajinamda sanki hemen nasil desem gobegin bittigi yerde eski sezaryen kesigimin orda. doktor pelviste dedi de pelvis neresi
Ücretsiz canım hatta üstüne ilaveten 6 ay boyunca çocuk muayne yüzde 50 kalça USG yüzde 20 göz muayneye de indirim geldi ama o yüzde kaç bilmiyorumKızlar bir şey soracağım. Bir yerde okumuştum özelde 28 gün yenidoğandan ücret alınmıyor diye onun detaylarını bilen var mı? Bebişin ilk kontrolleri falan doğuma dahil mi? Topuk kanı, kulak ve kalp kontrolleri vs.
Sanırım taburcu edilirsek de sonradan bir durum olursa onda alıyorlarmış da taburcu olmadan yapılan kontrolleri ve tedaviyi sgk karşılıyormuş. Ben tss yaptıracağım bebeğe de ama ilk 15 gün yapmıyorlarmış. O süreçte nelere ödeme yapıp yapmayacağımı kestiremedim.
Hastanelere asla güvenemiyorum bu konuda. Doğum teminatlı tss olmasına rağmen anestezi görüşmesi için tahliller için vs para istediler tabi ki vermedim sezaryen için ön provizyon açtırdım hepsini tss karşıladı. Hep parayı önden almaya çalışıyorlar.
O indirim hastane kampanyası gibi bir şey olabilir mi?Ücretsiz canım hatta üstüne ilaveten 6 ay boyunca çocuk muayne yüzde 50 kalça USG yüzde 20 göz muayneye de indirim geldi ama o yüzde kaç bilmiyorum
Bazen sütün çok olsa bile sarılık yukseliyo canım sen kendini suçlamaBugün oğlumla taburcu olup eve çıkacaktık. Oğlum sarılık olmuş. Değeri yüksek çıkınca mavi ışığa aldılar. Yaninda kalıyorum. Cok duygusalim. Bakamadım ona sanırım. Sütum yetseydi böyle olmazdı diye düşünüyorum. Lohusalık depresyonu mu duygusalligi mi? Yarına evimize gider miyiz ki?
Doğum yaptığın hastaneye göre cnm orda doğum yaptığın için indirim uygulaniyo başka hastanede doğum yapınca kapsamiyoO indirim hastane kampanyası gibi bir şey olabilir mi?
Pelvis, doğum kanalının başlangıç kısmını oluşturur. Pelvisin alt kısmı bebeğin doğum kanalına gireceği alanı oluşturur.Bebek doğum sırasında önce pelvisin içine yerleşir (angajman) ve buradan doğum kanalına geçer.Bu haftada normal o zaman artık. Pelvis bence benim halk ağzında anlattığım yer skfkf
Canım hiç belli olmaz da dedi. Yani bir hamle de yapabilir her an ama şimdilik kanalda görünmüyor dedi. Kanal ağzında anladığım kadarıyla. Zaten başı 10 cm üstü vajinal doğuma elverişli olmazmış. Kritik bir eşikte. Aynı kalabilir büyüyebilir başı daha. Kilosu da biraz daha artar dedi. Karın çevresi, abdomen, baş kendi arasında uyumlu ama sadece biraz büyük bir bebek dedi.ya basını hiç olcup soylemediler bana acaba ne alemde benimki. kilosu iyiymiş aslında sadece kafası büyük diye mi boyle dedi? Kanala girebilir henüz erken demedi mi 38 yeni oldun ben de yarın olucam. Bana çarsamba kontrolumde pelviste gozukuyor dedi o neresi tam anlamadım dedim eliyle gosterdi ama kanala girdi mi girmedi mi soylemedi. özellikle sordum kanalda mı diye evet pelviste dedi ya ingilizce tıbbi kavramlarda farklı hiç anlayamadım bende. hareketli bebek kendini iter suyun gelir yakinda dedi. sana birsey demedi mi bu anlamda?
benzer birsey demis bana da aslinda sadece 11ine verdi randevu o zaman karar veririz sezaryene dedi. suyun gelirse acilen gelirsin o zaman bakariz acilmana dedi ayni sekilde. kac kez sordum iri bebek mi diye sen ona takilma bebek cok hareketli pelvise yerlesmis gelir bu dedi. Takildim ben de biraz oyle anladim zaten iri gidiyordu hepCanım hiç belli olmaz da dedi. Yani bir hamle de yapabilir her an ama şimdilik kanalda görünmüyor dedi. Kanal ağzında anladığım kadarıyla. Zaten başı 10 cm üstü vajinal doğuma elverişli olmazmış. Kritik bir eşikte. Aynı kalabilir büyüyebilir başı daha. Kilosu da biraz daha artar dedi. Karın çevresi, abdomen, baş kendi arasında uyumlu ama sadece biraz büyük bir bebek dedi.
Suyun gelirse kanaman olursa düzenli sancın olursa hemen gel Salı’yı bekleme o günkü kontrole göre karar veririz açılmana vs göre dedi.
Canım hiç belli olmaz da dedi. Yani bir hamle de yapabilir her an ama şimdilik kanalda görünmüyor dedi. Kanal ağzında anladığım kadarıyla. Zaten başı 10 cm üstü vajinal doğuma elverişli olmazmış. Kritik bir eşikte. Aynı kalabilir büyüyebilir başı daha. Kilosu da biraz daha artar dedi. Karın çevresi, abdomen, baş kendi arasında uyumlu ama sadece biraz büyük bir bebek dedi.ya basını hiç olcup soylemediler bana acaba ne alemde benimki. kilosu iyiymiş aslında sadece kafası büyük diye mi boyle dedi? Kanala girebilir henüz erken demedi mi 38 yeni oldun ben de yarın olucam. Bana çarsamba kontrolumde pelviste gozukuyor dedi o neresi tam anlamadım dedim eliyle gosterdi ama kanala girdi mi girmedi mi soylemedi. özellikle sordum kanalda mı diye evet pelviste dedi ya ingilizce tıbbi kavramlarda farklı hiç anlayamadım bende. hareketli bebek kendini iter suyun gelir yakinda dedi. sana birsey demedi mi bu anlamda?
Benim annem de tam aksine diretme millet hususi sezaryen istiyor sana doktor tavsiye ediyor bildiğini okursan daha çok üzüleceğin şeyler olabilir gerek yok diyor. Dedim diretmem zaten. Salı günü karar verilecek ama bebiş kendi bir sürpriz yapmaya kalkışmazsa buradan dönmezmiş gibi hissettim ben. İkimize de farklı farklı konuşmuşlar aşağı yukarı aynı ebatlardaki bebekler içinbenzer birsey demis bana da aslinda sadece 11ine verdi randevu o zaman karar veririz sezaryene dedi. suyun gelirse acilen gelirsin o zaman bakariz acilmana dedi ayni sekilde. kac kez sordum iri bebek mi diye sen ona takilma bebek cok hareketli pelvise yerlesmis gelir bu dedi. Takildim ben de biraz oyle anladim zaten iri gidiyordu hep
annem de ben 4 bucuk kilo cocuk dogurdum sen ne sorguluyorsun diyor o da ayri bir alem. sen 3. ıkınmada geldin doktor ısınma hızla geliyor demiş buna güya. herhalde bebeğin geliş hızı da onemli
38+0 olduk canımAnaammmm maşallahsu içsem benim bebise yarıyor diyordum senin ki de oyle olmuş kaç haftalık şuan ? Hadi hayırlısı bakalım en önemlisi sağlıklı dünyaya gelmesi
Birebir aynı yerde benimki de. Tam orta en altta. Kanal ağzına gelmiş ama girememiş benimkisi mesela.Cano senin nezdinde herkese sorayım, bebolarınızın kafası nerde? Bende baya ortada altta nerdeyse kukuma bastırıyor ultrasonu doktor artık, bu bebo dönmüş mü demek ki doktora sormayı unuttum
ya benim annem iki dogumunu da cok kolay yapmis canim ondan dinlesen ohoo ayakta dogurursun gitmeden. kendi yapısı da biraz Polyannadır 3 sancıda ben gelmişim bir sancıda kardeşim gelmiş güya, kesiği yok ayaklanmıs açılması hemen olmus. Suyu da gelmemiş hafif sancı da hastaneye gitmiş dogurmus hemen. Kendi hikayesi olumlu olunca bana hep abartma diyip duruyor belki haklı belki değil bilmem.Benim annem de tam aksine diretme millet hususi sezaryen istiyor sana doktor tavsiye ediyor bildiğini okursan daha çok üzüleceğin şeyler olabilir gerek yok diyor. Dedim diretmem zaten. Salı günü karar verilecek ama bebiş kendi bir sürpriz yapmaya kalkışmazsa buradan dönmezmiş gibi hissettim ben. İkimize de farklı farklı konuşmuşlar aşağı yukarı aynı ebatlardaki bebekler için
Kız benim annem de öyle ona bakarsan hem minyon bir kadın hem de 3 normal doğum yapmış en iri olanımızı en kolay doğurmuş. Ben anneme göre iri yarı bir kız sayılırım ama kadın doktor ne diyorsa dinle diyorya benim annem iki dogumunu da cok kolay yapmis canim ondan dinlesen ohoo ayakta dogurursun gitmeden. kendi yapısı da biraz Polyannadır 3 sancıda ben gelmişim bir sancıda kardeşim gelmiş güya, kesiği yok ayaklanmıs açılması hemen olmus. Suyu da gelmemiş hafif sancı da hastaneye gitmiş dogurmus hemen. Kendi hikayesi olumlu olunca bana hep abartma diyip duruyor belki haklı belki değil bilmem.