- 19 Nisan 2021
- 1.389
- 2.228
İkinci topuk kanı sağlık ocağından alınıyor özellikle arıyorlar hattaBiz onu konuştuk , ilk bebek doğduğu zaman çocuk doktoru muayenesi topuk kanı ücretsiz dediler 28 gün muhabbetini söylediler hatta . İkinci topuk kanını sordum ben özellikle o da dahil falan dediler
Büyük ihtimalle rutin bir uygulama bu o zaman. Burada da öyledir.Benim doğum yaptigim hastanede ücretsiz. İşitme testi topuk kapı vs. Taburcu olmadan yapıldı. 3. Ve 7. Gün kontrollerine çağrıldık onlarda da ücret alınmadı. Aynı şekilde benim 7. Gün kontrolumde ücretsizdi.
Canım bana da oluyor son 1 haftadır, özellikle geceleri. Kendimi dinliyorum doğurucam herhalde artık diye, bol su içip dinlenmeye çalışıyorum. Sıkıntılı bir durum olsa hissedersin bence, çok büyüdüler artık vücut da zorlanıyor diye düşünüyorum:/ kasılma vs var mıKızlar dün geceden beri sanki adet olacakmışım da olamıyormuşum gibi sancı geliyor biraz moralim bozuktu dün onun tetiklediğini düşünüyorum ama bugünde ara ara vuruyor şuan mesela belimde ve kasıklarımda ağrı var bekliyorum bakalım
Moraline nolduKızlar dün geceden beri sanki adet olacakmışım da olamıyormuşum gibi sancı geliyor biraz moralim bozuktu dün onun tetiklediğini düşünüyorum ama bugünde ara ara vuruyor şuan mesela belimde ve kasıklarımda ağrı var bekliyorum bakalım
Sağlık ocağında bana da öyle demişlerdi ama hastane buraya da getirebilirsiniz dediİkinci topuk kanı sağlık ocağından alınıyor özellikle arıyorlar hatta
Yaaa çok sevindimKızlar ben oğlumu aldım
Evet arada kasılma oluyo dün kaburgamın altında bi kasıldı sanki nefes alamadım düzeltmiyor da kendini inatçı bebe canım çıktı resmen of bilmiyorum pazartesi randevum vardı zaten bekliyorum o yüzden canımCanım bana da oluyor son 1 haftadır, özellikle geceleri. Kendimi dinliyorum doğurucam herhalde artık diye, bol su içip dinlenmeye çalışıyorum. Sıkıntılı bir durum olsa hissedersin bence, çok büyüdüler artık vücut da zorlanıyor diye düşünüyorum:/ kasılma vs var mı
Anamla tartıştım sonra olaya babam dahil oldu falan filan derken saçma sapan bi meseleydi eşim de şahit oldu canım sıkıldı çok babam hala surat yapıyor yüzde yüz de haklıyım yani buna eminim biri böyle surat yapınca benim tadım tuzum kaçıyo şurda doğurmama kalmış 2 hafta benim surat yapmam lazımken of ofMoraline noldu
Ben birkaç gündür hep öyleyim, doktora söyleyince sancıdır dedi ama geçtiği için çok da önemsemedi. Sen de biraz dinlen, düzelebilecek bi şeyse aç sevdiğin bi diziyi programı izle az kafanı dağıt strestense tetiklemesin boşu boşuna
Canım benim doğum yapacağım hastane sigorta karşılamıyor. Ona rağmen 28 gün ücretsiz herşeyi.Kızlar bir şey soracağım. Bir yerde okumuştum özelde 28 gün yenidoğandan ücret alınmıyor diye onun detaylarını bilen var mı? Bebişin ilk kontrolleri falan doğuma dahil mi? Topuk kanı, kulak ve kalp kontrolleri vs.
Sanırım taburcu edilirsek de sonradan bir durum olursa onda alıyorlarmış da taburcu olmadan yapılan kontrolleri ve tedaviyi sgk karşılıyormuş. Ben tss yaptıracağım bebeğe de ama ilk 15 gün yapmıyorlarmış. O süreçte nelere ödeme yapıp yapmayacağımı kestiremedim.
Hastanelere asla güvenemiyorum bu konuda. Doğum teminatlı tss olmasına rağmen anestezi görüşmesi için tahliller için vs para istediler tabi ki vermedim sezaryen için ön provizyon açtırdım hepsini tss karşıladı. Hep parayı önden almaya çalışıyorlar.
Alternatifi var demek kiSağlık ocağında bana da öyle demişlerdi ama hastane buraya da getirebilirsiniz dedi
Aksi bir uygulama ile karşılaşmam ben de umarımCanım benim doğum yapacağım hastane sigorta karşılamıyor. Ona rağmen 28 gün ücretsiz herşeyi.
Stres tetikliyor bence :/Evet arada kasılma oluyo dün kaburgamın altında bi kasıldı sanki nefes alamadım düzeltmiyor da kendini inatçı bebe canım çıktı resmen of bilmiyorum pazartesi randevum vardı zaten bekliyorum o yüzden canım
En çok anlayışa ihtiyacımız olduğu zaman aksi bi şey yapanları benim de boğazlayasım geliyorAnamla tartıştım sonra olaya babam dahil oldu falan filan derken saçma sapan bi meseleydi eşim de şahit oldu canım sıkıldı çok babam hala surat yapıyor yüzde yüz de haklıyım yani buna eminim biri böyle surat yapınca benim tadım tuzum kaçıyo şurda doğurmama kalmış 2 hafta benim surat yapmam lazımken of of
Her biriniz böyle yazınca heyecanlanıyorumgünaydınnn kızlaaar
Dün gece kahverengimsi bir akıntım oldu. Bebek hareketli çok normaldi . Doktorum çatı muayenesi sebep olmuştur, Bebek hareketlerinde anormallik veya akıntıda fazlalık görürsen hastaneye gel dedi. Şimdilik her şey yolunda görünüyor
Ama bazen gaz sancısı çekiyorumo zaman çığlıklaaar yardım çığlıkları gerçekten çok zor oluyor aha doğuruyorum galiba diyorum tam olarak o zamanlardayız her an hepimizin doğurabilecek olması ne biliyim bi garip
Aman takma bzimde 2 hafta once 48.7 idi sonraki hafta 49 olmustu biyerden sonra yavas uzuyorlar .Eşim çocuğun boyuna taktı, senden almaması gereken tek şey vardı onu mu geçirdin çocuğa diyor skgkfm geçen haftayla bu hafta arası hiç uzamamış
Cano senin nezdinde herkese sorayım, bebolarınızın kafası nerde? Bende baya ortada altta nerdeyse kukuma bastırıyor ultrasonu doktor artık, bu bebo dönmüş mü demek ki doktora sormayı unuttumÇıktık kontrolden kızlar. Tospiğim iyi şükür, suyu falan yeterli şimdilik, başı kanala girmemiş muhtemelen büyük geliyor kanala dedi. Kilosu yaklaşık 3900Başı 9,8 cm. Haftaya 4’ü geçebilir. Açıkçası vajinal doğum biraz hayal oldu bizim için Yine kendisi gelmeye kalkarsa bakarız son günkü kontrollerine göre karar veririz dedi. Bu kez Salı gününe gün verdi. Perşembe ya da Cuma sezaryen kararı çıkacak muhtemelen.