Aynen aynen canım önemsemez hiçDoktorlar takmıyor sancıyı kaç sefer yaşadım şiddeti aşırı yüksekti. Normal diyorlar olur diyorlar bakıyorlar doğum sancısı değilse takmıyorlar boş bi söyleme yani
Ayy hepimiz sona ne kadar da yaklaştık36+3'üz bugün tam, 38+5 erken değil ya bence neden erken olsun
ay evet yaYoksa kendi kendimize rezil olucaz doğurdum doğurcam derkenAy bakalım ne diyecek doktor çok merak ediyorum
esine tokat geliyor bak teaaa irlandadan heeEşim çocuğun boyuna taktı, senden almaması gereken tek şey vardı onu mu geçirdin çocuğa diyor skgkfm geçen haftayla bu hafta arası hiç uzamamış
Eve gelmiş annesine şey diyo anne oğlum 300 Gr almış ama hiç uzamamış skfkfm haftasına göre 2 gün geride görünüyor da sanki çocuğu alıp mezurayla mı ölçüyolar yav vardır oynama payı, yoksa da dert mi yaniesine tokat geliyor bak teaaa irlandadan hee
ne olacak kisa ya da uzun. uzun adam fobisi var bende deseydinboy hic olcmuyorlar bile burda artik kilo bile olculmuyor duzgun olcum yapilamaz bu haftalarda diye
Beni de ya. Annemler bile sabahları soruyor bugün nasılsın? Bir gün diyorum sancım var şöyle böyle ertesi gün diyorum iyi, durulduk yineay evet yabir sure sonra kimse ciddiye almicak aman yine geldi gecer diye :)
git bakalım suyun iyi mi kilosu nasil kalp atislari pozisyonu kanala girmis mi ne alemde bebik
Bize doktor hiç söylemiyor bile, biz de sormuyoruzEşim çocuğun boyuna taktı, senden almaması gereken tek şey vardı onu mu geçirdin çocuğa diyor skgkfm geçen haftayla bu hafta arası hiç uzamamış
Kız anne karnındaki bebeğin boyundan ne olurEve gelmiş annesine şey diyo anne oğlum 300 Gr almış ama hiç uzamamış skfkfm haftasına göre 2 gün geride görünüyor da sanki çocuğu alıp mezurayla mı ölçüyolar yav vardır oynama payı, yoksa da dert mi yani
bir sure sonra kimse ciddiye almicak aman yine geldi gecer diye :)
Bize doktor hiç söylemiyor bile, biz de sormuyoruzBebek doğunca bile dümdüz yatırıp tam ölçüm almak kolay olmuyor, değil ki anne karnında ayağı ağzında gezen bir bebek net ölçülsün
Ay evet ben de öyle diyorum da işte...Kız anne karnındaki bebeğin boyundan ne olur
Biz onu konuştuk , ilk bebek doğduğu zaman çocuk doktoru muayenesi topuk kanı ücretsiz dediler 28 gün muhabbetini söylediler hatta . İkinci topuk kanını sordum ben özellikle o da dahil falan dedilerKızlar bir şey soracağım. Bir yerde okumuştum özelde 28 gün yenidoğandan ücret alınmıyor diye onun detaylarını bilen var mı? Bebişin ilk kontrolleri falan doğuma dahil mi? Topuk kanı, kulak ve kalp kontrolleri vs.
Sanırım taburcu edilirsek de sonradan bir durum olursa onda alıyorlarmış da taburcu olmadan yapılan kontrolleri ve tedaviyi sgk karşılıyormuş. Ben tss yaptıracağım bebeğe de ama ilk 15 gün yapmıyorlarmış. O süreçte nelere ödeme yapıp yapmayacağımı kestiremedim.
Hastanelere asla güvenemiyorum bu konuda. Doğum teminatlı tss olmasına rağmen anestezi görüşmesi için tahliller için vs para istediler tabi ki vermedim sezaryen için ön provizyon açtırdım hepsini tss karşıladı. Hep parayı önden almaya çalışıyorlar.
Tam tersine bebek büyüdükçe insülin ihtiyacı artıyor. Ben günde 2 doz insulinle başlamiştım şu an 16 doz gündegünaydınnnn. epeydir şekerimi ölçmüyordum iyi hissediyorum diye. kahvaltıdan önce canım mandalina çekti yarım mandalina yedim. sonra omlet zeytin iki dilim ekmekten oluşan kahvaltımı tam yarıladım çok kötü hissettim. şimdi 1 saat tokluk ölçtüm 180iyi besleniyorum geçti gitti herhalde diye düşünüyordum
Biraz kırıci ama komik pardon jfjfbEşim çocuğun boyuna taktı, senden almaması gereken tek şey vardı onu mu geçirdin çocuğa diyor skgkfm geçen haftayla bu hafta arası hiç uzamamış
Ekstrem bir durum olmadıktan sonra doğuma dahil o zaman ilk kontrolleri.Biz onu konuştuk , ilk bebek doğduğu zaman çocuk doktoru muayenesi topuk kanı ücretsiz dediler 28 gün muhabbetini söylediler hatta . İkinci topuk kanını sordum ben özellikle o da dahil falan dediler
Aynen bize o şekilde bilgi verildi , ya zaten gözümüz para görmez ama özellerin fırsatçı tavırları cidden rahatsız edici . Ben tahlilleri bile orda yaptırmak istemiyorum aile hekimimde yaptırıyorumEkstrem bir durum olmadıktan sonra doğuma dahil o zaman ilk kontrolleri.
Ya aman hiçbir şey olmasın para sorun değil de özel hastanelerin hem sgkdan hem bizden ücret alması sinir ediyor beni. Bilmeyince de faydalanıyorlar insandan o yüzden öğrenmek istedim detayları.
biraz daha sabredicez ne yapalım. Allah yardımcın olsun kuzuTam tersine bebek büyüdükçe insülin ihtiyacı artıyor. Ben günde 2 doz insulinle başlamiştım şu an 16 doz günde
Benim doğum yaptigim hastanede ücretsiz. İşitme testi topuk kapı vs. Taburcu olmadan yapıldı. 3. Ve 7. Gün kontrollerine çağrıldık onlarda da ücret alınmadı. Aynı şekilde benim 7. Gün kontrolumde ücretsizdi.Kızlar bir şey soracağım. Bir yerde okumuştum özelde 28 gün yenidoğandan ücret alınmıyor diye onun detaylarını bilen var mı? Bebişin ilk kontrolleri falan doğuma dahil mi? Topuk kanı, kulak ve kalp kontrolleri vs.
Sanırım taburcu edilirsek de sonradan bir durum olursa onda alıyorlarmış da taburcu olmadan yapılan kontrolleri ve tedaviyi sgk karşılıyormuş. Ben tss yaptıracağım bebeğe de ama ilk 15 gün yapmıyorlarmış. O süreçte nelere ödeme yapıp yapmayacağımı kestiremedim.
Hastanelere asla güvenemiyorum bu konuda. Doğum teminatlı tss olmasına rağmen anestezi görüşmesi için tahliller için vs para istediler tabi ki vermedim sezaryen için ön provizyon açtırdım hepsini tss karşıladı. Hep parayı önden almaya çalışıyorlar.