Acıbadem de sigortan geçiyor mu Ataşehir Acıbadem’de normal doğum destekleyen bir doktor var.Senin doktorun kimdi anam ya, seninle yakındık belki bana bi tavsiyen olur. Tutuştum iyice, istersen özelden de yazabilirsinblocked
Benim doktorum 34. Haftaya kadar kullan demişti. 34 den sonra bende bıraktımKızlar demir ilacını ne zamana kadar içeceğiz? Veya içmeye devam ediyor musunuz? Ben sizi baz alıyorum malumbenimki vermiyor.
Canım Allah analı babalı büyütsün..Çok sağolunEvet tabi, benim hiç sancım yoktu. Açıklığım da yoktu. Normal doğumu başka türlü gerçekleştirmem mümkün değildi. Suni sancısız olamazdı yani. Planlı normal doğum gibi bir şey oldu. Benim açılmam zaman aldı ama tabi herkeste böyle olacak değildir. Biraz yorucuydu ben epidural de talep ettim bir noktadan sonra. Ama günün sonunda buna değdi bence Biraz sabırlı olmak gerekiyor galiba başka bir doğum belirtisi yoksa. Bence suni sancı süreci de hızlandırıyor. Çünkü bana ilk verdikleri suni sancı değil aslında ona benzer işlevi olan bir fitilmiş. Rahim ağzını yumuşatıyormuş. O fitilden 24 saat sonra suni sancı verildi ve açılmam bir anda hızlandı. Çok kolay mı derseniz açıkçası kolaydı diyemem, ama doğum zaten kolay bir iş değil. Sonrasında hemen ayaklanmak için bence deneyebilirsiniz.
Geçmiyor ya, Medicana/Medipol/Medical Parklarda geçiyor benimkiAcıbadem de sigortan geçiyor mu Ataşehir Acıbadem’de normal doğum destekleyen bir doktor var.
ayyy hayırlı olsun canım bizim de o günKızlar muayeneden çıktık. 36.hafta 2650 gr. olmuş minnoşum 47 cm. 12.12.2024e sezaryen tarihi verdiçok yoğunmus o gün ameliyathane erken diye yer bulduk
Bu kadar geriliyorsan boşver bunu madem be gülüm. İllaki sana iyi gelecek başka doktor buluruz diye düşünüyorum koskoca istanbul. Medipol koşuyolundaki doktorları da genel olarak övüyorlardı ama isim olarak çok bilmiyorum. Benim hastanede geçmediğine eminsin mi peki anlaşma falan yapcaz diyorlardı bi daha sorsan mı bilemedimOfff ne zormuş şu doktor işleri be eman. Adama soru sormaya çekiniyorum ya yuvarlak cevap veriyor ya tersliyor, bi de normal doğum istiyorum 500 kere alttan muayene olacak çekindiğim doktorla nasıl devam edeceğim ki. Eski tatlış doktoruma gidem bari kardeş azerbaycan ajfksjdks
Canım bana doktorun dediği uzun süre araba titreşimi bebek için sıkıntıydı. Ben de istanbuldan denizliye arabayla gitsem demiştim de izin vermedi. Ama uçak yolculuğuna bişey demiyorlar doktor raporu olduğu sürede uçağa binmede de sıkıntı yok. Aklında olsun diye özellikle söylemek istedim. Bir ihtiyacınız olursa her zaman söyleyebilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İnşallah annen hemen toparlanır Allahım şifalar versin tez zamanda ayaklandırsınHanımlar sizce bi 7 saatlik otobüs yolculuğuna çıkabilir miyim ya? Doktor sürekli yat demiyorum ama kalkıp yemek falan yapayım öyle ev işi yapayım deme demişti, sancılarım var ama düzenli ve sık değil o da haftamız gereği normal şu an. Sıkıntı olur mu ne dersiniz? Pazar akşam binip salı akşam dönecek şekilde
Eşime aldım bilet canım totom yemedi gitmeye, doğursam falan bi başıma kalıcam ev yok bişi yok. İnşallah toparlar anniş de oğluşla beraber giderizCanım bana doktorun dediği uzun süre araba titreşimi bebek için sıkıntıydı. Ben de istanbuldan denizliye arabayla gitsem demiştim de izin vermedi. Ama uçak yolculuğuna bişey demiyorlar doktor raporu olduğu sürede uçağa binmede de sıkıntı yok. Aklında olsun diye özellikle söylemek istedim. Bir ihtiyacınız olursa her zaman söyleyebilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İnşallah annen hemen toparlanır Allahım şifalar versin tez zamanda ayaklandırsın
Yok be anam senin hastanede geçmiyor, indirim mindirim olur belki de diğer hastanelerde geçiyor neden para vereyim şimdi. Bu bebek çok pahalıya patladı ilk mayışıyla bana avrupa seyahati ısmarlamak zorunda ajcksjdkdBu kadar geriliyorsan boşver bunu madem be gülüm. İllaki sana iyi gelecek başka doktor buluruz diye düşünüyorum koskoca istanbul. Medipol koşuyolundaki doktorları da genel olarak övüyorlardı ama isim olarak çok bilmiyorum. Benim hastanede geçmediğine eminsin mi peki anlaşma falan yapcaz diyorlardı bi daha sorsan mı bilemedim
Evet yoldan ziyade hastane ortamı normalde bile çok gergin ve yorucu oluyor. Bol bol dua edelim içimizi ferah tutalım. O torun gücüyle toparlar şimdi kendiniEşime aldım bilet canım totom yemedi gitmeye, doğursam falan bi başıma kalıcam ev yok bişi yok. İnşallah toparlar anniş de oğluşla beraber gideriz
Evet çok haklısın benim de sigorta olsa aynısını düşünürdüm.Yok be anam senin hastanede geçmiyor, indirim mindirim olur belki de diğer hastanelerde geçiyor neden para vereyim şimdi. Bu bebek çok pahalıya patladı ilk mayışıyla bana avrupa seyahati ısmarlamak zorunda ajcksjdkd
Çok haklısın, böyle de düşünmek lazım ama bazen üst üste çok stres yaşıyoruz galiba, patlıyor. Elbette hiç kimsenin doğum zamanı değiştirilemez, elden gelen bir şey varsa yapılır ama her şey de olacağına varır diye düşünüyorum. Hepimiz sağlıkla, kolaylıkla, güzelliklerle kucağımıza alalım yavrularımızı, gerisi teferruat aslında. İşte bazen unutuyoruz, neyse ki birbirimize hatırlatıyoruzResmen yok diye doğumu durduruyor. Ama 38 geç değil madem sorunun da yok yetişirsin bence doktoruna. Progestan ben ilk üç ay ağızdan alarak kullandım. Gebelikte kullanılıyor bi zararı olmaz. Doktorun önlem amaçlı doğurma diye vermiş. Kocaman bebek gelmek isterse progestan basit kalır yani. Korkma Allaha inan güven dua et dünyanın en kötü doktorunada denk gelsem sağlıkla sorunsuz doğurursun. Allaha emanetsiniz ikinizde. Ben önceden takıyordum doktoru vs artık takmıyorum Allaha güveniyorum kim gelirse gelsin sağlıkla geçecek eminim
5 dkda bir gelip 1 dkdan uzun sürüyorsa git anam, yoksa boşu boşuna alttan falan bakıyorlar. Bana da oldu vazgeçtim hep gitmektenEvet çok haklısın benim de sigorta olsa aynısını düşünürdüm.
Bugün biraz sık toplanma var nstye gitsem mi diyom sonra aman neyse boşadır diyip saymaya devam ediyom paralı olunca insana panik de yaptıramıyorlar gerçekten esaslı panik olmam lazım gitmem için
bilmiyorum Irlanda dusunurmusunuz ilerleyen zamanlarda ama burda 8 senemiz bitecek once Dublinde yasadik baskenti daha sonra kasabaya tasindik. 8 sene icinde bir kez dahi ircilikla karsilasmadim da duymadim da . Irlanda insani cok tatlidir ayrimcilik yapmaz, belki yillarca kendileri Ingilizler tarafindan ayrimciliga ugradi diye bilmiyorum ama bati avrupa ulkelerine kiyasla guvenli sokaklari, sorunsuz notr dunya siyaseti izler, ekonomik sikintisi olmayan sehirlesmesi dusuk bir ulke. Kirsali cok daha guzel dili Ingilizce. Ideal bir ulke yasamak icin. Ilerde ne olur bilmem ama Almanya cok uzun suredir sanayi ve teknoloji ulkesi goc cok fazla aliyor ulke icinde sorunlar yaratmamasi imkansiz. Bariscil siyaset izliyor ab ile uk ile abd ile sorunsuz, ortadogu islerine de karismaz oyle olunca toplum icinde gerginlik yok. Ben buraya geldim geleli kafami dinledim diyebilirim :) elbet kendince sorunlari var ama kiyasla kucuk seylerOlur mu öyle şey rica ederim ne olacak. Zaman zaman evet çok memnunum zaman zaman hiç memnun değilim
Biz büyük bir şehirde yaşıyoruz İngilizce ve Türkçe ile çok rahat her işinizi halledebiliyorsunuz ama yine de Almanca kesinlikle öğrenmek gerekiyor. Her şeye rağmen ırkçılık var. Zaten tüm Avrupa’da aşırı sağ yükselişte. Ara ara başka bir yere mi gitsek diyoruz ama kimle konuşsak herkesin benzer dertleri var. Almanya bakınca aralarında en okey yerlerden biri gibi geliyor bize şimdilik.
Ama Avrupa içinde özgürce seyahat edebilmek çok güzel. Doğası çok güzel. Analık izni gibi şeyleri düşünmemek çok güzel. Sosyal bir devlette yaşayıp bütün çocuklara ve gebe kadınlara devletin benzer şartlar sağlaması çok güzel. Ben gebelik boyunca nipt dahil hiçbir şeye doğru düzgün para ödemedim mesela. Sadece ilk trimesterda ek bir ultrason ve birkaç kan testine cüzi rakamlar ödedim.
Annem ve babam geldi mesela ne kadar güleryüzlü komşularınız var diyorlarAnkara’da yaşadım yıllarca sabah günaydın bile demezdi komşularım
Bu arada iş özel hayat dengesinden çok memnunuz eşim açısından:) Türkiye’deki gibi gece gündüz aranmak yok. Bilgisayar kapandıktan sonra iş bitiyor. Ekonomi savaş yüzünden burda da biraz sıkıntılı ama Türkiye ile kıyaslanamaz bile.
Benim tek problemim diş hekimiyim denklik almak biraz sancılı bir süreç. Bir de bazen gizli bir ırkçılığa maruz kaldığımı hissediyorum. Direkt siz ırkçılık yapıyorsunuz diyeceğim bir şey yok ama hissediyorum:)
Bana fikrimi soran herkese ben denemekten zarar gelmez diyorum. Denemeden bilemezsin sonuçta. Aklınızda varsa çocuk büyümeden mutlaka deneyin en kötü geri dönersiniz ne olacak ki.
Herhangi bir sorun olursa da özelden de yazabilirsin hiç çekinme lütfen
Benim doktor da şuan mardinde geziyor instagramda gördüm. Bugün doğuramam. bol su içip yattım biraz aralıkları uzadı. Yoksa 7 dk falan görmeye başladım bi tırstım djdjd bir de baya böyle tam regl olacakmış hissi o parmak ucuma kadar gelen sızlama hissi oldu. Ay evet buydu işte regl ağrısı dedim. Bence gerçek sancı daha da ağrılı sancılı bişey ya biz toplanmalarla falan akıl bulandırıyoruz djdjdjd5 dkda bir gelip 1 dkdan uzun sürüyorsa git anam, yoksa boşu boşuna alttan falan bakıyorlar. Bana da oldu vazgeçtim hep gitmekten
Doktorundan yana talihsizlik yaşadın yapacak birşey yok üzülme dua et Hiçbirşey olmaz. İşin güzel yani hiçbir sorunun yok rahat 38 i görürsün bence yetişirsin doktoruna, olur da göremezsen eğer başkası girerse sadece Allaha inan güven sağlıkla kucağına alırsın sorunsuz.Çok haklısın, böyle de düşünmek lazım ama bazen üst üste çok stres yaşıyoruz galiba, patlıyor. Elbette hiç kimsenin doğum zamanı değiştirilemez, elden gelen bir şey varsa yapılır ama her şey de olacağına varır diye düşünüyorum. Hepimiz sağlıkla, kolaylıkla, güzelliklerle kucağımıza alalım yavrularımızı, gerisi teferruat aslında. İşte bazen unutuyoruz, neyse ki birbirimize hatırlatıyoruz
Bunu hep Doktorlar da söylüyor Ben zannediyordum ki doğum sancısı başlıyor kesintisiz devam ediyor O zaman bu söylenene göre sancı kesik kesik geliyor o zaman gidiyor geliyor gidiyor geliyor benim de Zamanım çok yaklaştı nasıl anlarım diye düşünüyorum bugün çok az bir adet sancısı vardı sonra geçti5 dkda bir gelip 1 dkdan uzun sürüyorsa git anam, yoksa boşu boşuna alttan falan bakıyorlar. Bana da oldu vazgeçtim hep gitmekten
Allah sifa versin canimYoğun bakıma çekecekler annemi, doktor durumun ağır demiş ya da en azından annemin bana aktardığı bu. Eşimi çağırdı bi şeyler imzalatıyolar ben anlamıyorum diye. Eşim gidecek ama içim de rahat değil bilmiyorum üzülüyorum çok.