Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 78 41,5%
  • erkek

OY: 98 52,1%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    188
dogum baslarsa dogumhneye in hber vermeden beni cagircaklar demesi cok sacma o zaman ucak mesafesiyse sen gelene kadar ben dogurucam belki.
hastanede doktor hemsireler ebe vs varsa sadece bu doktor yoksa korkma

dogum baslarsa dogumhneye in hber vermeden beni cagircaklar demesi cok sacma o zaman ucak mesafesiyse sen gelene kadar ben dogurucam belki.
hastanede doktor hemsireler ebe vs varsa sadece bu doktor yoksa korkma
Yok kendisi olmadığı zaman uçağa atlayıp gelmeyecek zaten. Ben gidecekmişim hastaneye, hastane hangi doktor şehirde ise onu arayıp çağıracakmış. Hastanede bir doktor olacakmış ama ben bu doktora istediklerimi anlattım. O yokken doğum olursa karşıma daha önce hiç görmediğim, benim doğumla ilgili tercihlerimden habersiz birisi gelecek. Kısmet diyorum ya, başka ne diyebilirim. Ne olması gerekiyorsa o yaşanacak, sağlıkla gidip sağlıkla dönelim yeter ki. Son aşamada tam doktor buldum derken böyle bir stres yaşamasam ben ve bebek için daha iyi olurdu tabii ki ama işte oluyor bunlar.

cok kisa zaman gecmis insan ilk basta surekli turkiyeyele kiyaslayip sasiriyor alisamiyor baska ulkenin saglik duzenine ama seneler gecince ve bir cok kez sistemden yararlaninca sunu goruyorsin sistem isliyor aslinda, asil turkiyedeki sistemin elestirilecek cok noktasi oldugunu farkediyorsun kaynak israfi basta olmak uzere. sen oraya guven canim yas tahtaya basmazlar kurallar daha siki ve gercekten uzerinde dusunulerek veriliyor anne ve bebek sagligini tehlikeye atmazlar birsey olsa cezalar buyuk bizim ulkemiz gibi saldim cayira degil icin rahat olsun

Öyle bir şansı varsa çok daha güzel boşver İnşallah kolay bir doğumun olursa çabuk da ayaklanırsın zaten tecrüben de var bebek bakımı konusunda Benim kardeşimle aramda 8 yaş vardı hep anlatıyorum ama her şeyini yapardım. Mama hazırlamak, alt değiştirmek, uyutmak, banyo yaptırana yardım etmek. Çocuğun da bu anlamda sana çok yardımcı olacaktır bence. Kız mı erkek mi bilmiyorum ama hiç fark etmez. Bebek çok ilgisini çekecektir diye düşünüyorum ve senin de elin ayağın olur bu noktada

Sorma doktor da işte yemeğini götüreceksin, ayağa kalkınca uyaracaksin diye hep kızıma söylüyor. Yahu babasına, yetişkin adama söylesene. Hayatın çocuğunun etraftaki insanlardan duyduğu saçmalıkları düzeltmekle geçiyor. Bilmiyorum tavrı nasıl olacak, bu kadar yıldır tek çocuk olarak yaşayınca nasıl tepki verecek bilemiyorum

Hepimizin sağlıkla, kolaylıkla, ferahlık içinde doğumları olsun inşallah

doktor mu soyluyor bunlari :)) ya direk kiz olunca cinsiyeti ona yonleniyor insanlar bakim gorevi veriyor hemen ama ese de deseya haklisin biz 4 yasimizdaki oglumuza da diyoruz basit seyleri yapman lazim diye erkegi kizi yok bu isin bir evde herkes sorumluluk almali kucugunden buyugune

Hanımlar sizce bi 7 saatlik otobüs yolculuğuna çıkabilir miyim ya? Doktor sürekli yat demiyorum ama kalkıp yemek falan yapayım öyle ev işi yapayım deme demişti, sancılarım var ama düzenli ve sık değil o da haftamız gereği normal şu an. Sıkıntı olur mu ne dersiniz? Pazar akşam binip salı akşam dönecek şekilde

Elbette asıl rolü baba üstlenmelidir canım. Hatta ben eşime diyorum yanımda annem kalsa dahi sen zaten annesi bakıyor deyip rahat olmayacaksın hiç hem benim hem bebeğin bakımı konusunda en büyük rol sana düşüyor falan diye tembihliyorum. Çocuk asla ikinci anne değil, evi çekip çeviren de olamaz ama bir kardeş sorumluluğunu çok güzel alacaktır, onunla vakit geçirmekten çok mutlu olacaktır öyle umuyorum Belki ilk günler içinde bulunduğu durumu yadırgasa bile gün geçip de birlikte yaşamaya alıştıkça onu en mutlu eden şey kardeşiyle geçirdiği zamanlar olabilir

Annişe mi gideceksin kuzum? Bence yolculuk yapmanda sakınca olmaz ama her an her yerde doğurabilme ihtimalin var biliyorsun di mi doktorunun dediğine göre?

Hem de kadın bir doktor söylüyor. Herkes yaşına göre sorumluluğunu alacak ama bir yetişkine bakım görevi de çocuğa verilemez.

Sonuç olarak ikimiz de en azından 1 Aralık'a hamile ulaşmak istiyoruz, bakalım önümüzdeki bir hafta nasıl geçecek

Annişe mi gideceksin kuzum? Bence yolculuk yapmanda sakınca olmaz ama her an her yerde doğurabilme ihtimalin var biliyorsun di mi doktorunun dediğine göre?
Yoğun bakıma çekecekler annemi, doktor durumun ağır demiş ya da en azından annemin bana aktardığı bu. Eşimi çağırdı bi şeyler imzalatıyolar ben anlamıyorum diye. Eşim gidecek ama içim de rahat değil bilmiyorum üzülüyorum çok.

Inslh kuzum ya bi gelseydi rahatda emziremiyorum ki aslinda dikişlerim agriyor biyandan cocugumuda rahat kavrayip tutduramiyorum

Resmen yok diye doğumu durduruyor. Ama 38 geç değil madem sorunun da yok yetişirsin bence doktoruna. Progestan ben ilk üç ay ağızdan alarak kullandım. Gebelikte kullanılıyor bi zararı olmaz. Doktorun önlem amaçlı doğurma diye vermiş. Kocaman bebek gelmek isterse progestan basit kalır yani. Korkma Allaha inan güven dua et dünyanın en kötü doktorunada denk gelsem sağlıkla sorunsuz doğurursun. Allaha emanetsiniz ikinizde. Ben önceden takıyordum doktoru vs artık takmıyorum Allaha güveniyorum kim gelirse gelsin sağlıkla geçecek eminim

Çok geçmiş olsun. Çok zor bi dönem senin için Allah yardımcın olsun

Rabbim şifa versin, torun sevecek sağlıklı uzun ömür versin inşallah Hımm eşinle birlikte mi gideceksiniz canım? Öyleyse git yoksa daha çok üzüleceksin hem İstanbul küçük yer mi her imkan var. Gerekirse bebeğin çantasını yanınıza alın belki daha uzun kalmak istersin tedarikli olursunuz

Açılma olup olmadı vajina ultrasondan bakılıyor ama anladığım kadarıyla santimi ölçülmüyor kaç cm açıklık olduğu yoksa niye parmakla baksınlar ki. Keşke oda ultrason ile belli olsaydı parmağa felan gerek olmasaydı

Olur mu öyle şey rica ederim ne olacak. Zaman zaman evet çok memnunum zaman zaman hiç memnun değilim
Biz büyük bir şehirde yaşıyoruz İngilizce ve Türkçe ile çok rahat her işinizi halledebiliyorsunuz ama yine de Almanca kesinlikle öğrenmek gerekiyor. Her şeye rağmen ırkçılık var. Zaten tüm Avrupa’da aşırı sağ yükselişte. Ara ara başka bir yere mi gitsek diyoruz ama kimle konuşsak herkesin benzer dertleri var. Almanya bakınca aralarında en okey yerlerden biri gibi geliyor bize şimdilik.
Ama Avrupa içinde özgürce seyahat edebilmek çok güzel. Doğası çok güzel. Analık izni gibi şeyleri düşünmemek çok güzel. Sosyal bir devlette yaşayıp bütün çocuklara ve gebe kadınlara devletin benzer şartlar sağlaması çok güzel. Ben gebelik boyunca nipt dahil hiçbir şeye doğru düzgün para ödemedim mesela. Sadece ilk trimesterda ek bir ultrason ve birkaç kan testine cüzi rakamlar ödedim.
Annem ve babam geldi mesela ne kadar güleryüzlü komşularınız var diyorlar Ankara’da yaşadım yıllarca sabah günaydın bile demezdi komşularım
Bu arada iş özel hayat dengesinden çok memnunuz eşim açısından:) Türkiye’deki gibi gece gündüz aranmak yok. Bilgisayar kapandıktan sonra iş bitiyor. Ekonomi savaş yüzünden burda da biraz sıkıntılı ama Türkiye ile kıyaslanamaz bile.
Benim tek problemim diş hekimiyim denklik almak biraz sancılı bir süreç. Bir de bazen gizli bir ırkçılığa maruz kaldığımı hissediyorum. Direkt siz ırkçılık yapıyorsunuz diyeceğim bir şey yok ama hissediyorum:)
Bana fikrimi soran herkese ben denemekten zarar gelmez diyorum. Denemeden bilemezsin sonuçta. Aklınızda varsa çocuk büyümeden mutlaka deneyin en kötü geri dönersiniz ne olacak ki.
Herhangi bir sorun olursa da özelden de yazabilirsin hiç çekinme lütfen

Eşime aldım bilet neyse, son dk kabul eden doktor zaten az oluyor bildiğim onu aramakla uğraşıcaz gittik mi nerde kalıcaz annemin evinde geçici olarak annemin komşusu kalıyor şu an, e orada doğursam Allah korusun yine annemin yanına gidememiş olucam. İnşallah toparlayacak ben de oğluşla gidip görücem diyelim

Ay valla ayrıntıları bilmiyorum ben komplikasyondan çok korktuğum için asla öyle bir şey düşünmedim. Her ebenin de evde doğum yaptırmadığını biliyorum ama dediğim gibi ben o riski asla alamam
ya evet ben ilk hamile kaldığımda doğuma Türkiye’ye gelmeyi düşünüyordum mesela sistemin içine girdikçe memnuniyetim arttı mesela vazgeçtim o fikirden. Şu son dönemdeki belirsizliğe kadar da açıkçası hiç aklıma bile gelmedi. Ben Türkiye’de hekimlik de yaptım o sistemi o kadar iyi biliyorum ki o sistemi buraya geldiğimde ben iş değiştirmek istiyorum artık kafasındaydım. Şimdi belki burda çalışsam çok daha farklı hissederim diyorum ya doktoruma güveniyorum zaten saolsun çok güzel yönetti bu süreci. Sanırım doğuma girecek olan doktorlar da tanıştım o da güven verdi. Umarım sorunsuz hallederiz bu süreci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…