- 10 Eylül 2020
- 1.636
- 1.392
dogum baslarsa dogumhneye in hber vermeden beni cagircaklar demesi cok sacma o zaman ucak mesafesiyse sen gelene kadar ben dogurucam belki.Kongre gibi bir şey var galiba, mümkün olsa iptal ederdim dedi. Nereye gidiyor bilmiyorum ama uçakla gidip geleceği bir uzaklık. Tam 38. haftamın bittiği gün dönüyor, ertesi güne de randevu verdi zaten ama bakalım hayat ne gösterecek. Doğum başlarsa dediğin gibi yapacak bir şey yok, hastanede bir tane doktor kalıyormuş o hafta, o yaptıracakmış doğumu öyle bir durumda.
Yok kendisi olmadığı zaman uçağa atlayıp gelmeyecek zaten. Ben gidecekmişim hastaneye, hastane hangi doktor şehirde ise onu arayıp çağıracakmış. Hastanede bir doktor olacakmış ama ben bu doktora istediklerimi anlattım. O yokken doğum olursa karşıma daha önce hiç görmediğim, benim doğumla ilgili tercihlerimden habersiz birisi gelecek. Kısmet diyorum ya, başka ne diyebilirim. Ne olması gerekiyorsa o yaşanacak, sağlıkla gidip sağlıkla dönelim yeter ki. Son aşamada tam doktor buldum derken böyle bir stres yaşamasam ben ve bebek için daha iyi olurdu tabii ki ama işte oluyor bunlar.dogum baslarsa dogumhneye in hber vermeden beni cagircaklar demesi cok sacma o zaman ucak mesafesiyse sen gelene kadar ben dogurucam belki.
hastanede doktor hemsireler ebe vs varsa sadece bu doktor yoksa korkma
cok kisa zaman gecmis insan ilk basta surekli turkiyeyele kiyaslayip sasiriyor alisamiyor baska ulkenin saglik duzenine ama seneler gecince ve bir cok kez sistemden yararlaninca sunu goruyorsin sistem isliyor aslinda, asil turkiyedeki sistemin elestirilecek cok noktasi oldugunu farkediyorsun kaynak israfi basta olmak uzere. sen oraya guven canim yas tahtaya basmazlar kurallar daha siki ve gercekten uzerinde dusunulerek veriliyor anne ve bebek sagligini tehlikeye atmazlar birsey olsa cezalar buyuk bizim ulkemiz gibi saldim cayira degil icin rahat olsunYa biz 2 yıl önce taşındık eşimle buraya aslında bende o kadar yeniyim ki bu sistemde. Doktor randevularında bile İngilizce konuşuyoruz hatta
Herkes bana ölsen de bitsen de sezaryen yapmıyorlar alış buna deyince bende acayip vajinal doğuma odaklanmıştımama anladığım kadarıyla gerekli görünce öneriyorlar sadece biraz geç
Aynen öyle bizimkinin doğum kilosunu doktor 36’da söylemişti son ultrasonda hastanedeki doktor da tam olarak o kiloyu söyledi. Benzer doğarsa şaşırmamama bu kararı vermek için biz neden 40’ı bekledik o muamma
Kesinlikle çok düşünme doktorunu dinle canım. Ben de 38’de gelse çok iyi olur diyordum başından beri içime doğmuş heralde. Gelmedi beyefendi. Şimdi 39+6’yız hala en ufak bir kasılmam yok bıraksak 50’ye kadar gidecek
Öyle bir şansı varsa çok daha güzel boşverYok canım doğumdan sonra gelmeyecek annem. Eşim aradı söyledi, acilse getireyim, acil değilse Salı günü müsaitiz o gün getireyim demişne diyelim iyi dedik Salı getir Eşim uzaktan çalışıp halledecek canım
Sorma doktor da işte yemeğini götüreceksin, ayağa kalkınca uyaracaksin diye hep kızıma söylüyor. Yahu babasına, yetişkin adama söylesene. Hayatın çocuğunun etraftaki insanlardan duyduğu saçmalıkları düzeltmekle geçiyor. Bilmiyorum tavrı nasıl olacak, bu kadar yıldır tek çocuk olarak yaşayınca nasıl tepki verecek bilemiyorumÖyle bir şansı varsa çok daha güzel boşverİnşallah kolay bir doğumun olursa çabuk da ayaklanırsın zaten tecrüben de var bebek bakımı konusunda Benim kardeşimle aramda 8 yaş vardı hep anlatıyorum ama her şeyini yapardım. Mama hazırlamak, alt değiştirmek, uyutmak, banyo yaptırana yardım etmek. Çocuğun da bu anlamda sana çok yardımcı olacaktır bence. Kız mı erkek mi bilmiyorum ama hiç fark etmez. Bebek çok ilgisini çekecektir diye düşünüyorum ve senin de elin ayağın olur bu noktada
doktor mu soyluyor bunlari :)) ya direk kiz olunca cinsiyeti ona yonleniyor insanlar bakim gorevi veriyor hemen ama ese de deseya haklisin biz 4 yasimizdaki oglumuza da diyoruz basit seyleri yapman lazim diye erkegi kizi yok bu isin bir evde herkes sorumluluk almali kucugunden buyuguneSorma doktor da işte yemeğini götüreceksin, ayağa kalkınca uyaracaksin diye hep kızıma söylüyor. Yahu babasına, yetişkin adama söylesene. Hayatın çocuğunun etraftaki insanlardan duyduğu saçmalıkları düzeltmekle geçiyor. Bilmiyorum tavrı nasıl olacak, bu kadar yıldır tek çocuk olarak yaşayınca nasıl tepki verecek bilemiyorum
Hepimizin sağlıkla, kolaylıkla, ferahlık içinde doğumları olsun inşallah
Elbette asıl rolü baba üstlenmelidir canım. Hatta ben eşime diyorum yanımda annem kalsa dahi sen zaten annesi bakıyor deyip rahat olmayacaksın hiç hem benim hem bebeğin bakımı konusunda en büyük rol sana düşüyor falan diye tembihliyorum. Çocuk asla ikinci anne değil, evi çekip çeviren de olamaz ama bir kardeş sorumluluğunu çok güzel alacaktır, onunla vakit geçirmekten çok mutlu olacaktır öyle umuyorumSorma doktor da işte yemeğini götüreceksin, ayağa kalkınca uyaracaksin diye hep kızıma söylüyor. Yahu babasına, yetişkin adama söylesene. Hayatın çocuğunun etraftaki insanlardan duyduğu saçmalıkları düzeltmekle geçiyor. Bilmiyorum tavrı nasıl olacak, bu kadar yıldır tek çocuk olarak yaşayınca nasıl tepki verecek bilemiyorum
Hepimizin sağlıkla, kolaylıkla, ferahlık içinde doğumları olsun inşallah
Annişe mi gideceksin kuzum? Bence yolculuk yapmanda sakınca olmaz ama her an her yerde doğurabilme ihtimalin var biliyorsun di mi doktorunun dediğine göre?Hanımlar sizce bi 7 saatlik otobüs yolculuğuna çıkabilir miyim ya? Doktor sürekli yat demiyorum ama kalkıp yemek falan yapayım öyle ev işi yapayım deme demişti, sancılarım var ama düzenli ve sık değil o da haftamız gereği normal şu an. Sıkıntı olur mu ne dersiniz? Pazar akşam binip salı akşam dönecek şekilde
Hem de kadın bir doktor söylüyor. Herkes yaşına göre sorumluluğunu alacak ama bir yetişkine bakım görevi de çocuğa verilemez.doktor mu soyluyor bunlari :)) ya direk kiz olunca cinsiyeti ona yonleniyor insanlar bakim gorevi veriyor hemen ama ese de deseya haklisin biz 4 yasimizdaki oglumuza da diyoruz basit seyleri yapman lazim diye erkegi kizi yok bu isin bir evde herkes sorumluluk almali kucugunden buyugune
Yoğun bakıma çekecekler annemi, doktor durumun ağır demiş ya da en azından annemin bana aktardığı bu. Eşimi çağırdı bi şeyler imzalatıyolar ben anlamıyorum diye. Eşim gidecek ama içim de rahat değil bilmiyorum üzülüyorum çok.Annişe mi gideceksin kuzum? Bence yolculuk yapmanda sakınca olmaz ama her an her yerde doğurabilme ihtimalin var biliyorsun di mi doktorunun dediğine göre?
Inslh kuzum ya bi gelseydi rahatda emziremiyorum ki aslinda dikişlerim agriyor biyandan cocugumuda rahat kavrayip tutduramiyorumCanım sakın üzülme ben şey yapmıştım meme tuttuğu an da şırıngayla sanki memeden geliyormuş gibi yaptım bebek çektikçe zaten memeye uyarı veriyor o şekilde daha çabuk geliyor her arandığında ağzına mamadan şırıngayla verip memeyi tutturduk
Resmen yok diye doğumu durduruyor. Ama 38 geç değil madem sorunun da yok yetişirsin bence doktoruna. Progestan ben ilk üç ay ağızdan alarak kullandım. Gebelikte kullanılıyor bi zararı olmaz. Doktorun önlem amaçlı doğurma diye vermiş. Kocaman bebek gelmek isterse progestan basit kalır yani. Korkma Allaha inan güven dua et dünyanın en kötü doktorunada denk gelsem sağlıkla sorunsuz doğurursun. Allaha emanetsiniz ikinizde. Ben önceden takıyordum doktoru vs artık takmıyorum Allaha güveniyorum kim gelirse gelsin sağlıkla geçecek eminimÇok şükür hiçbir sıkıntım yok ama kendisi yokken doğurmayım diye yatmayı, progestanı falan önerdi işte. Daha önce de hiç kullanmadım, sen bu işin uzmanısın, negatif bir durum olur mu? Onu da söyledi, gelecek olursa durdurmaz ama biz elimizden geleni yaparız dedi.
Ah canım, Allah razı olsun hem senden hem gönlüme ferahlık veren herkestenbize göre erken ya da geç görünse de hepimiz hangi vakit yazılıysa o an doguracagiz muhakkak, buna inancım tam ama hiç tanımadığım insanla zorlanacağımı bildiğimden stres oldum ben de. İlk doğumumda da öyle oldu. Hemşireler ıkın dediler yapamadım, kendi doktorum ıkın dedi, tanıdığım güvendiğim insan olduğu için kendimi emanet edip dediklerini yapabildim ve doğurdum. Vardır bir hayır muhakkak, ki özünde baksan kötü bir haber de almadım çok şükür. Doğururken bize de dua et anacım
Çok geçmiş olsun. Çok zor bi dönem senin için Allah yardımcın olsunYoğun bakıma çekecekler annemi, doktor durumun ağır demiş ya da en azından annemin bana aktardığı bu. Eşimi çağırdı bi şeyler imzalatıyolar ben anlamıyorum diye. Eşim gidecek ama içim de rahat değil bilmiyorum üzülüyorum çok.
Rabbim şifa versin, torun sevecek sağlıklı uzun ömür versin inşallahYoğun bakıma çekecekler annemi, doktor durumun ağır demiş ya da en azından annemin bana aktardığı bu. Eşimi çağırdı bi şeyler imzalatıyolar ben anlamıyorum diye. Eşim gidecek ama içim de rahat değil bilmiyorum üzülüyorum çok.
Açılma olup olmadı vajina ultrasondan bakılıyor ama anladığım kadarıyla santimi ölçülmüyor kaç cm açıklık olduğu yoksa niye parmakla baksınlar ki. Keşke oda ultrason ile belli olsaydı parmağa felan gerek olmasaydıİlk şoku atlattım ama tüm muayene ve nst boyunca hüngür hüngür ağladım resmen. Dediğin gibi belirsizlik çok stres yaratıyor ama aslında zaten ne elimizde, ne hakkında kesin planlar yapabiliyoruz bilmiyorum. Açıklık ve sancı yokken rahim yumuşasın, kasılmasın diye verdi ilacı, bebek gerçekten çok aşağıda dedi.
Bu arada bilgi getirdim, bu kadar acı bir işe yarasınDoktor alttan bakacağım ama elle bakmayacağım doğumu tetiklemesin diye, ultrasonla bakacağım dedi. O önceki muayeneler gibi ittirmiyor tabii ki, azıcık soktu, hiç hissetmedim bile. Açılma olup olmadığı böyle de belirlenenebiliyormuş, ben de şaşırdım açıkçası.
Olur mu öyle şey rica ederim ne olacak. Zaman zaman evet çok memnunum zaman zaman hiç memnun değilimOfff çok alakasız ve biraz özel olacak, özür dilerim ama Almanya’da yaşamaktan memnunmusunuz? Benim de önümüzdeki 1 sene içinde böyle bir planım var, eşimin işi dolayısıyla. Bir yandan çok seviyorum çok istiyorum ama bir yandan da gözüm korkuyor açıkçası
Eşime aldım bilet neyse, son dk kabul eden doktor zaten az oluyor bildiğim onu aramakla uğraşıcaz gittik mi nerde kalıcaz annemin evinde geçici olarak annemin komşusu kalıyor şu an, e orada doğursam Allah korusun yine annemin yanına gidememiş olucam. İnşallah toparlayacak ben de oğluşla gidip görücem diyelimRabbim şifa versin, torun sevecek sağlıklı uzun ömür versin inşallahHımm eşinle birlikte mi gideceksiniz canım? Öyleyse git yoksa daha çok üzüleceksin hem İstanbul küçük yer mi her imkan var. Gerekirse bebeğin çantasını yanınıza alın belki daha uzun kalmak istersin tedarikli olursunuz
Ay valla ayrıntıları bilmiyorum ben komplikasyondan çok korktuğum için asla öyle bir şey düşünmedim. Her ebenin de evde doğum yaptırmadığını biliyorum ama dediğim gibi ben o riski asla alamamev dogumu burda da var canim irlandadayim ben de kapinda ambulans hazir bekletiliyor birsey olursa diye ama zaten her doguma izin verilmiyor bir cok kriteri var herseyin yolunda gitmesi lazim cocugun gelisi pozisyonu senin saglik durumun vs bir cok kriter var onlari tutturman gerekiyor saglik ekibi ekipmaniyla geliyor dogumu baslatmak icin serumu vs ve kapida ambulans oluyor tum tibbi malzeme hazir bulunduruliyor oyle sadece eve ebe geldi dogurttu diye bir durum yok aslinda
ya evet ben ilk hamile kaldığımda doğuma Türkiye’ye gelmeyi düşünüyordum meselacok kisa zaman gecmis insan ilk basta surekli turkiyeyele kiyaslayip sasiriyor alisamiyor baska ulkenin saglik duzenine ama seneler gecince ve bir cok kez sistemden yararlaninca sunu goruyorsin sistem isliyor aslinda, asil turkiyedeki sistemin elestirilecek cok noktasi oldugunu farkediyorsun kaynak israfi basta olmak uzere. sen oraya guven canim yas tahtaya basmazlar kurallar daha siki ve gercekten uzerinde dusunulerek veriliyor anne ve bebek sagligini tehlikeye atmazlar birsey olsa cezalar buyuk bizim ulkemiz gibi saldim cayira degil icin rahat olsun