Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 78 41,5%
  • erkek

OY: 98 52,1%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    188
Aaa bak bunu dün biz de konuşmuştuk S Sm357 ile. Benim doktorum da 39dan önce elle çatı muayenesi yapmıyormuş doğumu tetiklemesin diye. Bazen de gerek kalmıyormuş zaten başka sebeplerden. Doğumun olacağı gün muayene ettikleri bile oluyormuş. Bakıyormuş çatı uygun deniyormuş, değilse hiç acı çekmeden sezaryene alabiliyormuş. Ayrıca benim açıklığım olup olmadığına da ultrasonla baktı dün. Bak rahim ağzın kapalı diye gösterdi bana da. Çatı mecbur elle bakılıyor galiba ama açıklık ultrasonda bile görebildikleri bir şey sanırım.

Benim annem de kardeşimde böyle doğurmuştu. Demişti son anda uyuşturmayı azalttılar sancılara göre ıkındım.
Bizi doğurduğunda doktoru çok meşhurmuş. Normal doğumu sonuna kadar götürüp tam ıkınma kısmında anneye ufacık narkoz verip uyutuyorlarmış bebeği doktor içerden alıyormuş. Biz ablamla böyle doğmuşuz. Hatta o zamanlar o doktor çok meşhurmuş falan. Bana çok ilginç gelmişti

Oy kıyamam ya, sinirlerin bozulmuş çok normal. Bence hiç kötü bir şey olmayacak, her şey yolunda ilerleyecek. Haftamız farklı ama belirsizlik konusunda seninle aynı durumdayım ve doktorumun tavrı çok rahatsız etti, ben de hastane araştırsam mı diye düşünüyorum. Şu son dakika gollerinin bizi bulması inanılmaz

İnşallah doktorumla ilerleme şansım olur ama hangisi bebek ve benim için iyi olacaksa öyle olsun diye dua ediyorum artık. Biz bilemeyiz, Allah bilir. Hareket etmeyecek olma durumu da çok canımı sıktı sanırım ama tüm hamileliği boyunca yatmak zorunda kalan da insan, sağlık olsun diyelim. Hepimizin yavruları sağlıkla, vakitlice gelsinler inşallah

İnşallah hakkında hayırlısı olsun hem senin hem bebişin için. Teslim olduktan sonra akışa bizim için en iyisi önümüze gelecektir diye düşünüyorum hep. Doğumdan önce son yatışların diyip kendine dinlenme zamanı olarak görebilirsin yaa hep pozitif tarafından bakıyorduk hani sıra sende

Ay niye tam çıkma anında uyutmuş kadını kız en zorunu atlattıktan sonra Şunu görüyorum ama bu sıralar doğumdan sonra anne ile bebeği ten teması kurduruyorlar mesela. Sonra işte çocuk doktoru alıyor bebeği. O esnada anneyi hafif sedasyonla uyutuyor doktor. Ondan sonra plasentayı alıyor, dikişlerini atıyor, temizliyorlar falan. Bir saat falan da ellemiyorlar. Hem o son işlemleri hissetmesin hem de biraz dinlensin bedeni diye. Bu bana çok mantıklı gelmişti. Yapsalar hiç fena olmaz demiştim bir saatçik

Evet evet 4-5 gün bir şey değil yat dinlen hem de sen de fırsat bu fırsat. Can sıkıcı bir durum ama olsun ne yapacaksın. Zaten çok aktif hareket edebilir durumda değildik. Başlarda kanaması olup aylarca yatan var düşünsene hiçbir şey hissetmiyor hareket kısıtlanması yok ama yatmak zorunda kalıyor. Seninki birazcık dinlenme molası gibi Çocuğun kaç yaşındaydı, aileden kimse var mı yanında onunla ilgilenebilecek?

Ne bilim öyle bi doğum şekli varmış ya çok rahat ettim diyordu annem. Zaten ablamı doğururken bayrammış. Doktor devlet hastanesinde nöbetçi. Annem bakmış hastane pis ben burda doğurmam demiş. Doğum başlamak üzere doktor diyormuş arabada doğurabilirsin. Annem diyo merdivenleri zorla indim inattan doğurmadım muayenehaneye gitmişler zaten ucunda olunca hemen uyuşturmuş doktor doğurmuş. Ama hemen ayılıyormuş sonra. Sonra doktor bırakıp gitmiş nöbetçi olunca annem diyo babanla baş başa kaldık çocuk kenarda yatıyor nasıl cesaret ettin dedim ilk çocuğunda pisti napayım doğuramazdım dedi
Anlattığın yöntem güzelmiş he ama o sancılar üzerine sanki ben uyursam daha uyanmam

evdeki küvette doğurmak matah bir şey de değil bu arada. en ufak aksilikte ne olacakmış? şu zamanda hele yani, gelişmiş bir ülkede, imkanlar varken

sen doktoruna odaklan canım
Ya bu bana cahilce geliyor biraz burda ev doğumu yaygın ebeler de bunu savunuyor ama Allah korusun bir şey ters gitse yaşanacaklar beni çok korkutuyor.

Ya kesinlikle öyle bir de buna bazen başka kadınlar da çanak tutuyor en üzücüsü o ben bir ara instagrama girmek istemiyordum herkes o kadar bakımlı o kadar enerjikti ki ben neden böyleyim diye kendimi perişan ediyordum. Şimdi de sezaryen doğum yapacağımı çok az kişiye söyledim. Biri bir şey diyecek diye korkuyorum resmen. Annelikte de devam edecek muhtemelen bu vicdan muhasebesi ama önemli olan kendine ve bebeğine odaklanmak

Evet hiç zorlamadan yormadan o kısım çok rahat oldu gerçekten.
Büyük çocuğum 10 yaşında canım, onun sürekli bir bakım verene ihtiyacı yok ama yemeği annem getirip bırakabilir mi soracağız. Kayınvalidem de yok benim. Şeker durumundan dolayı da doktor sebze ve peynir süt değil, et tarzı proteinden devam dedi.

İnşallah hepimiz için tüm bu süreç su gibi ilerler, karşımıza da hep iyi doktorlar, iyi insanlar çıkar İlk çocuğumda da tıpkı senin gibi beklenen doğum tarihi 7 ocakti, yılbaşında doğurur muyum stresi yaşadım, seni çok iyi anlıyorum. Şimdi de bu yaşanıyor ama ne diyelim, çok şükür sağlıkla hamile kaldık, bugünlere sağlıkla geldik, devamı da öncelikle sağlıkla gelsin. Gerisini hallederiz.

Bu arada ben yılbaşından önce doğurdum, o stresim boşa çıktı. Umarım seninki de hiç korktuğun gibi olmaz, sağlıkla, vakitlice, gönlünce olur canım

Ya biz 2 yıl önce taşındık eşimle buraya aslında bende o kadar yeniyim ki bu sistemde. Doktor randevularında bile İngilizce konuşuyoruz hatta
Herkes bana ölsen de bitsen de sezaryen yapmıyorlar alış buna deyince bende acayip vajinal doğuma odaklanmıştım ama anladığım kadarıyla gerekli görünce öneriyorlar sadece biraz geç
Aynen öyle bizimkinin doğum kilosunu doktor 36’da söylemişti son ultrasonda hastanedeki doktor da tam olarak o kiloyu söyledi. Benzer doğarsa şaşırmam ama bu kararı vermek için biz neden 40’ı bekledik o muamma

Kesinlikle çok düşünme doktorunu dinle canım. Ben de 38’de gelse çok iyi olur diyordum başından beri içime doğmuş heralde. Gelmedi beyefendi. Şimdi 39+6’yız hala en ufak bir kasılmam yok bıraksak 50’ye kadar gidecek

Senin doktorun kimdi anam ya, seninle yakındık belki bana bi tavsiyen olur. Tutuştum iyice, istersen özelden de yazabilirsin blocked
3 tane öneri verebilirim. Ama sen niye bu kadar tutuştun onu kaçırdım ben.
Medipol acıbademde tss geçmiyor. Diğer sigortaları da bilmiyorum benim sigorta olmadığından zaten her ota para veriyoruz. Acıbademde eğer sigorta varsa 2 arkadaşımın doğum yaptığı doktor var aşırı önerdi ikisi de bana. Biri sakaryadan geliyordu o doktor için hatta. Son zamanda da hasta kabul ediyor demişti arkadaş kendisi 7 aydan sonra gitmişti çünkü.
Benim doktor: Uzm.Dr. Harika Bodur ÖZTÜRK | Doktorlarımız | Medipol Sağlık Grubu
2 Arkadaşın önerdiği normal doğumu aşırı destekleyen bir doktor: Doktor CEM ÖNCÜLOĞLU
Eski iş yerimde neredeyse herkesin gittiği doktor fazla detay bilmiyorum ama çok arkadaşım doğurdu bu kadında:

Aaa harika hanim medipole mi gecti benim arkadasimin doktoruydu o cok iyidir. Cem onculoglu da cok iyidir benim ilk doktorum ama onunla iyi anilarim yok ben oyle bir deneyim yasadim ama asiri yogun ve cok zor yer bulunan ve tercih edilen biri . parvana da benim hep onerdigim bi doktor ben kendi doktoruma devam etmesem ona giderdim benim suanki hastanemde o , kumrala da demistim ama tss gecmiyo oralarda diye o istememisti dogal olarak.

Harika hanımın enerjisini çok sevdim ya. Biraz şaka yollu arada laf söylüyor ama alıştım djdjdj. Cem beyi hiç bilmiyorum valla benim arkadaş ölüp bitiyordu onun için biraz kuralları olan bir doktor demişti ama kendimi çok güvende hissettim demişti. Deli gibi normal doğum istiyordu bi de. Tss geçenlerden bi araştıralım dicem de anam benim söylediklerim de hiç mi tss değilmiş tüh. Bi kaç arkadaşa daha sorayım olmadı. Tss geçenlerden. Bi arkadaşın ablası 2 çocuk doğurmuştu tss geçen hastane olduğunu hatırlıyorum dur bakim

Hiçbiri tss değil, sen beni kendin gibi zengin mi zannettin ajflsjfkskd

Arkadaşlar benim düşündügüm seyleri yazmışlar zaten tekrar olmasın. İnsanın annesi olunca düşünsün istiyor ister istemez kırılıyor ne kadar takma desek de ama sen simdi pztye odaklan boşver gelini görümceyi anasını danasını kayınvaldenin hiçbirseye hayrı olmasa bile bir büyük neticede, kendi işini kendi halledebiliyorsa aranız da iyiyse cocugu iki pışpışlasa bile bonus size biraz dinlenirsiniz arada. Cocuklu evde bir büyügün varlıgının iyi oldugunu düşünüyorum ben (cok ceneli gıcık bir tip diilse tabi) hayır duaları varsa o yeter ne diyelim
Ben de bgn hastaneye gittim kan verdim anestezi doktoruyla görüştüm bir sıkıntı yokmuş. Sabah 8 gibi alacaklar sezaryana. Doktorum 6.30da hastanede olun en gec dedi o biraz erken oldu ama artık napalım
Pofff bugun havadan ve dun cok yoruldugumdan sanirim yattigim yerden kalkmayi birakin saga sola donemiyorum . Bebiste saolsun fikir fikir . Herkes hamileligi cok ozlersin diyo ama ben cok supheliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…