Aaa bak bunu dün biz de konuşmuştuk S Sm357 ile. Benim doktorum da 39dan önce elle çatı muayenesi yapmıyormuş doğumu tetiklemesin diye. Bazen de gerek kalmıyormuş zaten başka sebeplerden. Doğumun olacağı gün muayene ettikleri bile oluyormuş. Bakıyormuş çatı uygun deniyormuş, değilse hiç acı çekmeden sezaryene alabiliyormuş. Ayrıca benim açıklığım olup olmadığına da ultrasonla baktı dün. Bak rahim ağzın kapalı diye gösterdi bana da. Çatı mecbur elle bakılıyor galiba ama açıklık ultrasonda bile görebildikleri bir şey sanırım.İlk şoku atlattım ama tüm muayene ve nst boyunca hüngür hüngür ağladım resmen. Dediğin gibi belirsizlik çok stres yaratıyor ama aslında zaten ne elimizde, ne hakkında kesin planlar yapabiliyoruz bilmiyorum. Açıklık ve sancı yokken rahim yumuşasın, kasılmasın diye verdi ilacı, bebek gerçekten çok aşağıda dedi.
Bu arada bilgi getirdim, bu kadar acı bir işe yarasınDoktor alttan bakacağım ama elle bakmayacağım doğumu tetiklemesin diye, ultrasonla bakacağım dedi. O önceki muayeneler gibi ittirmiyor tabii ki, azıcık soktu, hiç hissetmedim bile. Açılma olup olmadığı böyle de belirlenenebiliyormuş, ben de şaşırdım açıkçası.
Benim annem de kardeşimde böyle doğurmuştu. Demişti son anda uyuşturmayı azalttılar sancılara göre ıkındım.Aaaa çok ilginç bunu da ilk defa duydum. Arkadaşlarım oldu epidural alan, onları nst’ye göre yönlendirdiler hep hissedemedikleri için. Birazcık hissetmek güzel ama bence de. Kısa sürmüş olmasına sevindim son fazın
Oy kıyamam ya, sinirlerin bozulmuş çok normal. Bence hiç kötü bir şey olmayacak, her şey yolunda ilerleyecek. Haftamız farklı ama belirsizlik konusunda seninle aynı durumdayım ve doktorumun tavrı çok rahatsız etti, ben de hastane araştırsam mı diye düşünüyorum. Şu son dakika gollerinin bizi bulması inanılmazİlk şoku atlattım ama tüm muayene ve nst boyunca hüngür hüngür ağladım resmen. Dediğin gibi belirsizlik çok stres yaratıyor ama aslında zaten ne elimizde, ne hakkında kesin planlar yapabiliyoruz bilmiyorum. Açıklık ve sancı yokken rahim yumuşasın, kasılmasın diye verdi ilacı, bebek gerçekten çok aşağıda dedi.
Bu arada bilgi getirdim, bu kadar acı bir işe yarasınDoktor alttan bakacağım ama elle bakmayacağım doğumu tetiklemesin diye, ultrasonla bakacağım dedi. O önceki muayeneler gibi ittirmiyor tabii ki, azıcık soktu, hiç hissetmedim bile. Açılma olup olmadığı böyle de belirlenenebiliyormuş, ben de şaşırdım açıkçası.
İnşallah doktorumla ilerleme şansım olur ama hangisi bebek ve benim için iyi olacaksa öyle olsun diye dua ediyorum artık. Biz bilemeyiz, Allah bilir. Hareket etmeyecek olma durumu da çok canımı sıktı sanırım ama tüm hamileliği boyunca yatmak zorunda kalan da insan, sağlık olsun diyelim. Hepimizin yavruları sağlıkla, vakitlice gelsinler inşallahAynen öyle canım. Gelmez bence bunları da kullanır ve hep dinlenirsen. Benim karnım çuval gibi oldu aşağı da düştü bana bile gelir demiyor doktor bak. Ki artık gelsin diye hareketlere egzersizlere başladım. 38de gelsin istiyorum ben de.
İnşallah hakkında hayırlısı olsun hem senin hem bebişin için. Teslim olduktan sonra akışa bizim için en iyisi önümüze gelecektir diye düşünüyorum hep. Doğumdan önce son yatışların diyip kendine dinlenme zamanı olarak görebilirsin yaa hep pozitif tarafından bakıyorduk hani sıra sendeİnşallah doktorumla ilerleme şansım olur ama hangisi bebek ve benim için iyi olacaksa öyle olsun diye dua ediyorum artık. Biz bilemeyiz, Allah bilir. Hareket etmeyecek olma durumu da çok canımı sıktı sanırım ama tüm hamileliği boyunca yatmak zorunda kalan da insan, sağlık olsun diyelim. Hepimizin yavruları sağlıkla, vakitlice gelsinler inşallah
Ay niye tam çıkma anında uyutmuş kadını kız en zorunu atlattıktan sonraBenim annem de kardeşimde böyle doğurmuştu. Demişti son anda uyuşturmayı azalttılar sancılara göre ıkındım.
Bizi doğurduğunda doktoru çok meşhurmuş. Normal doğumu sonuna kadar götürüp tam ıkınma kısmında anneye ufacık narkoz verip uyutuyorlarmış bebeği doktor içerden alıyormuş. Biz ablamla böyle doğmuşuz. Hatta o zamanlar o doktor çok meşhurmuş falan. Bana çok ilginç gelmişti
Evet evet 4-5 gün bir şey değil yat dinlen hem de sen de fırsat bu fırsat. Can sıkıcı bir durum ama olsun ne yapacaksın. Zaten çok aktif hareket edebilir durumda değildik. Başlarda kanaması olup aylarca yatan var düşünsene hiçbir şey hissetmiyor hareket kısıtlanması yok ama yatmak zorunda kalıyor. Seninki birazcık dinlenme molası gibiİnşallah doktorumla ilerleme şansım olur ama hangisi bebek ve benim için iyi olacaksa öyle olsun diye dua ediyorum artık. Biz bilemeyiz, Allah bilir. Hareket etmeyecek olma durumu da çok canımı sıktı sanırım ama tüm hamileliği boyunca yatmak zorunda kalan da insan, sağlık olsun diyelim. Hepimizin yavruları sağlıkla, vakitlice gelsinler inşallah
Ne bilim öyle bi doğum şekli varmış ya çok rahat ettim diyordu annem. Zaten ablamı doğururken bayrammış. Doktor devlet hastanesinde nöbetçi. Annem bakmış hastane pis ben burda doğurmam demiş. Doğum başlamak üzere doktor diyormuş arabada doğurabilirsin. Annem diyo merdivenleri zorla indim inattan doğurmadımAy niye tam çıkma anında uyutmuş kadını kız en zorunu atlattıktan sonraŞunu görüyorum ama bu sıralar doğumdan sonra anne ile bebeği ten teması kurduruyorlar mesela. Sonra işte çocuk doktoru alıyor bebeği. O esnada anneyi hafif sedasyonla uyutuyor doktor. Ondan sonra plasentayı alıyor, dikişlerini atıyor, temizliyorlar falan. Bir saat falan da ellemiyorlar. Hem o son işlemleri hissetmesin hem de biraz dinlensin bedeni diye. Bu bana çok mantıklı gelmişti. Yapsalar hiç fena olmaz demiştim bir saatçik
Geceler zaten hep uyu çişe kalk tekrar uyumaya çalış ile geçiyor. Bizde annemleyiz cam falan silincek beşiği odaya koycaz işler var birsürüGece de guzel uyumadim ben yabugun de besik kurucaz ama enerjim yok bi kendimi silkelemem lazim .
Valla dayanamam zaten içicem davul gibi olsam da jxjxxjCanın istiyorsa içeceksin yavrum ne yapabilirsin kizaten diyet yapıyorsun doğru düzgün yiyebildiğin bişey yok bir de su içme diyemeyiz sana
Ya bu bana cahilce geliyor biraz burda ev doğumu yaygın ebeler de bunu savunuyor ama Allah korusun bir şey ters gitse yaşanacaklar beni çok korkutuyor.evdeki küvette doğurmak matah bir şey de değil bu arada. en ufak aksilikte ne olacakmış? şu zamanda hele yani, gelişmiş bir ülkede, imkanlar varken
sen doktoruna odaklan canım
Ya kesinlikle öyle bir de buna bazen başka kadınlar da çanak tutuyor en üzücüsü oAy çok doğru bir şey söyledin biliyor musun.. Sistem gerçekten de her türlü kendimizi suçlamamız için kurgulanmış gibi. Eskiden mesela iri bebek doğurunca bir kadın oy maşallah tosuncuk ne yedin ne içtin böyle oldu derlerdi. Şimdi aman şeker mi var bende mi var bebekte mi olacak yoksa.. Ya da mesela eskiden çok kilo alan kadınları kınarlardı 30 kilo alınır mı bir hamilelikte sen ne bulduysan yemişsin bir daha veremezsin bu kiloları falan diye zorbalarlardı. Aramızda hiç kilo almayan arkadaşlar da var bu haftasına kadar 3-5 kilo alanlar da var onlar da kendilerini kötü hissediyor yetersiz mi besleniyoruz acaba diye. Ne yaparsak yapalım bu sisteme yaranamayızYa düşünsene sezaryen doğum yapacak olan kendini açıklama ihtiyacı duyuyor bugün. Şey sezaryen ama bebek ters, bebek iri yoksa ben normal yapmak istiyordum falan deme gereği duyuyoruz. Kimse bir şey demese bile bunu yapıyoruz artık çünkü sistem bu hale getirdi hepimizi maalesef. En iyisi biz böyle uygun gördük, bizimki de böyle oldu deyip kapatmak konuyu ama yapabilen kim
Evet hiç zorlamadan yormadan o kısım çok rahat oldu gerçekten.Aaa bak bunu dün biz de konuşmuştuk S Sm357 ile. Benim doktorum da 39dan önce elle çatı muayenesi yapmıyormuş doğumu tetiklemesin diye. Bazen de gerek kalmıyormuş zaten başka sebeplerden. Doğumun olacağı gün muayene ettikleri bile oluyormuş. Bakıyormuş çatı uygun deniyormuş, değilse hiç acı çekmeden sezaryene alabiliyormuş. Ayrıca benim açıklığım olup olmadığına da ultrasonla baktı dün. Bak rahim ağzın kapalı diye gösterdi bana da. Çatı mecbur elle bakılıyor galiba ama açıklık ultrasonda bile görebildikleri bir şey sanırım.
Büyük çocuğum 10 yaşında canım, onun sürekli bir bakım verene ihtiyacı yok ama yemeği annem getirip bırakabilir mi soracağız. Kayınvalidem de yok benim. Şeker durumundan dolayı da doktor sebze ve peynir süt değil, et tarzı proteinden devam dedi.Evet evet 4-5 gün bir şey değil yat dinlen hem de sen de fırsat bu fırsat. Can sıkıcı bir durum ama olsun ne yapacaksın. Zaten çok aktif hareket edebilir durumda değildik. Başlarda kanaması olup aylarca yatan var düşünsene hiçbir şey hissetmiyor hareket kısıtlanması yok ama yatmak zorunda kalıyor. Seninki birazcık dinlenme molası gibiÇocuğun kaç yaşındaydı, aileden kimse var mı yanında onunla ilgilenebilecek?
İnşallah hepimiz için tüm bu süreç su gibi ilerler, karşımıza da hep iyi doktorlar, iyi insanlar çıkarOy kıyamam ya, sinirlerin bozulmuş çok normal. Bence hiç kötü bir şey olmayacak, her şey yolunda ilerleyecek. Haftamız farklı ama belirsizlik konusunda seninle aynı durumdayım ve doktorumun tavrı çok rahatsız etti, ben de hastane araştırsam mı diye düşünüyorum. Şu son dakika gollerinin bizi bulması inanılmaz
Ya biz 2 yıl önce taşındık eşimle buraya aslında bende o kadar yeniyim ki bu sistemde. Doktor randevularında bile İngilizce konuşuyoruz hattaBazı ülkelerde sezaryen en son seçenek evet. Bence hem doğru hem de yanlış bir uygulama. 36-37den sonra bebeğin doğum kilosu, kafa ölçüsü, çatının buna uygunluğu vs kısmen belli oluyor. 40a kadar beklemenin faydası var mı bilemedim. Allah korusun belli kilodan sonra sezaryende bile risk oluyor. Tamam her şeyin en doğalı olsun da o zaman modern zamanda yaşamamızın ne faydası var? Dengeyi korumak mevzu. Ne bizim ne sizin ülke bunu tam başarabilmiş değil bence
Sorgulamam şeyden aslında acaba bebiş daha erken bir haftada gelir belki açılmam falan çok iyi olur vajinal için şartlar sağlanır mı diye. Ama sanırım o evreyi de geçtim. Pazartesi 38.hafta olacak gelen giden yok daha gelesi de yok gibiGeçen hafta bile çatıma göre büyüktü çocuk şimdi daha da büyümüştür, en iyisi çok da düşünmemek
3 tane öneri verebilirim. Ama sen niye bu kadar tutuştun onu kaçırdım ben.Senin doktorun kimdi anam ya, seninle yakındık belki bana bi tavsiyen olur. Tutuştum iyice, istersen özelden de yazabilirsinblocked
Aaa harika hanim medipole mi gecti benim arkadasimin doktoruydu o cok iyidir. Cem onculoglu da cok iyidir benim ilk doktorum ama onunla iyi anilarim yok3 tane öneri verebilirim. Ama sen niye bu kadar tutuştun onu kaçırdım ben.
Medipol acıbademde tss geçmiyor. Diğer sigortaları da bilmiyorum benim sigorta olmadığından zaten her ota para veriyoruz. Acıbademde eğer sigorta varsa 2 arkadaşımın doğum yaptığı doktor var aşırı önerdi ikisi de bana. Biri sakaryadan geliyordu o doktor için hatta. Son zamanda da hasta kabul ediyor demişti arkadaş kendisi 7 aydan sonra gitmişti çünkü.
Benim doktor: Uzm.Dr. Harika Bodur ÖZTÜRK | Doktorlarımız | Medipol Sağlık Grubu
2 Arkadaşın önerdiği normal doğumu aşırı destekleyen bir doktor: Doktor CEM ÖNCÜLOĞLU
Eski iş yerimde neredeyse herkesin gittiği doktor fazla detay bilmiyorum ama çok arkadaşım doğurdu bu kadında:
Harika hanımın enerjisini çok sevdim ya. Biraz şaka yollu arada laf söylüyor ama alıştım djdjdj. Cem beyi hiç bilmiyorum valla benim arkadaş ölüp bitiyordu onun için biraz kuralları olan bir doktor demişti ama kendimi çok güvende hissettim demişti. Deli gibi normal doğum istiyordu bi de. Tss geçenlerden bi araştıralım dicem de anam benim söylediklerim de hiç mi tss değilmiş tüh. Bi kaç arkadaşa daha sorayım olmadı. Tss geçenlerden. Bi arkadaşın ablası 2 çocuk doğurmuştu tss geçen hastane olduğunu hatırlıyorum dur bakimAaa harika hanim medipole mi gecti benim arkadasimin doktoruydu o cok iyidir. Cem onculoglu da cok iyidir benim ilk doktorum ama onunla iyi anilarim yokben oyle bir deneyim yasadim ama asiri yogun ve cok zor yer bulunan ve tercih edilen biri . parvana da benim hep onerdigim bi doktor ben kendi doktoruma devam etmesem ona giderdim benim suanki hastanemde o , kumrala da demistim ama tss gecmiyo oralarda diye o istememisti dogal olarak.
Hiçbiri tss değil, sen beni kendin gibi zengin mi zannettin ajflsjfkskdHarika hanımın enerjisini çok sevdim ya. Biraz şaka yollu arada laf söylüyor ama alıştım djdjdj. Cem beyi hiç bilmiyorum valla benim arkadaş ölüp bitiyordu onun için biraz kuralları olan bir doktor demişti ama kendimi çok güvende hissettim demişti. Deli gibi normal doğum istiyordu bi de. Tss geçenlerden bi araştıralım dicem de anam benim söylediklerim de hiç mi tss değilmiş tüh. Bi kaç arkadaşa daha sorayım olmadı. Tss geçenlerden. Bi arkadaşın ablası 2 çocuk doğurmuştu tss geçen hastane olduğunu hatırlıyorum dur bakim
Arkadaşlar benim düşündügüm seyleri yazmışlar zaten tekrar olmasın. İnsanın annesi olunca düşünsün istiyor ister istemez kırılıyor ne kadar takma desek de ama sen simdi pztye odaklan boşver gelini görümceyi anasını danasınıAy evet çok doğru en azından kayınvalidem ağlamaz, bağırmaz. Bir de benim yeğenler babaanne dede baktığı için çok şımarık her istedikleri yapılıyor diye bağıra çağıra yaptırıyorlar ne isterlerse
Evet canım çok şükür kendi yolumuza bakacağız. Çok az kaldı herbirimiz evlatlarımızı sağ salim kucağımıza alalım inşallahçok heyecanlı bir bekleyiş herşeyimiz hazır bekliyoruz. Bizim puset bebek arabasına takılıydı en son, geçen burda gördüm puseti de hastane çantasının yanına hazırlamışlar dün akşam hemen eşime puseti çıkarttırdım onu da hastane çantasının yanına koydurdum unutmayalım diye eşim de sabah annesini almaya gitti, öğleden sonra burda olurlar. Bugünü de saymazsak bir gün kaldı inşallah
Pofff bugun havadan ve dun cok yoruldugumdan sanirim yattigim yerden kalkmayi birakin saga sola donemiyorum . Bebiste saolsun fikir fikir . Herkes hamileligi cok ozlersin diyo ama ben cok supheliyim