Onlarla gelmesi sana daha da yük olur ayrıca onlara bakınca sana napcak zaten birde çok küçükmüş çocuklar kız kardeşinizin mi erkek kardeşinizin mi anneden babadan ayrılıp nasıl gelecekler. Kardeşinize falan anlatsanız o kendi fikri gibi annenize söyleseSevgili arkadaşlarım birkaç gündür uyutmayan derdim var maalesef. Kimle paylaşacağımı bilemedimbiz ailelerle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Annem diğer kardeşimin çocuklarına bakıyor doğduğundan beri. Hep de öyle tercih etti. Hamileliğimin hiçbir döneminde yanımda olmadı. Bunu kabullendim sorun yok. Doğumda da gelemeyeceğini kabullendim. Misafir gibi görmeye geleceklerdi sadece. Şimdiyse 2 gündür saçma bişey çıkarmış sanırım çevre baskısından, herkesin sormasından dolayı. Gelicem ama torunlarla gelicem diyor. Ben de bu ne saçmalık onlarla geleceksen bana nasıl bakacaksın, gelme o zaman diyorum. Şimdi de ben ailesini istemeyen biri oldum. Aklı sıra böyle rahatlatıyor kendini. Bu arada torunlarda 3yaş ve 7 aylık. Yani bilfiil bakıma muhtaç çocuklar. Onlarla gelirse bana ne hayrı olabilir. Pazartesi doğumum var. Başka şeyler düşünmem gerekirken 2 gündür telefonda benle kavga ediyor. Çok üzgünüm gerçekten hamilelikten mi neyden bilmiyorum. Paylaşmak istedim.
Bende 10 saat uyudum 1den 11e kadar. Uyandım annem kahvaltı hazırlamıştı kahvaltı ettim ama halimi görseniz sanki hiç uyumamış ağır işler yapmış gibiyim uzanıyorumPofff bugun havadan ve dun cok yoruldugumdan sanirim yattigim yerden kalkmayi birakin saga sola donemiyorum . Bebiste saolsun fikir fikir . Herkes hamileligi cok ozlersin diyo ama ben cok supheliyim
Gece de guzel uyumadim ben yaBende 10 saat uyudum 1den 11e kadar. Uyandım annem kahvaltı hazırlamıştı kahvaltı ettim ama halimi görseniz sanki hiç uyumamış ağır işler yapmış gibiyim uzanıyorum
Çok şükür bugünümüze hayallerimden daha güzelmiş bu süreci yaşamak tüm zorluklara rağmenHepten yürüyen hormon oldum, size bunları anlattirip anlattirip ağlıyorumheyecanınızı hevesinizi yiyeyim Çok şükür sağlıkla bugünleri yaşıyoruz
Evet bu söylediklerinizin hepsi doğru, kardeşim oldum olası bencildir ama anneyle alakalı bir durum, sürekli kayrıldığın ve öncelik olduğun evde herkes bencil olurduSiz üstesinden gelirsiniz eşinizle birlikte. Kimseye de minnet etmemiş olursunuz. Siz gelinin görümcesisiniz ama annenizin kızısınız. Benim kızım iki buçuk yaşında olacak doğum yaptığım zaman onunla ilgilenmek için eşimin ailesi gelecek. Anneniz bir de 2 çocukla gelecekmiş. Sizinle hem ilgilenemez hem de çocuklar size sıkıntı çıkarır. İnşallah hemen ayağa kalkarsınız bir sıkıntı olmaz ama sizin ilgiye ihtiyacınız var. Herkes kendi evladına baksın. Sizin de annenize ihtiyacınız var. Kardeşiniz veya eşi üç gün izin alamamış mı? Anneniz dahil kardeş ve eşi de bencil ve düşüncesiz. Sonrada çocuklarla gelme düşüncesi de elalalem ne der diye. Aileni istemiyorsun diyerek sizi manipüle etmeye çalışıyor. Hamilelikten değil tamamen haklısınız. Şimdi yanınızda olmayan sonra da misafir gibi gidip gelmesin. Bilmiyorum böyle şeyleri ben unutmuyorum. Benim annem hasta olduğu için hareket edemiyor. Babam da anneme bakıyor. Sizin durumuz gibi bir şey olsaydı ben telefonlarına dahi bakmazdım. Eşimin babası da görümce ve eşiyle gelecekti doğumdan önce biz istemedik ilgilenemeyiz diye sadece eşimin babası gelecek.
Erkek kardeş, kız kardeş olsa daha kolay olurdu konuşması. Gelini de getirmeyi düşünüyor. Ama o bakamaz çocuklar benden ayrılmıyor diyor. En son gelmeyin dedim. Şimdilik sorun yokOnlarla gelmesi sana daha da yük olur ayrıca onlara bakınca sana napcak zaten birde çok küçükmüş çocuklar kız kardeşinizin mi erkek kardeşinizin mi anneden babadan ayrılıp nasıl gelecekler. Kardeşinize falan anlatsanız o kendi fikri gibi annenize söylese
Canım söylediysen kaçırdım ama progestan ve yatış ne için. Şükür bebek iyiymiş açılma da yok.Ben de bugün 36+5im, şimdi kontrolden çıktım. Çok şükür bebek iyi, sancı yok, açıklık da yok ama doktorum 37+2-38 arası olmayacağı için Salıdan itibaren yatacaksın dedimagnezyumu günde 3e çıkardı, günde 4 lt su iç dedi ve akşamları içmem için progestan verdi. Doktorun olmadığı dönemde hastanede tek bir doktor kalıyormuş, herkes aynı anda izinliymiş ve doğum başlarsa ben kimseye haber vermeden doğum katına gidecekmişim, onlar doktoru arayıp cagiracaklarmis. Hamileliğimin başından beri normal doğum yapmak istiyorum diye kapı kapı kapı gezdim, sonunda birini buldum ve bunları yaşıyorum, çok üzgünüm İçimi ferah tutmaya çalışıyorum, olacak olanın önüne geçilemez, her insanın doğacağı tarih bellidir ama yine de ağlıyorum işte, çok canım sıkıldı. Daha işlerimi bitiremedim, yatmak zorunda kalacağım Ne diye dua etsem bilmiyorum, her işte bir hayır olduğunu düşünmek istiyorum. Ne diyebilirim, hepimizle birlikte kendi kalbime de ferahlık diliyorum
Öyle canım biraz tospik bizim bebişlerSeninle kilo hafta gelişimi bire bir aynı gidiyor. Ben de normal doğum istiyorum ama bu kilo beni az bi ürküttü. 10 günde 500 gram almış . Herkes bebişin kilo almasını evet güzel görüyor ama normal doğumda bu kilolar hem bebek hem anne için sıkıntı çatı darsa . 40 ı görürsem 4 kiloyu hayli hayli geçecek gibi bu bebiş. Sezaryen isteyenleri şuan çok iyi anlıyorum
Canın istiyorsa içeceksin yavrum ne yapabilirsin kiDoktor da günde 3 lt su ic diyor ne yapacagimi sasirdim ben yaa artık jdjdh
Neden progestan, yatış, 3 magnezyum falan ? Doktor gelene kadar doğmasın diye mi ? Kasılmaların önüne geçmek için mi?Ben de bugün 36+5im, şimdi kontrolden çıktım. Çok şükür bebek iyi, sancı yok, açıklık da yok ama doktorum 37+2-38 arası olmayacağı için Salıdan itibaren yatacaksın dedimagnezyumu günde 3e çıkardı, günde 4 lt su iç dedi ve akşamları içmem için progestan verdi. Doktorun olmadığı dönemde hastanede tek bir doktor kalıyormuş, herkes aynı anda izinliymiş ve doğum başlarsa ben kimseye haber vermeden doğum katına gidecekmişim, onlar doktoru arayıp cagiracaklarmis. Hamileliğimin başından beri normal doğum yapmak istiyorum diye kapı kapı kapı gezdim, sonunda birini buldum ve bunları yaşıyorum, çok üzgünüm İçimi ferah tutmaya çalışıyorum, olacak olanın önüne geçilemez, her insanın doğacağı tarih bellidir ama yine de ağlıyorum işte, çok canım sıkıldı. Daha işlerimi bitiremedim, yatmak zorunda kalacağım Ne diye dua etsem bilmiyorum, her işte bir hayır olduğunu düşünmek istiyorum. Ne diyebilirim, hepimizle birlikte kendi kalbime de ferahlık diliyorum
Buna inanıyorum. Arkadaşımın eşinin de 3 yeğeni var abisinden ve ablasından 3ü de erkek. Kendilerinin bebeği oldu o da erkekEşimin sülalede kız çocuk kıtlığı var genler baskın geldi
Canım dur bakalım, 37-38 arası gelmez belki hemen endişelenme. Haklısın tabi bu belirsizlik çok rahatsızlık veriyor, aynı durum bende de var ama önemli olan sağlıkla gelmesi, dediğin gibi kuzunun geleceği tarih belli, nasıl geleceği de belli. Biz boşu boşuna çırpınıyoruz aslında. Özel hastane doktorları istisnalar hariç böyle, mesai saatleri belli, benim doktorum da hastaneye gel burda haber verirler dedi. Halbuki eski doktoruma birebir ulaşabiliyordum, maalesef hem artısı hem eksisi var. Peki açıklık/sancı yokken neden ilaç verdi onu kaçırdım.Ben de bugün 36+5im, şimdi kontrolden çıktım. Çok şükür bebek iyi, sancı yok, açıklık da yok ama doktorum 37+2-38 arası olmayacağı için Salıdan itibaren yatacaksın dedimagnezyumu günde 3e çıkardı, günde 4 lt su iç dedi ve akşamları içmem için progestan verdi. Doktorun olmadığı dönemde hastanede tek bir doktor kalıyormuş, herkes aynı anda izinliymiş ve doğum başlarsa ben kimseye haber vermeden doğum katına gidecekmişim, onlar doktoru arayıp cagiracaklarmis. Hamileliğimin başından beri normal doğum yapmak istiyorum diye kapı kapı kapı gezdim, sonunda birini buldum ve bunları yaşıyorum, çok üzgünüm İçimi ferah tutmaya çalışıyorum, olacak olanın önüne geçilemez, her insanın doğacağı tarih bellidir ama yine de ağlıyorum işte, çok canım sıkıldı. Daha işlerimi bitiremedim, yatmak zorunda kalacağım Ne diye dua etsem bilmiyorum, her işte bir hayır olduğunu düşünmek istiyorum. Ne diyebilirim, hepimizle birlikte kendi kalbime de ferahlık diliyorum
Ay kalmaz kalmaz inşallah. Ben şey yapıyorum bir dönem rahatsız eden, tiksindiğim bir şey varsa yiyebilecek gibi hissettiğimde ya içebileceğimi düşündüğümde onu bi deniyorum ki kalıcı bir tiksinti olmasın diye. Mesela kahve denedim bir iki kez latte ya da sütlü Türk kahvesi şeklinde. Sert kahvelere hala cesaretim yok ama doğumdan sonra hepsini deneyeceğim. Kahveden tiksinmek üzer çünküahh neler çektik neler az ağlamadık buralarda bulantı yüzünden ne zaman bitcek diyeşükür başka büyük sorunumuz olmadı bu zamana kadar ama bende travma kaldı diye korkuyorum geçen leblebi gördüm kuruyemişçide valla kuscaktım 2 ay sırf leblebi yemiştim. içtiğim suyun iki katını çıkarmıştım susuzluktan bayılcaktım bir de yaz ayıydı ah Allahım doğumdan sonra bakıcam travma kalmış olursa psikoloğa falan gidicem kesinlikle
Aaaa çok ilginç bunu da ilk defa duydum. Arkadaşlarım oldu epidural alan, onları nst’ye göre yönlendirdiler hep hissedemedikleri için. Birazcık hissetmek güzel ama bence de. Kısa sürmüş olmasına sevindim son fazınEvet hissettim canım. Sancın geldiğinde ıkın dedi ben de öyle yaptım. Hiç Nst ye bağlamadılar zaten doğum kısmı 15 dk falan sürdü.
Yaa bak işte. Bazıları gerçekten kasap gibi oluyorlar ellerinin altındakinin insan olduğunu hele ki daha çocuğu bile olmamış bir kadın olduğunu çok çabuk unutuyorlar. Maalesef genelde de kadın oluyor bunlar. Kadın kadın doğumcular ve kadın kadın kuaförleri benim de uzak duracağım gruplar sanırım hayat boyuBen de kadın doktordan çok çektim gerçekten, acı eşiğime güvenirim mahvolmuştum vajinal muayenede günlerce ne oturup kalkabildim ne ilişki oldu. Hatta o kadının yarattığı stres sebebiyle tüp bebek sürecine girdiğimizi düşünüyorum. Hayırlısı böyleymiş ayrı da kadın doktor konusunda maalesef bende de böyle bir önyargı oluştu
Canım söylediysen kaçırdım ama progestan ve yatış ne için. Şükür bebek iyiymiş açılma da yok.
Gönlünü ferah tut. Şuan önceliğimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almak. Ha birkaç gün önce, ha sonra. Önce sağlık olsun. Her işte bi hayır var. Kontrol altında olman daha iyi olur. Son günler evde de çok zor geçiyor
Progestan, yatış ve magnezyum artışı rahmi rahatlatmak içinmiş. Rahim ağzı değil, rahim diye özellikle söyledi. Geleceği varsa yine gelir ama biz elimizden geleni yapalım dedi. Her işte bir hayır var, kendimi bu fikre emanet etmek istiyorum. Başka da elimizden gelen bir şey yok herhaldeNeden progestan, yatış, 3 magnezyum falan ? Doktor gelene kadar doğmasın diye mi ? Kasılmaların önüne geçmek için mi?
İlk şoku atlattım ama tüm muayene ve nst boyunca hüngür hüngür ağladım resmen. Dediğin gibi belirsizlik çok stres yaratıyor ama aslında zaten ne elimizde, ne hakkında kesin planlar yapabiliyoruz bilmiyorum. Açıklık ve sancı yokken rahim yumuşasın, kasılmasın diye verdi ilacı, bebek gerçekten çok aşağıda dedi.Canım dur bakalım, 37-38 arası gelmez belki hemen endişelenme. Haklısın tabi bu belirsizlik çok rahatsızlık veriyor, aynı durum bende de var ama önemli olan sağlıkla gelmesi, dediğin gibi kuzunun geleceği tarih belli, nasıl geleceği de belli. Biz boşu boşuna çırpınıyoruz aslında. Özel hastane doktorları istisnalar hariç böyle, mesai saatleri belli, benim doktorum da hastaneye gel burda haber verirler dedi. Halbuki eski doktoruma birebir ulaşabiliyordum, maalesef hem artısı hem eksisi var. Peki açıklık/sancı yokken neden ilaç verdi onu kaçırdım.
Aynen öyle canım. Gelmez bence bunları da kullanır ve hep dinlenirsen. Benim karnım çuval gibi oldu aşağı da düştü bana bile gelir demiyor doktor bak. Ki artık gelsin diye hareketlere egzersizlere başladım. 38de gelsin istiyorum ben de.Progestan, yatış ve magnezyum artışı rahmi rahatlatmak içinmiş. Rahim ağzı değil, rahim diye özellikle söyledi. Geleceği varsa yine gelir ama biz elimizden geleni yapalım dedi. Her işte bir hayır var, kendimi bu fikre emanet etmek istiyorum. Başka da elimizden gelen bir şey yok herhalde
Evet 1 numarası doğumdan itibarenmiş . Eczaneye sorup alacak eşim . Teşekkür ederimbilmiyorum ama 1-2 ve 3 numarasi vardi 1 numarasinda dogumdan itibaren yaziyormu bakman lazim. premature bebekler icin keci sutu icerikli mama da veriyordu burda tanidiklar anne sutune en yakin oymus diye ama pahaliydi baya. mutlaka dogumdan itibarendir hipp