- 10 Eylül 2020
- 1.632
- 1.389
bana cok sacma geldi ikisine birlikte bakar yani ne var kisa bir sure en azindan. yeni dogum yapanin basina atilir mi boylr seyler. 3 yasinda cocugun tuvalet egitimi vardir zTen cizgi film izler gunu gecirir birsey yokki bunda.. destek de alir icabinda kendi annesinden. izin verme hepbirlikte gelmelerine yeni dogan bebegin sakin eve ihtiyaci var misafir fikri bile sacma biz esimle baktik altindan kalkiliyor merak etme bol beslensin uyusun sen de o da dinlen evde ses gurultu olmazsa en guzeliAnne baba çalışıyor annesi yani gelinimiz de izin alacakmış ama 2sine birden bakamazmış o yüzden müthiş akıl dolu bi fikirle hep beraber gelmeyi düşünüyorlar. Çünkü o bakamazmış, çocuklar anneme alışkınmıştamamen annemin hatası bunlar gelinimiz ile hiçbir sorunum yok. Bıraksa kız da kendi ailesinden destek alır bakar çocuklarına. Annesi, ablaları falan var. Benimki bırakmıyor
Teşekkür ederim. Evet ben zaten üstesinden geleceğimi düşünüyorum. Kayınvalidem geliyor bugün ama o 80 yaşında onun bana bi hayrı olmuyorAslında gelininizin izin vermemesi gerekiyor. Anneanne babaanne de baksa çocuklara işten gelince anneye ihtiyaçları var. Kaldı ki 7 aylık anneden bir gün bile ayrılmayacak küçüklükte. Size gelmesi sizden çok çocuklarda travma olur. O nesil maalesef dışarıdan aldığı komutlarla doğruyu yanlışı algılamadan hareket ediyor. Hiç takma kafana şu an annesini istemeyen sen gibi görünsen de zaman geçtikçe ne kadar haklı olduğun ortaya çıkacaktır. Ayrıca eşinle sen eminim fazlasını başarırsınız desteksiz. Hiç takılma.
Bana da saçma geldi. Biz de kendimiz bakacağız altından kalkacağız inşallahbana cok sacma geldi ikisine birlikte bakar yani ne var kisa bir sure en azindan. yeni dogum yapanin basina atilir mi boylr seyler. 3 yasinda cocugun tuvalet egitimi vardir zTen cizgi film izler gunu gecirir birsey yokki bunda.. destek de alir icabinda kendi annesinden. izin verme hepbirlikte gelmelerine yeni dogan bebegin sakin eve ihtiyaci var misafir fikri bile sacma biz esimle baktik altindan kalkiliyor merak etme bol beslensin uyusun sen de o da dinlen evde ses gurultu olmazsa en guzeli
En yakınımdan iki örnek vereyim. Ablam koronayken sezaryen oldu, korona olduğu için maskesini cikartmasina izin vermediler, nefesini zor aldı bu yüzden. Bir de belki normal olur diye o şekilde 5-6 saat yatakta beklettiler ki bence en zoru buydu. Nisani gelmisti kasılmaları vardı, hareket etse daha az zorlanirdi muhtemelen ama izin vermedi doktorlar. Sonuç olarak ablam hiç zorlanmadigini ve sezaryenin çok kolay olduğunu söylüyor, hatta bana sezaryen yap diyor sürekli. Başka bir arkadaşım ise bulunduğum yerde çok meşhur olan normal doğum yanlisi bir doktora sezaryen oldu, ölüp ölüp dirildigini anlatır hâlâ. Hatta şu an ikinciye hamile yine aynı doktor ile sezaryen yapacak, istese doktoru vajinal da yapar şu an ama sezaryenden korkmasına rağmen istemiyor. İki sezaryen ikisi de birbirinden farklı anlatıyor gördüğünüz gibi, bence zor olarak geçiren ablam kolay diyor. Gayet normal geçiren arkadaşim zor diyor. Tamamen kişiyle alakalı yani, gidicez bir sekilde dogurucaz ve bitecek. Dışarıdaki seslere kulaklarimizi kapatalım artık son düzlükteyizYaaa kesınlıkle haklısınız. Sezeryan olan bırkac tanıdıgım sezeryana çok kolay dıyorlar. Bir tanesı normal dogum sancısı ıle gıttı ama sezeryan istedi. Normal dogum sancıları hakkında bana anlattıkları benı korkuttu. Dediğiniz gibi her doğum şeklı kişiye özel. Her ikisinede tamamız zaten. Bebekte bizlerde sağlıkla kavusalımda
Canım en azından 80 yaşındaki kadın gece gündüz ağlamaz, kendini yerlere atıp bir de onu sakinleştirme derdine düşmezsiniz. Bu durumda inan 80 yaşındaki insan 7 aylık ve 3 yaşında iki küçük çocuktan çok daha iyi. Gelininiz de ilginç geldi bana biraz açıkçası. Ne demek bakamam? E doğurdun? Üstelik kimsesiz de değilmiş. Neyse, ayıp etmiş diyelim boşver.Teşekkür ederim. Evet ben zaten üstesinden geleceğimi düşünüyorum. Kayınvalidem geliyor bugün ama o 80 yaşında onun bana bi hayrı olmuyorkendi hevesinden gelecek.
Dediğin gibi şuan istemeyen ben gibi görünüyorum ama Allah da biliyor gerçeği benim içim rahat. Ben kimseden yardım istemiyorum zaten yana yakıla heveslerinden gelsinler dedim. Ama abarttıkça abartıyorlar
Demekki annene guvenip yapmis o iki cocugu . Kendi cocugunu da bakiver bi zahmet bi sure. Maalesef oyle bir toplumdayiz ki anneler ben evlat ayirmiyorum dese de erkek cocuklari herzaman onde oluyor. Hayri olmasa da. Benim annem senelerce annaneme bskti dayim yilda bir gelir gelmezdi ama oyle degerliydi ki . Oyuzden uzulmen normal ama kafaya takma cok fazla maalesef oturmus zihniyet degismiyor. Kendini hakli ciksrmak icin seni sucluyordur.Teşekkür ederim canım. İnan ben de bu fikirdeyim, gelmeyin diycem çünkü gerçekten beni germekten başka bişeye yaramıycak. Ben hep başımın çaresine baktım yine bakarım sorun yok.
Canım en azından 80 yaşındaki kadın gece gündüz ağlamaz, kendini yerlere atıp bir de onu sakinleştirme derdine düşmezsiniz. Bu durumda inan 80 yaşındaki insan 7 aylık ve 3 yaşında iki küçük çocuktan çok daha iyi. Gelininiz de ilginç geldi bana biraz açıkçası. Ne demek bakamam? E doğurdun? Üstelik kimsesiz de değilmiş. Neyse, ayıp etmiş diyelim boşver.
Biz kendi hayatımıza, yolumuza bakalım çünkü bizimki çok ama çok güzelPazartesi ilk nasıl bir kıyafet giydirmeyi düşünüyorsun, bebeğinizi kucaginiza almaya saatler kala eşinle heyecan ne durumda pazartesi iki doğum birden var diye herhalde, ben bile çok heyecanlıyım D derya32 Sana da başka sorularım olacak merak etme
Evet canım kesinlikle ne kadar inkar ederlerse etsinler evlat ayırma var. Olsun sorun değil. İçini rahatlatmak için beni istemiyorsun da diyebilir. Allah biliyor gerçeği. Şu aşamada evladımdan başka önceliğim yok. Önce onu sağ salim kucağıma alayım. Sonra yine trip atabilirler banaDemekki annene guvenip yapmis o iki cocugu . Kendi cocugunu da bakiver bi zahmet bi sure. Maalesef oyle bir toplumdayiz ki anneler ben evlat ayirmiyorum dese de erkek cocuklari herzaman onde oluyor. Hayri olmasa da. Benim annem senelerce annaneme bskti dayim yilda bir gelir gelmezdi ama oyle degerliydi ki . Oyuzden uzulmen normal ama kafaya takma cok fazla maalesef oturmus zihniyet degismiyor. Kendini hakli ciksrmak icin seni sucluyordur.
Tarih çok güzelKızlar muayeneden çıktık. 36.hafta 2650 gr. olmuş minnoşum 47 cm. 12.12.2024e sezaryen tarihi verdiçok yoğunmus o gün ameliyathane erken diye yer bulduk
Elllaaaahhhh çok heyecan annecimKızlar muayeneden çıktık. 36.hafta 2650 gr. olmuş minnoşum 47 cm. 12.12.2024e sezaryen tarihi verdiçok yoğunmus o gün ameliyathane erken diye yer bulduk
Hepten yürüyen hormon oldum, size bunları anlattirip anlattirip ağlıyorumAy evet çok doğru en azından kayınvalidem ağlamaz, bağırmaz. Bir de benim yeğenler babaanne dede baktığı için çok şımarık her istedikleri yapılıyor diye bağıra çağıra yaptırıyorlar ne isterlerse
Evet canım çok şükür kendi yolumuza bakacağız. Çok az kaldı herbirimiz evlatlarımızı sağ salim kucağımıza alalım inşallahçok heyecanlı bir bekleyiş herşeyimiz hazır bekliyoruz. Bizim puset bebek arabasına takılıydı en son, geçen burda gördüm puseti de hastane çantasının yanına hazırlamışlar dün akşam hemen eşime puseti çıkarttırdım onu da hastane çantasının yanına koydurdum unutmayalım diye eşim de sabah annesini almaya gitti, öğleden sonra burda olurlar. Bugünü de saymazsak bir gün kaldı inşallah
Ayy hem de nasıl hiç bunları konuşamicaz sanmiştımElllaaaahhhh çok heyecan annecim
Bizim de tanışma tarihimiz ahahahaTarih çok güzelsağlıkla gelsin inşallah evladınız
ahaha ben de aynı durumdayım kapı süsüm kaldı bi. Çok güzel olmuş ben de bu modelden istiyorum nereye yaptırdınızBeni doğuramam daha kızımın kapı süsü gelmedı ama çok güzel olmuş
Maşallah maşallah sağlıkla gelsin inşallah. Bebişin cinsiyeti ne. Ben 36+5 te gittiğimde 3.400 dü kızım. Genelde erkek bebiş böyle iri olur derler ama az bi korkuttu beni bu kiloKızlar muayeneden çıktık. 36.hafta 2650 gr. olmuş minnoşum 47 cm. 12.12.2024e sezaryen tarihi verdiçok yoğunmus o gün ameliyathane erken diye yer bulduk
Siz üstesinden gelirsiniz eşinizle birlikte. Kimseye de minnet etmemiş olursunuz. Siz gelinin görümcesisiniz ama annenizin kızısınız. Benim kızım iki buçuk yaşında olacak doğum yaptığım zaman onunla ilgilenmek için eşimin ailesi gelecek. Anneniz bir de 2 çocukla gelecekmiş. Sizinle hem ilgilenemez hem de çocuklar size sıkıntı çıkarır. İnşallah hemen ayağa kalkarsınız bir sıkıntı olmaz ama sizin ilgiye ihtiyacınız var. Herkes kendi evladına baksın. Sizin de annenize ihtiyacınız var. Kardeşiniz veya eşi üç gün izin alamamış mı? Anneniz dahil kardeş ve eşi de bencil ve düşüncesiz. Sonrada çocuklarla gelme düşüncesi de elalalem ne der diye. Aileni istemiyorsun diyerek sizi manipüle etmeye çalışıyor. Hamilelikten değil tamamen haklısınız. Şimdi yanınızda olmayan sonra da misafir gibi gidip gelmesin. Bilmiyorum böyle şeyleri ben unutmuyorum. Benim annem hasta olduğu için hareket edemiyor. Babam da anneme bakıyor. Sizin durumuz gibi bir şey olsaydı ben telefonlarına dahi bakmazdım. Eşimin babası da görümce ve eşiyle gelecekti doğumdan önce biz istemedik ilgilenemeyiz diye sadece eşimin babası gelecek.Sevgili arkadaşlarım birkaç gündür uyutmayan derdim var maalesef. Kimle paylaşacağımı bilemedimbiz ailelerle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Annem diğer kardeşimin çocuklarına bakıyor doğduğundan beri. Hep de öyle tercih etti. Hamileliğimin hiçbir döneminde yanımda olmadı. Bunu kabullendim sorun yok. Doğumda da gelemeyeceğini kabullendim. Misafir gibi görmeye geleceklerdi sadece. Şimdiyse 2 gündür saçma bişey çıkarmış sanırım çevre baskısından, herkesin sormasından dolayı. Gelicem ama torunlarla gelicem diyor. Ben de bu ne saçmalık onlarla geleceksen bana nasıl bakacaksın, gelme o zaman diyorum. Şimdi de ben ailesini istemeyen biri oldum. Aklı sıra böyle rahatlatıyor kendini. Bu arada torunlarda 3yaş ve 7 aylık. Yani bilfiil bakıma muhtaç çocuklar. Onlarla gelirse bana ne hayrı olabilir. Pazartesi doğumum var. Başka şeyler düşünmem gerekirken 2 gündür telefonda benle kavga ediyor. Çok üzgünüm gerçekten hamilelikten mi neyden bilmiyorum. Paylaşmak istedim.
Seninle kilo hafta gelişimi bire bir aynı gidiyor. Ben de normal doğum istiyorum ama bu kilo beni az bi ürküttü. 10 günde 500 gram almış . Herkes bebişin kilo almasını evet güzel görüyor ama normal doğumda bu kilolar hem bebek hem anne için sıkıntı çatı darsa . 40 ı görürsem 4 kiloyu hayli hayli geçecek gibi bu bebiş. Sezaryen isteyenleri şuan çok iyi anlıyorumCanlar biz de çıktık kontrolden 37+0. Tospik maşallah 3600 olmuş 39+0’la uyumluKafa çevresi 40 hafta ile uyumlu 9.77 cm. 10 olursa normal doğum deneyemeyiz dedi. Böyle olursa deneyebilirmişiz. Diyet de yapsam bundan fazlası olmuyor demek ki. Bebek son bir haftadır biraz fazla hareket ediyor o yüzden de kasılmalar artmış ama anlamlı değil sorun yok dedi. 5 tüp kan aldılar son kez her şeye bakılacak başka kan alınmayacak dedi. Bu olası sezaryen ihtimaline karşı. İdrar ve idrar kültürü de aldılar. Durumlar böyle çok şükür. Bir hafta daha bekleme süresi başladı yeniden ☺
Ayy maşallahı varmış. Cinsiyeti kız.Ama ben minyonum zaten kızım da öyle olacak muhtemelen. Senin de belki genetiktir bi sürü faktöre göre degişiyor.Maşallah maşallah sağlıkla gelsin inşallah. Bebişin cinsiyeti ne. Ben 36+5 te gittiğimde 3.400 dü kızım. Genelde erkek bebiş böyle iri olur derler ama az bi korkuttu beni bu kilo