- 26 Şubat 2024
- 5.005
- 4.812
Şu anda normal doğum konuşuyoruz ama doktorum 37.haftada yapacağımız çatı muayenesinden sonra netleşir, bir problem yoksa normal doğumdan devam ederiz dedi. Evet planlı sezaryen istiyorsanız çatı muayenesi yaptırmaya gerek kalmıyor. Süre yaklaşınca her iki doğum şeklinden de korkuyor insanDoğum seklınız bellimi. Akışınamı bırakmayı tercıh ettınızÇatı kontrolü yaptırmadan da sezeryan olmak istiyorum diyen arkadaşlarım var. Ben normalde sezeryandan korkarken şimdi normal doğumdanda korkmaya başladım
Teşekkür ederim bilgi için. Ne istediğimi bende bilmiyorumHayır alttan 2 parmağı ile yapıyor doktorunuz, ultrason ile yapılmıyor yani. Benim de bebeğim zor oldu, tüp bebek geçmişim de var şu anki kendiliğinden oldu ama doktorum tercihi bana bıraktı. Zaten sezaryen düşünüyorsaniz doktorunuza belirtin, benim doktorum sezeryan düşünen hastalarina çatı muayenesi yapmıyor. Sizinki de yapmaz muhtemelen gerek yok çünkü sezaryen için.
Gerçekten öyle. Normal doğum için hamıleliğimin başından beri ısrarla normal istiyorum diyordum. Bu hafta doğum hikayelerı okumaya başladım o biraz beni kötü etkiledi. Siz siz olun zorlu doğum hikayeleri okumayın, izlemeyinŞu anda normal doğum konuşuyoruz ama doktorum 37.haftada yapacağımız çatı muayenesinden sonra netleşir, bir problem yoksa normal doğumdan devam ederiz dedi. Evet planlı sezaryen istiyorsanız çatı muayenesi yaptırmaya gerek kalmıyor. Süre yaklaşınca her iki doğum şeklinden de korkuyor insan
Rica ederimTeşekkür ederim bilgi için. Ne istediğimi bende bilmiyorumnormal doğuma uygun olursam o şekilde akışına bıraka bilme ihtimalim yüksek gibiii gibiii
Kesinlikle okumayın, her doğum şeklinin kendine göre zorluğu da var kolaylığı da. Bir de süreç herkes de aynı ilerlemiyor. Kimi sezaryene çok kolay diyor kimi normale, kendimiz yaşamadan bilemeyiz bizim icin hangisinin daha iyi olacağını.Gerçekten öyle. Normal doğum için hamıleliğimin başından beri ısrarla normal istiyorum diyordum. Bu hafta doğum hikayelerı okumaya başladım o biraz beni kötü etkiledi. Siz siz olun zorlu doğum hikayeleri okumayın, izlemeyin
Anne baba çalışıyor annesi yani gelinimiz de izin alacakmış ama 2sine birden bakamazmış o yüzden müthiş akıl dolu bi fikirle hep beraber gelmeyi düşünüyorlar. Çünkü o bakamazmış, çocuklar anneme alışkınmışo kadar kucuk iki cocukla gelmesin cidden hem bakima muhtaclar hem yenidogani uyandirirlar surekli 3 yas cok hareketli bir donem anlamaz odasina girer bebegin yatagina oyuncak atar yapar bunlari. 7 ay heleki bakima muhtac gece uyanacak edecek. annenin bunlari dusunmesi lazim
aslinda. ben sunu merak ediyorum 7 aylik bebegin anne babasi nerede? izin alamaz mi kendi cocuklarina bakmak icin annelik izni yillik izin gibi? o surecte annen de tek basina gelirdi sana
Ben pozitif hikayeleri sık sık okuyup izliyorum, negatiflere istemeden maruz kaldığım oluyor ama etkilenmemeye gayret ediyorum. Sezaryene dönmek çok kolay artık, bebeğin saçları görünürken dahi yapılabildiğini öğrendiğimden beri epey rahatım. Ki duyduğum en kötü hikaye annemin beni doğurduğu hikaye :) ona rağmen herkeste aynı olacak diye bir şey yok, bunlar çok küçük ihtimaller diye düşünmeye çalışıyorum. Doktorlar da artık hiç meraklı değil zaten vajinal doğuma, aksine demorolize ediyorlar.Gerçekten öyle. Normal doğum için hamıleliğimin başından beri ısrarla normal istiyorum diyordum. Bu hafta doğum hikayelerı okumaya başladım o biraz beni kötü etkiledi. Siz siz olun zorlu doğum hikayeleri okumayın, izlemeyin
Yaaa kesınlıkle haklısınız. Sezeryan olan bırkac tanıdıgım sezeryana çok kolay dıyorlar. Bir tanesı normal dogum sancısı ıle gıttı ama sezeryan istedi. Normal dogum sancıları hakkında bana anlattıkları benı korkuttu. Dediğiniz gibi her doğum şeklı kişiye özel. Her ikisinede tamamız zaten. Bebekte bizlerde sağlıkla kavusalımdaKesinlikle okumayın, her doğum şeklinin kendine göre zorluğu da var kolaylığı da. Bir de süreç herkes de aynı ilerlemiyor. Kimi sezaryene çok kolay diyor kimi normale, kendimiz yaşamadan bilemeyiz bizim icin hangisinin daha iyi olacağını.
Teşekkür ederim canım. İnan ben de bu fikirdeyim, gelmeyin diycem çünkü gerçekten beni germekten başka bişeye yaramıycak. Ben hep başımın çaresine baktım yine bakarım sorun yok.Çiçeğim bu süreç tamamen sana özel, sen ne istiyorsan o olmalı. Dediğin gibi gerçekten de 2 küçük çocukla gelmesinin hiçbir anlamı yok, aksine daha da sinirlenip gerilirsin bence. Gelmezse en azından ekstra iki çocukla uğraşmana gerek kalmaz. Bunu annenin düşünmesi gerekirdi ama dediğin gibi bazı şeyleri kabullenmek gerekiyor galiba. Bu jenerasyon garip, içlerinden geldiği gibi değil millet ne der mottosuyla hareket ediyorlar. Bırak ne düşünecekse düşünsün, aileni istemeyen kadın oluver sen de, kimin neyi ne kadar önemsediğini sen biliyorsun ne de olsa. Yaşanmışlıkları bilemem ama ben böyle bir durumda ya bir kez patlar içimdekileri dökerim ya da kavga etmek istemiyorum, böyle devam edeceksen telefonlara bakamayacağım diyerek kendimi korumaya çalışırım. Kimseye ihtiyacın yok, daha önce yapmışsın yine en güzelini yaparsın
Maaalesef. Gecenin bir yarısı doktoru arayıp hadi gel normal dogumunuz var denilsin istemiyorlarBen pozitif hikayeleri sık sık okuyup izliyorum, negatiflere istemeden maruz kaldığım oluyor ama etkilenmemeye gayret ediyorum. Sezaryene dönmek çok kolay artık, bebeğin saçları görünürken dahi yapılabildiğini öğrendiğimden beri epey rahatım. Ki duyduğum en kötü hikaye annemin beni doğurduğu hikaye :) ona rağmen herkeste aynı olacak diye bir şey yok, bunlar çok küçük ihtimaller diye düşünmeye çalışıyorum. Doktorlar da artık hiç meraklı değil zaten vajinal doğuma, aksine demorolize ediyorlar.
Bence bunu gelininizin de akıl etmesi gerekiyor. Kendısıın başından iki tane doğum geçmiş. Yenıdogan bir bebek var. Annenin bebeğe alışması, bebeğin anneye alışması, yorgunluk uykusuzluk vs vs. Bakıma muhtac olan bir kadının evıne çoluk çocuk doluşmak çok saçma. Gelininiz izin alsın çocuklarının başında dursun, annesını cagırsın kardesını cagırsın. Bunu siz kendısıne söyleyemezmisnizAnne baba çalışıyor annesi yani gelinimiz de izin alacakmış ama 2sine birden bakamazmış o yüzden müthiş akıl dolu bi fikirle hep beraber gelmeyi düşünüyorlar. Çünkü o bakamazmış, çocuklar anneme alışkınmıştamamen annemin hatası bunlar gelinimiz ile hiçbir sorunum yok. Bıraksa kız da kendi ailesinden destek alır bakar çocuklarına. Annesi, ablaları falan var. Benimki bırakmıyor
Doktor da günde 3 lt su ic diyor ne yapacagimi sasirdim ben yaa artık jdjdhYa bence suyu çok içenlerde ödem oluyor sanki. Şeker de var ya çok su istiyordur canın muhtemelen. Annem bana diyor çok su içme 1.5-2 litre yeterli bebeğin suyu artar, sen de ödem toplarsın. Şekerin yüksek olduğu zamanlar elimde değildi hep içiyordum suyu da fazla oluyordu bebeğin ama şimdi içemediğim için normal seyrinde hep.
Ama mesela birine çok ödemim var desen o da sana çok su iç az tuz tüket falan der. Hangisi doğru bilemiyorum.
Kızlar aranızda hemoroid geçiren var mı ya? Benimki tadımı kaçırmaya başladı artık, haftaya muayene olacağım sizin evde uyguladığınız bir yöntem var mı? Doktor bakmak ister ben de pek temiz değilim kıl tüy anlamında, çekiniyorum
Aslında gelininizin izin vermemesi gerekiyor. Anneanne babaanne de baksa çocuklara işten gelince anneye ihtiyaçları var. Kaldı ki 7 aylık anneden bir gün bile ayrılmayacak küçüklükte. Size gelmesi sizden çok çocuklarda travma olur. O nesil maalesef dışarıdan aldığı komutlarla doğruyu yanlışı algılamadan hareket ediyor. Hiç takma kafana şu an annesini istemeyen sen gibi görünsen de zaman geçtikçe ne kadar haklı olduğun ortaya çıkacaktır. Ayrıca eşinle sen eminim fazlasını başarırsınız desteksiz. Hiç takılma.Anne baba çalışıyor annesi yani gelinimiz de izin alacakmış ama 2sine birden bakamazmış o yüzden müthiş akıl dolu bi fikirle hep beraber gelmeyi düşünüyorlar. Çünkü o bakamazmış, çocuklar anneme alışkınmıştamamen annemin hatası bunlar gelinimiz ile hiçbir sorunum yok. Bıraksa kız da kendi ailesinden destek alır bakar çocuklarına. Annesi, ablaları falan var. Benimki bırakmıyor
Rahatladım çok teşekkür ederim10 yıldan fazladır hemoroid geçmişim var. Baya ileri seviyede. Kabızlık sorunu da dönem dönem yaşıyorum.Hamileliklerde pik yapıyor maalesef hemoroid. Ama doğum anında hiç sorun yaşatmadı. Doğumdan sonra ıkınmaya bağlı ağrım oldu krem verdiler anında gecırdi. 3 gün falan kullanıp bıraktım.
Benim kızım prematüre ya acaba kullanabilir mi bunu daha 12 günlükhipp organic cambiotic kullandim ilk cocugumda hic sorun yasamadik icinde prebiyotijlerde olan bir mama 6 aydan iki yasina kadar kullandi
Sen strese girip üzülürsen olmaz rahat ol bekle gelecektirYa inslh gelsinde o agliyor cekdikce sut yok ben o agliyir diye geriliyorum bukezde oturup agliyorum cocuk ac kaliyor sutum yok diye
bilmiyorum ama 1-2 ve 3 numarasi vardi 1 numarasinda dogumdan itibaren yaziyormu bakman lazim. premature bebekler icin keci sutu icerikli mama da veriyordu burda tanidiklar anne sutune en yakin oymus diye ama pahaliydi baya. mutlaka dogumdan itibarendir hippBenim kızım prematüre ya acaba kullanabilir mi bunu daha 12 günlük
Akıl etmesi gerekiyor da önce benim annem düşünmeyince elin kızına ne diyebilirim ki. Nihayetinde görümceyim. Ayrıca annem sağolsun bana söylediklerini kimseye söyleyip de kimseyi kırma dedi. Kimseden kastı oğlu ve gelini. O yüzden konuyu böyle kapattım. Kendileri bilirler. Ben istemediğimi söyledim.Bence bunu gelininizin de akıl etmesi gerekiyor. Kendısıın başından iki tane doğum geçmiş. Yenıdogan bir bebek var. Annenin bebeğe alışması, bebeğin anneye alışması, yorgunluk uykusuzluk vs vs. Bakıma muhtac olan bir kadının evıne çoluk çocuk doluşmak çok saçma. Gelininiz izin alsın çocuklarının başında dursun, annesını cagırsın kardesını cagırsın. Bunu siz kendısıne söyleyemezmisniz