- 29 Mayıs 2021
- 2.884
- 5.604
- 108
- 39
Mom vital de yok sanırımBu vitaminlerde neden hala folik asit varikinci trimesterda birakmak istiyorum artik folik asiti. Birkac yazida otizm riskini arttirdigi yaziyor ( gereksiz ve fazla alinirsa) ilk üç ay zaten gerekiyor tamam ama fazlasından emin olamıyorum. Tek bir araştırma var bu konuda tabi bilim dunyasinda netleşmesi için daha cok arastirmaya ihtiyac var ama birkez suphe düştü icime . Folik asitsiz de multivitamin bulamadım hala.
Burada devlet sağlık ocağından decavit diye bir vitamin veriyor ücretsiz belki orada da vardır böyle bir uygulama.Vitaminlerin hiçbiri ödenmiyorNPİT i karşılıyorlar besin desteklerini ödemiyorlar
Parası da çok sorun değil de iyi birşey olsun istiyorum bazen aynı marka Türkiye’de ucuz oluyor o zaman imkanım varken niye Türkiye’den getirtmeyeyim diyorum. Bi de mesela Türkiye’de extra demir veriyorlarmış sanırım bugün doktora sordum demir eksikliği yoksa niye takviye verelim ki diyorBurada devlet sağlık ocağından decavit diye bir vitamin veriyor ücretsiz belki orada da vardır böyle bir uygulama.
Cok tatlısınKesinlikle haklısın. Ben hala müdahale etmiyorum kendime kusmam ya ben diye. Hastalik donemi zorlaya zorlaya canin cikiyor bu biraz otomatik gibi. Kiz ben hamile kaldığıma bile inanamıyorum doğumu normal yaparsam hatta bide bu bebek senin diye verirlerse şoka girerim.
Ben evli olduğuma da 1 yil inanamamistim
Canım geçmiş olsun korkutmak istemem ama. Bu coronanın yeni versiyonu çıkmış. Eşimin arkadaşına ve karısına gıda zehirlenmesi demişler hastanede. Serum vs. Sonra yeni varyant coronasın demişler. Belirtiler de seninki gibiydi. Su dönemde hastaneye gitmek de cok sağlıklı değil de mecbur kalıyoruz işte. D vitaminin iyi mi baktırdın mı bilmiyorum ama d vit takviyesi al canım. Nolur nolmaz. Acil şifalarKizlar benim grip Nirvana yapti. Üşüme titreme sonrasi ter. Terden sonra tekrar Üşüme. Kusmada eklendi bugun.
Acile gittik ben bebege de bakarlar diye heyecanlandım ama bakmadilar. 2 tane serum yapıp gönderdiler.
Cok özledim minigimi
Evet trde demir veriliyor standart. Hamile vitaminlerine bak o zaman sen. Ben ilkinde imom kullanıyordum, ikincide oceans kullandım, bunda doktor regenesis max diye bir vitamin verdi. Bunların hiç birini devlet ödemiyor zaten ama burada da. Devlet yalnızca decavit ve dvit veriyor ücretsiz.Parası da çok sorun değil de iyi birşey olsun istiyorum bazen aynı marka Türkiye’de ucuz oluyor o zaman imkanım varken niye Türkiye’den getirtmeyeyim diyorum. Bi de mesela Türkiye’de extra demir veriyorlarmış sanırım bugün doktora sordum demir eksikliği yoksa niye takviye verelim ki diyoriçeriğinde C ve D mutlaka olsun istiyorum benim D zaten hamilelik öncesi de düşüktü.
Aynen yaa ben her gece eşimi yanımda görünce korkudan sıçrıyordumesim korkma korkma benim deyip beni geri yatırıyordu. Bebege nasıl tepki veririm artık bilemiyorum
Bazen de yataoındaki bebeği kucağında, kucağındaki bebeği yatağında arıyorsun. Hatta bazen yerde bile aradığın oluyor ahahahahcok güldüm
Hayır bebek var artık odada diye alışıyorsun ya bi müddet sonra beynen. Büyüdükçe uyku pozisyonu değişiyor, yatağın ucuna fln kayıyor kendisi bebeğin. Ama gözünün alıştığı, hep uyuduğu yerde zuyku sersemi bakıp da göremeyince, küçük küçük kalp krizleri yaşıyorsun gece gece
Canım sende duydun mu bilmem dvit için güvenilmez fln deniliyordu içerik olarak ?Evet trde demir veriliyor standart. Hamile vitaminlerine bak o zaman sen. Ben ilkinde imom kullanıyordum, ikincide oceans kullandım, bunda doktor regenesis max diye bir vitamin verdi. Bunların hiç birini devlet ödemiyor zaten ama burada da. Devlet yalnızca decavit ve dvit veriyor ücretsiz.
D vitamini de ayrıca veriliyor damla olarak genelde. Multivitamin içeriğinde yetersiz oluyor sanırım. Yani vitaminlere ek olarak d vitamini damlası kullanılıyor 12.haftadan itibaren. Daha sonraki haftalarda da magnezyum veriliyor şikayetine göre genelde.
Evet canım ocean omega 3 500mg kullanıyorum hergunOmega 3 asıl bebeğe lazım olan şey ki. Beyin gelişimi için. Neden istemiyorsun ? Kullandığın başka vitaminin içeriğinde mi var ?
Evet canım bende ocean omega3 500mg kullanıyorumCanım sen neden omegab3 istemiyorsun aslında bebek beyin gelişimi için çok gerekli ve depo edilmiyor vücutta.
Evet içinde bha var diye sanırım. ben genelde wellcare ya da oceans marka kullanıyorum kendime de çocuklara da. Ama bu konuyu ist üniversitesinde toksikoloji doktorası yapan bir arkadaşımla konuşmuştum. Demişti ki içindeki bha toksik etki yaratması için litrelerce içilmesi gerekiyor. Yani aslında o kadar pimpirik yapmaya gerek yok.Canım sende duydun mu bilmem dvit için güvenilmez fln deniliyordu içerik olarak ?
Evet canım bende a vitamine takıldım en çok. İmom da OMEGA 3 var ben zaten OMEGA 3 kullanıyorumVinolac yorumlarını okuyorum herkes memnun. Ben de onu mu alsam diyorum (bağırsakları da düzenliyormuş) ama A vitamini var. Imom daha ucuz bir alternatif
Kesinlikle haklısın.Evet içinde bha var diye sanırım. ben genelde wellcare ya da oceans marka kullanıyorum kendime de çocuklara da. Ama bu konuyu ist üniversitesinde toksikoloji doktorası yapan bir arkadaşımla konuşmuştum. Demişti ki içindeki bha toksik etki yaratması için litrelerce içilmesi gerekiyor. Yani aslında o kadar pimpirik yapmaya gerek yok.Durumu olmayan da gayet gönül rahatlığı ile kullanabilir demişti. Kullanmamaktan bin kat daha iyidir.
Ya onun da içinde folik var , bana da doktorum 3 aydan sonea onu kullanırsın dedi aynı zamanda folik asiti de bıraktırdı anlamadım bu işten bişeVinolac yorumlarını okuyorum herkes memnun. Ben de onu mu alsam diyorum (bağırsakları da düzenliyormuş) ama A vitamini var. Imom daha ucuz bir alternatif
Aaa anladım canım sen o yüzden istemiyorsun.Evet canım bende ocean omega3 500mg kullanıyorum
Şifa olsun bebişe de anasına daKesinlikle haklısın.
Bana da burdaki eczacı kız wellcare verdi ama sırf kıza güvendiğim için aldım. Tanışıyoruz artık kızla en iyi müşterisiyim önceki gebeliğimde berisen söyleyince şimdi daha iyi hissettim saolasın
12.haftada bırakılıyor zaten folic. Vitaminlerin içindeki az miktarda oluyor zaten.Ya onun da içinde folik var , bana da doktorum 3 aydan sonea onu kullanırsın dedi aynı zamanda folik asiti de bıraktırdı anlamadım bu işten bişe
Aynen kuzucumAaa anladım canım sen o yüzden istemiyorsun.
İ mom un içinde 400 mg folik asit var ama, kullandığımız folik asit kadar12.haftada bırakılıyor zaten folic. Vitaminlerin içindeki az miktarda oluyor zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?