- 17 Ekim 2016
- 2.094
- 2.671
- 34
-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #1.821
tabi öyle sayılırızBende Lüleburgaz hemşomuyuz
Aynısı 2 kere benimde başıma geldi canım ilerledikçe haftasını yakalıyo merak etme canım bi önceki hamileliğimde 3 hafta geriden geliyodum bu seferde 8haftalık olmam gerekirken 5+2 haftalık çıkmıştı sadece keseyi görmüştük o gün kanda aldı bide değerine bakalım dedi keseyle kandaki değer aynı çıktığı için geç döllenme dedi 8gün sonra tekrar çağırmıştı 6+2 olacakken 7+0 çıkmıştı kalp atışını da duymuştumKızlar adet tarihime göre bu gün 6+6 yım. Ama doktora gittim ilk muayenem. Doktor şuan beş buçuk haftalık görünüyor dedi ve sadece keseyi gordu bebeği görmedi. On gün sonra tekrar gel dedi.bu durumu yaşayan var mı aranizda
Kese görünür bence canım ama kalp atışı için erken gibiMerhaba,
Ben 5+1. haftasındayım pazartesi ilk defa doktora gideceğim 5+4 olmuş olacak sizce kese görünür mü???? kalp atışı duyma ihtimalim var mı?????? çok yoğun kasık ağrım var korkutuyor beni pazartesi olsa bir an önce güzel şeyler duysam çok rahatlayacağım
5+3 de kese göründü 10-15 gün sonra kalp atışı oluyor.Merhaba,
Ben 5+1. haftasındayım pazartesi ilk defa doktora gideceğim 5+4 olmuş olacak sizce kese görünür mü???? kalp atışı duyma ihtimalim var mı?????? çok yoğun kasık ağrım var korkutuyor beni pazartesi olsa bir an önce güzel şeyler duysam çok rahatlayacağım
Berbat haldeyim sürekli bi baş ağrım mide bulantım var 2 kızım var onları okula zor hazırlıyorum saat 16.30 civarlarına kadar hiç kendimde olmuyorum neredeyse 12.00 16.00 arasını hatırlamıyorum bile bir gün iyiyim 2gün böyleyim benim için çok zor geçiyor kızlarımla ilgilenememek koyuyo bana en çokta umarım bi kaç aya geçer bu rahatsızlıklarımKızlar 2 saat bile bişey yemesem hemen midem bulanıyo kusacak kadar değil ama rahatsız edecek kadar. Sizde durumlar nasıl?
5 +1 de ilk gittigim doktor karından keseyi gordü bebiste cok minim dedi kendi domtorum keseyide yolkuda gördü kalp atisi icin cok erken 2 hafta sonra gel dediMerhaba,
Keseyi görürsün canimda bebis ve yolk icin karindan gorunmez daha bende 5+5de sadece kese gördüm 7+1 bugunde karindan kalp atisi ve bebisi gördümMerhaba,
MaşallahAynısı 2 kere benimde başıma geldi canım ilerledikçe haftasını yakalıyo merak etme canım bi önceki hamileliğimde 3 hafta geriden geliyodum bu seferde 8haftalık olmam gerekirken 5+2 haftalık çıkmıştı sadece keseyi görmüştük o gün kanda aldı bide değerine bakalım dedi keseyle kandaki değer aynı çıktığı için geç döllenme dedi 8gün sonra tekrar çağırmıştı 6+2 olacakken 7+0 çıkmıştı kalp atışını da duymuştum
Benim iki gündür kahverengi lekem geliyordu sabah doktora gittim malesef bebegim yok gelişmemiş yolk kesesi hiç yok 7 haftalık olması ggerekirken 4 haftalık kese var sadece kürtaj dedimerhabalar, ben de mayıs annesi olacağım inşallah allah nasip ederse.2 gün önce hafif pempe akıntım geldi,dün doktora gittiğimde 6+4 de yolk sac olması gerekenden küçük görünüyor dedi. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu acaba? çok tedirgin oldum
Bende 7 hafta olması gerekirken 5.5 hafta dedi kürtajla alalım dediBenimde 8 olmam gerekirken 6+3 um şuanda gec dollenme dedi biraz tedirgin oldum ama burada bayanlar normal gec dollenme bizlerinde basina geldi yazanlar olmus
Yeni adet tarihiyle uyumlu nasıl okuyor canım ben en son 12 agustosda ader oldum şuan 7 haftalık olması gerek ama doktor ultrasonla naktı sadece kese var kurtajla alalım dediyeni adet tarihine uyumlu olarak ilerledi hep gebeliğim.
4. Ayda falan geçiyormuş diyorlar ama umarım daha erken geçer sizinkiBerbat haldeyim sürekli bi baş ağrım mide bulantım var 2 kızım var onları okula zor hazırlıyorum saat 16.30 civarlarına kadar hiç kendimde olmuyorum neredeyse 12.00 16.00 arasını hatırlamıyorum bile bir gün iyiyim 2gün böyleyim benim için çok zor geçiyor kızlarımla ilgilenememek koyuyo bana en çokta umarım bi kaç aya geçer bu rahatsızlıklarım
Benğmde iki gündür kahverengi lekem var kasıklarım çok agroyor özele gittim kese var 11mm ama adetime göre 7 haftalık olması gerektigi için kürtaj yapalım dedi geç döllenme olmuştur demedi böyle durum yaşayan var mo cvp verin lütfenAynısı 2 kere benimde başıma geldi canım ilerledikçe haftasını yakalıyo merak etme canım bi önceki hamileliğimde 3 hafta geriden geliyodum bu seferde 8haftalık olmam gerekirken 5+2 haftalık çıkmıştı sadece keseyi görmüştük o gün kanda aldı bide değerine bakalım dedi keseyle kandaki değer aynı çıktığı için geç döllenme dedi 8gün sonra tekrar çağırmıştı 6+2 olacakken 7+0 çıkmıştı kalp atışını da duymuştum
İşlenmiş etlerden tamamen uzak durmak, sebze meyvelerin iyi yıkanması, asitli kafeinli içeceklerden uzak durmak. (zaten kahve dokunuyor bir süredir) Mümkünse bol balık tüketmek diğer deniz ürünlerinden uzak durmak, tuzu tatlıyı azaltmak, çiğ badem kuru meyveler tüketmek, Kalsiyumun öneminden bahsetti. Bol su içmek ve ağırlık kaldırmadan egzersiz yapmak önemliymiş. Yürüyüş, hamile yogası gibi egzersizler dedi. Elevit vitamin kullandırıyor içinde herşey var zaten ve bir rahatsızlık da vermedi bana, mideyi yormuyor.Kizlar selam. Doktorunuz size nasil genel onerilerde bulundu biraz birbirimizle paylassak?
Benimki asagidakilerden bahsetti:
1- paraben kullanmamami
2- gunes kremi surmeden gunese cikmamami( hamilelikte leke olusumuna cok acikmis cilt)
3- sarkuteri, sushi, dip baligi, cig sut urunu et urunu yemememi
4- ceviz ye ama kabuklusundan ye dedi, digerlerinde kimyasal mi oluyor bilemedim
5- sut onermedi gereksiz yag iceriyor, besleyiciligi cok az dedi
6- sut yerine ev yoguru peynir gbi proteinler tuketmemi
Ben de 7. Haftada perişan oldum ama 8. Haftanın başından itibaren çok hızlı düzeldi 2 3 gündür baya rahatım.Merhaba arkadaslar. 9. Haftanın ortasindayim ve dunden beri mide bulantilarjm azaldı. Azalan var mi bu haftalarda . İnsan endişe ediyor niye azaldı diyeazalsa suç azalmasa suç valla
Ben adetimin 55. Gününde 2haftalık hamile olduğumu öğrendim öğrendiğim tarihten 15 gün önce tek bi ilişki olmuştu bunu doktorlara desemde kabul etmediler hatta özele gittim anlattım özeldeki doktorda dedi bu hamileliğe sevinme sağlıksız gebelik arada sat tarihinle 3 4 hafta var imkansız bi iki haftaya düşer dediler beni bi kere daha kan almak için dahi çağırmadılar ilk değerim 34.5 gibi bişeydi zaten bi kez daha kan istemediler bile git bekle kimyasal olcak düşcek kendiliğinden dediler ben eşimede dedim bu bebek yeni oluyo ben kendimi biliyorum düşmücek diye 5. Haftamda benim lekelenme değil bildiğin kanamam başladı pıhtılı bi şekilde dedim gitti yavrum hwmen özele aynı doktora gittim sakin ol bi ultrasonla bakalım dedi bi baktık bebek yerinde 7haftalık olmuş sapasağlam bayada gelişmiş kanama kese yakınlarında bile değildi şuan kızom 7yaşında 1. Sınıfa gidiyo gayette sağlıklı doğdu hızlıca haftasını yakaladı bence sen bi kaç doktora daha git direk kürtaja karar verme bi kaç doktor daha gez Allah'tan ümit kesilmez tek bi doktorun ağzına bakma banada cok acımasız davranmışlardı çünkü Allah yardımcın olsun canım dua edicem senin içinBenğmde iki gündür kahverengi lekem var kasıklarım çok agroyor özele gittim kese var 11mm ama adetime göre 7 haftalık olması gerektigi için kürtaj yapalım dedi geç döllenme olmuştur demedi böyle durum yaşayan var mo cvp verin lütfen
Gittim canım devlette aldırırım dedim oraya gittim baktı adete göre geride dedi 9 gün önce 6 mm idi kesem şimdi 11 mm beta verdi 4500 çıktı hamilelik var dedi ama saglıklı ilerler mü bilemeyiz dedi renkli dopler çektiler orda da kesem 5.5 hafta ile uyumlu sonucumda dopler incelemede usg sınırlarında fetal pol ve fetal kalp atımı ayırt edilememiştir yazıyo beynim dolu hiç birşey anlamadım canım velasıl kürtaj demedi progetoran verdi 15 gün sonra çagırdıBen adetimin 55. Gününde 2haftalık hamile olduğumu öğrendim öğrendiğim tarihten 15 gün önce tek bi ilişki olmuştu bunu doktorlara desemde kabul etmediler hatta özele gittim anlattım özeldeki doktorda dedi bu hamileliğe sevinme sağlıksız gebelik arada sat tarihinle 3 4 hafta var imkansız bi iki haftaya düşer dediler beni bi kere daha kan almak için dahi çağırmadılar ilk değerim 34.5 gibi bişeydi zaten bi kez daha kan istemediler bile git bekle kimyasal olcak düşcek kendiliğinden dediler ben eşimede dedim bu bebek yeni oluyo ben kendimi biliyorum düşmücek diye 5. Haftamda benim lekelenme değil bildiğin kanamam başladı pıhtılı bi şekilde dedim gitti yavrum hwmen özele aynı doktora gittim sakin ol bi ultrasonla bakalım dedi bi baktık bebek yerinde 7haftalık olmuş sapasağlam bayada gelişmiş kanama kese yakınlarında bile değildi şuan kızom 7yaşında 1. Sınıfa gidiyo gayette sağlıklı doğdu hızlıca haftasını yakaladı bence sen bi kaç doktora daha git direk kürtaja karar verme bi kaç doktor daha gez Allah'tan ümit kesilmez tek bi doktorun ağzına bakma banada cok acımasız davranmışlardı çünkü Allah yardımcın olsun canım dua edicem senin için