2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ama haftan ilerledi rahim bebek su derken zaten ordan da farkeder artık. Kabızlık çok etkiliyor, tuvalete çıktıktan sonraki sabah tartıl en doğru kilon o. Ben en son aynı kilodaydım 53 kg yarın sabah bi tartılacağım bakalım
Bende eb son öyle sanıyordum kendimi birden fırladım 😬 neyse canım dediğin gibi bebek büyüyor ben şişiyorum kabızlık vs derken bana da normal geldi çünkü
. Bakalım sen kaç kg konuşsun canım hepimiz bu haftalarda hızlı mı alacağız kiloları.

Bende eb son öyle sanıyordum kendimi birden fırladım 😬 neyse canım dediğin gibi bebek büyüyor ben şişiyorum kabızlık vs derken bana da normal geldi çünkü
. Bakalım sen kaç kg konuşsun canım hepimiz bu haftalarda hızlı mı alacağız kiloları.
Bence alırız çünkü rahim falan baya büyümüştür artık bebekte hızlı büyüyecek, e bulantısı bitenler daha çok yemek yemeye başlayacak o yüzden alınır gibi 🤔

2,5 ay aç kalınca şimdi canımın istediğini yiyorum zaten bulgurdan kastım çiğköfte:KK66: Bol yeşillik ve ekşili yoksa yiyemitorum bişeyi pek tatlı da yiyemedim ki zaten tatlıya kapadım kendimi komple :)
Amann rahat olmak lazim. Keyfini cikarin bence... Kilonuz falan yok. Sukur bugunlerinize. Baya kotuydu sizin durum...

Aaa.. İyi bari. Bende benim doktorun tarzı o şekilde sanmıştım. Herkes öyle ise katlanabilirim :) Saol canım. Yani kesinikle beni de biliyordur öyle bir şey olmayacağını elbet ama.. belki öyle bir prensip mi belirledi nedir. Doktorun mu şirkete sorması gerekiyor canım? Ayy.. sanırım çekinirim ya :/ Adam da baya açıkladı biz ultrasonda görmeden söylemiyoruz diye. Sonuç çıkınca bir kere daha dürtüklerim yine ben o zaman ama laf vermez gibi sanki.. Napalım beklerim artık mecbur o zaman. 3 hafta sonra 14+larda olacağım ama ya yine kesin görmezse.. Oğlum 16. haftada net belli olmuştu. Umarım en azından kendisi sorar da 🙈 bana hemen söylemese bile ultrasonda %100 emin olmasa da sonuca göre bana söylesin bari çaktırmadan :)

İlk 3 ay 3 kilo normal diyorlar galiba canım. Senin daha da zaman geçti. Bence normaldir. Sağlıklı keyifli ol da yeter ki 🥰🙏 Benim 12. hafta bitmek üzere 3 kilo almışım. Benimki de ödem gibi genelde. Kilo gibi değil daha çok şişlik var böyle yüzümde falan..

Ben dün kan verdim nifty için canım. Ben de çok çekindim ama artık buralara kadar geldik. İnşallah güzel gider Allah büyük 🙏 Allah korusun düşünmek istemiyorum ama kötü bir şey olsa bile en azından üzüntümüzü de paylaşırlar. Yani sonuçta artık bebek oldu karnımızdakiler de.. kötü sonuçlar bile olsa bilmeyi hak ediyorlar diye düşündüm canım. Yine de sen bilirsin tabi.. Ben de korkuyorum ama böyle böyle de sonu yok. Daha hissetmiyoruz çünkü. Doktora gittiğimizin ertesi günü bile acaba iyi mi diye strese giriyoruz. Dilersen tembih et hani kimseye söylemeyin başka diye. Yaparlar mı dediğini? Sen genetik test yaptıracak mısın? Sonraki kontrolün onun için de uygun bir zaman olur. Bu arada ben de yaş 40 biliyorsundur belki. Aynı stresler bende de var..

Aaa bu arada evet @entropii Ben bunu bilmiyordum ama bana dün doktor baya detaylı baktı. Ense kalınlığı, kan akışı.. parmaklarını bile saydık.. Normalde ilk bebekte bu haftalarda böyle detaylı bir inceleme hatırlamıyorum. Demek yaşla alakalı. Ense kalınlığı zaten down için %85 kadar bir fikir veriyormuş. Güzel düşünelim canım 🙏🥰
Evet canım cinsiyet için doktorun sormadı gerekiyor firma söylemiyormuş. Ama merak etme nity sonucuyla beraber o haftada cinsiyette belli oluyor canım. Benim doktorum sonu almaya gittiğimde zaten net söyledi de. 💐🌸

Amann rahat olmak lazim. Keyfini cikarin bence... Kilonuz falan yok. Sukur bugunlerinize. Baya kotuydu sizin durum...
Çok şükür canım kiloyu takmıyorım vallahide yeter ki bulantılar gelmesin bir daha:))) ben normal mi diye sormak istedim sadece acaba herkes mi böyle hızlı ilerledi diye

Ye ekşiyi çıkar ayşeyi, ye tatlıyı çıkar hakkıyı demiş atalar 🤣 aslında bizim canımız çekiyor da bebekleri suçlu çıkarıyoruz 🥶
Yok kız benim gibiler her şeyi yer, bazen tatlı yiyorum midem bayılıyor diye üzerine tuzlu yiyorum ay fazla geldi gibi gelip limonlu birseyler içiyorum üstüne misal. Ben çok uzun zaman önce şeker i ve tuzu hayatimdan çıkarmıştır. Halen şeker kullanmıyorum misal yerine doğal tatlandırıcı pekmez bal hurma vs ile yapıyorum herseyi.sekerli şeyler yapıcam da evde seker yok 🤣🤣🤣Ona ragmen şuan canım hem böyle bol şerbetli bir tatlı üstüne tuzlu limonlu bir şeyler yemek istiyor🥲 ikiz olsa diycem bir kız bir erkek ama tek bebek var. Kafalar karışık 😁

Yok kız benim gibiler her şeyi yer, bazen tatlı yiyorum midem bayılıyor diye üzerine tuzlu yiyorum ay fazla geldi gibi gelip limonlu birseyler içiyorum üstüne misal. Ben çok uzun zaman önce şeker i ve tuzu hayatimdan çıkarmıştır. Halen şeker kullanmıyorum misal yerine doğal tatlandırıcı pekmez bal hurma vs ile yapıyorum herseyi.sekerli şeyler yapıcam da evde seker yok 🤣🤣🤣Ona ragmen şuan canım hem böyle bol şerbetli bir tatlı üstüne tuzlu limonlu bir şeyler yemek istiyor🥲 ikiz olsa diycem bir kız bir erkek ama tek bebek var. Kafalar karışık 😁
Senin bünye yemeye yemeye patlama yaşıyo bence şuan 😅 şerbetli tatlı diyince aklıma bi tatlı düştü bak benim de 🙄

Geçen sene 12 Mart’ta Bursa’ya kar yağdığını düşünürsek, kökleriz gibi geliyor😅

Bi de ben de üşüyecek fobisi var; eşimle bebek banyosunda az kavga etmedik, havluyu çabuk ver üşüdü çocuk diye diye 😂 çorap, şapka, hırka benim kırmızı çizgim 😜
Canım ben şunu öğrendim bebek üşüdüğünden çok terledigi için hasta oluyor. Ben o ayrıma çok erken vardım. İlk once kendim üzerinden fikir yurutuyordum ben üşüdüm o da uşumuştur diye, ama öyle olmadığını anlayıp ona gore giydirmeye başladım. Mesela ben hala yzzliktayim akşamları çok ama çok serin oluyor geçen akşam 17 dereceye düştü hava 🥶 ben polar takim üstüne battaniye yattım resmen ,kızım sadece zibin üzerine uzun kollu ince bir pijama takımıyla uyudu ara ara kalkıp kontrol ettim hatta çocuk terlemiş bile 🤧🤧 daha az önce ıslak çimenlerde çorapları çıkartmış ordan oraya koşup yerde yuvarlaniyordu 🤯 üşüdün mu diyorum kafa sallıyor bana üşümemiş ben görünce üşüdüm resmen 🥶

Çok şükür canım kiloyu takmıyorım vallahide yeter ki bulantılar gelmesin bir daha:))) ben normal mi diye sormak istedim sadece acaba herkes mi böyle hızlı ilerledi diye
Himm... Siz bana gore ondesiniz. 15, 16. Haftada olanlar daha iyi bir referans noktasi olur size 🙂

ben de anne babaya baktırmaya özellikle ekonomik durum elveriyorsa karşıyım, benim annem 19unda evlenmiş 20sinde ben doğmuşum, kadın tam rahata erdim derken eline bir bebek tutuşturmak bana pek mantıklı gelmedi....bakıcı tuttuk istediğini geldi gitti, bir süre eşim evden çalıştı o ilgilendi...çocuk bakmak çok zor bir iş, bazı durumlarda annane/babanneye görev gibi atfediliyor bu ama bende bunu uygun görmeyenlerdenim. zorunda kalmadığım halde anneme baktırmadım, baktırmam da.
Ben bu konuda sizin kadar keskin hatlarla bakmıyorum sanırım. Bence de haklı olduğunuz çok nokta var, annane/babaanne torun bakma görevi atfetmek çok yanlış, bakmayı tercih edebilir veya etmeyebilir iki tarafın rızasına bağlı biraz diye düşünüyorum. İlla bakacak mantığı çok yanlış geliyor bana da. Zaten kendi çocuklarını binbir zahmetle büyüttüler rahat rahat gezsinler dinlensinler kafa dagitsinlar diye düşünüyorum ama kimi de çocuklarla ilgilenirken rahatlıyor işte kişiden kişiye değişiyor açıkçası.
Ben şöyle düşünüyorum eğer çocukta ekstrem bir hastalık olur hassasiyet olur vs varsa ya anne kendisi bakmalı haa çalışmak zorundaysa da cocuga çok dikkat edecek birine emanet etmeli bu bakıcı da olabilir, annane babaanne de olabilir. Ama bakici tecrubesi hic yasamadigim icin insanin aklina sanki annane babaanne daha iyi bakar izlenimi gelebiliyor, ama cok cok ilgili bakicilar da var tabi. Hep iyiler girsin hayatimiza...
İlla şu olmalı bu olmamalı diyemiyorum, bunu diyebilmek için bir sürü şey var, aile durumu, çocuğun durumu, maddi durum , yaşlıların tutumu durumu vs vs. 😊

Ben bu konuda sizin kadar keskin hatlarla bakmıyorum sanırım. Bence de haklı olduğunuz çok nokta var, annane/babaanne torun bakma görevi atfetmek çok yanlış, bakmayı tercih edebilir veya etmeyebilir iki tarafın rızasına bağlı biraz diye düşünüyorum. İlla bakacak mantığı çok yanlış geliyor bana da. Zaten kendi çocuklarını binbir zahmetle büyüttüler rahat rahat gezsinler dinlensinler kafa dagitsinlar diye düşünüyorum ama kimi de çocuklarla ilgilenirken rahatlıyor işte kişiden kişiye değişiyor açıkçası.
Ben şöyle düşünüyorum eğer çocukta ekstrem bir hastalık olur hassasiyet olur vs varsa ya anne kendisi bakmalı haa çalışmak zorundaysa da cocuga çok dikkat edecek birine emanet etmeli bu bakıcı da olabilir, annane babaanne de olabilir. Ama bakici tecrubesi hic yasamadigim icin insanin aklina sanki annane babaanne daha iyi bakar izlenimi gelebiliyor, ama cok cok ilgili bakicilar da var tabi. Hep iyiler girsin hayatimiza...
İlla şu olmalı bu olmamalı diyemiyorum, bunu diyebilmek için bir sürü şey var, aile durumu, çocuğun durumu, maddi durum , yaşlıların tutumu durumu vs vs. 😊
Evet ben de aynı fikirdeyim hayat hangi şartlara sürüklerse ona yöneliyoruz

Ay bu ben valla once aci eksi tuzlu sonra tatli sonra tekrar sar başa ama en cok eksi soguk 😅

Bize Dr 11+3 ye erkek tahmin ediyorum, bu haftalarda ikisinde de çıkıntı seklinde olur ama sizinki çok dik dedi. 12+3 ve 13+0 da kanamam olunca görmek istedi iki kez. İkisinde de kesin erkek dedi. Kordonun yerini de gösterdi bacak arasında değildi. Yukardan gidiyo bakın koluna almış falan dedi.
Hayirli olsun bende haftaya gidicem ikili test için bakalim

Bebegin boyunu ölçerken de tam yerinde durmuş + işareti 🤣🤣🤣🤣
Evet oyle yapmis 🙄 haftaya ikili icin devlete gidicem ama onlarin cihazi rezalet hayatta goremez. Artik test cikinca kendi doktoruma giderim o zaman 14.hafta falan olacak bi ihtimal ogrenirim. Merak etmeye basladim dogrusu. Bu kadar umrumda degildi. Yaklasinca heyecanlaniyor insan :)

Evet iki doz vurulmustum,soyledim hemsireye uygulama boyle,doktorunuza sorun gibi bir sey dedi,muhtemelen ben de vurulmam eger gerek yoksa.
Canım iki doz olduğu için sizde 1 hatırlatma dozu daha istemişler anladığım kadarıyla. 3 doz olsaydı 5.sene asi istenmeyecekti diye düşünüyorum.

Back