2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydın kızlar. Aile hekimliğinde kan tahlili verdim. Tsh düşük çıktı. Herhangi bir tiroid problemim yoktu öncesinde. Tsh nin düşük çıkması problem olur mu?

Günaydın, benim de neredeyse sizinle aynı haftalarda doktor kontrolum vardı ve ben mide bulantısından kusmaktan şikayet edince doktor tsh ve idrar bakalım dedi. Ve tsh düşük çıktı. Endokrine gittim, th3 ve th4’e baktılar. Onlar normal aralıkta olduğu için herhangi bir tedaviye gerek duymadılar. Gebelik hormonu sebebiyle düşüyormuş zaten. Gebelik başlangıcında yaptırdığım testlerde normal aralıktaydı. Bulantıları, halsizliği arttıran şeyin bu düşüklük olduğunu söylemişlerdi. 1 ay sonra bakalım dediler ama ben gidemedim, kendimi de daha iyi hissediyorum çok şükür. Sen de endişe etme, gebeliğe bağlı bir durum olduğu için geçicidir inşallah. Mide bulantıların var mı?

Bana hemsire bir doz tetenoz vurulacagini soyledi benim de kizim iki yasinda,uygulamalar farkli mi acaba

Evet canım mide bulantılarım ve halsizlik var. Benim de th3 normalmiş

Kizlar bebeğinizin cinsiyetini en erken ne zaman öğrendiniz öğrenen var mı yada
Bize Dr 11+3 ye erkek tahmin ediyorum, bu haftalarda ikisinde de çıkıntı seklinde olur ama sizinki çok dik dedi. 12+3 ve 13+0 da kanamam olunca görmek istedi iki kez. İkisinde de kesin erkek dedi. Kordonun yerini de gösterdi bacak arasında değildi. Yukardan gidiyo bakın koluna almış falan dedi.

Sizin nifty veya tarama olmuşmuydu? ya ben hala annemlere söyleyemedim ben de 12. haftaya girdim, söylersem de bir sıkıntı çıkarsa diye hala korkuyorum sanırım bundan önce düşük oldu diye.ben de artık söylesem mi acaba ? bu hafta sonu değil bir sonraki hafta sonu söyleyim diye düşünmüştüm, dopktora gideceğim o zaman artık 13 falan olacak ama daha ne genetik testi ne ikili tarama yok olmadı yaşta 39 olunca birşey çıkarsa diye nedense çekiniyorum biraz.

Bana hemsire bir doz tetenoz vurulacagini soyledi benim de kizim iki yasinda,uygulamalar farkli mi acaba
Daha önce vurulduysaniz 3 doz ve üzerinden 5 sene geçtiyse sanirim 1 doz hatırlatma dozuyla koruyuculuk süresi uzatılıyor, hemşireye neden 1 doz olacağının sordunuz mu?

Eklentiler

• gebelikte_asilanma_a.png
    25,7 KB · Görüntüleme: 37
Allah kolaylık versin canim inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız minnoslari, kendini yorma bol dinlen

Teşekkürler tatlım valla o kadar yormamaya çalışıyorum ki kendimi ama çocuk olunca işte yoruluyorsun biraz inşallah hepimiz sağlıkla alırız bebisleri kucağımıza

Ben şimdi sağlık ocağına gidiyorum baya bir enfeksiyon cıktı bende doktorum antibiyotik yazmam şart dedi şimdi onları almaya gitcem ama doktor yazmadan vermezler sanirim ondan sağlık ocağına yazdırıp giderim diye düşünüyorum keşke telefonlar telefondan da ilaç yazabilse

Gönlünü ferah tut bisey olmaz inşallah. Benim doktorum ikili test istemedi ama detaylı ultrason önerdi, ileri yaslarda iki kez detayli yapiliyormus artik ilki 12.haftada dedi. Belki bu hafta onu yaptırabilirsiniz bir perinatalog dan randevu alıp, en azindan iciniz rahat olur, detaylida down riskine de bakıyorlar

aslında tedavisi yok değil var, küçük yaşta yok diyelim...benim oğlumun süt alerjisi vardı 4 yaşında süt aşısı tedavisi gördüm 10 gün hastanede kaldık, o sayede atlattı yoksa doktor bu hızla bu ilerleme ile 7-8 yaşına kadar geçmez bu diyordu. bu tedavi ile atlattık, ama sonuçta alerjik bünyeli olduğu gerçeği ömür boyu devam ediyor, ama şu an neredeyse çok nadir birşeylere tepkimiz oluyor buna bin kere şükür öncesinde sütlü birşeye dokunsa hastalanıyor yedi mi boğazı şişiyor ve vücudu anında kabarıyordu

Daha önce vurulduysaniz 3 doz ve üzerinden 5 sene geçtiyse sanirim 1 doz hatırlatma dozuyla koruyuculuk süresi uzatılıyor, hemşireye neden 1 doz olacağının sordunuz mu?
Evet iki doz vurulmustum,soyledim hemsireye uygulama boyle,doktorunuza sorun gibi bir sey dedi,muhtemelen ben de vurulmam eger gerek yoksa.

Bana 2 doz vurdular şimdi de 5 sene geçmiş 10 ekimde gelin dediler sadece 1 doz veya 2 doz demediler zaten doğru yaptıkları bir şey yok da 3 doz olacak şey de 2 doz vurulmaz gibi geldi şuan biraz kızgınım

Aaa.. İyi bari. Bende benim doktorun tarzı o şekilde sanmıştım. Herkes öyle ise katlanabilirim :) Saol canım. Yani kesinikle beni de biliyordur öyle bir şey olmayacağını elbet ama.. belki öyle bir prensip mi belirledi nedir. Doktorun mu şirkete sorması gerekiyor canım? Ayy.. sanırım çekinirim ya :/ Adam da baya açıkladı biz ultrasonda görmeden söylemiyoruz diye. Sonuç çıkınca bir kere daha dürtüklerim yine ben o zaman ama laf vermez gibi sanki.. Napalım beklerim artık mecbur o zaman. 3 hafta sonra 14+larda olacağım ama ya yine kesin görmezse.. Oğlum 16. haftada net belli olmuştu. Umarım en azından kendisi sorar da bana hemen söylemese bile ultrasonda %100 emin olmasa da sonuca göre bana söylesin bari çaktırmadan :)

İlk 3 ay 3 kilo normal diyorlar galiba canım. Senin daha da zaman geçti. Bence normaldir. Sağlıklı keyifli ol da yeter ki Benim 12. hafta bitmek üzere 3 kilo almışım. Benimki de ödem gibi genelde. Kilo gibi değil daha çok şişlik var böyle yüzümde falan..
Ben dün kan verdim nifty için canım. Ben de çok çekindim ama artık buralara kadar geldik. İnşallah güzel gider Allah büyük Allah korusun düşünmek istemiyorum ama kötü bir şey olsa bile en azından üzüntümüzü de paylaşırlar. Yani sonuçta artık bebek oldu karnımızdakiler de.. kötü sonuçlar bile olsa bilmeyi hak ediyorlar diye düşündüm canım. Yine de sen bilirsin tabi.. Ben de korkuyorum ama böyle böyle de sonu yok. Daha hissetmiyoruz çünkü. Doktora gittiğimizin ertesi günü bile acaba iyi mi diye strese giriyoruz. Dilersen tembih et hani kimseye söylemeyin başka diye. Yaparlar mı dediğini? Sen genetik test yaptıracak mısın? Sonraki kontrolün onun için de uygun bir zaman olur. Bu arada ben de yaş 40 biliyorsundur belki. Aynı stresler bende de var..

Aaa bu arada evet entropii Ben bunu bilmiyordum ama bana dün doktor baya detaylı baktı. Ense kalınlığı, kan akışı.. parmaklarını bile saydık.. Normalde ilk bebekte bu haftalarda böyle detaylı bir inceleme hatırlamıyorum. Demek yaşla alakalı. Ense kalınlığı zaten down için %85 kadar bir fikir veriyormuş. Güzel düşünelim canım

Maalesef oluyormuş canım öyle aldıranlar. Senin doktorun sanırım kendisi talep etmiyor. Olsun zaten testten 10 gün sonra doktor cinsiyetini söylüyor ben sonuçları aldığımda da nifty testini yaptırmadan önce de doktorum önce kıza benzetmişti sonrasında kız dedi.

2,5 ay aç kalınca şimdi canımın istediğini yiyorum zaten bulgurdan kastım çiğköfte Bol yeşillik ve ekşili yoksa yiyemitorum bişeyi pek tatlı da yiyemedim ki zaten tatlıya kapadım kendimi komple :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…