2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim bu ara favorimi soyleyeyim mi 🙈 çocukluğumdan kalan bir tat resmen 🤣ne zaman yesem çocukluğum aklıma geliyor.
Hafif kızartılmış ekmek, üzerine tereyağı biraz tuz ve kırmızı toz biber. Ben birde üzerine acı pul biber , yarına da bol limonlu satala 🙈🙈
Kızarmış ekmek dedin ya işte orda senle bi adım daha yakınlaştık... 😂

Ay ben de dün rüyamda uçsuz bucaksız bir tatlı masasında gördüm kendimi 😂 bisküvili, çikolatalı, kremalı..Allah ne verdiyse😅 Aç tavuk kendini darı ambarında görür diycem ama çok canım istemiyor öyle şeyleri. Daha ziyade çiğ köfte tarzı şeyler, onu da henüz yemedim 🫠
Çiğ köfte dedin de , edirneye gittiğim gibi bir porsiyon sipariş vereyim 🤭

alerjik bebek çok zor bilirim, biz de 4.5 yaşına kadar çektik, ömrümden ömür gitti, bitince bir anda rahata erer gibi olduk, bir de oğlum hem alerjik hem hiperaktifti, hiperaktivite ve dikkat eksikliği ile hala cebelleşiyoruz, okula başlayınca işler daha da zorlaşıyor. siz arayı açmadan yapmakla çok iyi etmişsiniz, benim oğlan 8 yaşına geldi, yok kariyer yok o yok bu bu güne geldik, bu durumundan da kaynaklı sosyalleşmektede sıkıntıları var kardeşi olsa iyi olur dediler girdik bir yola nasıl bakacağız bakalım...belki 40 günlükken işe başlamak durumunda kalacağım :KK43: arayı açtığım için çok pişmanım bence ara açıldıkça daha zor oluyor.

gözünüz aydın diyelim, kaçıncı haftanızdaydınız? darısı başıma inşallah, benim de yaştan yüksek çıkacak 38im 20 gün sonra 39 oluyorum hatta:)

canım ben de iyi düşünmek istiyorum, yeri geldiğinde doktor gerekeni ister. ben rahatım doktorum da rahat, ona da güveniyorum, vardır bir bildiği.bir sonraki gittiğimde bir planını soracağım.

ben olsam kesin müşteri hizmetlerini arayıp şikayet ederdim...o kadar yoğun olması bizim problemimiz değil, herkes işini düzgün yapmak zorunda, kimseyi de zorla çalıştırdığını sanmıyorum bir kurumun...herkesin işi kendince yoğun, bu bize insanları tersleme hakkı vermez.

ben normalde hep protein yumurta sebze salata beslenenbir tiptim, hamilelik başladı başlayalı ağzıma yumurta süremiyorum resmen zorluyorum kendimi...çok abuk subuk besleniyorum doktor hiç makarna pilav vb yok dedi ama yiyorum, canım hiç et vb istemiyor sürekli çıkarmıyorum ama sürekli bir bulantı hissim var, artık geçsin diye bekliyorum.

canım florance nightingale'e gidiyorum, doktorum da 30 yıllık bir doktor işinde baya iyi, soracağım ama o ne uygun görürse de öyle hareket etmek istiyorum, kadına güveniyorum ve saygım sonsuz. gereksiz olduğunu düşündüğü hiçbir şeyi istemiyor öyle bir tarzı var ve çok serin kanlı bir doktor, o hali beni de rahatlatıyor. bu gittiğimde ikili tarama yapabilir gibi geliyor tam 1 hafta sonra gideceğim çünkü.bence orda gerekli görürse de isteyebilir gibi geliyor bana.
Cok yogun bir istesin sanirim, umarım şartların iyileşir doğumdan sonra bebeğinle daha uzun süre zaman geçirebilirsin canim
Sen de terazisin ozaman :) ben de önümüzdeki ay 39 oluyorum
Doktorun rahat olması iyi bisey aslinda, ben ilkinde de ikili test ve şeker yüklemesi yaptirmadim ama doktorum darlamadi. detaylı ultrason yaptırmıştım yine, şeker kontrolü için de eve cihaz alıp bir süre takip edip sonuçları paylasmistim kabul etmişti o şekilde. Kilo almama da cok karışmadı ama bir arkadaşımin doktoru max 10 kg alacaksin diye bayag sıkıyordu ki normalde kilolu bir kız değildir. Doktoruna güveniyorsan için rahat olsun ❤️

oğlumun adı Tarık canım, kendimiz çok beğenerek koymuştuk. Şimdi erkek olursa Tibet, kız olursa İpek olacak :)
Ay İpek çok beğeniyorum ben de ama çevremizde var. Bir de eski isimlerden Zeynep çok güzel ama o da var:) isim konusu cidden zor iş

alerjik bebek çok zor bilirim, biz de 4.5 yaşına kadar çektik, ömrümden ömür gitti, bitince bir anda rahata erer gibi olduk, bir de oğlum hem alerjik hem hiperaktifti, hiperaktivite ve dikkat eksikliği ile hala cebelleşiyoruz, okula başlayınca işler daha da zorlaşıyor. siz arayı açmadan yapmakla çok iyi etmişsiniz, benim oğlan 8 yaşına geldi, yok kariyer yok o yok bu bu güne geldik, bu durumundan da kaynaklı sosyalleşmektede sıkıntıları var kardeşi olsa iyi olur dediler girdik bir yola nasıl bakacağız bakalım...belki 40 günlükken işe başlamak durumunda kalacağım :KK43: arayı açtığım için çok pişmanım bence ara açıldıkça daha zor oluyor.
Umarım bizim kısa sürer bu alerji olayı. Malesef tedavisi yok işte. Kreş, okul benim şimdiden gözümü korkutuyor çünkü biliyorum diyetine asla uymayacak elbet kaçamak yapacak bu düşüncel beni çok geriyor gerçekten.
Biliyormusunuz bazen araları 2.5 yaş olacağı için çok endişe ediyorum acaba kızıma farketmeden ilgim azalır mi vs diye. Sonrada birlikte büyüyecekler oyun arkadaşı olacaklar diye seviniyorum, bilmiyorum duygularım çok karmaşık 🙃

Benim bu ara favorimi soyleyeyim mi 🙈 çocukluğumdan kalan bir tat resmen 🤣ne zaman yesem çocukluğum aklıma geliyor.
Hafif kızartılmış ekmek, üzerine tereyağı biraz tuz ve kırmızı toz biber. Ben birde üzerine acı pul biber , yarına da bol limonlu satala 🙈🙈
Yapmaaaaaaa 🤣🤣

Umarım bizim kısa sürer bu alerji olayı. Malesef tedavisi yok işte. Kreş, okul benim şimdiden gözümü korkutuyor çünkü biliyorum diyetine asla uymayacak elbet kaçamak yapacak bu düşüncel beni çok geriyor gerçekten.
Biliyormusunuz bazen araları 2.5 yaş olacağı için çok endişe ediyorum acaba kızıma farketmeden ilgim azalır mi vs diye. Sonrada birlikte büyüyecekler oyun arkadaşı olacaklar diye seviniyorum, bilmiyorum duygularım çok karmaşık 🙃
Bence bu yas farki kac olursa olsun hepimizde bu endişe vardır, bizim de araları 5 yas olacak ama oğluma ayırdığım zaman azalacak diye endişeliyim bebek geldi diye kendini kötü hissetmesini istemiyorum. Çocuklarının aralari 1.5 yas olan bir komşum var bu endişemi paylaştım onunla, o da diyor ki bebek ilk zamanlar çoğu zaman uyuyacak pek birseyin farkında olmayacak büyük olanla ilgilenirsin biz öyle yapmıştık dedi, rahatladım biraz. En azından büyük olan cocuk kardesinin hayatımıza girişine adapte olana kadar bir süre onunla ilgilenince sonrasında da düzene oturur diye düşünüyorum tabi burda babanin ya da diger yakinlarin desteği sart yoksa mumkun degil:) Annelik hep bir endişe hali ama merak etme sizinkilerin yaşları da yakin, dedigin gibi birlikte oynayacaklar

Kızlar selamm öncelikle kocaman olmuş bebişleriniz maşallah 🧿 Şimdi size bir sorum olacak, hamile kaldığınızda göğüslerinizin ucunda etrafında altında vs ara ara iğne batıp çıkma hissi gibi bir his olmuş muydu? Ben yine her belirtiye anlam yükleme dönemime girdim de 😂😂

Canını istetmeye çalışan birileri var sanırım 👶 ben çiğköfte 2 defa yedim komageneden 🙈
Hergün yiyorum vallahi canım çok çekiyor çiğköfteyi napıyım elimde değil etsiz zaten içine bol bol roka göbek maydonoz koyuyorum. Zaten iştahsızlık var herşeyi yiyemiyorum. İştahım açılana kadar canım ne isterse onu yiyeceğim artık:)

Hergün yiyorum vallahi canım çok çekiyor çiğköfteyi napıyım elimde değil etsiz zaten içine bol bol roka göbek maydonoz koyuyorum. Zaten iştahsızlık var herşeyi yiyemiyorum. İştahım açılana kadar canım ne isterse onu yiyeceğim artık:)
Sen zaten bişey yiyemiyorsun ye bence de 🙂

Kizlar iyi aksamlar bisi sorcam suan 12.haftadayim ama oyle bi mide bulantısı varki kusma yok ama kussam rahatliycam yani kokular herseyden tiksindiriyor agzim zehir su bile acı her yemek ayni benim icin eziyet yani yemek yemek açlık hic hissetmiyorum benim gibi olan var mi ne zaman geçecek bu durum anca uyumak istiyorum yoksa her zaman bole perisan bi his var🤢🤢🤢

ben de anne babaya baktırmaya özellikle ekonomik durum elveriyorsa karşıyım, benim annem 19unda evlenmiş 20sinde ben doğmuşum, kadın tam rahata erdim derken eline bir bebek tutuşturmak bana pek mantıklı gelmedi....bakıcı tuttuk istediğini geldi gitti, bir süre eşim evden çalıştı o ilgilendi...çocuk bakmak çok zor bir iş, bazı durumlarda annane/babanneye görev gibi atfediliyor bu ama bende bunu uygun görmeyenlerdenim. zorunda kalmadığım halde anneme baktırmadım, baktırmam da.
Bende öyle anneme çok üzülüyorum çünkü bak deden bakmam demez ama yazık 5 çocuk kolay mı yetişir büyük ablam da ters doğmuş köyde annem tek başına doğurmuş bu sebepten 9 yaşında yürümeye başlamış. Hala ver bakar çocuk bana mısın demez dediğim gibi kıyamıyorum işte canım ben.

Kizlar iyi aksamlar bisi sorcam suan 12.haftadayim ama oyle bi mide bulantısı varki kusma yok ama kussam rahatliycam yani kokular herseyden tiksindiriyor agzim zehir su bile acı her yemek ayni benim icin eziyet yani yemek yemek açlık hic hissetmiyorum benim gibi olan var mi ne zaman geçecek bu durum anca uyumak istiyorum yoksa her zaman bole perisan bi his var🤢🤢🤢
Çeken bilir canım bende kusmada vardı. Çoo şükür 15.haftadan sonra hepsi geçti sadece iştahsızlık kaldı. İnşallah seninde tez zamanda geçer gider

Back