2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ekşi bende zaten başından beri vardı acı yeni çıktı 🥵 yeni güncelleme 😂

Ay ben de dün rüyamda uçsuz bucaksız bir tatlı masasında gördüm kendimi 😂 bisküvili, çikolatalı, kremalı..Allah ne verdiyse😅 Aç tavuk kendini darı ambarında görür diycem ama çok canım istemiyor öyle şeyleri. Daha ziyade çiğ köfte tarzı şeyler, onu da henüz yemedim 🫠

Ay ben de dün rüyamda uçsuz bucaksız bir tatlı masasında gördüm kendimi 😂 bisküvili, çikolatalı, kremalı..Allah ne verdiyse😅 Aç tavuk kendini darı ambarında görür diycem ama çok canım istemiyor öyle şeyleri. Daha ziyade çiğ köfte tarzı şeyler, onu da henüz yemedim 🫠
Canını istetmeye çalışan birileri var sanırım 👶 ben çiğköfte 2 defa yedim komageneden 🙈

Ben de bakici tutanlara soz edenlere, tutamayinca cirkef atiyor diyerek geciyorum. Hic uzulmuyorum. Gercekten imkan olsa da ben istemem. Zor bir insanim ve geleneksel bebek bakim sekline uygun dusunmuyorum. Bakiciya liste veririm. 2 saatte bir ararim. Diledigim gibi talimat veririm. Kirdim kirildim derdi yok, giden para olsun...
Bakıcı tuttuktan sonra zaten bizim istediğimiz gibi bakmak zorunda kalıyor ama anne ve kv öyle olmuyor. Ben de uzaktan destek vereceğim ama bezden kurtulduğunda kreşe vereceğim hem eğitim hem öğretim açısından fa kreş destekleyici oluyor okula hazırlık gibi. Ama o sürece kadar kendim bakmak isterim tabikide.

Evet güzel oldu bizin için ama tabi maddi olarak biraz yıpratıyor, birde kızımın alerjik oluşu vs bizi çok endişelendiriyor ve sürekli yakın takip diyet gerektirdiği için böyle bir karar almıştık eşimle. Normalde 2 yaşında ise dönüş yapacaktım sonra düşündüm dedim ben bu kıza kardeş istiyorum , onu da kızım gibi kendim büyütmek istiyorum ise başla sonra 1 sene sonra yine yeniden doğum süresi başla bırak olmasın hazır başlamamışken 2.cocukta olsun 🤭🤭🤭 böylesi daha mantıklı geldi bize 😊
alerjik bebek çok zor bilirim, biz de 4.5 yaşına kadar çektik, ömrümden ömür gitti, bitince bir anda rahata erer gibi olduk, bir de oğlum hem alerjik hem hiperaktifti, hiperaktivite ve dikkat eksikliği ile hala cebelleşiyoruz, okula başlayınca işler daha da zorlaşıyor. siz arayı açmadan yapmakla çok iyi etmişsiniz, benim oğlan 8 yaşına geldi, yok kariyer yok o yok bu bu güne geldik, bu durumundan da kaynaklı sosyalleşmektede sıkıntıları var kardeşi olsa iyi olur dediler girdik bir yola nasıl bakacağız bakalım...belki 40 günlükken işe başlamak durumunda kalacağım :( arayı açtığım için çok pişmanım bence ara açıldıkça daha zor oluyor.
Selam kızlar bugün ikili tarama için gittim. Ultrason ölçümünde herşey iyi dedi doktor yaş faktörü kaynaklı kanda yüksek çıkar onu dikkate alıp panik yapma önemli olan benim ölçümüm ve hekim olarak gördüklerimden mutluyum dedi. 1 hafta sonra sonuç çıkacak gel yüzyüze açıklayayım aklında soru kalmasın dedi.icim rahatladı cinsiyetimizi de söyledi 😀 inşallah hepimizin sonucları güzel çıkar sağlıkla geçirir bu süreci sağlıkla alırız bebislerimizi kucağımiza.
gözünüz aydın diyelim, kaçıncı haftanızdaydınız? darısı başıma inşallah, benim de yaştan yüksek çıkacak 38im 20 gün sonra 39 oluyorum hatta:)
Nifty ben yaptırmadım, eşim de hiç istemedi, bir hastalıgı olsa bilsek aldırmayacagız, bişey olsa dogumdan sonra da nasıl olsa öğrenilebiliyor diye, doktorum bana yaştan ötürü tam panel önerdi o da 10bine yakın tutuyor. bildirim kadarıyla 9.haftadan sonra yapılmaya başlanıyor. bana bayag ısrar ettiler yaptırmam icin, sana da mutlaka önereceklerdir. detaylı inceleme güzel cıktı cok şükür, şimdilik boyle devam edecegim
canım ben de iyi düşünmek istiyorum, yeri geldiğinde doktor gerekeni ister. ben rahatım doktorum da rahat, ona da güveniyorum, vardır bir bildiği.bir sonraki gittiğimde bir planını soracağım.
çok büyük kabalık, en azından baska bir arkadasından yardım rica edebilirdi. magaza müdürleri bile yardımcı oluyor aslında cok yogunluk durumlarında
ben olsam kesin müşteri hizmetlerini arayıp şikayet ederdim...o kadar yoğun olması bizim problemimiz değil, herkes işini düzgün yapmak zorunda, kimseyi de zorla çalıştırdığını sanmıyorum bir kurumun...herkesin işi kendince yoğun, bu bize insanları tersleme hakkı vermez.
Oyyyy kız senin baya büyümüş maşallah benim bunun yarısı 😅

Evet yaa, duyuluyormuş alırız belki😂

Valla aynı şeyi sabah düşündüm biliyo musun. Ben abur cubur vs de yiyemiyorum canım istemiyor ama öyle çok zengin içerikli harika beslediğim de söylenemez 🙄 sonra çevremde bulantılardan 9 ay 1 tane yumurta bile yiyemeyen hamileler vardı hep kuru hamurişi beslendiler çocukları da maşallah gayet sağlıklı doğdu sen yine iyi kötü yiyosun yemeğini diye kendimi teselli ediyorum 😅 zaten bebişin gelişimi güzelse sıkıntı yok
ben normalde hep protein yumurta sebze salata beslenen bir tiptim, hamilelik başladı başlayalı ağzıma yumurta süremiyorum resmen zorluyorum kendimi...çok abuk subuk besleniyorum doktor hiç makarna pilav vb yok dedi ama yiyorum, canım hiç et vb istemiyor sürekli çıkarmıyorum ama sürekli bir bulantı hissim var, artık geçsin diye bekliyorum.
14 e kadar yapılıyor diye biliyorum genelde istiyorlar senden neden istemediler bilmiyor bahsetmemiş bile hatta. Belki bir bildiği vardır yine de ne diyim doktorunla konuş sen istersen gittiğinde canım.
canım florance nightingale'e gidiyorum, doktorum da 30 yıllık bir doktor işinde baya iyi, soracağım ama o ne uygun görürse de öyle hareket etmek istiyorum, kadına güveniyorum ve saygım sonsuz. gereksiz olduğunu düşündüğü hiçbir şeyi istemiyor öyle bir tarzı var ve çok serin kanlı bir doktor, o hali beni de rahatlatıyor. bu gittiğimde ikili tarama yapabilir gibi geliyor tam 1 hafta sonra gideceğim çünkü.bence orda gerekli görürse de isteyebilir gibi geliyor bana.

Zamlı zamlı körükleriz artık 😂😄😄

Geçen sene 12 Mart’ta Bursa’ya kar yağdığını düşünürsek, kökleriz gibi geliyor😅

Bi de ben de üşüyecek fobisi var; eşimle bebek banyosunda az kavga etmedik, havluyu çabuk ver üşüdü çocuk diye diye 😂 çorap, şapka, hırka benim kırmızı çizgim 😜

Geçen sene 12 Mart’ta Bursa’ya kar yağdığını düşünürsek, kökleriz gibi geliyor😅

Bi de ben de üşüyecek fobisi var; eşimle bebek banyosunda az kavga etmedik, havluyu çabuk ver üşüdü çocuk diye diye 😂 çorap, şapka, hırka benim kırmızı çizgim 😜
Valla bende hiç ısınamayanlardanım o yüzden hem bebek hem ben olduğu için hepten körükleriz doğalgazı diye düşünüyorum 😄😂😂

Kimin söylediğini hatırlamıyorum ama bu ifadeyi gördüğüm zaman beni rahatsız ediyor sanki bakici tutanları suçlar gibi geliyor, cocugum olmasaydı da aynı şekilde düşünürdüm. Herkes eşit şartlarda değil ve bu konu hassas bir konu ve evet farkettigin gibi hassasiyet rica etmiştim sadece. Tabiki herkesin kendi düşüncesi saygı duyuyorum, bu konuyu genele çevirmeye gerek yok
Tabikide bakıcıya verebilirler herkesin kv ya da annesi bakmıyor bazılarınin aileleri sinirli oluyor mesela benim babam çok sinirli yaramaz çocuklara tahammül edemiyor, 5 tane çocuk yetiştirmiş zaten… bir çokta hastalık geçirdi kafası kaldırmıyor artık o yüzden kız kardeşim mecbur bakıcı tuttu. Bakıcı gerçekten de çok tatlı çok kibardı güzelde baktı bırakmak istemediler bakıcıyı ama kreşe vermekte de yarar vardı.. çalışmak zorunda kalan insanlar var o yüzden bakıcı tutmak zorunda kalıyorlar…

Tabikide bakıcıya verebilirler herkesin kv ya da annesi bakmıyor bazılarınin aileleri sinirli oluyor mesela benim babam çok sinirli yaramaz çocuklara tahammül edemiyor, 5 tane çocuk yetiştirmiş zaten… bir çokta hastalık geçirdi kafası kaldırmıyor artık o yüzden kız kardeşim mecbur bakıcı tuttu. Bakıcı gerçekten de çok tatlı çok kibardı güzelde baktı bırakmak istemediler bakıcıyı ama kreşe vermekte de yarar vardı.. çalışmak zorunda kalan insanlar var o yüzden bakıcı tutmak zorunda kalıyorlar…
ben de anne babaya baktırmaya özellikle ekonomik durum elveriyorsa karşıyım, benim annem 19unda evlenmiş 20sinde ben doğmuşum, kadın tam rahata erdim derken eline bir bebek tutuşturmak bana pek mantıklı gelmedi....bakıcı tuttuk istediğini geldi gitti, bir süre eşim evden çalıştı o ilgilendi...çocuk bakmak çok zor bir iş, bazı durumlarda annane/babanneye görev gibi atfediliyor bu ama bende bunu uygun görmeyenlerdenim. zorunda kalmadığım halde anneme baktırmadım, baktırmam da.

Ay ne tatlı isimler maşallah🤩

İsim biz de düşünüyoruz ama kız ismi bulmak çook zor. Oğlumuza geleneksel bir isim koymuştuk, kızımızın ismi Gülce..🌹
Gülce güzelmiş ama bize de fikir olur :) yaaaa kız ismi bulmak gerçekten bana da çok zor geliyor :( bazı isimler çok fazla var, çok yaygın bir isim olsun istemiyoruz, çok böyle uç bir isim de istemiyoruz derken bizde seçenek çok azaldı.

ben de anne babaya baktırmaya özellikle ekonomik durum elveriyorsa karşıyım, benim annem 19unda evlenmiş 20sinde ben doğmuşum, kadın tam rahata erdim derken eline bir bebek tutuşturmak bana pek mantıklı gelmedi....bakıcı tuttuk istediğini geldi gitti, bir süre eşim evden çalıştı o ilgilendi...çocuk bakmak çok zor bir iş, bazı durumlarda annane/babanneye görev gibi atfediliyor bu ama bende bunu uygun görmeyenlerdenim. zorunda kalmadığım halde anneme baktırmadım, baktırmam da.

Bebeğin bakımı ile ilgili fikrim tam da bu şekilde👍🏻 Tam dinlenecekleri zamanmış gibi geliyor bana da😌
Ben devlet memuruyum ve 2 yıl ücretsiz izne ayrıldım hep. Bu kez de öyle düşünüyorum, zaten oratalama 2,5 yaşına gelmiş oluyor. Tuvalet eğitimini tamamladıktan sonra uygun kreşler bana daha sıcak geliyor.

Gülce güzelmiş ama bize de fikir olur :) yaaaa kız ismi bulmak gerçekten bana da çok zor geliyor :KK43: bazı isimler çok fazla var, çok yaygın bir isim olsun istemiyoruz, çok böyle uç bir isim de istemiyoruz derken bizde seçenek çok azaldı.

Gülce büyük kızımın adı, kız olan bebişe isim bulmak çok zor 🙈 Deniz, Bahar çok severim ama eşim istemiyor

Canım iyi iletişim kurabileceğin ve içine sinen biriyle çalışabilirsin şimdiden araştırmaya başla senin iletişimin de çok önemli zaten az çok anlarsın karşındaki insanı. Eve kamera kurarsın zaten o şekilde de kontrol edebilirsin. Aile büyükleri yaşça büyükse bir de anne ve babanın otoritesinin önüne geçiyorlarsa evet o zaman ekstra zor olur. Benim annem genç ve kuralcı bir insan olduğu için ben de gözüm kapalı ona emanet edebileceğim. Yaşı büyük olsa ya da uzakta olsa başka alternatiflere yönelicektik mecburen.
Çok şanslısın benim annem de bana yakın bakabilir ama babam rahatsız dediğim gibi 2 defa Ca geçmişi var ilaçları ağır kafası kaldırmıyor artık. Zaten bende kıyamıyorum artık bizi büyütürler bu yaştan sonra gezsinler tozsunlar istedikleri zaman evde çakılı kalsınlar istemiyorum. Bezi çıkana kadar ben bakacağım kazancım baya düşecek ama önemli değil uzaktan destek vermeye devam edeceğim. Az yoktan iyidir. Sonrasında kreşe veririm aktif olarak çalışmaya devam ederim. Allah sağlık versin gerisini hallederiz bir şekilde canım🌸🙏

Nasıl tatlı geliyor ama di mi 🤣
Benim bu ara favorimi soyleyeyim mi 🙈 çocukluğumdan kalan bir tat resmen 🤣ne zaman yesem çocukluğum aklıma geliyor.
Hafif kızartılmış ekmek, üzerine tereyağı biraz tuz ve kırmızı toz biber. Ben birde üzerine acı pul biber , yarına da bol limonlu satala 🙈🙈

Çok şanslısın benim annem de bana yakın bakabilir ama babam rahatsız dediğim gibi 2 defa Ca geçmişi var ilaçları ağır kafası kaldırmıyor artık. Zaten bende kıyamıyorum artık bizi büyütürler bu yaştan sonra gezsinler tozsunlar istedikleri zaman evde çakılı kalsınlar istemiyorum. Bezi çıkana kadar ben bakacağım kazancım baya düşecek ama önemli değil uzaktan destek vermeye devam edeceğim. Az yoktan iyidir. Sonrasında kreşe veririm aktif olarak çalışmaya devam ederim. Allah sağlık versin gerisini hallederiz bir şekilde canım🌸🙏
Herkesin aile yapısı farklı canım. Şartlar elvermiyorsa başka seçeneklere bakılmak zorunda. Ben aileme asla bebeğe bakın bakacaksınız demedim. Benim ailem zaten bu konuda çok istekli ve hazırlar. Karakter olarakta çocuğumun örnek almasını isteyeceğim iki insan annem ve babam. O yüzden karşılıklı rıza dahilinde çocuğumu kreş çağına kadar emanet edebileceğim. Maddi olarak zorlanmayacaksanız senin bakman tabi çok daha iyi olur. Özel sektör çalışanlarının da memurlar kadar geniş hakları yok malesef 1 gün fazla izin istesek işimizden olma riskimiz var. O yüzden fayda-zarar analizi yaparak planlama yapmak mecburiyetindeyiz.

Evet işin tuhaf tarafı ben acı biber falan asla sevmezdim ağzıma dahi sürmezdim. Hamile kalmadan 1 ay önce eşim çok ısrar etti denemelisin bence diye çok güzel diye o gün bugündür acı seviyorum şaka gibi 😂😂 bazen kendime inanamıyorum 😄
Hamilelik damak tadini çok değiştiriyor, normalde yemedigim çoğu şeyi hamileyken yemeye başlamıştım ben 🙈

Back