2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Valla daha acik net yazamadim korkumu sonra yanlis anlasilmayayim herkese saygimiz var diye
Valla orasi da karisik, erkek istiyorum ama sanki icime kiz doguyor Bilemedim
Ben ilkinde kiz hayal ettim hep. Sonra Dr erkek dedi . Istemsiz huzunlendim. Sonra ne yapiyorsun sen, kendine gel dedim. Bir ay hayallerimi erkek versiyon olarak kurdum. Gittik, Dr bu defa kizmis demesin mi bu defa da gene tuhaf duygular yasadim... Yani insan her turlu hemencik bag kuruyor :)

Üzme kendini.. Ben de oğlumda kız mı olsa ki vs diye düşünüyordum, dillendirmesem de fazla.. tabi ki hep hayırlısını diledik Allah'tan. Doktor oğlan deyince küçük çaplı bir şaşkınlık oldu. Hani kız gibi geldiği için falan değil, ben hissedemiyorum yani hani anneler hisseder falan derler de bana işlemiyor :) Dediğim gibi çevremde hep kız çocuk falan vardı. Biz 3 kız kardeşiz vs.. ama %1milyon zaten kucağına aldigin anda tek anlamlı olan şey onun varlığı ve sağlığı olacak. Kendini üzme.. haksızlık olmaz Gönlümüzden biliyoruz ve diliyoruz ya önce sağlık tabi ki.. ve hayırlı evlatlar Allah bana da 2.bir oğlan verirse demek ki hayırlısı buymus derim. Ne hayırsız kız evlatlar var, hepsi kader kısmet.. He 2 dedikodu yapmak, alışverişe falan çıkmak isteyebilirim kızımla kısmet olmazsa da oğlumla yaparım ya.. Ah evlat gibisi var mı.. İnsan oğlunu milyon tane kıza değişmez, kızını da milyon tane erkeğe.. Evlat dedin mi hepsi bir çocuk olunca iyice anlıyor insan.. Ben de mesela oğlum kadar daha birini nasıl sevebilirim diye düşünüyorum bazen.. Hamilelikten önce de çok düşünürdüm.. Böyle dusununce de uzuluyor insan.. ama cok çocuklu olanlar da hepsi bir diyor Eminim ki öyledir ama insan bilmeden anlayamıyor işte.. Eminim ki ilerleyen zamanlarda her şey değişecek.. Allah sağlıkla kavuştursun da hele ki kucağımıza alalım, bütün taşlar yerine oturacak

Sonuna kadar katılıyorum
Aynen konu saglik oldugunda insanlar riske atmaz diye ucreti pahali oluyor. Detayli ultrason icin de bi arastirma lazim hic bu konulara agirlik vermemistim simdi is basa düştü
Detaylı ultrasonda önceliğiniz perinatolog olsun. Bazı yerlerde radyoloji de detaylı yapıyormuş da ne bileyim bana perinatologun detayli kontrolu daha güvenilir geliyor
Kızlar şimdi bi kadın derse ki ben sağlıklı bebek doğurucam sağlıksız gebelikse sonlandırırım o zaman bu bahsedilen testler çok mantıklı he bana sorarsanız ben o sonuca da yüzde yüz güvenip gebelik sonlandıramam. Bilmiyorum bu firmaları hiç aradınız mı ama ordaki kişilerin dediği de şu biz asla tanı koymuyoruz, belirli başlı genlere bakılıyor her hastalık bilinemez bu bi tarama testi. Örneğin nifty de sağlıklı olup doğumdan sonra genetik problemi olan çocuklar da var araştırdıysanız görmüşsünüzdür niyeyse ben bi yüzde 100 güvenemiyorum bu testlere.

Onun haricinde detaylıya verilen paraya asla acımam iyi bi perinatolog hatta gerekirse maddi imkan varsa 2 ayrı perinatologa görünmek çok çok iyi olur. İnstagramda dr.mfk var perinatolog detaylı ultrason videolarından reelsle paylaşıyor orda trizomilerden down a kadar zeka geriliği vs. Nasıl anlaşılır anlatmış mesela bebeğin el parmaklarının şeklinden bile down tanısı konabiliyor anlaşılıyor. İyi bir cihaz, uzman bi perinatolog benim daha çok aklıma yatıyor. Keşke bu testlere devlet desteği olsa da hepimiz yaptırsak ama bunu da bi sektör haline çevirmişler amerikaya göndericez diyip göndermeyenler mi herkese ayrı fiyat verenler mi doktora prim veren şirketler mi baya ticarete dönmüş iş. Maddi durumu elveren tabi yaptırsın ama ben nifty e o parayı vermek yerine 2 perinatologa gitmeyi tercih ederim zaten aldırma gibi bi niyetim yok 3 senedir istediğim bi bebek ve Allah nasip etti aldıramam kıyamam

Bende de hic olmayan sivilceler portledi
Seninki erkek benimki kiz mi acaba
Sonra belirtilere göre bir liste yapalım bunları: sivilcelenenlerinki kız mı erkek mi oldu..? Cilt kuruluğu, ekşi yeme, tatlı yeme.. vs.. hangi belirtilerle kız ya da erkek oldu diye hahaha Benim de ilk başlarda egzama oldu ya, yazmıştım. Ay kollarım bacaklarım yara yara olmuştu.. sonra onlar küçük sivilcelere dönüştü.. Alerji ilacı, kaşıntı kremleri, tuzlu suyla yıkama falan derken Allah'a bin şükür 2-3 haftada geçti. Kaşın kaşın yara yapıyordum yoksa hee.. Bunu da yazalım

Ya tabi canimm
Hepsi isin nesesi, eglencesi bence bu konularin.
Ben sahsen cocugum olsun diye cok uzun zamandir ugrasiyorum. Zaten tup bebek ile gebeyim su an. Her gun gobekten 2 igne oluyorum, kalcadan 3 gunde 1. Bir yigin takviye ilac kullaniyorum. Heryerim sisti, her yerim morardi. Yani kisaca bana saglikli ve hayirli evlat olsun da, ister kiz ister erkek olsun her turlu ben onu dunyadaki herseyden cok sevecegim

Yapalim vallahi ama ben hakkaten su an cok ortada gidiyorum. Sivilceler basti cok cirkin hissediyorum ama az once 2 sayfa turşu muhabbeti okuyup turşu sarkisi dinledim ve hic canim cekmedi, aklim hala nutellada

Yanlış yapıyoruz doğru diyorsun üstelik erkek çocuklar annelerine aşırı düşkün oluyor. Çok sevilir ikisi de hiç şüphem yok. Benim babaannem 5 erkek 1 kız doğurmuş. 80 yaşında kadın hala çok zor büyüttüm onları ne çektim deyip duruyor Aralarında 2-3 yaş olan 5 erkek düşünsenize. Gerçekten çok zorKadın nasıl empoze ettiyse bütün amcalarım kız çocuk delisidir. Sülalede bi kız çocuk manyaklığı var Bi kuzenimin 3 erkek çocuğu var. 3. çocukta akrabalar kadına ziyarete geldiklerinde bildiğin teselli etmeye çalışıyorlar hiç kızı olmadı diye.”olsun üzülme” falan diyor manyaklar. Annem bağırıvermişti kadınlara ne biçim konuşuyorsunuz falan diye
- Bir de sanırım Türk toplumunda asırlardır hep erkek çocukları el üstünde tutulmuş. Eşim bile üniversite mezunu okumuş etmiş insan dersin alttan alta oğlum olacak diye konuşuyor. Galiba toplumdaki bu erkek üstünlüğüne karşı bi tepki de var. Annelerde bi kız bebek isteği oluşmaya başladı genel olarak ikisi de yanlış tabi yapmamak lazım

Bende aynen sizin gibi düşünüyorum ki ikinci oğlum dunsuan 3.ye hamileyim hala hiç kız olsun hevesi yok erkek doğurmak için doğmuşum sanki öyle hissediyorum

Kızlar ben 1 aydır tatlı yemiyorum midem bulanıyor tatlının t sini görmek istemiyorum ve normalde tatlıyı çok seven birisiyimdir. Aşerir gibi hep tatlı isterdi canım. Şimdi bişey yiyemiyorum ne yesem çıkarıyorum ekşi şeyler istiyorum suyu içine limon sıkıp öyle içiyorum iyi geliyor canım inşallah bugünler geçince bende belki tatlılardan yiyebilirim :)))

Kızlar eşinizle ilişkiye giriyor musunuz doktor bana ilişki serbest dedi ama ben biraz daha beklemek istiyorum sizde durumlar nedir
Bana da doktor serbest dedi ama yataktan kalkmak imkansız mide bulantılarından hep hasta gibiydim 1 aydır ya annemde ya kardeşimde kaldım o da iş çıkışları geldi inşllah yarın doktordan sonra döneceğim evime canım ama şuan bile ilişkiye girecek bir halde değilim bulantılarım tamamen kesilirse belki bilmiyorum ama şimdi canım

Ya ben de bulantıdan düşünecek halde değilim ama bulantı olmasa da sanki bebeğe bi şey olur düşüncesi var Allah korusun

Kızlar eşinizle ilişkiye giriyor musunuz doktor bana ilişki serbest dedi ama ben biraz daha beklemek istiyorum sizde durumlar nedir
benim doktorum kanama olmadığı sürece ilişki olabilir dedi ama bizde tık yok ikiz olması ve ara ara lekelenmelerim olduğu için gözümüz yemiyor. bir de bulantılarımın gecesi gündüzü yok . şikayet etmek olmasın ama bu ara çok keyifsizim bulantılardan. eşim bi kanama yok demeye duruyor ben de midem bulanıyor kartını oynuyorum

4-5. aylarda bir sorun olmazsa ben bi deneme yaparız diye düşünüyorum

Ya ne güzel yazmışsın gerçekten deli gibi seveceğime hiç şüphem yok. Hatta oğlum olursa senin gibi hissederim herhalde. Çünkü biz iki kız kardeşiz ablamın iki kızı var. İki kız kedim var Bende de şaşkınlık olur bi miktar ama oğlum demeye de alışırım herhalde. Ben şimdiden çok seviyorum zaten. Çok erken diye bağ kurmak istemiyorum aslında ama elimde değil. Kaderimde üzülmek varsa da napalım üzülürüm yapacak bişey yok. Çünkü kendimi çoktan kaptırdım çok seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…