2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bakıcısına alışabildi mi biraz daha canım? Durumlar nasıl?

Sanki daha çok duygusal tatmin konumuna giriyor artık meme.

Neden yadırganasın ki canım, gerçekten zorlayıcı bir süreç. Bir dönem meme reddi yaşıyorsun sonra bir dönem geliyor memeye yapışıyor. Ben de zorlanıyorum, çok sık hasta oluyorum ve zor geçiyor hastalıklarım. Uçuk çıkarıyorum sık sık. Süt olsun diye yediklerimin yaptığı kiloları ve can sıkıntısı cabası. Bundan sonra daha sıkıştıracaklar bizi, kızım tişörtlerimin yakasını sündürürdü hep.

Bağışıklık konusunda kızların 18 ay erkeklerin 24 ayda bağışıklığı tamamladıklarını duymuştum. Onun için Anadolu’da erkekler fazla emzirilir buna da sanki bir üstünlük var gibi anlam yüklenir. Eğer 18 aydan sonra çok ısrar etmezse ben de devam etmeyebilirim.

Bugün 1 yaş kontrol ve aşılarını olduk kızlar. Kilosu 9650 boyu 76 cm. Bıngıldak çok az kalmış, normal dedi. Kilosu doğum kilosunun 3 katı olduğu için sorun yok. Aşı inşallah ateş yapmaz, fakat yapabilir dedi. Tuz ve az bal tüketmeye başlayabilir dedi.

Onun dışında gelişimi benim de gözlemlediğim kadarıyla çok şükür iyi. Sizlerin de çocukların yaptığı çoğu şeyi yapıyor. Artık eliyle işaret olayını da ilerletti. Çorabın nerde deyince ayağı tutma, saçı kulağı gözü göstermeler başladı. Yavaş yavaş taklit sesler başlayacak sanırım. Rabbim hepsine iyilik sağlık versin inşallah

bizim de geçen perşembe oldu 3 aşı olması üzücüydü baya yaygara çıkarmış babası ile gittiler, 2 gün trip attı babasına şimdi sırada genel muayne ve göz kontrolleri var bakalım onlar da iyi geçer umarım

Canım bugün dışarı çıktım. Evde ikisi kaldı. Kameradan izledim baya iyiydiler. Ben varken farklı ben yokken daha uyumlu

Bi 10 gündür annemler bizdeler, ilk günler hiç yüzlerine bakmıyordu. Benim haftada 1 online dersim var, ben dersteyken annem bakacaktı. Ama bi ağlama sesi geliyor hiç susmadan. Sonra bi ara fena ağlayınca odadan çıkıp baktım, ağzını oyuncak kesmiş tamamen kandı. İlk anlamadım dişi kırıldı zannettim. Annem çok mahçup oldu, ben derse devam etmek zorundayım aldı kucağına tekrar gittiler filan çok zordu. Bu haftaki ders daha iyi geçti şükür, anneme de alıştı ama gidecekler 2 gün sonra

Tam da benim durumu anlattın. Dogduklarından 20 gun sonra baslıyorlar meme reddıne sonra da yatarsın kalkarsın meme Buyuk oglum oyle yapmıstı. Aslında gyzel emseler emzırmek cok gyzel ama yenıdogan donemı tepınıyorlar ayakta hopalt vs ay bır de içimde sey kaldı hastane Avm vs ye gıdınce emzırme odasında rahat ve sakınce emzırmek yok her ıkı cocugumda da emzıremedım dısarıda. Yazın dısarı cıkınca ıskence ıdı asla emmezdı. Sutumu sagıyordum sıcakta sut bozulacak diye de etrafına buz mati sarardım cok cektım cokOndan ben de emzırme işini hıc sevmeyenlerdenım

Sanki daha çok duygusal tatmin konumuna giriyor artık meme.
Memenin tek guzel yonu hasta olduklarında memeye yapısıyorlar rahatlıyorlar. Bır de memeden kesınce insanın içi parcalanıyorBen uzulmem dıyordum ama cok uzulmustum o da benı bıktmasına ragmen.

Memenin tek guzel yonu hasta olduklarında memeye yapısıyorlar rahatlıyorlar. Bır de memeden kesınce insanın içi parcalanıyorBen uzulmem dıyordum ama cok uzulmustum o da benı bıktmasına ragmen.
Ben de üzülürüm böyle yandan emerken gözleriyle de süzüyor ya ölüyorum o görüntüye
Ama benim emzirme işi de birebir yukarda senin yazdığın gibi. En tatlı zamanlarında sürekli bir çabalama durumu. Sonrasında memeyi istese bile yerinde duramama hali
Çat pat gidiyoruz bakalım, gittiği yere kadar.

Ben de bu doktora denk geldim hayır diyorum kendi elini ısırıyor bana vuruyor bazen. Gel sarilalim diyorum anlatiyorum neden hayir dedigimi ve başka şeylere yönlendiriyorum yoksa başımız belada ergenle
Bu doktorun her şeyi organik almayin dedigi videoya da denk geldim onu bilemedim ama ne yapsam. Sonra cok alerjik bir cocuk oluyormus her seyi bünyesi kaldirmiyormus falan

Organik adı altında aldıklarımızın birçoğunun organik olduğuna inanmıyorum nedense

Çok geçmiş olsun oluyor böyle kazalar... Ne güzel alışmış inşallah unutmaz...

Bu konuda katılıyorum. Ben hiç özel bir şey almadım. Bizimkilerden kullanıyorum. Zaten dikkatli beslenmeye özenen bir aileyiz. Kızım da sorun yaşamadım. İnşallah oğlum iştahsız da olsa yaşamam şimdilik iyi çok şükür...

Sizin bir yaşına ne kadar kaldı canım? Kilo boy durumu nasıl sizin?

Ben Ekini hic bi zaman çok özel beslemedim canim yeri geldi tuzlu da verdim yeri geldi makarna da yedi yeri geldi pirinç yedi irmik yedi bizim yediğimiz yemeklerden yedi çok şükür her şeyi çok iyi sağlıklı bir bebek, bizim yediklerimize de alışması gerektiğini düşünüyorum ömür boyu organik mercimek organik un yiyemiyecek malesef bunu ben saglasam zaten 2 sene sonra kreşte her şeyi yiyecek o yüzden erken adaptasyonda fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…