2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar acaba gereksiz yere kan aldırıyor gereksiz yere mi demir veriyoruz ya bu post düşündürdü beni.

Canım ben bu konuyu çok sorguladığım ve içgüdüsel olarak uygun bulmadığım için takviye vermiyorum. Henüz kan da vermedik hiç. Diğer çocuklarda da öyle ilerledim hep, bir sorun yaşamadık çok şükür. İnşallah da yaşamayız.

Ben kendime 4 yıldır yıkabilir ped kullanıyorum ve aşırı memnunum. Normal ped kullandığımda anlıyorum ne kadar sağlıklı bir şey olduğunu ybp in.

Bu bebeğim için düşündüm ama işte çok sık değiştirdiğimiz bir dönem olduğu için pek cesaret edemedim. Şimdi madem seninki için şartlar mevcut deneyebilirsin. Hatta ben de deneyebilirim kızıma

Canım bende uzun yıllardır yıkanabilir ped kullanıyorum bende aynı şekilde artık hazır ped takınca çok rahatsız oluyordum arada kolaya kaçtığım oldu ama benim de bi 5-6 yıl oldu, sizlerde de öyledir biz kaka da yapmadığımız için bez sayımız çok düştü zaten günde 3 -4 ü geçmiyor pek o yüzden tam zamanı diye düşündüm yoksa bende 10 aydır cesaret edemiyorum ya bide onla uğraşmayım diye ama benim oğlanın beli terleyip isilik olmaya başladı iyice inşallah ybb nin faydası olur

canım tam aksine farklı bir markaya geçip bence devam etmeliydin, demir düşüklüğü ileriki dönemlerde zorlar, halsizlik, konsantrasyon problemleri, iştahsızlık, tansiyon vs.
Bu sıkıntılar aşırı düşük değerlerde olur diye düşünüyorum canım bizim değerimiz o kadar düşük değil orta seviyelerde. Sıkıntı görse doktor da miktarı artıralım vs derdi bir şey söylemedi. Şimdilik böyle belirtilerimiz yok nerdeyse 3 aydır düzenli vermiyorum demir takviyesini. Arada aklıma gelirse veriyordum ama

Kızlar bu ybb hakkında biraz bilgi verir misiniz? Kullanışlı olur mu gerçekten? Bir de kaç tane almak lazım mesela kurutma makinem yok benim mesela

Tek tek alıntılayamadım kızlar, demir konusu karışıkmış gerçekten ama bu aralar eti çok zor yedirdiğim için ben de devam ediyorum demir takviyesine, zaten değeri düşük çıkmıştı bakalım 12.ayda umarım yükselmiş olur ve gerek kalmaz, bence güzel beslenen bebekler için genetik bir durum ve herhangi bir belirti yoksa şart değil demir takviyesi. İçgüdüsel olarak sevmiyorum bu takviyeleri d vitamini dışında o gerçekten gerekli bence de. Kan alma olayından da çok korktum o insta postunun altında yazılanları okuyunca travmatik oldu demiş çoğu kişi yüreğim zor dayanacak o işe

Alya da öğünlerini güzel yiyor ama demiri sınırda çıktı doktor devam et dedi. Tabi ben açıkçası demiri düzenli de kullanmadım. Bazen 3 günde bir verdiğim oldu bazen haftada, bir bazen de hergün. Ama açıkçası demirin üstüne çok düşmedim ben. Ablası 2011 doğumlu o zaman demir vermemişlerdi sadece d vit kullanıyordum. Yeğenim 2017 doğumlu ona da doktor demir vermemiş o da sadece d vit verdiler onu kulldım 1 yaşa kadar dedi kız kardeşim. Şimdi bakmıyorum bütün bebelere demir takviyesi veriliyor. Bu konu gerçekten biraz kafa karıştırıcı. Ne olduysa bir den bütün bebelere demiri dayattırdılar. Besinlerden aldığı vitamin yetersiz. Bir doktorum da memleketin yarısından fazlasının d vitamini düşük insanlar düşük diyordu.
Bebekler için de bu kadar vitamin dayatmak normal mi gerçekten anlamış değilim. 15 sene içinde çalıştım ama hala doktorların kararsızlıkları oluyor bu konuda. Biraz daha veririm bi kaç ay sonra yaza doğru bırakırım hastalandığında kan testi yapılırsa o zaman demirine de baktırırım öyle düşükse devam ederim. Ama sürekli vermem artık. Böyle bir karar aldım kendimce.

Canım bizde bu hafta kan verdik çok şükür korktuğum gibi olmadı uykusu vardı Ayaz'ın birde doğduğundan beri hep aynı hemşireyi gördü o bizim için avantaj oldu yarı uykulu ben ona sarıldım 2. tüpte ağlamaya başladı 3 tüp alındı. Ama sadece demire değil birçok şeye bakıldığı için bence önemli kan aldırmak en basiti bizim daha diş çıkmadı kalsiyum mu acaba dedi doktor. Umarım her bebiş bu kan alma sürecini en kolayindan az ağlamalı atlatır

Herkese merhaba demir takviye konusunda (+2 ve +3 değerlik olayı) daha önce uzunca bahsetmiştim ama özetle şunu diyeyim. Sosyal medya çokça her şeyi bilen ve komplo teorici kişilerle dolu. Ben de her gün biz çocukken şöyle yaptık birşey olmadı sözlerine maruz kalıyorum. Yazık ki bazen eksikleri sonradan yerine koymak faydasız olabiliyor. Pediatri hocası arkadaşım bile demir takviyesi ısrarla verdi çocuklarına. Kan sayımı normal çıksa dahi depolar boş çıkabiliyor.Kan alma konusuna gelince genelde kan alma biriminde deneyimli yenidoğan çocuk hemşiresi bulunur , benim kızımdan 2 kez alındı ağlamadı bile.
Aynı ülkede bile yöresel olarak hastalık yoğunlukları farklıdır. Diğer ülkelerle de ülkemizdeki tıp anlayışı çoğu zaman farklı, mesela bazı yerlerde maliyetler hastanın önüne geçer bazılarında personel yetersizdir yük azaltmak için ciddiyet sorgulanır vs. Hekimler de bu halkın arasından insanlar düşman değil. Belki biraz akışa uymakta sakınca yoktur Sevgiler herkese

Şahsi fikrim iyi yapmamışsınız. Muhtemelen +3 değerlikli kullandınız yetmedi. +2 değerliğe geçip devam etseniz depoları bile dolardı. Bizimki 2.5 ayda depoları doldu ve kestik. İlk 1 yaşta yapım ve dolayısıyla demir ihtiyacı daha fazla oluyor ve bizim gıdayla verdiğimiz çoğunlukla yetmiyor. Ki ülkemizde demir içeriği ve emilimi güzel besinlere (et, yumurta) ulaşma oranı veya ulaşsa da yeterli derece alabilenlerin oranı nedir? Çoğunlukla da karbonhidrat ağırlıklı beslendiğimizi de göz önüne alırsak Üreme çağındaki kadınların bile çoğu anemik.

Bakıldıgında ben mesela yememe ıcmeme dıkkat ederım ama ara ara demır degerım dusuyor halsızlık bacaklarımda cekılme ozellıkle gece yatarken ve vıtamını kullanınca da duzelıyor. Esım etı cok sever yer ama B12 benden dusuk her zaman beslenme ıle olmuyor. Ben vitaminleri kullanmaya ozen gosterıyorum.Oglumun 4. Ay oncesı dusuk cıkmıstı 1 yasında baktıracagım. Yabancı ülkelerı de hıc takıp etmem bızım doktorlara daha cok guvenıyorum.Hele kı D vıtamını cok cok onemlı bızım aldıgımız gunes ışınları d vıtamını almaya yeterli olmadıgı ıcın kullanmak sart oluyor. Hatta bızım doktor buyuk ogluma kış aylarında d vıtamını kullandırıyor.

Allah ım en en korktugum seyBızım akrabamızın oglu 14 yasında ıdı babaannesıne soylemıs basım agrıyor babaanesı de ılac vermıs soluk borusuna kactı hastaneye yatırdılar malesef bır sure sonra kurtulamadı.

yuvarlak ve taneli şeylerden aklım çıkıyor o yüzden kuruyemişler de çok tehlikeli toz haline getirilmeden kesinlikle verilmemesi gerekiyor

yuvarlak ve taneli şeylerden aklım çıkıyor o yüzden kuruyemişler de çok tehlikeli toz haline getirilmeden kesinlikle verilmemesi gerekiyor
Canım bız 2 3 hafta once kv gıttık ben mutfaga gıttım geldım oda da esım kv kayınpederım hepsı var ben oglumun agzına bır sey koydugunu dırek anlarım zsten ev de de hep pesındeyım yerde kı mınıcık tozu gorup agzına alır iIcerı bır gırdım anıden oksurdu kusacak gıbı oldu bır baktım agzından leblebı fırlattı. Abısı dokmus yere toplamıslar ama demek kalmıs yerde nasıl korktum off Allah a emanet olsunlar acıları Rabbım acılarını gostermesın

yaa allah korumuş resmen leblebi de zamk gibi yapışır insanın boğazına allah korusun ya

Ya bebek te büyük 15 aylık benim oğlan yiyebiliyor çoğu şeyi ama kuruyemiş falan vermiyorum tabi direk başka nelere dikkat etmemiz lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…