2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
İnşallah bakalım cuma günü kontrolüm var. En son 9+3te gitmiştim her şey yolundaydı. Sen de kendini yorm abak akıntın da varmış dinlen

Allah razı olsun canım gerçekten de öyle 2,5 kg verdim çok zor süreçten geçiyorum 2 gündür bulantım yoktu iyiydim bugün yine ne yediysem çıkarttım. İnsan kendisinden beziyor artık. Bi türlü mutlu olamadım hamile olduğuma hasta gibiyim sadece bulantılarım bir an önce kaybolsun istiyorum bugün yarım çay bardağı su içebildim sadece o da çıktı onu bile yapamıyorum. Rabbim kimseye vermesin inşallah

10 ve 11 haftadaki kızlar göğüsleriniz ne durumda? İlk haftalarda çok daha dolgundu artık o kadar dolgun değil yumuşaklar. Ama hassasiyet devam ediyor damarlar falan da belirgin. Uçları da koyulaştı halka gibi
Bana aynı geliyor rengi koyulaşmadı sanki ama damarlarım çok belirginleşti hassasiyeti devam ediyor. Baya da büyüdüler normalde 80 aman şuan 100 olmuştur herhalde

Canım bende senin iyi olmana çok sevindim Bende aynı senin gibi fiziksel olarak iyiym gün içinde halaizlik oluyor o kadar. Göğüsler genel olarak öyle sanırım benimkilerinde uçları aşırı büyüdü
İdrar tahlilimde lökosit diye bir değer var o yüksek çıkmış. Aile hekimliğindeki doktor ben ilaç yazmıyım kadın doğumcun yazar dedi. O da enfeksiyon belirtisiymiş galiba Randevumda haftaya cuma, bol su içiyorum inşallah bi sorun yoktur.
İyi yapmışsın gezmekle bende geziyorum. Tüm gün evde olmaz

Kızlaaaarrr
Bu Progestan kalça iğnesi beni mahvediyor resmen her yerim beze beze oldu
Kanaman yoksa doktoruna söyle fitille çevirsin uygun görürse canım biliyorum o iğne yağlı olduğu için yakıyor. Yağlı ilaçlar en çok yakan ilaçlar zaten. Çok geçmiş olsun canım doktorum bana da diğer düşüklerimden dolayı yazmak istedi ben fitil istedim o zaman fitil yazıyorum hazneye güzelce yerleştir dedi yatmadan önce öyle fitille devam ediyorum canım

Hay ağzın bal yesin
Ben de 31 yaşındayım doktor 2li test yapalim, ama fetal DNA diye teste yaş itibariyle gerek yok dedi 11+3 te gitmeyi düşünüyorum
Şimdi durup durup bunu incelerim kız mı acaba diye kız bunu nerden buldun
Canım Instagram da kesfette çıktı karşıma
Ooo göbeğim 6 aylık çocuk 9 haftalık

İnşallah bakalım cuma günü kontrolüm var. En son 9+3te gitmiştim her şey yolundaydı. Sen de kendini yorm abak akıntın da varmış dinlen
Benim de bu Cuma saat 2 de randevum var canım en son ben de 9+6 da gitmiştim şimdi hem fetal DNA testi yaptıracağım hem de kontrol ettireceğim. Bakalım haber veririz birbirimize inşallah güzel şeyler duyarız doktorlarımızdan canım

Çok yüksek değilse önemli birşey değildir canım umarım. Enfeksiyon herkeste oluyor benim de hemogramda bir değerim çok az yüksek çıktı o da enfeksiyonmuş. Kadın doğum doktorum önemsemedi. Akıntı rengine falan dikkat etmen gerekiyor bildiğim kadarıyla Dikkat et kendine ve bebişine güzel olacak herşey

Sakin yanlış anlaşılmasın kişi bazlı değil yorumlardan konunun gidişatı ile ilgili olarak düşüncelerimi beyan ediyorum.
Takip ettiğim bir doktor var. Menenjit geçiren çocuğun nasıl vefat ettiğini görseler tüm aşıları yaptırırlar demisti. Herkesin kendi tercihi olmasıyla birlikte ben aşıyla bazı hastalıklar önlenebilirken nasıl insan riske girer onu aklım mantığım almıyor. Tetenoz ile ilgili görüşüm de şu yönde. Evet hastanede dogumlarda ameliyathane steril aletler steril olabilir ama bu gebelik döneminde derimize paslı çivi batmayacağı yada kesici aletle yaralanmayacamiz (kaza vs) garanti değil. Kaldı ki bu bakteri sadece pasta, kesici alette bulunmuyor.
"Tetanoz etkeni hepimizin bildiği gibi sadece 'paslı çivi' ya da 'küflü teneke'de bulunmaz, ne yazık ki toprağın üst tabakalarında, insan ve hayvanların bağırsak kanalında bulunur ve buradan dış dünyaya yayılır. Bu nedenle tetanoz mikrobuna yeryüzünün her yerinde rastlamak mümkündür"
Ben gebeyken emin olamadığım için doktorlarıma danistigimda annede üretilen antikor bebeğe de geçiyor onun da koruyuculugu oluyor belli süre demisti.
Ben kızıma devletin tüm aşılarını + ücretli tüm aşıları menenjitler de dahil yaptırdım. Kendim de olmam gereken hepsini oldum. ( HPV aşısını olmayı düşünüyorum doğumdan sonra , doktoruma zamanı konusunda bilgilendirme isteyeceğim) Hatta kızımın son dozu bu ay sonu menenjit rapel dozu 2 yaş asilariyla birlikte yapılacak.
Herkesin kendi tercihi tabiki de. Bir şey diyemem ama sizin bahsettiğiniz gibi yıllar önce kontrol altına alınmış bir çok hastalık düzensiz göç ve zorunlu olmayan aşı programıyla tekrar gün yüzüne çıktı. Mesela hayatı tehlikesii olmasada şu el ayak ağız hastalıgi. Son yıllarda çok yüksek oranda yayılmaya başladı düzensiz göç sebepli. Herkesin tercihlerine saygı duyarım taaaa ki başkasının tercihleri sevdiklerimin sağlığını tehlikeye atana kadar.
Hayatımızın her alanı için en içten duygularımla söylüyorum, umarım hayatımızın her alanında aldığımız kararlardan hiç pişman olmayız. Özellikle sağlıkla ilgili.

Sağol canım umarım önemli bir şey değilidir sanırım hamilelikte hep oluyor. Çok çabuk kapıyoruz

Kızlar yarın ikili test ve kontroller yapılcak aç karnına mı gitsem tok mu bilemedim aç gidince midem çok kötü oluyor
Bildiğim kadarıyla canım hormon tahlillerinde (ikili testte dahil) aç-tok olmak etkilemiyor. Fakat hormon dışında açlık kan şekeri tarzı ek test istemiş olabilir. O yüzden sabah erken gidip, yanınıza yiyebileceginiz şeyler alabilirsiniz. Kan verip hemen atistirirsiniz.

Canım bildiğim kadarıyla X , Y ye göre daha uzun süre aktifligini, canliligini koruyormuş. (Yani kadınlar erkeklerden daha dayanıklı bu görüşe göre )
Yumurtlama öncesi ilişki olduğunda sperm yumurtaya giderken y ler canlılığını kaybettiği için yolda eleniyor , x ler yola devam ediyor..
birde y ler x lere göre daha hızlı hareket ediyormuş.
Yumurtlama günü ve sonrası yolculuk esnasında y ler hızlı olduğundan mesafe de kısa olduğundan xlerin önüne geçip yumurtaya ilk sarılan oluyormuş işte
İşin kısası x ler yavaş yavaş uzun sürede giderken, y ler kısa sürede koşup sonra yarıştan eleniyorlar

Kızlar bu ikili tarama testini herkes yaptırdı mı ya da yaptırmayanlar yaptıracak mı?
Ben biraz arada kaldım yaptırmasam bi sakıncası olur mu kii.
2li taramayi bana doktorum 11.haftada yapacagini söyledi. Şuan 9+4um. Daha vaktim var.
Canım şöyle 2li tarama tahlili öncesi ultrasonla detaylı olarak bebeğin ense kalinligina, burun kemigine ve bir kemik daha vardi hatırlayamadım ona bakıyorlar. Ultrasonda göremedikleri şeylerle ilgili test istiyorlar aslında. Ensenin kalın olması bazı hastalıkları burun kemiği oluşmamış olması bazi hastalıkların habercisi olabiliyormuş. Onlarla ilgili test. Yaptırmaya fayda var diye düşünüyorum tabi tercih sizin..

Tipik erkek işte hızlı git çabuk yorul

Şimdi bende yazıp tüm ozeli ortaya sermek istemiyorum ana yorumları da çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…