2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
canım ben 83lüyüm evet, benim oğlan da ekimde 8e girecek aynı nesiliz belli :) ben dün dayanamadım oğluma söyledim, çünkü eve dosya ile geldim o ne diye sorup duruyor, birbirimize çok dürüstüz yalan söylemeye dilim varmadı, söyledik ama güzel bir dille 12 haftaya kadar belli olmayacağını belirttim. o da anladı, oluştu ama belli olmaz gibi konuştum çok mutlu oldu böyle bir ara nefesi kesildi resmen mutluluktan....ama diğerlerine ne zaman söylemeliyim bilmiyorum anneme bile söylemedim, detaylı ultrasonu bekleyelim desek o da baya ileri haftada oluyormuş o zamana karnımız bile çıkar ya belki şu genetik testini isterse 9. haftadan sonra belki onun sonucuna göre söylerim bilemiyorum, geçen sefer düşük sonrası bile herkes sürekli var mı birşey diye soruyordu aşırı strese girmiş çok pişman olmuştum söylediğime o yüzden bu kez eşimin ailesi kendi aileme belirli bir süre sonra söylemek istiyorum.sana doktor genetik testi o bu şu haftalarda yapalım diye bahsetti mi ? benim doktorum gerçekten gerekli görmedikçe hiçbir şey istemeyecek gibi.

ben floranceta yasemin yakuta gidiyorum ataşehirde, düşük yaptığımda tanıştım düşük operasyonumu o yaptı çok net ve soğuk kanlı bir doktor sevdiğimden onda devam ettim. oğlum yurt dışında doğdu o sebeple mecburdum yeni doktor bulmaya...benim doktorum çok rahat, ilk keseyi gördüğünde bile yeri iyi herşey iyi şu an herşey yolunda dediğinde düşükten dolayı korktuğumu söyledim, bir kere düştü diye şimdi de düşecek diye birşey yok dedi...şimdi de bana daha hiç risk kelimesini bile geçirmedi, herşey yolunda kalp atışını da duydum 3 hafta sonra gel dedi, ben hem senin için hem kendim için sağlıklı bebeklerimiz olacağına sonuna kadar inanıyorum...en riskli kısım okuduğuma göre ilk 8 hafta o zaman düşmezse sonrasında ihtimal de daha da düşüyor. bana spor yap dedi risk görse bunu bile demezdi diye tahmin ediyorum....

Canim bnim içim acıdı bir an once feraha kavuşursun inşallah

Ondaki mantık şuymuş bilimsel bi açıklaması var onun cidden şimdi x kromozomu kız y kromozomu erkek. Y kromozomu x kromozomundan daha hızlı olurmuş her zaman fakat bi süre sonra hızı azalıp X onun önüne geçermiş o yüzden yumurtlama günü ilişkiden hamile kalanlarda Y daha hızlı olduğu için o sperm döllerse erkek olma ihtimali artıyor ama atıyorum yumurtlamadan 2 gün önce ilişki oldu Y koştu koştu yoruldu X hooop onun önüne geçip döllerse Kız oluyormuş

bunun bilimsel geçerliliği var canım, o nedenle tüp bebekte mesela erkek yüzdesi daha fazlaymış

Cinsel ilişki yumurtlama gününe (adetin 14. günü) ne kadar yakınsa bebeğin erkek olma, ne kadar uzaksa kız olma ihtimali artar. Cinsel ilişki yumurtlama gününe yakın olduğunda (13.-14. Günler) Y kromozomu içeren spermler daha hızlı hareket edeceğinden yumurtaya daha önce ulaşacak ve yumurtayı dölleyecektir.

haklısın canım....ben de ücretsiz falan kullanmayacağım, hatta bu gidişle doğuma bile direk plazadan giderim diye korkuyorum sonrasında 12 haftayı kullansam ona bile razıyım ama o bile bet değil 40 günlükken bırakmak zorunda kalabilirim...inşallah herşey iyi yolunda gider, hele bir sağlıklı doğsunlar da inşallah

evet bunu ben de okudum ilki alerjikse ikinci de olabiliyormuş ama umut dünyası işte belki olmaz diye kendimizi inandırıyoruz

Yanına soğuk sandviç tarzı bişey al canım kan verdikten sonra yersin hemen aç veya tok olmak ikili testte etkilemiyor ama doktorun başka bir şeyler daha bakacak olursa onu bilemem
Aynen öle yapıyım canım arabada giderken çok kötü oluyorum aç karnına zaten midem bulanıyor üstüne arabada etkiliyor kötü oluyorum mutlaka, yarın iki kere kan vericem biri farketmez sade ilaçlarını içme dedi bu ikili testide bilmiyorum doktor yapar mı

yasemin yakut a bir kere ben de gitmiştim, dedigin gibi cok sogukkanlı bir doktor. düşük riski suan daha az tabi inşallah hersey yolunda ilerler, biz 12 hafta gibi soylemeyi planlıyoruz cocuklara ve ailelere. benim doktorum pilates yoga icin biraz daha bekle dedi, belki benim lekelenmem oldugu icindir bilemiyorum. basit hareketler yapabilirsin yormadan dedi.

Okurken şaşırdım ilginç

Aramızda yumurtlama gününü kesin bilen ve ilişki gününü hatırlayan var mı kızlar. Yani özelinize girmeyeyim tabi sadece iki gün önce sonra falan gibi söylerseniz öyle tahmin yapalım tutacak mı bakalım

ben ovulasyon testi ile hamile kaldım o yüzdem hamile kaldığım tarihi de yumurtlama tarihinden dolayı biliyor gibiyim yumurtalama tarihi tam 14. gün ilişki tarihi 12, 14, 15 çık işin içinden çıkabilirsen şimdi kız da olabilir erkekte

Walla benimde karışık ebe bile çözemedi

Ya o da doğru tabi art arda ilişki olduysa tahmin etmek mümkün değil

Kızlar bu ikili tarama testini herkes yaptırdı mı ya da yaptırmayanlar yaptıracak mı?
Ben biraz arada kaldım yaptırmasam bi sakıncası olur mu kii.

Ben aşılama ile hamile kaldım öncesinde hiç ilişki olmadı zaten yani tam çatlama günü aşılama oldum bakalım erkek mi baby bi de bizim çipli en hızlılarını seçtiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…