Ama benimki mastit olup tikanmasindan dolayi oldu. Insallah seninki oyle olmaz canimÇok moral oldu bu banaNapalım bebişler iyi olsun da bunlar da nazar boncuğumuz olsun. Tabiki moral bozucu ama hiç bir şey onların ve bizim sağlığımız kadar önemli değil. Daha büyük dertlerimiz olmasın ne diyim
Haklısın canım tabi senin baya sıkıntın oldu. Sen burada iyi olduğunu yazdıkça ben de rahatlıyorum inan ki. Az kaldı ama. eylüle bi atsak kendimizi gerisi daha kolayBende öyle canım sizin güzel gidiyor ben 3 hafta serumla beslendiğim için şu an sadece ve sadece bulantılarımın tamamen bitmesini istiyorum cinsiyeti de merak etmiyorum sağlıkla gelsin yeter. İçimden kız geçiyor ama. İşte kısmet. 3.ayım bitsin bir an önce de rahat edeyim biraz
İnşallah olmaz canım ama herkeste bişeyler çıkıyor illaki. Sorunsuz olmuyor hiç. Anne olmanın doğası bu sanırımAma benimki mastit olup tikanmasindan dolayi oldu. Insallah seninki oyle olmaz canim
İnşallah canım umarım geçerBenim çok önce geldi o durumhiç yalan söylemeyceğim geçmiyor canım daha artıyor benim her geçen gün umarım sizin bende olduğu gibi doğumdan sonrada kalmaz
Amin canım aminncanım çokkkk sevindim ya :) tebrik ediyorum, devamı da sağlıklı rahat ilerlesin inşallahdoktorum bana da kahve çay da sorun yok dedi, içebilirsin dedi, asıl ekmek börek çörek öyle şeylerden kork dedi, protein ağırlıklı besleneceksin dedi, et tavuk balık yumurta peynir yoğurt kefir bunları istiyor.
Aaaaa benim de iş yerim ümraniyede :) hem de ben de Eylülde 39 oluyorum, ben de aynı şekilde yaştan endişeliyim ama orda işi doktoruma bıraktım, o ne isterse onu yaptıracağım...kadında 25 30 yıllık doktor gerekli olanı isteyecektir diye düşünüyorum. ne önerirse yaptıracağım zaten
benim yaş farkı oğlumla 8 yaş olacak ama şu an çok pişmanım keşke erken olsaydı diyorum, oğlum çok yalnız büyüdü...zaten o istedi artık dayanamadım belli bir yerden sonra oldu, şu an herşeye 0dan başlayacağım, bir daha istemeyiz diye ne var ne yoksa da dağıtmıştım, tekrar 0dan başlamakta bana çok zor geliyor.bence yaşlarının yakın olması iyi yani, biz kariyer vb. yoluna öyle kaldı gitti, köprüden önceki son çıkışta ( yaş 39 malum ) yaptık bir çılgınlık bakalım
Çok çok geçmiş olsun canım yaaRheaa bu sefer gerçekten silebilirsin listeden canım, bugün büyük ihtimal kürtaja alacaklar kanamam çok fazla, kese de rahim ağzında duruyor. Allah'ım hepinize sağlıkla nasip etsin
Nasip canim. Saglikla gelsinler insallah. Bizim de 7 yas olacak arasi. Ama biz saklayamadik oglumdan. Cunku ailelerimizden farkli bir sehirde yasiyoruz. Hastaneye hep birlikte gitmek zorunda kaldik oglumla. Oglum bildigi icin daha cok korluyorum bebege bi sey olmasindanAmin canım aminnÇok teşekkürler... Şimdi okudum sen de kalp atışını duymuşsun Şükürler olsun Hepimiz sağlıkla kolaylıkla kavuşalım inşallah
Bu arada ben de Eylül doğumluyum.. ama sizin 83 herhalde. Ben 82. 40 olcam kocaman 40 heheheAllah sağlık versin yaa.. Yaşları pek önemsemem de normalde doğrusu :) Beenim oğlum da Ekimde 7'yi bitiriyor. Minik doğasıya Allah'ın izniyle 7,5 yaş olacak fark. Ben de çok yakın değil ama aslında 5 yaş fark iyi derdim, ya da 6.. ama maddi manevi hazır değildik. Kısmet bugüneymiş. Ben de oğlumu yalnız bırakmak istemedim çünkü çok istiyordu.. Aynen ben de son trene bindik diyorum Ailelere söylemedik. Dün kalp atışını duyunca ben bir kaç arkadaşıma söyledim. Eşim de iş yerinden bir arkadaşına söylemiş. Dedim deli misiniz bu zamanda ve bu yaşta dedi mi Yok diyor :)
Doktor sana da risk var falan diyor mu hala? Yani tabi 3 ay için hep risk de.. Strese giriyorum kimseye söylemedikçeOğlana bir söyleseydim.. Böyle böyle doğurcam herhalde söyleseydim diye diye
Benim doktorum da geçen sefer gerek yok demişti, yaptırmamıştım. Sezaryen olmuştum aslında. Bu sefer doktorum farklı. Ne derse bakalım, uyarım.Sezeryan doğum için tetanoz aşısı çok önemli, bir çok kesi atılıyor cilde 5 doz abartı da en azıdan 2 doz tamamlanmalı
Allah sonunu güzel eylesin, bunca zorluğun ardından çok güzel şeyler yaşayacaksın inanıyorum sorun her neyse inşallah en kısa sürede çözüme kavuşur ve tekrar bu duyguyu için ferah bi şekilde yaşamak nasip olur dualarım seninle
Allah razı olsun kızlar, iyi ki varsınızZaten %50 ihtimal her ikisi de bence para vermeye değmez illa öğreneceğiz zaten.
İnş. Darısı bize sağlıklı olarak gebeliğimiz ilerler
Epizyotomi veya sezeyanda kesi vs oluyor bence tetenoz gerekli. 5 doz ömür boyu koruyucu diyorlar ben yıllar önce tam doz yaptırdım. Umarım çocuğunuzun aşılarını yaptırırsınız
Canım çok üzüldüm benimde başıma geldi neler hissettiğini anlayabiliyorum. Umarım ilerleyen zamanlarda çok güzel şeyler olur, her şey istediğin zaman gönlünce olsun dualarım seninle
İyi olmana sevindim canımKızlar uzun zamandır yazamadım. @Yaz-ruzgari halimi sorman çok sevindirdi beni kuzucum. Hem sana cevap yazmış olayım hem genel durumumu paylaşayımÖncelikle senin iyi olmana çok sevindim. Bizim sağlık ocağı da d vitamini bakmıyor aynı şekilde dediler bana da. Hastanede baktırcacağım gittiğimde Benim hamilelik süper geçiyor. Yani fiziksel olarak çok iyiyim. Ruhsal olarak daha önce paylaştığım şeyler devam ediyor maalesef. Sadece bikaç gündür yoğundum gezdim dolaştım geçici olarak iyi hissettiriyor oyalanmak Benim pek belirtim yoktu çok şükür. Doktorum da bebek iyi sen de iyisin deyince resmen yeter be deyip kendimi dışarı attım Dün e bebekte baya bebek arabalarını falan kaldırdım ağırlıklarına bakmak için. Yukarı da uzanıyorum yürüyüş de yapıyorum.Öyle dikkatli olma takıntımı kaybettim. Daha fazla evde hareketsiz durursam bu bebeği çıkaramam yoksa Tek belirtim göğüs ağrısı ve kasık ağrılarımdı. Kasık ağrılarım devam ediyor. Oturup kalkarken yatakta dönerken bile batıyor hep. Ama göğüs ağrım hiç kalmadı nerdeyse. Bu sabah farkettim sol göğsüm baya büyük duruyor normaldir umarım ve geçicidir. Moralim bozuldu biraz gözle görünecek kadar bariz bir fark oluşmuş. Bir de başkaları da yazmış Rheaa senle konuşmuştuk sanırım. İçim ayrı dışım ayrı yanıyor. Gece elli kere uyanıp soğuk su iç çişini yap klimayı aç klimayı kapat yastığı döndür üstünü değiştir. Resmen bebek bakıyorum gibi uyanıp duruyorum Bi de çevremdeki anneler hep bebek doğmadan uyu bugünleri ararsın tavsiyesi veriyor. Benim bebek şimdiden uyutmuyor beni
Aslında mide yanmaları benim de sonlarda değil başlarda olmuştu. Bulantı yerine yanma gibi.. Herkesin farklı işte.. İnşallah çabucak geçer.İnşallah canım umarım geçerkime desem çok erken başlamış mide yanmaları diyor genellikle son aylarda başlarmış bizim mide yanmaları erken başladı hadi hayırlısı artık
Amin inşallah canımNasip canim. Saglikla gelsinler insallah. Bizim de 7 yas olacak arasi. Ama biz saklayamadik oglumdan. Cunku ailelerimizden farkli bir sehirde yasiyoruz. Hastaneye hep birlikte gitmek zorunda kaldik oglumla. Oglum bildigi icin daha cok korluyorum bebege bi sey olmasindan
İlk gebeligimde hamileyken 2 doz yaptırdım. Koruyuculuk süresi daha geçmediği için sağlık o ocağı hemşiresi bu gebelikte yapmaya gerek yok demisti. Tabi her kişinin kendi tercihi bu tarz şeyler. Tetenoz aşısının cocuga bir zararı olduğu ile ilgili bir araştırmayla hiç karşılaşmadım belki de gözümden kaçmıştır bilmiyorum.Tetanoz aşısı ilk hamillgmde de yaptırmadım. Kendi kadın dogumcum çocuğa ne zararı bilmeden baZi sağlık ocakları 5 tane bazısı daha fazla yaptrlryr gerek yok dedi. Ben de zaten aşı karşıtı oldgm için seçtim bu doktoruöyle sıcak ki burası adım atacak durum yok inan saat 5e kadar
Dayanamadım ben de danıştimAdım adım anneliğe cinsiyet danışan oldu mu kızlar? Bana 6 haftalık us sonucuma %65 kız bebek demişti. Biyologmuş sanırım baya da tutturuyormuş
Rheaa bu sefer gerçekten silebilirsin listeden canım, bugün büyük ihtimal kürtaja alacaklar kanamam çok fazla, kese de rahim ağzında duruyor. Allah'ım hepinize sağlıkla nasip etsin
Geceleri yatarken yüksek yastik kullaniyor musun canim, o da iyi gelebilirİnşallah canım umarım geçerkime desem çok erken başlamış mide yanmaları diyor genellikle son aylarda başlarmış bizim mide yanmaları erken başladı hadi hayırlısı artık
Evet İstanbul da bulmam daha avantajlı olur gerçekten .bizim doktorumuz profesör anlatyada idi, ben çok memnundum ama sizin istanbulda bulmanız gerek...
Ay doktorum kabızlık sorunuma ilaç öncesi probiyptik verdi o zaman onu hep kullanayım ben bir umuIlk cocukta alerji varsa 2. Cocukta da olma ihtimali cok yuksekmisbenim oglumda da var alerji. Hatta bir ara alerjik astim demislerdi, hava makinesiyle dolasiyorduk artik. Hamilelikte probiyotik kullanmanin alerjik bebek olmasini engelledigini duydum. Simdi hamileligimde probiyotik kullanmayi dusunuyorum.
Facebookta araştıran anneler diye bir grup var canim oraya üye olabilirsin, ist.da alerji doktoru önerisi diye sorsan birçok dönüş olurEvet İstanbul da bulmam daha avantajlı olur gerçekten .
Aynen canim probiyotik bagirsaklari duzenliyor. Alerjilere filan iyi geliyor.benim alerji icin surekli kullanidigim bi probiyotik var, alerji ilacini biraktim sayesinde cok sukurAy doktorum kabızlık sorunuma ilaç öncesi probiyptik verdi o zaman onu hep kullanayım ben bir umu
Herkesin kendi tercihi fayda-zarar karşılaştırması. Bu konuda kendi araştırmalarım dahilinde bebeğe ve anneye zarar veren hiç bi yayına rastlamadım bilimsel görüşlerde. he doktor ayrı bi fikir atar, bilimsel dayanağını hangi kaynağa göre bu fikri sunduğunu da sorarım. Bebekliğimde de tüm aşılarımı olmuşum, korona aşısı da oldum çok şükür bu yaşıma kadar hiç bi zararını görmedim aksine aşırı güçlü bi bağışıklığa sahibim ve bunu tamamen aşılanmaya bağlıyorum. Dediğim gibi bu konu herkesin kendi tercihi benim bilime güvenim sonsuz ve araştırmalarım, okumalarım sonucu da bana faydalı olacak her şeyi yaptırıyorum doktorum yaptırma dese de yaptırırım mesela tetanoz aşısını bu kararı verecek olan kişinin kendisi oluyor.Benim doktorum da geçen sefer gerek yok demişti, yaptırmamıştım. Sezaryen olmuştum aslında. Bu sefer doktorum farklı. Ne derse bakalım, uyarım.
Evet sizin durumunuz da çok zor gerçekten. Biliyormusunuz böyle bazen yemek yerken aklıma geliyor yemek yiyemiyorum, tiksiniyorum diyenlerin mesajları. Dua ediyorum rahat rahat yemek yiyebilin diyeİnşallah gönlünden geçen olur canım bebimkızımda kız istiyor artık şansa ne gelirse herkes erkek diye diye en son erkek yapacaklarçok istemedim yaşları yakın iki kızım olsun bakalım yaşları biraz uzak oldu ama böylesi de iyi küçük anne gibi her şeyime yardımcı olacak şimdiden koşturuyor peşine sen yapma sen etme ben yaparım diyor. Kız çocukları birde anaç oluyo biz 4 kız kardeşiz hepimizin arasında 2/3 yaş var ve hep arkadaş gibi büyüdük hala da öyle hep birbirimize destek oluyoruz bilmiyorum ama kız çocuk başka erkek kardeşim de var en küçüğümüz o da evlendi barklandı hep görüşüyoruz ama tabiki kız kardeş gibi olmuyor erkek kardeş. Rabbim hepimizin gönlünden geçeni nasip etsin sağlıkla sıhhatle versin ben 2.yi yaptım mı daha da asla yapmam zaten yaşım da 35 ama eşime kalsa hemen peşine bir tane dah yapalım diyor. Dedim sen doğur o zaman :))) çocukları çok seviyor kızımla hep arkadaş gibi onunla vakit geçiriyor kızı çalışırken annemlerde bıraksam bana gece 12 de bile özledim gidip alalım kalmasın diyor. Öyle tuhaf bir yapısı var. 3 haftadır annemde ve kız kardeşimde kalıyorum bulantılardan neredeyse ağlayacak artık. Ona da çok üzülüyorum ama eve gitsem ne ona nede kızıma faydam olacaktı 2/3 gündür bulantılarım çok hafifledi bekliyorum cuma randevum var iyi olursam böyle geçeceğim evime artık. İnsan evini çok özlüyor