2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
O zaman benim kullandığım uygulamada ki birkaç bilgiyi paylaşayım

7. Hafta :
Eller ve ayaklar , el ve ayak haline gelecek minik palet yapilar oluşmaya basladi
Göz gelişimini, göz kapakları tamamlandı, bebeğin göz rengini belirleyecek iris oluşmaya başladı.
Diş tomurcukları, diş etinin altinda minnacik dis tomurcuklari gelişiyor, akciğerleri birbirine bağlayan solunum tüpü de oluşmaya başlıyor...

8. Hafta :
Üreme organları , bu hafta bebeğinizin üreme organlarının ya testis yada yumurtalığa dönüşeceği haftadır.
Kalp Gelişimi, kalp artık dört odacıklı gelişmiş yetişkin kalbinin minnacik bir kopyasıdır.
Kemik gelişimi, bebeğinizin kol ve bacak kemikleri katilasmaya başlıyor ve gövde düzleşiyor.

9. Hafta
El ev ayak parmakları, el ve ayak parmakları düzgün bir şekilde ayrılmaya başlıyor ve aradaki bağlar kayboluyor.
Gözler başın yanından, sonunda bulunacakları ön tarafına geliyor.
Eklem gelişimi , kemik gelişimi devam ediyor hatta eklemleri bile görmeye başlayabilirsiniz.

10. Hafta :
Tırnaklar, eğer minicik parmaklarına dokunabilseydiniz ufacik tırnakların oluştuğunu hissedebilirsiniz.
Plesanta , bu hafta fetus ile rahim arasında kan dolaşımı başlayacak plesanta çalışmaya başlayacak.
Hayati organlar, hayati organlar tam olarak oluştuğu icin doğuştan meydana gelen kusurların riski düşüyor.

11. Hafta
Kan hücreleri , bebeğinizin karaciğer ve dalağı artık kan hücreleri üretiyor. Pankreas ta sindirim enzimlerini salgılamaya başladı.
Hareket, bebeğiniz artık eğilebilir gerinebilir ,tekme atabilir hatta yüz ifadeleri bile yapabilir.
Böbrekler , böbrekler artık sindirdiği amniyotik sıvıdan idrar üretiyor.

Rheaa beni listeden çıkarabilirsin muhtemelen pazartesi gebeliğimi sonlandırıcaklar, Rabbim inşallah diğer arkadaşların bebeklerine ve bekleyen herkese sağlıklı sıhhatli doğumlar nasip eder.
Çok üzüldüm canım inşallah en yakın zamanda en hayırlısıyla sağlıklı güzel bir haber alırsın

Kız giyersin giyersin ateş basıyor son zamanlarda çok fena ben kesin kısa kol disarda gezerim felan diye düşünüyorum yani çok kötüydü benim ilki yaa. Bu da öyle olursa kesin kendimi bulduğum kara atar gömerim o derece

Merhaba bayanlar.. bende 6+2 haftalık hamileyim. Çok fena kasik ağrım var.. iccamasirim sürekli ıslak. Bel ağrım da var batmalar ara sıra ..yatınca azalıyor. Sizde de oluyor mu. Kese olusmus 15 gün sonra gideceğim kalp atışı için inşallah. Rabbim sağlıkla kucağımıza versin rabbim

Sen yazın doğum yaptığın için şimdi düşündükçe ateş basıyordur normal Ama kış bu sonuçta evde tişört giysek de dışarıda giyilmez bence

Ben de 6+2 deyim. Söylediğin herşeyi birebir yaşıyorum. Hatta ağrıyla birlikte ıslaklık olunca bazen korkup WC’ye gidip kontrol ediyorum. Ama akıntım şeffaf oluyor hep. Alıştım da çok fazla kontrol etmiyorum artık. Yatınca azalan batmalarım da var. Birebir aynı şeyleri yaşıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…