Bugün yeni doğum yok gördüğüm kadarıyla, ne zamandır bir ilk. Ben de taşındım çok şükür bugün. Tabii evi yerleştirmek lazım her şey kutularda ama olsun, asıl stres faktörü bitti gitti. Kayınvalidem sağolsun evi temizlemiş, biz rahat edelim diye çok duygulandım kadın çok iş yaptı sağolsun. Bir de yabancılar 18 yaşında çocukları sokağa atıyor derler.
Doğuma hazırlık kursuna gittik cumartesi o iyi geldi bana. Hem genel sancı nedir, doğum sırasında ne oluyor, hastanede bizi neler bekliyor, vs. teori öğrendik. Sonra da doula (doğuma yardım eden kişi Türkiye’de var mı adı ne bilmiyorum) olan bir yoga eğitmeni nefes çalıştırdı bolca, eşlerin bele baskı yaparak sancılara nasıl yardım edebileceğini gösterdi. Bir de rebozo diye bir yöntemle bebeği nasıl doğru pozisyona getirebiliriz onları gösterdi. Ben teori kısmının çoğunu internette araştırıp öğrenmiştim ama eşimle gitmek iyi oldu. O çok daha hakim şimdi konuya.
Genel olarak tavsiye nefes tekniklerine bakın ama doğumda yanınızda eşiniz ya da başka biri olacaksa onunla pratik yapın her gün önceden. Ağrıdan nefese odaklanmayı unutunca nasıl hatırlatacak mesela, vs. Genel olarak ortam ne kadar sessiz ve rahat olursa doğum o kadar hızlı ilerliyormuş. Müzik, koku, vs. kendinizi rahatlatan bir şey varsa alın diyorlar.
Belki yardımcı olur size de hanımlar.