2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
İlk bebeğin mi Canım? Mesela benim doktorum normal doğumcu olmasına rağmen suni vermem direk sezeryan ile alırım 40 dan sonra dedi. Bu konuda da ona aşırı güvendiğim için ne derse itiraz etmem. Ben de suni almak istemiyorum.

Allah razı olsun kızlar, beni rahatlattiniz. İnsanlara suni sancıyla normal doğum deneyeceğim deyince, çok canın acıyacak ne gerek var diye korkutuyorlar. Bir yandan da ne uğraşıyorsun yap sezeryan diyorlar. Karar vermek zordu ama bende denemek istiyorum, en kötüsü süreci durdurup zaten sezeryana geçerim dedim. Bende şu nefes egzersizlerine bakayım, bir de yoga dersi alirkan yoga hocası odaklanmamis farkındalık çalışın ve buzu bileğe koyarak acı yönetimi çalışın demişti. Belki sizde bunlara bakarsınız. İnsallah hepimiz mutlu huzurlu hızlı bir doğum süreci geçiririz

Canım merhaba, öncelikle nasıl olursa olsun inşallah sağlıkla bebeğini alıp kucağına alırsın. Ben 40. haftam dolduktan sonraki gün baktı doktor bebek gelmiyor suni sancı vererek normal doğum ile bebegimi kucağıma aldım. Amerika’da prosedür bu şekilde öyle her şeye keselim sezeryana alalım falan diye bir şey yok, ben bu arada ikinci doğumu yapacağım %3 ihtimal denk geldi bebek makat pozisyonunda bu gibi riskli durumlarda sezeryan diyorlar ama onun haricinde her durumda ya normal sancını bekliyorlar, haftada doldurursan da suni sancı vererek alıyorlar. Suni sancıyı 5cme kadar yaşadım , kesinlikle kendini korkutma Çekilmeyecek bir şey falan değil sadece sık sık geldiği için sık sık sürekli bir yerinin hafif hafif ağrıdığını düşün o insanı yoruyor sancı gelmeden önce hazırlanıp bence odaklanmak önemli video izlemek ya da nefes tekniği öğrenmek de kesin işe yarar. Ben beş santimden sonra epidural aldım, doktorum öyle uygun gördü. Ne gerek var sancı ya daha fazla çekmene gerek yok dedi epidurali taktılar anlayacağın.

Bazıları da boyun kısa normal doğum yapamazsın gibi şeyler yazmış ne alakası var hiç anlamadım. Ben kısa boyluyum 1.58, annem benden daha da kısa ikimizde hep doğumlarımızı normal yaptık. Bence bu çatı muaynesinde anlaşılacak bir şey,boyla nasıl bir alakası var hiç anlamadım.

Boyun kac ki canim.Boyla ne alakasi vsr acaba. Ben de gecen devlete gittim sedye de doktor beni de.inceliyor boylu poslusun normal dogum yapabilirsin dedi.Ne kisa insanlar var gayette normal dogum yapiyorlar.
1.50 boyum. Ben de bilmiyorum ki kemik yapisiyla falan mi ilgili acaba. Sormadim da hic.

Valla o.sekilde ciş yaptigi yan yukaridan disari cikar. Zaten cis yapinca sik degsitiriliyor.neden oyle pissin.ki
Testi*lerine değince uzun süre pişik oluyor ,zaten hastalaninca da anlaşılıyor çok hassas oluyor ozel bölgesi bazen sarariyor bazen buzusuyor bir sorun olduğu anlaşılıyor.Sık degsitiriliyorsa altı birsey olmaz inşaallah ama birkaç saat bile kapalı kalmasi fazla gelir.

Bizde bunlar olsun diye uğraşıyoruz madem doğum baslamiyo ugrasmayalim

Öncelikle 2.bebek için hayırlısı olsun canım, vardır herseyde bir hayır diyelim. İnsallah sürecin çok güzel geçer.
Suni sanciya gelince, doktoruma herkes kötülüyor deyince doktorumda insanlara kızdı, neden insanlar birbirine kötülük yapıyor dedi, neden çok kötü öcü diye anlatıyorlar süreci diye sitem etti. Haklı da. Nedense kadınlar hep kötü deneyimlerini abartarak anlatıp korkutuyor Acı eşiği yüksek olan biri olarak bende denemeye karar verdim, aynı şekilde zaten doktorum gerektiği noktada epidural takicak, biraz nefeste calısıcam, gerisini sürece ve Allaha bırakıyorum. Herşeyi zaten kontrol edemem.

Burda gittigim devlet hastanesindeki doktor 1.55 altindakilere normal dogumu pek onermiyoruz dedi. Nedendir niyedir sormadim. Zaten orda dogum yapmayi planlamiyorum. Sadece olur da gittigim ozel hastane 1 saat uzaklikta maalesef acil bir durum olursa diye arada bir randevu buldukca devlette de muayene kaydim olsun diye gidiyordum. Bunu bu arada gittigim hic bir ozeldeki doktor ve perinatolog soylemedi. Bu surecte bir kac doktora gorunmek durumunda kaldim. Sadece bu devletteki doktor dedi. Ama kendisine cok guvendigimi soyleyemem, bugune kadar dedigi ve beni strese soktugu ne varsa bos cikti hep. Benim de cevremde benle ayni boy olup normal dogum yapan cokca insan var.

Bnde de şuan hemoroid memesi var sonrasında nasi bı sorun yaşadım onla ilgili. Bı diğer Dr sorun olmaz normal doğuma demişti ama bu da zorlar mı acaba Dr her gidişimde kötü senaryolari siraliyo tüm soracaklarim söyleyeceklerim kaliyo

Kizlar 2 3 gundur sol kasigim agriyor ara ara agri giriyor sonra cikiyor. Bunu yasayan var.mi aranizda
Benim sağ kasığımda vardi hemde yuruyemeyecek kadar,acilde yattım birkaç saat sadece erken gelebilir diye ağrı kesici serum ciğer geliştirici filan yaptılar idrar enfeksiyonu olabilir dedi ama anlam veremiyorum çünkü yanma acıma yok wc de ara ara giriyor bazen.

Evet canım ilk olacak. Neden suniyi onermedi sordun mu benim Dr da direkt sezeryan a almak istiyo ama bana bıraktı işte

Ben de izledim nefes tekniklerini. Oneriler icin cok teşekkür ederim, inşallah o anlarda yapabilirim söylediklerini canim sabah 8 de acilden giris yapicm ben de. İnsallah seninki gibi hızlı ilerler surecim

Olabiliyor canım benimde çok uzun sürer 5 cm kadar günler geçer.Squat,plates,hurma filan yap ben son doğumumda dediğin gibi bıkmıstım açılma var sancı var ama gelmiyordu,günlük 1 yemek kaşığı Hint yağı meyvesuyuyla karıştırıp içmiştim sanırım 2. Gününde geldi.Gunde 5,7 hurma yemeyi birde ahududu çayı içmeye özen gösteriyordum.

Kızlar sol alt karnıma inanılmaz bı ağrı girdi dogrulamoyorum ara ara kasıkta ağrı var bu doğum sancısı değil onu iyi biliyorum ama ne bu ağrı ya çocuğu kucağıma aldım sonra oluştur

Sağlıkla büyüsün canım Allah bağışlasın işte doğum yapanlar emzirmek gaz çıkarma kaka sorunu doğumu bekleyenler her şeyi uygun olup doğumu baslamayanlar vs vs çok konu var bizim topik bilgi küpü anlayacagin

Doğuma engel bi durumu yok ama doğumda şiddetli ıkınma olduğu için basur çok şişiyor ve meme yapıyor dışarıda. Nasıl diyeyim resmen çiçek gibi olmuştu benim dış kısımda. Ağrı sancı yapıyordu gerginlikten. Üzerine oturamadım popomun. Doktor krem veriyor ama ben kremden ziyade kantaron yağından fayda gördüm gibi geldi. Ama rahat 1 aya yakın onun sıkıntısını çektim.şuan gebeliğin son haftalarında yine benim de meme yapmaya başladı. Kantaron sürüp olabildiğince yatıştırmaya çalışıyorum belki doğum sonrasına olumlu yansıma olur diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…