Canım merhaba, öncelikle nasıl olursa olsun inşallah sağlıkla bebeğini alıp kucağına alırsın. Ben 40. haftam dolduktan sonraki gün baktı doktor bebek gelmiyor suni sancı vererek normal doğum ile bebegimi kucağıma aldım. Amerika’da prosedür bu şekilde öyle her şeye keselim sezeryana alalım falan diye bir şey yok, ben bu arada ikinci doğumu yapacağım %3 ihtimal denk geldi bebek makat pozisyonunda bu gibi riskli durumlarda sezeryan diyorlar ama onun haricinde her durumda ya normal sancını bekliyorlar, haftada doldurursan da suni sancı vererek alıyorlar. Suni sancıyı 5cme kadar yaşadım , kesinlikle kendini korkutma Çekilmeyecek bir şey falan değil sadece sık sık geldiği için sık sık sürekli bir yerinin hafif hafif ağrıdığını düşün o insanı yoruyor sancı gelmeden önce hazırlanıp bence odaklanmak önemli video izlemek ya da nefes tekniği öğrenmek de kesin işe yarar. Ben beş santimden sonra epidural aldım, doktorum öyle uygun gördü. Ne gerek var sancı ya daha fazla çekmene gerek yok dedi epidurali taktılar anlayacağın.
Bazıları da boyun kısa normal doğum yapamazsın gibi şeyler yazmış ne alakası var hiç anlamadım. Ben kısa boyluyum 1.58, annem benden daha da kısa ikimizde hep doğumlarımızı normal yaptık. Bence bu çatı muaynesinde anlaşılacak bir şey,boyla nasıl bir alakası var hiç anlamadım.