2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben daha doğurmadım ama doktorum bana hep bebeğin nasıl doğduğu değil sağlıkla doğması önemli dedi. Seçimi bana bıraktı ama istersen sezeryan yaparım dedi, önemli olan senin mutlu olman. Hatta normal doğum için başlangıç yapıcaz vazgeçersem sezeryana donucez, doktorunla rahat konuş, sonucta senin mutlu olman lazım. Ayrıca senin cati muayenen zor geçti diye hatırladım, bunun için bile sezeryan tercih edebilirsin. Doktorum çatıda zorlanan normalde çok zorlanirsjn dedi. Sen kendini nasıl mutlu hissedersen öyle git. Sezeryan tercih edersek toplumsal olarak baskıya maruz kalacağımizi düşünüyoruz, ama herkesin kendi hayatı kimseye hesap vermek zorunda değiliz. Gerekti oldu dersin

Göbeğinde düşme var mı senin canım. Benim kontrolde doktor bebek biraz aşağı inmiş demişti. Bakalım senin doktor neler diyecek kontrolde

Bende öyleyim sürekli uyuyorum. Uyanık olduğum vakitlerde yemek yiyorum sonra yine uyuyorum Birde son 3 gündür nefes almam düzeldi midem rahatladı sanki bebek aşağı kaydı gibi. Ama sancım ağrım yok çok şükür. Sen de ne çektin sancılardan sağlıkla gelseler hemen bir rahatlasak ya…

Evet cati muayenesi cok kotuydu. Devletteki doktor ilginc bir sekilde cati kontrolu bile yapmadi boy kisaligindan dolayi tavsiye etmem sana normal dogum dedi. Sezeryan uygun senin icin dedi. Ozeldeki o cati muayenesine ragmen normal dogurmana engel bir durum yok dedi. Bisey kemiginde biraz basiklik varmis ama engel olmazmis. Ozellere sezeryanci diyorduk bir de :) gerci benim gittigim hastane normal ve sezeryan fiyatini ayni yapmis :) gecen sene fiyati farkliydi. Etrafin ne dedigi falan umrumda degil de bebegin dogal surecine mudahale etmis olmak fikri rahatsiz ediyor. Sonucta sezeryani gerektirecek bir durum yok ortada su an. Tamamen benim nazimdan. Boyle dusununce kendimi kotu hissediyorum. Bakalim yarin kontrolum var, ne diyecek doktor.

Boy kısalığı derken senin boyun mu kısa anlamadım onu . Benim boyum 155 ilki normal doğumdu. Boyla doğumun alakası neymiş çok saçma.

Canım gözün aydın, ömrü uzun bahtı açık olsun sen nasılsın, toparlanabildin mi?

Canım bende suni sancı alıcam, sürecini paylaşır mısın, nasıl bir acı olacak süreç ne olacak vb?

Boy kısalığı derken senin boyun mu kısa anlamadım onu . Benim boyum 155 ilki normal doğumdu. Boyla doğumun alakası neymiş çok saçma.
1.55 altina normal dogum onermiyorlarmis genelde, devlet hastanesindeki doktor dedi bunu. 1.50 benim boyum. Kuzenim de 2 normal dogum yapti benle ayni boyda hemen hemen. Ben de anlamadim.

Benim de ayağa kalkınca baskı ve canım acıyor , bu kadar belirtiye ben doğardım şahsen

Ben nedense bebeğin normal sürecine müdahale edecekmisim gibi düşünmüyorum o kadar süreç zorlayıcı ki, beni fiziksel olarak çok zorluyor, bebeğin gelişimi de iyiyse, doktordan randevu alıp doğum sürecine girmek bana mantıklı geliyor. Çünkü süreç uzadıkça kendimi hem daha yorgun hem daha stresli hissediyorum. Ondan hiç suçluluk duygum yok. Daha fazla karnımda kalıp stres olacağıma doğsun daha sağlıklı diyorum

Canım bende suni sancı alıcam, sürecini paylaşır mısın, nasıl bir acı olacak süreç ne olacak vb?
Ben ilk oğlumu suni sancı ile doğurdum kızlar. Kendimi paralamadım yıpratmadım. Sabah 9 yatışım yapıldı öğlen 14te doğumhaneye girdim. 14.30 da doğdu oğlum. Sadece sancı geldiğinde çömelme pozisyonu alın, squat yapın, mümkünse odada yalnız ve sakin kalın. Bağırıp nefesinizi tüketmeyin. Bir de YouTube da doğum için nefes tekniklerini izleyin ben önceden bilsem daha kolay doğumum olurdu. İlk doğum olduğu için kesi ve dikiş var ama hic birini hissetmedim hatta ertesi gün oturmaya başladım. İnşallah kolay doğumlarınız olur

Benim de ilk doğumun suni sancı ile oldu ve Aycoregi1 in yazdıklarına tamamen katılıyorum. Bilinçsiz olduğumdan ben de çok hatalar yaptım o süreçte. Sancılarım arttıkça panikledim nefes egzersizleri vs hiç bir şey yapamadım. Tek yaptığım arada kalkıp yürümek oldu. Onun dışında hareket vs de yapmadım. Ve gücümün çoğunu bağırmaya , söylenmeye vs harcadım. Süreci doğru yönetmek önemli. Doğum anında da doğru ıkınmadığım için benim de kesi oldu ama dikişten ziyade basurdan çile çekmiştim ben doğum sonrası.

Canım gözün aydın, ömrü uzun bahtı açık olsun sen nasılsın, toparlanabildin mi?
İyiyim canım mecburen toparlanacagiz yapacak bişey yok ki hep gözler avizelerde en ufak sarsıntıda bile korku sarıyor heryeri.. haberleri çok izlememeye çalışıyoruz.. Hatay'da değilim birde Mersin'e geldik orada hayat yok şuan... Oradan uzaklaşınca sanki onca şeyi biz değilde başkası yaşamış gibi geliyor

Göbeğinde düşme var mı senin canım. Benim kontrolde doktor bebek biraz aşağı inmiş demişti. Bakalım senin doktor neler diyecek kontrolde
Açıkçası kızımdaki gebeliğimde göbeğim çok farklıydı ve doğumdan bi kaç gün önce düşmüştü bunda göbeğim hep sivri ve göğüs altım hep dolu değildi zaten o yüzden düşmüş gibi gelmiyor bana ama bebiş 28. Haftadan beri başı çok aşağıdaydı sancılar tee o zamandan başlamıştı bide bu kadar şeye 39u beklermiş benim şakacı oğlum

Bence de doğrusunu yapmışsınız, birine yapıp öbürüne yapmasanız hayat boyu farklılık olurdu. Annem hep “size vermek için kıstığım şeylerin hepsi şimdi var, hiçbirinin de önemi yok” der. Ben de öyle düşünüyorum. Ne güzel deneyimle daha iyi çözüm de bulmuşsunuz. Umarım çok güzel geçer doğum.
Burada da mamaya bir karşı duruş var genel olarak, sütüm başta gelmezse boş yere ağlayıp aç kalmasın istiyorum bebişim. Mama getirmeyin, lazım olursa hastanede var diyorlar ama belki ben alıp götürürüm yine de.
Ama bu kadar yorulmaya zaten doğum olacak olsa halin kalmaz doğurmaya. Bu normal zamanda bile çok aktif bir gün. Zırt pırt kontroller de çok kötü ya.

Haha. Eşin tam benim kafadan. Ben de böyle egzersizdir, beslenmedir, masajdır ordu disiplininde yapmazsam eksik kalacak gibi geliyor. Eşine yine de çok güldüm ama yağı alıp gelmesine. Ama gerçekten çalışma yapmışlar ve bu sorunlu yırtıkların (3. ve 4. derece) düzenli masaj sonrası azaldığını görmüşler. Tabii hassastır ağrıyordur, bir şey diyemem biz daha başlamadık ama ben de en kısa sürede günlük başlamayı planlıyorum.
Ben daha doğurmadım ama anlıyorum bu endişeleri. Ben normal doğum güzel geçecek diye niyet edip öyle yola çıkmak istiyorum, bebek kendi zamanında hazır olunca gelir diye. Ama tabii sezaryen daha kontrollü bir durum gibi geliyor ve ne olup biteceğini kestirmek daha kolay.

İki türlü de bebek geliyor bir şekilde ve biz de bir şekilde toparlanıyoruz. Bence kendini sanki istemediğin bir şeye mecburmuşsun gibi zorlarsan, normal doğum iyi geçeceği varsa da geçmez. Çünkü sancı, vs. süreci çok etkileniyor psikolojiden. Öncelikle kendine biraz daha şefkatli yaklaşmak lazım. İlla bebeğe müdahale etmek istemiyorsan, sancı doğum başlayınca nasıl gittiğini görüp, sezaryen seçebilirsin sonradan. Belki de gayet rahat geçecek.
Kızlar bebişi bebek kuvetinde mi yıkıyorsunuz? Nasıl bişey alsam tek eksik o kaldı
Benim de eksik hala, plastik küvet ve file almayı düşünüyorum. O file tutmayı kolaylaştırıyor anladığım kadarıyla.

Hastane tipi pompa kiralama imkanın var mı? Aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşım kiralayarak çözmüştü. Diğer pompalar mastiti engelleyecek kadar çekmiyormuş.

Ya nerdeyse birebir aynı hikayelerimiz ben o yüzden Şuan çok korkuyorum ama sakin kalmaya çalışıyorum,ne yapacağız böyle nefes egzersizi falan izleyeyim ben biraz daha olumlu motive olmak için bari,kaygılarım yine esir alırsa diye çok korkuyorum

Eyvaaaah baya erken başlamış senin. Hadi bakalım hayırlısı artık, neyse doğunca ısırırsın poposunu

Yaa evet dün bende aynısını düşündüm zaten halim kalmamıştı dedim doğum olsa gücüm yok zaten birde gecesinden uykusuzdum zaten

Evet ben de videolara bakıyorum doğru nefes almak , doğum kolaylaştırıcı hareketler falan. Nefes için sancıyı karşılamada çok etkili yorumları okuyorum hep. Bu kadar insan söylüyorsa vardır bir doğruluğu . Tek yapmamız gereken o an paniklemeden uygulamak . İnşallah olur bu sefer

Boyun kac ki canim.Boyla ne alakasi vsr acaba. Ben de gecen devlete gittim sedye de doktor beni de.inceliyor boylu poslusun normal dogum yapabilirsin dedi.Ne kisa insanlar var gayette normal dogum yapiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…