Bence de doğrusunu yapmışsınız, birine yapıp öbürüne yapmasanız hayat boyu farklılık olurdu. Annem hep “size vermek için kıstığım şeylerin hepsi şimdi var, hiçbirinin de önemi yok” der. Ben de öyle düşünüyorum. Ne güzel deneyimle daha iyi çözüm de bulmuşsunuz. Umarım çok güzel geçer doğum.
Burada da mamaya bir karşı duruş var genel olarak, sütüm başta gelmezse boş yere ağlayıp aç kalmasın istiyorum bebişim. Mama getirmeyin, lazım olursa hastanede var diyorlar ama belki ben alıp götürürüm yine de.
Ama bu kadar yorulmaya zaten doğum olacak olsa halin kalmaz doğurmaya. Bu normal zamanda bile çok aktif bir gün. Zırt pırt kontroller de çok kötü ya.
Haha. Eşin tam benim kafadan. Ben de böyle egzersizdir, beslenmedir, masajdır ordu disiplininde yapmazsam eksik kalacak gibi geliyor.
Eşine yine de çok güldüm ama yağı alıp gelmesine. Ama gerçekten çalışma yapmışlar ve bu sorunlu yırtıkların (3. ve 4. derece) düzenli masaj sonrası azaldığını görmüşler. Tabii hassastır ağrıyordur, bir şey diyemem biz daha başlamadık ama ben de en kısa sürede günlük başlamayı planlıyorum.
Ben daha doğurmadım ama anlıyorum bu endişeleri. Ben normal doğum güzel geçecek diye niyet edip öyle yola çıkmak istiyorum, bebek kendi zamanında hazır olunca gelir diye. Ama tabii sezaryen daha kontrollü bir durum gibi geliyor ve ne olup biteceğini kestirmek daha kolay.
İki türlü de bebek geliyor bir şekilde ve biz de bir şekilde toparlanıyoruz. Bence kendini sanki istemediğin bir şeye mecburmuşsun gibi zorlarsan, normal doğum iyi geçeceği varsa da geçmez. Çünkü sancı, vs. süreci çok etkileniyor psikolojiden. Öncelikle kendine biraz daha şefkatli yaklaşmak lazım. İlla bebeğe müdahale etmek istemiyorsan, sancı doğum başlayınca nasıl gittiğini görüp, sezaryen seçebilirsin sonradan. Belki de gayet rahat geçecek.
Benim de eksik hala, plastik küvet ve file almayı düşünüyorum. O file tutmayı kolaylaştırıyor anladığım kadarıyla.
Hastane tipi pompa kiralama imkanın var mı? Aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşım kiralayarak çözmüştü. Diğer pompalar mastiti engelleyecek kadar çekmiyormuş.