2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Evet bı umudum da bu ve doğal bı sekilde gelişsin çok istiyorum bı seçim yaparsam sanki yanlış olacakmış gibi hissediyorum. Son güne değil de Perşembe yada cuma ya doğum olsun diyorum kaka yapma kordon dolanma ihtimali korkuttu açıkçası. Dr tüm kötü senaryolari söyledi.
Youtube'ta falan bebeği kanala sokan hareketlerle ilgili videolar var ya onlardan da deneyin. Yürüyüşe de devam edersiniz. Adaçayı ya da ahududu çayı da öneriyorlar bir fincan. İnşallah gönlünüze göre olur her şey. ❤️

Maşallah 🧿 yerim seni ben 😍

Benim doktorum ne suni sancı ne sezeryan istiyor, suni normal doğum taklidi gibi dedi o istiyor ki her şey doğal gelişsin , inşallah her şey doğal bir şekilde gelişir senin de gönlüne göre

Oluyor canım fark, zamanla anliyorsun. Aşağı indirmeyince hep karın kısmı ıslak oluyor
Tesekkur ederim 🙏❤️

Gerçekten de kucağımda gibi hissediyorum sürekli emzirmekten 😂 kızlar sürekli emzire emzire kucağa alışmaz mı bebek benimkisi emerken uyuyor şimdide emerken uyumaya alıştı öyle beşiğine koyuyorum valla
Canım aşılmaz kucağa. Sen rahat ol. Onların şu süreçte kucağa sana kokuna ihtiyacı var. Zaten en bol kucakta kaldıkları dönem bu. Ondan sonra istesen de kucağında durmayacak. Memede uyuması da çok normal. Biraz büyüsün şöyle 3 aylık civarı olunca uyku düzeni kurmaya başlarsın o zaman da uyumadan evvel memeden ayırıyorsun uyku meme ilişkisi kurmasın diye.

Youtube'ta falan bebeği kanala sokan hareketlerle ilgili videolar var ya onlardan da deneyin. Yürüyüşe de devam edersiniz. Adaçayı ya da ahududu çayı da öneriyorlar bir fincan. İnşallah gönlünüze göre olur her şey. ❤️
Evet bunları bu süreçte denicem teşekkür ederim hayırlısıyla inşallah 🤲
Benim doktorum ne suni sancı ne sezeryan istiyor, suni normal doğum taklidi gibi dedi o istiyor ki her şey doğal gelişsin , inşallah her şey doğal bir şekilde gelişir senin de gönlüne göre
İnşallah canım bnim ya vallahi seçim yapmak oldukça zorluyo beni

Kizlar, gunlerdir kasilmaktan agri hissetmesem de yoruluyorum galiba ki oturdugum yerde uyuyup kaliyorum. Bugun bebegim de cok hareketli ve asagiya baski yapiyor. Bel agrimda var ama gun boyu gelen giden yok ... Bu sekilde ne kadar surecek merak ediyorum dogrusu! Acilma var, sanci var, kasilma var... Eee neden dogum baslamiyor ki🤷🏻‍♀️ butun kosullari saglayip doguramayan ben:KK70: :KK70:

Hala sancı ve kasılma var ama her zamanki gibi … duş alıp yattım biraz çok uyuyamadım ama sancıların şiddetti sıklığı artmadığı için benek hareketleri de olduğu için gitmedim açıkcası

Evet evet haftaiçi yazdım sorun değil normal kontrolden sonra dedi.aslında yarın 37+0 olucam ve sancılarım haftalardır var ama rahim ağzında açıklık vs olmadığı için çekiyorum mecbur doğuma hazırlıyor sonuçta.ankaradayım ben doktorumda Medicana da,.uzak değil yani ama o kadar çok yanlış alarm veriyorum ki biraz da paniğimi dizginlemeye çalışıyorum sanırım
Yazmayınca doğurdun sandım ben 🤭 günlerimiz de yakın bir de seninle. Neyse daha zamanı da var 1 hafta daha dursa güzel olur 🤭

Kizlar, gunlerdir kasilmaktan agri hissetmesem de yoruluyorum galiba ki oturdugum yerde uyuyup kaliyorum. Bugun bebegim de cok hareketli ve asagiya baski yapiyor. Bel agrimda var ama gun boyu gelen giden yok ... Bu sekilde ne kadar surecek merak ediyorum dogrusu! Acilma var, sanci var, kasilma var... Eee neden dogum baslamiyor ki🤷🏻‍♀️ butun kosullari saglayip doguramayan ben:KK70: :KK70:
Haftan çok ileri değil vakti gelmedi demek ki hazırlıklar tam gaz 😃 Sertleşme benim de çok sık oluyor. Göbeğim de aşağı indi biraz. Yalancı sancılarım da var. Ama henüz gerçek sancı mı yalancı sancı mı acaba diye karıştırabileceğim türden bir sancım olmadı. Ben de bu ara nedense her an nişanın gelecekmiş paniği başladı her tuvalete girdiğimde bir heyecan, gelmiş mi acaba diye.

Yazmayınca doğurdun sandım ben 🤭 günlerimiz de yakın bir de seninle. Neyse daha zamanı da var 1 hafta daha dursa güzel olur 🤭
Yok hastaneye bile gitmedim çünkü sürekli yanlış alarm verip gitmekte canımı sıkıyor bide daha erken ya gelmez heralde diyorum sonra doğum sancısı olsa yerimde duramam diyorum 🙈 ama gündüzden beri saatte 4 sancı falan geliyor gerçek olsaydı artardı muhtemelen şiddeti ve sıklığı,sende nasıl kasılma sancı durumları ?

Haftan çok ileri değil vakti gelmedi demek ki hazırlıklar tam gaz 😃 Sertleşme benim de çok sık oluyor. Göbeğim de aşağı indi biraz. Yalancı sancılarım da var. Ama henüz gerçek sancı mı yalancı sancı mı acaba diye karıştırabileceğim türden bir sancım olmadı. Ben de bu ara nedense her an nişanın gelecekmiş paniği başladı her tuvalete girdiğimde bir heyecan, gelmiş mi acaba diye.
Canim benim erken dogum riski yuzunden 2 defa hastaneye yatisi yapildi. Evde uzandim 3 haftaya yakin. Artik gelebilir dedi doktorum. Suan her sey de serbest. Durdurmuyor da. Ben de dogacak diye kendim basta olmak uzere cevremde ve kosullari hazirladim. Ee haliyle dogsun istiyorum 😌

Merhabalar kızlar uzun zaman sonra girdim herkesin ne konuştuğunu sürecini çok merak ediyorum ama çok fazla konuşma var geriye dönmem çok zor 😅 ben doğum yaptım 36+5 te gebelik kolestazı gelişti o sebeple erken almak mecburiyetinde kaldılar.. herşey çok iyi 3.080 kg doğdu kızım herkes sağlıkla kucağına alır inşallah bebeklerini 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Valla annem 1 hafta kaldı sadece sonra yolladım. Bu süreçte ne kadar az insan o kadar huzur gerçekten. İşi bilen, sana tam anlamıyla yardımcı ve destek olabilecek birileri olmalı yanında. Ben normal hayatımda da her işini kendi yapmayı, yalnızlığı, evde kendi düzenimi ve bireyselliği seven biriyim. O yüzden karşımdaki canımdan çok sevdiğim annem bile olsa 1 hafta kafi geldi 😂 Alınma darılma da olmadı çünkü annemle aynı karakterdeyiz o da kendi düzenine evine babama vs çok düşkündür yani ona da 1 hafta yeterli geldi bence 😅
Ayni.benim kafadansin canim. Ben de yanlizligi, kendi isimi kendim halletmeyi severim. Uzun sure kim olursa olsun icli.disli duramam

Yok hastaneye bile gitmedim çünkü sürekli yanlış alarm verip gitmekte canımı sıkıyor bide daha erken ya gelmez heralde diyorum sonra doğum sancısı olsa yerimde duramam diyorum 🙈 ama gündüzden beri saatte 4 sancı falan geliyor gerçek olsaydı artardı muhtemelen şiddeti ve sıklığı,sende nasıl kasılma sancı durumları ?
Aynen gerçek olsa artardı bence de. Ama baya sık yoklamaya başlamış seni. Ben hiç saat ve sayı bazında takip etmedim. Zaten baya düzensiz aralıklı ve çoğu da adet sancısı tarzında. Belden ağrı nadiren vuruyor. Sertleşmeler çok sık. Bazen de aşağıya batma ve kasığa baskı şeklinde oluyor.

Canim benim erken dogum riski yuzunden 2 defa hastaneye yatisi yapildi. Evde uzandim 3 haftaya yakin. Artik gelebilir dedi doktorum. Suan her sey de serbest. Durdurmuyor da. Ben de dogacak diye kendim basta olmak uzere cevremde ve kosullari hazirladim. Ee haliyle dogsun istiyorum 😌
He tamam canım hatırladım şimdi doğru senin öyle bir durumun vardı. Kalabalık olunca hikaye fazla, karışıyor 🤭 tamam sen doğurabilirsin 🤣 bebiş de senin kadar istekli olursa inşallah doğmaya 🤗

Beni de sezeryan korkutuyor, ama bana çevre etkisi oldukça fazla sanırım. İlk doğumum normaldi o kadar sıkıntı çekmedim, ama bu doğum da bebek ve benim icin en sağlıklı hayırlı hangisi ise o olsun artık
Ben her ikisinden de korkuyorum 😬 insallah hepimizinki hızlı ve kolayca olup biter ne şekilde olursa olsun🤲

Kızlar bnde şimdi Dr dan geldim. Dr en fazla 9 gün bekleriz dedi. Sat a göre 39+5 im. Bebek kilosu 3.150 Gr. Nst de sancı yok bebek iyi kalp atımı suyu güzel dedi.
41 e kadar sancı gelmez doğumu baslatmazsak sonrasına ben doğum almıyorum dedi. Kaka yapma kordon dolanma durumundan falan bahsetti.
Yine suni sancı mi sezeryan mi seçeneklerine kaldım. Ailemde birileri direkt sezeryan ol birileri suni al diyo.
Dr zaten hiç risk almaksızın sezeryan taraftarı.
Bende sırf doğum sonrası ben daha çabuk toparlayacagim diye belli riskleri göze alıp suni almak istemiyorum.
Bı yanım da belki suni ile kısa sürede kolayca olacak diyo.
Bebek henüz doğum pozisyonunu almamış yani yan durması gerekiyormus ama o arkaya bakıyor. Sanırım sancı yok diye açılmaya bakmadı . Suni ile doğum başlar mi bebek pozisyon alıp kanala girer mi açılma olur mu kafamda deli sorular.
Benimki de ayni şekildeydi Perşembe günü . Dr umla görüştüm artik dayanamiuorm doğumu baslatsak olur mu diye tmm dedi. Yarin suni sanciyla baslatck ama öncesinde muhakkak bebegin konumuna bakarlar heralde. Dr um pozisyonunu degistirir o belli olmaz demisti en son. Benim acilma da yoktu hic.

Evet guzel kizim benim o :) bebegi kiskanacak mi bebekle anlasabilecek mi sorun cikacak mi onun stresini yasiyorum bir de. Herkes evden gonder hemen diyor olur mu oyle sey hic. Yasayamaz ki zaten bu bensiz artik. Buldugumda 15 gunluk bile degildi olmek uzereydi. 4 senedir benimle. Nasil kiyayim ona ben simdi cocugum olacak diye. O da benim cocugum gibi oldu. Umarim bebegimle de cok guzel anlasirlar arkadas olurlar. Hem ben de cocugumun hayvanlarla birlikle buyumesini istiyorum.
Canım benimde erkek bir kedim var, 1.5 yaşında. O benim oğlum ya, bırakmayı düşünemem. Bir şekilde birbirlerine alışacaklar. Hatta kedili bebekli güzel videolar izliyorum, ve anlasacaklar diyorum 😊

Aynen gerçek olsa artardı bence de. Ama baya sık yoklamaya başlamış seni. Ben hiç saat ve sayı bazında takip etmedim. Zaten baya düzensiz aralıklı ve çoğu da adet sancısı tarzında. Belden ağrı nadiren vuruyor. Sertleşmeler çok sık. Bazen de aşağıya batma ve kasığa baskı şeklinde oluyor.
Sakin kalmaya çalışıyorum çünkü çok panik oluyorum.bugün bu kadar sık olmaya başladı gece de çok oldu ama belki de antibiyotik kullandığım için de olabilir onun yan etkisi falan aman ne bileyim kafam karıştı iyice Salı günü randevum var bi an önce gelsin diye iple çekiyorum 🙏❤️ benim ara ara belden de giriyor bu arada bazen ayağa kalkınca inanılmaz baskı oluyor aha geliyor galiba diyorum 🙈

X